Tikko no Irijas

Reitings 4
Reģ: 05.02.2015
Varetu teikt,ka tikko atbraucu no Irijas,kadas 3 nedeljas atpakalj.Stradaju tur 1,6gadu.Mjaa ziniet nebiju to gaidijussi,ka man bus kultursoks atgriezoties sava valsti,ja to ta varetu saukt.Irija dzivojot man truka tris lietas no Latvijas-partika,laikapstaklji un daba.Bet atrodoties atkal dzimtene,ko nebiju gaidijussi,ir lietas,kuras man looti trukst no Irijas.Vissvarigaka ir tas valsts iedzivotaju labas manieres.Ir tik loti patikami,ka ejot kaut veikala vai kafejnica virietis tevi palaidis pa prieksu,ka atvainosies,ja uzskrejis tev virsu,vinjiem tur tas sorry laikam jau asinis,baac,bet atbraucot atpakalj uz Latviju sis lietas man visvairak tracina,tevi ne pa durvim palaidis pa prieksu,ne veikala no kasieres sadzirdesi laipnu atbildi(es saprotu gruts darbs,mazas algas)bet tas jau nav iemesls rekt uz cilvekiem vai nelaipni atbildet,ja pircejs kautko prasa.Ari Irija darbs nav medusmaize,rekini milzigi,bet cilveki kauka savas problemas un neapmierinatibu neizgaz uz citiem,kas loti raksturigs latviesiem.Tur cilveks krustojot tavu celju vien vai,lai paietu garam pateiks,sorry,te tevi,ja notrieks no kajam neatvainosies un vel izlamas-pats vainigs.Ziniet latviesiem patiesam butu japamacas manieres,kauns par saviem tautiesiem.
05.02.2015 21:48 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Un kā var prasīt no latvieša to saulainumu, ja nabaga cilvēks darbā un sadzīvē ir izdzīts līdz pēdējam, katru dienu cenšas izdzīvot, valsts nepārtraukti čakarē, lielā kliķe zog acīs skatoties, visi KNĀBji un policijas, valsts kontroles bezzobainas un uzpirktas, veselības aprūpe nepieejama.
06.02.2015 14:45 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
krista15 , kā tu pret citiem, tā citi pret tevi!
Es esmu laipna, cilvēki pret mani ir laipni, vienmēr vīrieši palaiž ;)
Daudzi, kuri atlidojuši no savas laimes zemes - īrijas , uzskata , ka viņi ir pārāki.. cik bieži nav dzirdēts- pie mums īrijā jau tā nav.. ha. pret tādiem jau arī rodas uzreiz pretīgums

un, kurš tev liedz būt tik pat laipnai kā tur , tā te ???

pus latvija ir aizbraukusi, bet visi atgriežas un čīksti, ka citi te nelaipni, lūdzu, manieres, ko tur esi iemācījusies , pielieto arī Latvijāā!!
06.02.2015 14:51 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Intersesani, ka man kādu nedēļu atpakaļ sanāca saruna ar kādu skotu vīriņu, kurš te uz nedēļu bija atbraucis ar sievu un pusaudžu dēlu, un onkulis atzina, ka viņu pārsteidzot tas, ka cilvēki te īstenībā ir laipni, smaidīgi, nesteidzīgi un izskatās ļoti apmierināti, kamēr viņa Edinburgā visi kaut kur skrien pa galvu pa kaklu, streso par naudu utt. Esot gaidījis pilnīgi ko citu, pēc no latviešiem dzirdētā. Tāpēc man sāk likties, ka to nīgrumu saskatām tikai mēs paši.
06.02.2015 14:51 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Laipni ir pret iebraukusajiem turistiem,bnet pret savejiem labi zinams-miljakais deserts latvietim otrs latvietis.U
Un tu autorīt ar savu žulti un niknumu un neapmierinātību esi tam izcils piemērs. Cik ironiski :-D
06.02.2015 14:54 |

Reitings 6037
Vispār to nīgrumu vairāk var ievērot vietās, kas pašas mēdz uzvilkt dēļ cilvēku masām, problēmām + īpašās kategorijas pensionāri uz to provocē + tāda kategorija kā treniņbikšaiņi utt. - lielveikali (rindās pie kases!), ārstniecības iestādēs (g.k. rindās!), sabiedriskajā transportā (!!!)
06.02.2015 14:56 |

Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
Nebeidzu brīnīties par tiem tekstiem, ka visiem, kuriem Latvijā kaut kas nepatīk, ir jāvācas prom. Mēs taču arī aizvācāmies. Ceru, ka jums tur dzīve ir ideāla, un nekas jūsu dzīves laikā Latvijā neizmainīsies ne mazākajā mērā, lai jūs tajā ideālajā utopijā varat visu mūžu nodzīvot (l)(l)(l)
06.02.2015 15:16 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
es domaaju ka pret turistiem izturaas labveeligaak un ar toleranci lai sie aizbraucot maajas vareetu paveestit ka LV ir draudzigi, jauki cilveeki.
06.02.2015 15:21 |

Reitings 27552
Mēs taču arī aizvācāmies
Brīnišķigi. Tad liekat LV mieru. dzīvojiet savā debesmannā laimīgas. Kāpēc žulti jālej uz LV? Laikam jau tāpēc ka stiprākie paliek un te dzīvo labi, vājākie mūk :-P
06.02.2015 15:21 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
bet vispār, ja tā padomā - kāpēc jābūt stipram, lai dzīvotu savā valstī? sažmiegtiem zobiem diendienā par kaut ko cīnīties, pēc kaut kā rauties, lai gan beigu galā tāpat tam neredzi jēgu, tikai to, ka žults krājas un īgrums palielinās.
06.02.2015 15:34 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Ik vienā valstī ir savi plusi un mīnusi... bet ja jāsaka godīgi, tad manuprāt, nav nemaz tik traki... es tieši biju patīkami pārsteigta pēdējo reizi Latvijā.. visi cilvēki bija laipni un patikami.... varbūt Tu pati kko sadomajusies ka esi princese un visiem Tev tag jaklanas? Manuprāt, ja cilvēks pats pozitīvs, tad arī saņems pozitīvu attieksmi no citiem... a ja parlts bridīs kā buldogs ar parviebtu viepli tad to pašu ar dabū pretī....
06.02.2015 15:43 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
*pats nevis parblts vai kaa tur uzraxtijas
06.02.2015 15:44 |

Reitings 161
stiprākie paliek un te dzīvo labi, vājākie mūk

Kubiete, tev vajadzētu kļūt par politiķi, ņemt šo kā lozungu partijai. Ja Latvijā kaut kas nepatīk - esi vājš. Stiprie paliek Latvijā, ciešanas tikai pierāda tavu spēku! Nevari atrast darbu, nav ko ēst, dzīvo uz nabadzības sliekšņa? Tātad esi īstens latvietis! Dažos kristietības klosteros viduslaikos tā arī uzskatīja. Vēl paņem pātagu, nošausti visu savu kailo miesu līdz jēlai gaļai, vispār ideāli, pārcilvēks un Latvijas varonis esi :D
06.02.2015 15:45 |

Reitings 6037
nannerle +
06.02.2015 15:50 |

Reitings 27552
Stiprie paliek Latvijā, ciešanas tikai pierāda tavu spēku!
Kāpēc ciešans? Ak dies...nu ja tu te smagi cieti nav mana vaina :-P
06.02.2015 15:51 |

Reitings 161
Kubiete, tu domā tie sēņu lasītāji no pārliekās laimes un uzdzīves bēga uz ārzemēm? :D Par mani nerunāsim, es no drošiem budžetiem Latvijā aizbēgu uz maksas izglītību ārzemēs, kurai turklāt pati nopelnīju. Latvijā palikt man būtu bijis ļoti viegli un patīkami, bet diemžēl man ir ambīcijas, jeb tavā leksikā - esmu vāja :D
06.02.2015 16:02 |

Reitings 205
Reģ: 02.05.2014
Sveikas!

Cosmo forumu lasu jau sen, bet shii diskusija beidzot pamudinaaja mani arii kaut ko uzrakstiit.

Sakiet luudzu, kaapeec lielai daljai, kas dziivo Latvijaa, ir tik ljoti negatiiva attieksme pret tiem, kas par savaam maajam ir izvelejushies saukt citas valstis, it iipashi Iriju un UK?

Es arii esmu tik ljoti pieradusi pie sveicinashanas un Sorry, ka, aizbraucot uz otrajam majam (lasit Latviju) man arii ir gruuti. Atceros, paaris gadus atpakalj biju atvaljinajumaa Latvijaa un supermarketaa ar lielajiem ratiem, pilniem ar labumiem Ziemassvetku galda, megjinaju izdzivot. Garamejot virietis man iespera, nerunaasim par to, ka neviens neatvainojaas, ja konkreti nostajas man priekshaa, kad skaidri redzams, ka es velos ko panjemt no plaukta, pie kases izmociits Labdien. Diemzhel peec 2 nedeelju atvaljinaajuma, es biju tieshi taada pati - ne labdien, ne atvainojos, gaju un neskatiijos. Peec taa gadijuma, es sapratu, ka man TIK ljoti patik tas pats Sorry (liekuligs vai nee un jaa, piekritiishu, ka anglji ir super liekulji, bet.. arii latveshi IR!).

Autore - latvieshiem viss ir ok ar maniereem. Tev jaapienjem, ka tadi mees esam un, ja, skjiet, ka nevari to pienjemt, tad ir 2 varianti - taisit revoluciju vai braukt atpakalj.

:)
06.02.2015 16:24 |

Reitings 27552
Sakiet luudzu, kaapeec lielai daljai, kas dziivo Latvijaa, ir tik ljoti negatiiva attieksme pret tiem, kas par savaam maajam ir izvelejushies saukt citas valstis, it iipashi Iriju un UK?

Tāpēc ka dazi aizmirst ka dzimusi LV parasti cilveki. Gan autore , gan piem. Emanuelle sāk bliezt LV viss slikti mūsu galā gan perfekti. Un vispar dazas pamanās pat pateikt ka Eiropā un vispā pārējā amerika viss slikti tikai vians galā ideāli. Nu tracina.:-P
06.02.2015 16:30 |

Reitings 205
Teikt, ka te viss labi un tur viss slikti nav man iisti izprotams, es miilu abas valstis. Latviju par brinishkjigo dabu, kulturu, tradicijam, laikapstakljiem, super bernibu un UK par citiem nopelniem.

Un tajaa pashaa laikaa mums ir jaasaprot, ka, cilveeki, kas dziivo citaas valstiis, ir laimiigi tur un neplaano braukt maajaas (ne tuvaakajaa nakotnee) ir aizbraukushi ne bez iemesla un varbuut arii tas ir motivaators teikt, ka viss Latvijaa ir slikti.
06.02.2015 16:45 |

Reitings 27552
Un tajaa pashaa laikaa mums ir jaasaprot, ka, cilveeki, kas dziivo citaas valstiis, ir laimiigi tur un neplaano braukt maajaas
bet ari jasaprot ka esmu laimīg ate un neplanoju nekur brauk prom. Man te visi pārsvarā ir laimīgi apkart un laipni. :-)(l)
06.02.2015 16:51 |

Reitings 205
Tas ir labi, Kubiete, taa tam jaabuut! :)
06.02.2015 16:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits