:(

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Šodien notriecu cilvēku :'-(
Nevienai nenovēlu neko tādu piedzīvot...
11.02.2015 21:31 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Ak dies, tad nu gan ilgi!:-(
11.02.2015 22:54 |

Reitings 538
Reģ: 02.02.2015
Jā,par to draugu-domājams,ka viņš teiks,ka draudziņš nav vainīgs,ka viņa lieliski viņus redzēja. It sevišķi,ja notriektais draudziņš piesolīs polšu:-D

nenokar degunu jebkurā gadījumā! Un netaisi sevi par vainīgu pirms laika! un,ja arī atzīs par vainīgu,tad cietumā neliks,ja vien neesi iepriekš krimnāli sodīta.
11.02.2015 22:57 |

Reitings 538
Es atvainojos,ka piespamoju,vnk kādu ilgāku laiku darba lauciņš bijis avārijas,lūzumi,polittaumas,smadzeņu kasīšana no asfalta,dažādi cilvēki-holēriķi,omītes,bērni,tie,kas neko neatceras utt utt. Tuva tēma,tā teikt.

Ā,aizmirsu piebilst-domājams,ka dzēronis neko neatcerēsies-ne kur gājis,ne kā ticis notriekts. Dzēroņiem ye parasti ir tumša bilde. Tāpēc jo īpaši svarīgi ir tev atcerēties pat vismazākos sīkumus,jo tādā lietā viss ir svarīgi. Veiksmi un turies!
11.02.2015 23:01 |

Reitings 544
Reģ: 29.01.2009
Izspiedu no drauga info par viņa gadījumu (tas gan bija ļoti sen), pats negribēja rakstīt.

Viņš iesaka pirms liecības kārtīgi izrunāt visu ar advokātu, lai nepārsakies kaut ko vai nepasaki kaut ko nepareizi (ar to uzreiz netiek domāts kko noklusēt vai samelot);
ja tu vīrieti pamanīji pirms avārijas laika, nevis avārijas brīdī, tu automātiski būsi vainīga (tas ir - ja tu pamanīji 50-100 m ātrāk, ka tur iet kaut kādi salīgojušies vīrieši);
noteikti saki, ka avārijas brīdī darīji visu iespējamo, lai izvairītos no konkrētās situācijas (kas tavā gadījumā ir pilnīga patiesība, jo tu viņu tikai aizskāri ar sānu, nevis viņš ripoja uz kapota).

Par to vārdu "vainīgs" es minēju, ka tev emocionāli tas būs grūti, bet nekādos cietumos tiešām neliks.
11.02.2015 23:07 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Marsu, nav manas omes gadījums.

Bet nu par izcenojumiem runājot, tāds Kudlīgas u.tml. mazo pilsētu advokāts bija ~10-15ls/h. Vēl varēja vienoties par konkrēto dokumentu sastādīšanu par gabaldarba cenu.

Omi pārstāvēja A. Razgaila, kas ir tāds nu stabili vidējs advokāts, bija kkas uz 40-50Eur/h.
11.02.2015 23:09 |

Reitings 538
Starp citu,Robīte, ja nevari atļauties advokātu pati nolīgt,tad var paņemt valsts garantēto. Saki izmeklētājam,ka tev vajag advokātu,ka bez viņa liecības nesniegsi. Izmeklētājam tev būtu jāiedod valsts garantēto advokātu sarakstu,no kuriem tu vari izvēlēties. Bet šie advokāti nekādu īpašu palīdzību nesniedz,ir absolūti neienteresēti,nopratināšanās sēž kā statujas bezjēdzīgas. Ja gribas reālu palīdzību,būs jāver maciņš.

becky,tas bija Rīgā? Tāds dzirdēts uzvārds.
11.02.2015 23:16 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es šo īsti pat nesaprotu.. Kā var būt vainīgs šoferis, ja ir skaidri un gaiši saprotams, ka cilvēks pats iznāca uz brauktuves neatļautā vietā un bija alkohola reibumā? Ko tas nozīmē, ka šoferiem tagad būtu jāraustās no katra kājāmgājēja, kas atrodas uz ietves?
11.02.2015 23:18 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Pievienojos switched on viedoklim... shoks, ka par vainigu var pataisit nevainigu cilveku kaut kada dzeraja delj :-/ manuprat, ar to vien, ka shkjerso celju neatljautas vietaa, vinjsh automatiski ir vainigs
11.02.2015 23:28 |

10 gadi
Reitings 44013
Reģ: 11.02.2015
njā. nu mazāk aizsargātie vienmēr būs gājēji un velosipedisti. autovadītājam, kas var izraisīt nopietnas traumas, var vnk truli piemērot sodu par CSN izraisīšanu ar smagām sekām. Tāpēc arī uzskatu - ja līdz tam nonāk, labu advokātu, lai vispār saknē apstrīd faktu, kurš tad negadījumu izraisīja.

Bet domāju, tā kā aizķēra tikai ar sānu, jau tas vien loģiski, ka kā dullā netriecies virsū, bet gan pīpināji un mēģināji izvairīties. To arī stāsti savās liecībās un viss būs ok.
11.02.2015 23:32 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Man vakar no rīta bija nepatīkama situācija - mikrorajonā pie skolas, kur no rīta čum no skolniekiem, kas šķērso ielu, kur drīkst un kur nedrīkst, veicu labo pagriezienu, viss lēnām, jo jālaiž gājēji, tālāk vēl "guļošais", zīme 30 km/h, lēnām braucu, a man priekšā skolnieks (kas tikko no vecāku džipa izkāpis, apkārt apgājis) neskatoties iet pāri, kur nav atļauts (priekšā nožogojums, kuram pēcāk rāpās pāri). Es pa bremzēm, nedaudz pārbijos, nekas jau tāpat nebūtu bijis, bet dusma tāda, ka gribējās slēgt avareikas, kāpt ārā no mašīnas un iet pie džipa, lai skolnieka tētīti aiz matiem un pret mašīnas paneli... (e)
12.02.2015 10:53 |

Reitings 102
Reģ: 15.02.2011
switched on atbildēšu uz tavu jautājumu - (bet nekādā gadījumā neko nepārmetu raksta autorei un novēlu visu tikai to labāko, lai visai situācijai būtu "happy end", es, paldies dievam, vien varu iedomāties, kā tu jūties.. (t)) - šoferim pēc CSN ir jābūt gatavam JEBKAM, kas ir saistīts ar gājējiem - 38.pants - šofera pienākums - "38.4. darīt visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie (gājēji un velosipēdu vadītāji)". Tāpēc jā, kā tu teici, ir "jāraustās no katra kājāmgājēja, kas atrodas uz ietves", jo jebkurā mirklī viņš var izdomāt ceļu šķērsot.
Un ne velti braukšanas eksāmena laikā, nedod dievs, nepalaid kādu gājēju (un te es nerunāju tikai par gājēju pārejām, jo, piemēram, mans draugs savulaik, kārtojot tiesības, nepalaida gājēju, kurš sataisījās šķērsot ceļu, kur tas viņam pēc idejas nebūtu jādara - vnk gāja pa ietvi un tad pagriezās pret ceļu un uzreiz izlēma to šķērsot - un eksāmens uzreiz bija galā.)
Jā, arī gājējiem ir savi pienākumi, kas arī ir atrunāti CSN, bet ir viena frāzīte, ko ik pa laikam piemin mans tētis - gājējam vienmēr būs taisnība, ...kamēr viņš ir dzīvs. Skarbi, bet jā, tā ir!

Raksta autorei - tiešām nezinu šīs konkrētās situācijas sīkumus un detaļas, bet, novēlu tev tikt skaidrībā ar visu šo, nemierināties, un veiksmīgi turpināt piedalīties ceļu satiksmē!
Pati vienu reizi (sēžot blakus) novēroju ļoti bīstamu situāciju, sieviete izdomāja šķērsot ceļu (tam neparedzētajā vietā) izlienot ārā no mašīnu rindas, kuras ir novietotas stāvēšanai ceļa malā, labajā pusē. Viņa pat "nepiebremzēja", vnk izlīda ārā un uzreiz šķērsoja ceļu. Nu, tiešām, tur bija milimetri palikuši līdz avārijai, tajā mirklī man likās, ka viss, es pie stūres nekad nesēdīšos!!! Tāpēc ir ļoti uzmanīgiem jābūt ar tiem gājējiem...
12.02.2015 11:16 |

Reitings 3548
Nu ja jau mētājamies ar CSN pantiem, tad kā paliek ar šito?
25. Ārpus gājēju pārejas, kur satiksme netiek regulēta, gājēji drīkst iziet uz brauktuves tikai pēc tam, kad ir novērtējuši attālumu līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī novērtējuši to braukšanas ātrumu un pārliecinājušies, ka brauktuves šķērsošana nav bīstama un ka netiks traucēta transportlīdzekļu satiksme.

Ne tikai autovadītajiem ir pienākumi. CSN attiecas uz visiem.
12.02.2015 11:32 |

10 gadi
Reitings 44013
Lollipop, nu diemžēl mums ir tādi likumi, ka gājējam par tāda noteikuma pārkāpšanu būs kaut kāds administratīvais sods. Kamēr autovadītājam var būt krimināllieta. Jo viņš, redz, var nodarīt smagus miesas bojājumus, tikmēr gājējs var mašīnu tikai iebuktēt, satraumējot arī pats sevi (jap, protams, arī zaudējumi mašīnai). Bet atbildība lielāka šoferim, jebkurā gadījumā, kā jau mmagone raksta.
12.02.2015 11:42 |

Reitings 102
Lollipop neviens "nemētājas" ar pantiem, bet gan atbildēju uz iepriekš izskanējušu jautājumu, vai ir jāraustās no katra kājāmgājēja. Jā, ir, jo neskatoties uz to, ka arī gājējiem ir attiecīgs pants CSN (un CSN arī attiecas uz gājējiem, piekrītu tev), tie, attiecībā pret autobraucējiem, skaitās mazaizsargātie. Tas arī viss. :-)
12.02.2015 11:45 |

Reitings 3548
:-( tā jau ir. Nu ceresim, ka Robītei viss beigsies labi. Turu īkšķus!
12.02.2015 11:46 |

Reitings 102
Tieši tā, raksta autoreiz IZTURĪBU, galvenokārt! (l)

Jo, cik ir bijusi pieredze, policijā lietas izmeklēšanu ļoti bieži velk garumā tā, ka tik turies... Un tā gaidīšana vienkārši uzdzen lielāku (lieku) stresu.
12.02.2015 11:50 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Papildinot,amazing, stāstu gribētos pateikt, lai vecāki iemāca saviem bērniem pāriet gājēju pārēju, nevis pārskriet. Savādāk pirms dažām dienām draugs gandrīz uzbrauca vienam ķiparam.
Situācija: tikko bija palaidis pāri gājējus, uzsācis kustību un pēkšņi no zila gaisa viens sīkais jau gājēju pārējas vidū. Protams, ka viņš būtu bijis vainīgs, bet arī es to sīci neredzēju.
12.02.2015 11:51 |

10 gadi
Reitings 44013
Ahh, un man arī besī, kad paši ejam kājām, tad vīriņam ieslēdzas loģika "mašīna nav tramvajs - gan apbrauks". Savukārt, kad paši pie stūres, tad katra lieka gājēju/riteņbraucēju kustība traucē :D A man gribas, lai visās situācijās notiktu pareizi un mēs visi vismaz censtos ievērot CSN. Tādiem skrējējiem, gājējiem pāri nevietā pīpinu bez žēlastības un lieku pirkstu pie deniņiem.

Robīte, tev viss būs labi! (Vienīgi process var būt garš, kamēr izmeklē un līdz tiesai). Pats svarīgākais - tu centies izvairīties, pīpinot un aizķerot tikai ar sāniņu, neko vairāk no tevis tik absurdā situācijā (a vrb tas gājējs speciāli harikiri taisīja, ejot pa ielas vidu?) nevar prasīt un piešūt.
12.02.2015 12:00 |

Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Vi'n's bija ar draugu, tikai draugs reageeja uz signaaliem un apstaajaas...

kas tie par signāliem?
12.02.2015 12:02 |

Reitings 3548
Es vairs nepīpinu. Vienreiz braucu pa samērā šauru ieliņu un no mašīnu aizsega izsteberēja oņķītis tiesi priekšā. Es dusmīgi uzpīpināju un... oņķītis aiz pārsteiguma salecās, paslīdēja un apgāzās. Nācās kāpt ārā, celt augšā un vest uz traumām. Nekas oņķim nebija noticis, tikai izbīlis, bet sarāju kārtīgi. Būtu vēlāk iznācis, būtu notriekusi, jo nebija kur izvairīties. Kopš tā laika vairs gājējiem nepīpinu.
12.02.2015 12:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits