kakeni

Reitings 206
Reģ: 02.05.2010
Sveikas meitenes,

Esmu overexcited, jo rit braucam skatities kakenu.
Lidz ar to man ir daudzumdikti jautajumu par kakenu..

Kadas lietas man ir vajadzigas nemot majas kakenu? (
Lasiju, ka vajag blodinas esanai (Varat ieteikt labakas)
Kadu baribu lietojat un uzskatat par labu?
Kadas smiltis un kadas kastites?

Ka jus domajat, kadu kakenu ir labak nemt - skirnes vai tomer bezskirnes?
Es esmu nedaudz nobijusies, ka panemot bezskirnes tur varetu izaugt mezonis, kurs kamer es neesmu majas man griestus un sienas nonesis, bet skirnes kakim vairak vai mazak var paredzet uzvedibu un raksturu.

Varbut ieteiksies nemt uzreiz divus kakenus, jo tad bus abiem kompanija, jo dzirdeju, ka tas esot labs risinajums?

Ludzu dalaties ari ar pieredzi, ka bija tas pirmas dienas parvedot kakenu majas, ka izveidojat attiecibas ar to kakenu?
Ka izvelejaties kakenu? Kadus jautajumus uzdevat cilvekiem no kuriem pirkat? (jeb uz ko pieverst uzmanibu)
13.01.2015 11:01 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Eek tik forshi!

Apsveice! Man ir bezkirnes meitene un es dieinu savu kakjeniiti. Pats labaakais 'pirkums manaa dziivee.

Smiltis mes vinjai perkam no tesco pa £3 , megginaajaam daarkaas bet shiis vinjai vislabaak patiik.

Tualete vinjai ir shaada,lai privaataak, un lai smiltis neiet pa visu maaju. Bet durtinjas gan iznjeemaam.

blodinjas vinjai ir shaadas

miljaaka mantinja, sho vinja stundaam var dzenaat

gultinjas vinjai ir divas . shaadas. abas izmanto.

sho vinja izmanto tikai lai izskrietu cauri shad tad

shitas ar vinjai ir tikai mums ir tiaki taads ar videjo maajinju augshaa ir vnkpaliknitis uz kura vinja seez

lai gan skrapet vinjai labak patiik sho

miljakaa cietaa bariiba

miljakie gardumi

no mikstajaam garsho shiis (abas ir forshas jo iepakojumi ir vienai reizej, mazas pacinjas. vismaz nesastaavaas0

13.01.2015 11:50 |

Reitings 206
Reģ: 02.05.2010
Katherine, piekritu Tev.
Bet es nedzivoju Latvija, un sheit nemot dzivniekus no patversmes ari ir jamaksa. (es apsveru so iespeju)
Tapec turpinot tavu temu - man sis kakens sanaks letak ka nemt kakenu no patversmes.
13.01.2015 11:51 |

10 gadi
Reitings 289
Reģ: 17.02.2012
Es esmu nedaudz nobijusies, ka panemot bezskirnes tur varetu izaugt mezonis, kurs kamer es neesmu majas man griestus un sienas nonesis, bet skirnes kakim vairak vai mazak var paredzet uzvedibu un raksturu.

Vot šitas gan nav taisnība :D man draudzenei škirnes kaķis dzīvoklī visus aizkarus sadriskāja un tapetes plēsa nost :D nevarēja izturēt un atdeva uz laukiem radiem :-)
13.01.2015 11:56 |

Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
cheeky* oho, tik daudz lietas :-) tev pasai majas vieta ir?:-D
13.01.2015 12:03 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Mezonis var izaugt gan no kaka ar papiriem gan bezskirnes. To pats radini ari ka jauzvedas bus kur izlikt energiju neplesis tapetes un aizskarus.
Wc kastite bez jumta, cementejosas smiltis.
Blodas katram edienam savu man ir 4 blodas kakim.
Baribu atradisi savam kakim piemerotako tikai nedo krasaino baribu, un sakuma izvelies kakeniem domato.
13.01.2015 12:12 |

Reitings 2784
aii haha jaa mes ar draugu par sho smejaamies, jo viens sturis dzivojamaa izstabaa ir viss ar Robinas mantaam. Bet vinja mums lutekliite tapec nekas nau pretii. Viena gultinja tiek vienmeer parvietota jo vinjai violetajaa pa naktiim musu istabaa patiik gulet tapec janeesaa no viesistabas uz gulamistabu. lielais 'skrapejamais' ir vienaa sturii tapec tas netraucee. vinjas edinashanas un kaku lietas ir zem kaapneem tapec tie ir no aciim nost. :)
13.01.2015 12:13 |

Reitings 246
Reģ: 08.07.2013
sveika man nesem arī mājās sāka dzīvot kaķēns!
Izvēlējos par labu KAĶENĪTEI, jo ir tāds steriotips (msn personīgi), ka kaķenītes ir mīlīgas it īpaši pēc sterilizācijas!

1. es pirku ss.lv šķirnes kaķi - Siāmieti (internets bija bija pilns ar divejādām atsauksmēm, tomēr sliecoties par labu tiaki pozitīvajām es izvēlējos tieši šo šķirni, jo bija daļēji arīs varīgi,lai dzivnieka raksturojumam būtu aktivitāte, nevis tikai plauktā sēdētājs!) SIAMIEŠI ir tiešām rotaļīgi visu savu dzīvi!!

2. iegādājos būri - pilnīgi nevajadzīgs, jo kaķēns ir maziņš un labāk paņemt viņu pie krūtīm, ja nepieciešams iet pie veta vai tml. Varbūt vēlāk būris noderes...

3. Kad lūko kaķēnu skaties, lai ir draudzīgs, rotaļīgs - nekautrējies un pavēro mazliet viņus, izvēlies draudzīgāko un drošāko!PIEVĒRS UZMANĪBU spalviņai. Tai jābūt spīdīgai unkoptai. KĀ ARĪ kaķa actiņām - acu kaktiņiem jābūt tīriem!!! ARĪ austiņām jābūt tīrām!

4. Es neriskēju un pa taisno no saimnieka vedu mazo kaķēnu pie veta, lai pārbauda, ka vesels un viss oki!! Tur viņam iedos pret tārpu tableti un nozīmēs uz vakciņāciju (lai arī dzīvos dzīvoklī trakumsērgas vakscīna ir OBLIGĀTA) kā arī nedaudz vēlāk būs otra vakcīna kaķītim imunitātei un citām slimībām. Izgatavos kaķa pasi!!

5. tālāk jaapjautā kaķa saimnieki ieprieksējie - ko tad mazais ēdis, Jo mainīt barību nav ieteicams, bet ja līdzekļi atļauj arī iesaku ROYAL Canin BABY. Vari dot svaigu gaļiņu, biezpienu mazliet, kā arī konsserviņus BET JA SĀKI TAD MAZAIS IZLUTINĀSIES UN TO VIEN TIK GRIBĒS ĒST! ?:))

6. PAR KONNSERVIEN - VISIEM KAĶU SAIMNIEKIEM - nepērciet, nepērciet, nepērciet parastos Sheba un VisKas kas ir pārtikas veikalos, tur iekša NAV ne kripatiņas GAĻAS!!!! Inde, tā pat kā krāsainie kraukšķi!!! Man ir ļooti zinoša vetārste, kas zina ko runā!!! Nav nemaz tie specialie tik dārgi, bet kaķa veselībai noteikti daaaudz labāki gan! Ir arī Depo labā barība- jalasa sastāv, kur norādīts ka satur tiešām gaļu!

7. bļodiņas vari tiešām pirkt parastās, man gan ir ( ūdenim , sausajam un šķīvītis konserviem)

8. Par kasti - viss labākā tomēr ir tā ar jumtu ! :) jo mazais paaugsies un viņš sāks arī kastē rotaļāties! IESAKU smiltis malkas, kas ir ar baby pūderi! noteikti viss labākās! ŠEIT tev vajadzes kaķu kastes lāpstiņu, jo kad smiltis sacietēs būs ar ko izņemt pārpalikumus :)

9. velāk uz 3/4 men, noteikti nagu asināmais stabiņš,un māci kur asināt adziņus, lai tās lietas nenotiek pa tapetēm un dīvāna malām!

TE ĪSUMĀ DROŠIJAUTĀ, KAS VĒL NESKAIDRS!!! ;) LAI VEICAS
13.01.2015 12:24 |

Reitings 2784
Bird - Es perku taa tavu saukto 'inndi' shebu un Gourmet . izmeginaju daudz un dazaados 'speciaalaas' kakju bariibas (tieshi slapjaas) un mana kakjenite nevienu needa. Meginaju pieradinat, nelikt blodinja citu edienu bet tikuntaa need. Man naudu savai miilulei pilnigi un galigi zeel nav,ja vinja eestu pirktu pashu daargaako, bet need.

Man kakjenite vispar ir izveliga eedienaa. Vinja no cilveka ediena pilnigi neko iznjemot meelenes (yup, ogas) negrib. Pat galju need.

prieks ka vismaz cietaa bariba vinjai 'organic' garsho :)
13.01.2015 12:32 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Bet es nedzivoju Latvija, un sheit nemot dzivniekus no patversmes ari ir jamaksa.

Arī Latvijā, ņemot kaķi no patversmes, ir jāmaksā un dažās patversmēs arī jāparaksta speciāls līgums, bet domāju, ka tas ir tikai normāli, jo kaķi ir saņēmuši potes, lielākā daļa sterilizēti, ja vecums atbilstošs. :)
13.01.2015 12:35 |

Reitings 246
cheeky* - tas ir jaatrod, ari esmu pirkusi 10 veidus, eda ar gariem zobiem vai needa vispar!!!
Bet intresanti, ka viņa ēd tos "sūdus" laikam tur specīga atkarība iekšā :D kā burgeriem McDonaldā

PAMĒĢINI ŠO, redzēsi kā ņāmmās, man tāds 1 dienā+ dosu svaigu vistas filejiņu vai garšo vēl tuncis, savā sulā kas parastās konserva budžās!

http://www.salidzini.lv/search.php?q=miamor+kaķu+bariba
Dino ZOO šiem vēl laba atlaide!
13.01.2015 12:37 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Man ir meinkūns jaukts ar persieti, superkaķis. Gudrs, jauks, mīļš, solīds- perfektāku kaķi es iedomāties nevaru, un viņš atšķiras no parastajiem. :) Nenožēloju nevienu centu, kuru samaksāju par kaķēnu pagājušo gadu.
13.01.2015 12:51 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
s esmu nedaudz nobijusies, ka panemot bezskirnes tur varetu izaugt mezoni
Ak dies...labak nenem vispar nekādu. Nu ka kas tāds var ienākt prātā? Tu piemeram esi latviete, nevis Anglijas karaliene , esi mežone vai?
13.01.2015 12:57 |

Reitings 246
Mademoiselle! - PIEKRĪTU Šķirnes kaķis tomēr atšķiras no parastajiem, iepriekš nebūtu, to apgalvojusi, bet ir šobrīd pieredze ar ko salidzinat...
13.01.2015 13:11 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Bļodiņas man ir 3: sausajai barībai, konservam un ūdenim. Ar ūdeni mums vispār bija interesanti.
Barojam ar Royal Canin un Hills.
Kastīte mums ir ar būdu, jo tā beigās izrādījās ērtākā - nav smiltis izkašātas pāri malām utt. Taču, tas ir ļoti individuāli, jo ir kaķi, kam nepatīk ar būdu un viņi tad vnk neiet tādā iekšā.
Nopērc vēl kādu mantiņu, bet nepārcenties. Paskaties, kas vairāk interesē. Piemēram, mums ir daudzas bumbiņas, ko draugi ir dāvinājuši nākot ''raudzībās'', bet viņai nepatīk bumbiņas un viņa nespēlējas ar tām. Viņai patīk auduma zivs un mīkstā varde.

Kaķene mums ir bezšķirnes un vēl no patversmes(neviens nezin, kas viņas vecāki un vispār, ko viņa īsti piedzīvojusi agrāk). Personīgais uzskats - neaudzināsi, tad arī būs mežonis. Es mūsējo audzinu un viss ir normāli - nav nekādas sienu plēšanas un nenormālas mežoņošanās.
Taču, ja ļoti gribas šķirnes, tad ņem šķirnes.
13.01.2015 13:19 |

Reitings 2784
Man ir bijusi saskare ar skirnes un tagad savu 'parasto' meiteni. ir skirnes kakjishi kuri ir vienreizeeji un miilji/tirigi un unikaali. Bet stipri atkarigs no audzinashanas kaads Tev kakjitis izvertisies. Ir viens skirnes kakjis ko zinu ,nevienu nelaiz klaat, un pleesh meebeles. Mana daama 'parastaa' ,bet pret mani un puisi ir miilja, nepleesh mebeles, ir forsh raxturinsh, patiik speeleties,ljoti kaartiga nekad nevienu shmuci nav uztaisijusi.

Mana mamma ari ir ritiga 'kakju-tante' un saka ,ka taadu 'madaamu' kaa manejo vel nav redzejusi.

Shitaa bilde taam kuras noliek 'parastos' kakjishus. Es savu daamu pret nevienu skirnes nemainitu. Vinja mums ir unikaala(l)

parejas tapat vien lai paraaditu savu 'parasto'meiteni

13.01.2015 13:31 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Ja zinātu, cik forši ir ar 2 kaķiem, tad būtu kopā ar savu jaunkundzi ņēmusi arī otru rotaļu biedru :) Tagad jau viņa liela, diez vai patiks, ja paņemsim vēl vienu minku.

Par šķirnes kaķiem- būs, būs aptuvens raksturs nosakāms, tomēr arī šķirnes kaķiem ir savi niķi. Mammai ir divi šķirnes minči- Britu īsspalvainais un Skotu nokareno ausu. Man ir bezšķirnes.. Zini, dažreiz liekas, ka viņas kaķi ir lielāki mežoņi. Mana ir riktīga dāma :-P

Kad ņem minku, vadies pēc sajūtām. Ja liekas, ka ir tavējais, tad ņem ciet :) Par barību- pērc vetaptiekā. Nedod whiskas un kitekatus- tur ķīmija vien ir. Ar laiku sapratīsi, kad garšo tajam minkam un kas ne.
13.01.2015 13:40 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
cheeky*, kāda Tev skaistule :)
13.01.2015 13:47 |

Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
cheeky* tgd saprotu kpc tu vinju lutini:-D(l)(l)(l)(l)
13.01.2015 15:26 |

Reitings 2784
lapsīgā un aii paldies meitenes! Dievinu savu miiluli, mes ar puisi pret vinju kaa beernu (l)
13.01.2015 15:28 |

Reitings 123
Reģ: 20.03.2014
Royal canin neiteiktu, kvalitāte neatbilst cenai! Izvēloties barību , ieskaties sastāva tabulā- jo tālāk sarakstā būs gaļa, jo mazāk tā būs barības sastāvā. Royal canin ir diezgan mazs gaļas sastāvs.

Man pašai ir siāmietis un uz pagaidu mājā, paņemts runcītis ( ļoti , ļoti līdzīgs cheeky* kaķītim) abi ir vienkārši lieliski kaķi.
Ēd viņi Orijen un Applaws, mēs ik pa laiciņam apmainam.

Smiltiņas mums ir silikona, tās patīk vislabāk.

Ēdienam ir IMac Ciottoli D03 ( no telefonam nevaru ielikt bildi :( ) un ūdenim ir dogIt strūklakas dzirdinātava.

Noteikti nopērc kādu mantiņu un kādu kārumiņu kaķēnam. :)
13.01.2015 15:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits