Es šobrīd pie tā aktiīvi strādāju un pagaidām rezultāti patīk. Arī man garderobei ir 2 daļas, kas visai minimāli pārklājas - darba drēbes un brīvdienu drēbes. Darba drēbēm jābūt ērtām un izturīgām, jo strādāju dārziņā un pusi dienas pavadu uz grīdas, otru pusi laukā, smilškastē. Līdz ar to tur ir pārsvarā labas, dārgas treniņbikses/lēti džinsi + nedārgi džemperīši / krekliņi augšpusē.
Brīvdienu drēbju garderobi šobrīd būvēju pēc tā principa: "kam jābūt katras sievietes garderobē" t.i. "Kapsulas garderobe":
- mazā, melnā kleitiņa
- labi, klasiski tumši zili džinsi
- balta blūze
- melnas uzvalkbikses
- trencis
- melns džemperis
- melni/balti kokvilnas krekliņi
- melnas balerīnas un nude augstpapēžu kurpes
- utt.
Tad pēc tam to visu var papildināt ar aksesuāriem, krāsainākām drēbītēm, ja prasās (man neprasās). Tā baigi tālu šajā procesā es vēl neesmu tikusi, bet kustības virziens liekas pareizais. Manas krāsas: bēšs (nude), bēšrozā (blush), tumši zils un melns. Nedaudz baltā un kamieļkrāsas. Stils ir visnotaļ klasisks, bet ar pipariem :-D
Ja man būtu jāstrādā ar modi, tad ģērbtos kā Olivia Palermo, bet tā kā nav, tad es TĀ baigi neiespringstu. Kapsulas garderobe ir ļoti noderīga, jo pārsvarā tiek lietota ceļojumos - ceļojam vismaz 3-4 reizes gadā, bet parastos darbdienu vakaros slīpējam dīvānu ar treniņbiksēm kājās :-D
Kā stila veidošanas palīgu varu ieteikt izmantot Pinterest - sapino kas tev patīk kā izskatās vispārīgi, kā tev liekas, kas tev piestāv utt un tad atliek tikai atrast vienojošos elementus un izanalizēt - krāsas, piegriezumi, kombinācijas... Man ļoti noderēja ;-)