Brr.. turies, traki! Es vienreiz uzbraucu kaķim, bet jau biju paspējusi sabremzēties un izskatījās, ka dzīvelīgs aizskrēja... par to vairākas dienas jau gruzijos, ja būtu cilvēks droši vien būtu traki moraļņiki!
Ir jāsaka,kurā vietā tu atradies,kad pirmo reizi ieraudzīji gājēju un cik apmēram starp jums bija metri. Visi sīkumi ir svarīgi. Tas,ka cilvēks citreiz izvēlas kaut ko noklusēt,ir tikai pašam cilvēkam par sliktu,jo ekspertīzes tiek veiktas,lielākoties balstoties uz nopratināšanā gūto info. Tā kā,ja kko noklusēsi,tad pati tikai sev kaitēsi.
Neviens tīšām nebiedē, visi jūtam līdzi. Emocionālā trauma ir tiešām smaga. Lūzumi sadzīs un dzerājs steberēs tālāk, bet Robīte to būkšķi visu mūžu atcerēsies. Tomēr ir lietas, ko rītdien var pārbaudīt un labāk, lai viņa ir sagatavojusies.
Nokluseet es neko nekluseeju, bet man ar - lika noraadiit attaalumu, kad, jaa, ES REDZEEJU, bet man nav ne jausmas pateikt cik tas tie'si ir... Taapat arii, protams, kad es saprtau, ka labi nebuus - viss iesleedzas jau cita domaasana, viss atsleedzas...
Labi, man tomeer ir bail...
Ok, pienemsim mani atziist par vainiigu - tad kas notiek?
Lollipop, nu parasti tādos gadījumos pieaicina profesionāli - advokātu, nevis klausās ko viena tante teica, kad var pat nebūdams vainīgs iebraukt dziļās auzās.
Advokaats + meklee lieciniekus. Ja dzeeraajs vienkaarshi ne no shaa ne no taa izgaazaas uz celja un nekas neliecinaaja par to, ka sameejam ir veelme iet paari, tad buus viss ok.
Ļoti labi, ka tur bija tas viņa draugs (liecinieks), kurš dzirdēja brīdinājuma signālu un apstājās (viņam viss kārtībā) - tas uzveļ lielāku vainu pašam gājējam, ne tev.
Neraudi! Viss būs labi. Neviens nevar tikt uzskatīts par vainīgu,pirms nav pierādīts pretējais.
Jā,cilvēki apkārt bija? Vari ielikt soctīklos paziņojumu,vai kāds ko nav redzējis un lūdz atsaukties. Lai gan cilvēki ļoooooti nelabprāt atsaucas. Redzēja moš 10 cilvēki,atsauksies labi ja 2. Protams,arī advokāts. Bet tas ir dārgs prieks diemžēl. Manā praksē ar advokātiem uz nopratināšanām nāca tikai cilvēki,kuriem ir paļci vejeram.
Uff! Turies! No tādām situācijām man visvairāk kā šoferim bail, kad visādi dzerāji vai bērni izlec uz ceļa.
Decembra vidū braucu ar starppilsētu autobusu un sēdēju tieši aiz šofera.. Un viņš notriecis cilvēku. Šoferis nebija vainīgs - skaidrā, nepārsniedza ātrumu, bet cilvēks bija dzērumā, šķērsoja šoseju tā kā tādu pagalmu, bija tumsa, bez atstarotājiem, tas bija ārpus pilsētas un tieši šis posms bijis neapgaismots. Cilvēks gājis bojā īsu brīdi pēc notriekšanas.. Es to skatu neaizmirsīšu mūžam - trieciens, stikls saplīsis un tik pāris metru attālumā.. cilvēks. Man pat bail iedomāties, kas šoferim bija iekšā...
Tavā gadījumā visi sveiki un veseli +/- un tas ir galvenais!
Nu ne jau speciāli Robīte kādu nost trieca! Neatļauta vieta, tumsa, kas to zin vai bija kārtīgs ielu apgaismojums, dzēris gājējs. Katram šoferim tas var gadities. Cik reižu man nav bijis tā, ka kājas ierauga tikai tad, kad ir jau pie lukturiem! Nu ko, ja kāda marazma dēļ tomēr atzīs par vainīgu, pārsūdzēsi spriedumu un tik ilgi, kamēr panāksi taisnību.
Un cik taadas izmekleesanas ilgi iet? kad es kaut ko uzzinaasu, kas buus, kas nebuus, kas notiks...???
Aprakstītā gadījumā gāju uz policiju sniegt liecību kā lieciniece un mani izsauca tikai pēc mēneša pēc avārijas. Laikam tad arī sāka kustināt to lietu..
Marsu, nu nez, es savai omei biju noalgojusi, kad viņa bija cietusī, jo pretējā gadījumā pret vecu cilvēku, nu kā pret tukšu vietu - pati nokrita, pati salauza roku un tā. A ar advokātu uzreiz cita runa!
Nina, nu nav jau fakts, ka tas drauģelis teiks patiesību!
jā,es saprotu. Omēm tiešām citreiz vnk vajag advokātus,jo pašas tādus brīnumus mēdz sastāstīt,ka bail. Ar omēmun opjiem vispār ir cita opera:-D bet jā,vismaz pie manis ar advokātiem vnm nākuši cilvēki,kuriem uz pieres gribas uzlikt zīmogu "vainīgs". Tādi vnm lecīgi. A kā bez advokāta,tā izsmērēti:-D varbūt Robītei vari uzrakstīt aptuvenās izmaksas, varbūt viņa aizdomāsies un lems par labu tam.