sveika man nesem arī mājās sāka dzīvot kaķēns!
Izvēlējos par labu KAĶENĪTEI, jo ir tāds steriotips (msn personīgi), ka kaķenītes ir mīlīgas it īpaši pēc sterilizācijas!
1. es pirku ss.lv šķirnes kaķi - Siāmieti (internets bija bija pilns ar divejādām atsauksmēm, tomēr sliecoties par labu tiaki pozitīvajām es izvēlējos tieši šo šķirni, jo bija daļēji arīs varīgi,lai dzivnieka raksturojumam būtu aktivitāte, nevis tikai plauktā sēdētājs!) SIAMIEŠI ir tiešām rotaļīgi visu savu dzīvi!!
2. iegādājos būri - pilnīgi nevajadzīgs, jo kaķēns ir maziņš un labāk paņemt viņu pie krūtīm, ja nepieciešams iet pie veta vai tml. Varbūt vēlāk būris noderes...
3. Kad lūko kaķēnu skaties, lai ir draudzīgs, rotaļīgs - nekautrējies un pavēro mazliet viņus, izvēlies draudzīgāko un drošāko!PIEVĒRS UZMANĪBU spalviņai. Tai jābūt spīdīgai unkoptai. KĀ ARĪ kaķa actiņām - acu kaktiņiem jābūt tīriem!!! ARĪ austiņām jābūt tīrām!
4. Es neriskēju un pa taisno no saimnieka vedu mazo kaķēnu pie veta, lai pārbauda, ka vesels un viss oki!! Tur viņam iedos pret tārpu tableti un nozīmēs uz vakciņāciju (lai arī dzīvos dzīvoklī trakumsērgas vakscīna ir OBLIGĀTA) kā arī nedaudz vēlāk būs otra vakcīna kaķītim imunitātei un citām slimībām. Izgatavos kaķa pasi!!
5. tālāk jaapjautā kaķa saimnieki ieprieksējie - ko tad mazais ēdis, Jo mainīt barību nav ieteicams, bet ja līdzekļi atļauj arī iesaku ROYAL Canin BABY. Vari dot svaigu gaļiņu, biezpienu mazliet, kā arī konsserviņus BET JA SĀKI TAD MAZAIS IZLUTINĀSIES UN TO VIEN TIK GRIBĒS ĒST! ?:))
6. PAR KONNSERVIEN - VISIEM KAĶU SAIMNIEKIEM - nepērciet, nepērciet, nepērciet parastos Sheba un VisKas kas ir pārtikas veikalos, tur iekša NAV ne kripatiņas GAĻAS!!!! Inde, tā pat kā krāsainie kraukšķi!!! Man ir ļooti zinoša vetārste, kas zina ko runā!!! Nav nemaz tie specialie tik dārgi, bet kaķa veselībai noteikti daaaudz labāki gan! Ir arī Depo labā barība- jalasa sastāv, kur norādīts ka satur tiešām gaļu!
7. bļodiņas vari tiešām pirkt parastās, man gan ir ( ūdenim , sausajam un šķīvītis konserviem)
8. Par kasti - viss labākā tomēr ir tā ar jumtu ! :) jo mazais paaugsies un viņš sāks arī kastē rotaļāties! IESAKU smiltis malkas, kas ir ar baby pūderi! noteikti viss labākās! ŠEIT tev vajadzes kaķu kastes lāpstiņu, jo kad smiltis sacietēs būs ar ko izņemt pārpalikumus :)
9. velāk uz 3/4 men, noteikti nagu asināmais stabiņš,un māci kur asināt adziņus, lai tās lietas nenotiek pa tapetēm un dīvāna malām!
TE ĪSUMĀ DROŠIJAUTĀ, KAS VĒL NESKAIDRS!!! ;) LAI VEICAS