jūs varētu tā dzīvot?

Reitings 86
Reģ: 26.01.2015
Nenāk miegs, lasu wikipēdijā par van Gogu.

30+ gadi, dzīvo pilnīgi viens dziļos laukos, mazā jumtistabiņā, naudas nav, vien tik, cik jaunākais brālis atsūta. Tālāk citēju: ''Viņam bija maz naudas un nabadzīgas ēdienreizes, jo viņš priekšroku deva naudu tērēt gleznošanas materiāliem un modeļiem. Maize, kafija un tabaka bija tas, no kā viņš pārtika. Februārī viņš rakstīja savam brālim, ka var atcerēties vien sešas reizes, kad būtu ēdis siltu ēdienreizi kopš pagājušā maija. Viņa zobi kļuva vaļīgi un sāpīgi.''

Jūs varētu tā dzīvot? Ko domājat par viņa situāciju?
28.01.2015 23:50 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Es domāju, ka vairāk vai mazāk neviens mūsdienu cilvēks tā nevarētu dzīvot..
Tāpēc jau viņš bija ģeniāls māklslinieks, ka atšķīrās no citiem.

Starp citu, runājot par pašu Van Gogu, šis liekas ļoti jauks video, jo viņa dzīves laikā nopirka tikai vienu viņa darbu.
http://www.dailymotion.com/video/x120oui_vincent-van-gogh-visits-the-museum-doctor-who-museum-scene-vincent-and-the-doctor_shortfilms
29.01.2015 18:04 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
t.b mākslinieks
29.01.2015 18:05 |

Reitings 86
šizofrēniķus vispār ir sarežģīti izprast.

ja cilvēkam dzīves laikā ir diagnosticēta šizofrēnija, tas nenozīmē, ka viņam tā ir bijusi no dzimšanas līdz miršanai, un diktējusi katru soli.

Tāpēc jau viņš bija ģeniāls māklslinieks, ka atšķīrās no citiem.

Pasaulē vispār ir daudz atšķirīgo, un tikai 0,001% no viņiem ir ģēniji. Pārējos ierasts saukt par alkoholiķiem, liekēžiem, nenormāliem un līdzīgi :)
29.01.2015 18:09 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Protams, varētu, pat gribētu kādu laiku tā dzīvot.
29.01.2015 18:17 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009

+

Man tikai būtu žēl sabeigt veselību tādā veidā.
29.01.2015 18:30 |

Reitings 23
Reģ: 16.01.2015
Nē, ne gluži. Laikam jau negribētu un arī nevarētu tā (bez silta ēdiena, pavisam bez naudas, vientulībā) dzīvot. Bet mani īsti nesatrauc tas, cik kopumā d a u d z ir kādu lietu ērtībai, tāpēc, pieļauju, ka pati par sevi varētu dzīvot pieticīgāk.

Vienkārši nav uzreiz jāiet galējībās. Ka cilvēks pats, ģēnijs vai parastais civiliedzīvotājs, mokās un cieš. Svarīgi ir darīt to, kas iespēju robežās var sanākt, jūtoties pēc iespējas labāk iekšēji. Var atteikties no lielas dzīvojamās platības, daudziem apģērbiem, daudzām izklaidēm, izsmalcinātiem ēdieniem un justies sevī harmoniski. Var neatbilst kadiem priekštatiem, bet dzīvot un justies diezgan komfortabli. Bet visu izšķir - kāda ir pašsajūta? It īpaši, ja kaut kas notiek ilgtermiņā.
29.01.2015 19:18 |

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014

Piederu pie šīs grupiņas.
29.01.2015 20:04 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Vispār tas būtu labs bizness, jānopērk māja meža ielokā, kur vakaros pastaigājas stirnas vai kāds zaķis aizļepato, kāds skaistuma dārziņš jāiekopj un jāaicina dzīvot cilvēki, kuriem dvēsele prasa vientulību un pilnīgu mieru. Internets nebūtu pieejams. Labākajā gadījumā - parastais telefons, tas vecais ar ripu. Tas gan nesaskan ar tēmas autores vēlmi dzīvot nabadzībā, jo būtu jāmaksā par uzturēšanos.
29.01.2015 20:10 |

Reitings 70
Reģ: 19.05.2011
katia, nelasi wiki, noskaties šo te filmu, balstītu uz grāmatu http://kinofilms.tv/film/zhazhda-zhizni/11728/ (ja saproti krieviski). Es kādreiz noskatījos, un tas ir ļoti aizkustinošs un traģisks stāsts. Rakos tālāk, uzgāju arī šo saiti; ja interesē vēsture, tad te ir visas biogrāfijas detaļas, personiskas vēstules, ietekmes utml. http://www.vangoghgallery.com/painting/starry-night.html

Atbildot uz jautājumu.. nu, viņš dzīvoja ārkārtīgi intensīvi, arī pašdestruktīvi. It kā zinātu, ka nav daudz laika. Man ļoti patīk viņa māksla un personība, taču nezinu, vai būtu gatava maksāt tik augstu cenu..
:)
29.01.2015 21:21 |

Reitings 86
Aizdomājos par tām, kas raksta, ka gribētu tā dzīvot. Kādēļ nepamēģināt? Paskatījos sludinājumus, rajonos var noīrēt veselu māju par mazāk kā 100 eiro mēnesī, dzīvokļi vēl lētāki. Atliek tikai nedaudz iekrāt naudas un uz kādu pus gadu vai ilgāk (ja varat izturēt) prom. Pat es to varu atļauties ar savu minimālo. Vai arī var iet van Goga ceļu - prasīt radiniekiem, lai izmaksā :D
30.01.2015 13:16 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nē.

Neieslīgstot filosofiskā apcerē par māksliniekiem, mūzām un radošo aicinājumu, pāris vienkāršākie argumenti būtu - es nekad neesmu vēlējusies dzīvot dziļos laukos, man patīk būt sabiedrībā. Un galu galā, man garšo garšīgi paēst!
30.01.2015 13:27 |

Reitings 112
Reģ: 03.12.2014
nu laikam neee..varbutt tikai pieticiigak..Bez silta udens vai bez naudas nedomaju ka varetu:(bet ja butu spiests tad jau dziivotu..Bet maksliniekiem vairak jau neko nevajadzeja, vini jau barojas no makslas:)
kka novirzisos no temas:D bet bija man situacija, ka atnacu atseviski dzivot no vecakiem uz maju kur sakuma nebija silta udens vins bija jasilda uz krasns, nebija kanalizacijas ne udens vads bija janesa udens no akas kas pagalma vidu bija atradas,man tas likas sausmas aizgaju dzivot rudens beigas un vel visa ziema ta bija, man likas ka nevaresu, gribejas skriet atpakal pie mammas:( bet iztureju un nekas traks tas nebija..protams tagad tas viss ir :)
30.01.2015 13:43 |

Reitings 1246
Reģ: 21.05.2014
Es tā gribētu dzīvot. Labi, kaut ko vēl iesētu, lai ir vismaz dārzeņi, kartupeļi, pētersīļi.
Tas būtu perfekti, nekādu cilvēku, daba, pīpējamais un gleznošana. Ūdeni zem ugunskura vienmēr var uzsildīt, ja vajag un elektrības vietā kabatas lukturītis, tā laikam būtu vienīgà elektronika manā mājā, komunālie mani vairs nesatrauktu
30.01.2015 13:54 |

Reitings 119
Reģ: 29.12.2014
Pieskaitu sevi tām, kas gribētu tā padzīvot. Tikai katiai taisnība, ka šādu dzīvi uzsākt ir ļoti viegli, un nepieciešams tikai neliels daudzums naudas. Tas, ka mēs joprojām sēžam savās ērtajās mājās un ērtajos apstākļos, un nekad tā arī neizkāpsim ārpus komforta zonas, ir lielākā atšķirība starp cilvēku parasto, kurš vienmēr tikai sapņo un romantizē, un māksliniekiem un citiem līdzīgajiem, kuriem iešana ārpus sabiedrības iemītās drošās taciņas ļoti bieži ir vienīgais veids, kā viņi vispār spēj izdzīvot.
31.01.2015 13:35 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas, ka pa lielam mēs visi dzīvojam dzīvi, kādu vēlamies. Jo tā sastāv no mūsu pašu mazajām izvēlēm.
+
Man jau liekas,ka "sie cilveeki-geniji" biezi vien nemaz negribeeja dziivot citaadi,jo tas izjauktu to vidi,to "mediteejoso gaisotni",kuraa vini iegaaja ,radot sos darbus.
Es noteikti vareetu dziivot ,eedot loti vienkaarsu eedienu,mazgaajoties aukstaa uudenii,noteikti labi justos ,taisot savus darbus vientuliibaa.
31.01.2015 13:57 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
nevarētu un negribētu. es neesmu tik radošs cilvēks, lai tam būtu jebkāda jēga. protams, savā ziņā tas šķiet interesanti, romantiski un tā, bet nu.. tāda vienatne, dabas klusums, miers mani uzrunā, bet mazās devās.
par ēdienu - es varētu ēst vienkārši (nevarētu teikt, ka pašreiz būtu atkarīga no ekskluzīvām precēm un/vai pusfabrikātiem), bet, neaizejot pārspīlējumos.
31.01.2015 14:04 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://lv.wikipedia.org/wiki/Vinsents_van_Gogs sifiliss, depresija, pilnībā saplosīta psihe.Garīgi vesels cilvēks šādi nedzīvotu.Ir gana daudz slavenu mākslinieku kas varbūt dzīvoja ik pa lailak trūcīgi, taču ne tik nolaidīgi.
31.01.2015 14:11 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
sifiliss, depresija, pilnībā saplosīta psihe.Garīgi vesels cilvēks šādi nedzīvotu.Ir gana daudz slavenu mākslinieku kas varbūt dzīvoja ik pa lailak trūcīgi, taču ne tik nolaidīgi.
Noteikti piekriitu.
31.01.2015 14:13 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Van Gogs nenogrieza ausi, bet gan tikai daļu no tās. Bet vispār par to griešanu ir dažādas variācijas un viena konkrēta stāsta nav.

Skaidrs, ka normāls, vidusmēra cilvēks tā nespētu dzīvot. Nav ģēniju, kuriem nebūtu bijušas problēmas ar galvu, jo īpaši mākslas jomā.
31.01.2015 14:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits