Iepirkšanās

Reitings 794
Reģ: 14.03.2014
Sveikas dāmas, šajā pirmssvētku dienā. :)
Tā kā dāvanas sagādātas, tad šodien stāvot rindā veikalā, mazliet aizdomājos par cilvēkiem un viņu kultūras līmeni sabiedriskās vietās.
Man radās daži jautājumi. Kā jūs reaģējat uz garām rindām veikalā, itsevišķi tagad pirmssvētku laikā? Vienkārši šodien diezgan nepatīkams incidents gadījās veikalā- vīrietis stāvējā rindā un kad pienāca viņa kārta diezgan aizrautīgi un skarbi sāka paust pārdevējai savas negācijas, un tā tur stāvēja kā ar aukstu ūdeni aplieta.
Citā veikalā ,atkal kādam pārītim sašutumu izraisīja tas, ka, redz ,pārdēvēja viņiem neielika preces maisiņā, bet vienkārši to iedeva.
Šī man diezgan tuva tēma, jo pati strādāju tirdzniecībā.
Kā jūs reaģētu un vispār reaģējat uz šādām situācijām veikalā, ja būtu pircēju vietā un gadītos iepriekšminētās situācijas? :)
Manuprāt, cilvēki mūsdienās ir dikti nelaipni un pārdevējas uzskata par daudz zemāk stāvošiem cilvēkiem, līdz ar to atrod uz kā izgāzt savu žulti.
23.12.2014 22:21 |

Reitings 103
Reģ: 28.08.2014
Tos, kuri aiziet uz veikalu izgāzt žulti pār kasierēm, pašus derētu nosēdināt pie kases. Drīz vien aizvērtos. Pati esmu neilgu laiku strādājusi par kasieri, zinu, kā tas ir, tāpēc pret pārdevējām izturos iecietīgi. Ja arī ir kaut kāda aizķeršanās, nesāku uzreiz pukstēt, pūst un elst.
23.12.2014 22:53 |

Reitings 794
*galvenais

*kurām
Šķobās valoda. :D

Artemzija

Nu iespējams tev taisnība, man arī citreiz gadās neielikt, jo gara rinda un ņemu nākošo cilvēku.
23.12.2014 22:55 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Pret rindām iebildumu nav un nepukstu esot rindā, bet ir gadījies teikt, lai nedauza produktus uz letes, vai arī, lai nerunā pāri kasei par citiem murgiem. Ir viena izcila stulba pārdevēja piemājas Maksimā, lai gan tagad nav manīta, sūdzības laikam ir sarakstītas pietiekami par viņu. :D
23.12.2014 22:56 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es parasti aizrādu, ja apspriež kasē kaut kādas privātās lietas, nenormāli besī, man tā liekas šausmīga necieņa. Un aizrādu ne jau tāpēc, ka viņas pārdevējas. Ja es ietu uz banku, un darbiniece sāktu ar kolēģi runāt par vakardienas ballīti, es arī palūgtu, lai pievēršas man.

Reitings 794
Bilde

Tieši tā, man arī tā šķiet, aizvien vairāk un vairāk saprotu, ka tirdzniecība nav mans lauciņš, ir grūti ļaut pilnīgi svešiem cilvēkiem sev kāpt uz galvas.

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Man arī ir bezmaksas maisiņi. Ja ir prece bez atlaides- jāliek papīra maisiņā, ja ir atlaide- plastmasas maisiņā. Katrs klients ir laipns. Dažreiz, kad liekas, ka garastāvoklis klientam nav tas jaukākais, turpinu pozitīvi runāties (pret katru ir personīga pieeja, katrs ir jāapkalpo, vismaz jācenšās), tad arī klients paliek pozitīvāks. Ir bijis, ka rada diskomfortu, bet tas ir tikai 1:500.
23.12.2014 22:57 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
nav viennozīmīgi pircēju uzvedība vainīga, jo bieži vien pārdevēji demonstrē pretīgu attieksmi. cik reizes nav sabojāta prece, jo pārdevējas met viņu pāri kasei. pirku vīnus, pārdevēja bez maz vai met viņus uz slīdošās lentas, palūdzu sietiņus - smagi pūš, ka nav. tad iedomājās blakus pārdevējai pajautāt sietiņus, aizpļāpājās. beigās es gaidu, kamēr viņas pabazarē, sietiņus uz pudelēm tā arī nedabūju. kur nu vēl "labvakar" :D besī, ka es mierīgi iepērkos, bet man pārdevēja tā teikt giving attitude.
tā pat ķēdīšu restorānos. sen vairs nav smieklīgi tikt ignorētiem, jo nabaga viesmīlei slikta diena gadījusies. 15 minūtes gaidām ēdienkartes, tad sāku katrai garām ejošajai viemīlei jautāt, visas debīli māj ar galvu, bet vajag vēl 10 minūtes un menedžeri, lai beidzot mūs sāktu apkalpot. scenārijs no pēdējām 4 reizēm tokyo city un il patio, tieši tā pat kā sen ar roku atmestā čilli pica :D
23.12.2014 22:58 |

Reitings 5346
Bella, es domāju, ka maisiņu likšana ir atrunāta jau sākumā darba specifikā, v rēķinies, ka var nākt slepenais klients un tad dabūsi sukas, ja kaut kas nebūs ne tā.

Par to pārdevēju - stāvu rindā un redzu, ka visi dod tai pārdevējai vai nu 5 vai 10 eiro. Tā pukst katram cilvēkam, kādiem 5 - citas naudas nav, sīkāk nav? Man arī sāka ņurdēt, es uzreiz - tā nav mana problēma, bet jūsu un sāku smaidīt. :D Uzreiz aizvērās un palika sarkana ka biete. Maiņas vadītāja pēc tam viņu iesauca vēl kabūzī. :D
23.12.2014 22:59 |

Reitings 794
Nu par to personīgo lietu apspriešanu varu piekrist :D Ļoti nepieklājīgi no pārdevēju puses tas ir. Man diezgan bieži gadās klienti, kuri pieejot pie kases runā pa telefonu un tad 100x jāpārprasa viens jautājums :D
23.12.2014 22:59 |

Reitings 794
Artemzija

Labi, centīšos turpmāk likt preces maisiņos. :D
Bet arī es prasu sīknaudu un skaidrāku naudiņu, nav tā ka nelaipni ņurdu, bet jautāt jautāju gan, jo savādāk kasē būs tikai banknotes. :D
23.12.2014 23:02 |

Reitings 5346
Bella, tai pārdevējai vnk tas bija tik tā, it kā viņu kāds liktu uz sārta, tiešām tupa kā tupenis. :D
23.12.2014 23:07 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vienīgais jokainais atgadījums veikalā bija piemājas Rimi, kur viens pārdevējs no zāles ļoti skaļi pasūtīja dirst citu pārdevēju, kas bija aiz letes. Lūk, tas ir nekulturāli :D
23.12.2014 23:09 |

Reitings 794
Āā. Nu tad savādāk. :D
Labi, meitenes! Paldies, ka piedalījāties šajā "pārdevēju-klientu" diskusijā. :D
Priecīgus svētkus visām! :)
23.12.2014 23:11 |

Reitings 794
Elizabete.
:D Man arī ir tāda vien kolēģe, kura visu laiku lamājas, nu neko, cenšos slēpties. :D
23.12.2014 23:12 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Pret pārdevējiem iepērkoties izturos laipni un ar cieņu, tādu pašu attieksmi sagaidu pretī, tostarp preču salikšanu maisiņā. Diemžēl daudzās vietās tas netiek darīts, bet sūdzēties par tādu nieku neietu.
23.12.2014 23:13 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Savs darbs ir jādara.
Ja es redzu,ka personāls kustās un mēģiņa apkalpot ātri, ko tur teikt,bet nu brīnišķīgais Latvijas Pasts un bankas,tas ir vienkārši,kas neaptverams. Pastā tās darbinieces izskatās,ka knapi pie dzīvības un bankā vienkārši kkur steberē apkārt,nevis sēž savā darbvietā.
Un jā, lamāšanos uz kolēģiem, esmu dzirdējusi tikai narvesenā.
Un garās rindās stāvu tikai tad,ja nu tiešām citādi nevar.
24.12.2014 00:22 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Es vienmēr pret pārdevējām esmu izturējusies ar cieņu, protams, ja vien viņas dara tāpat. Piemājas veikaliņā ir pārdevēja, kurai mode nosviest manas preces, un tieši manas, citiem viņa vienmēr pēc noskanēšanas tās akurāti nolika, bet man nometa kā sunim. Pēc 5 reizes, kad mana maize, olas utt. tika mesti, es viņai nometu pilnu sauju ar melnajiem centiem tā, ka pašķīda kur nu kurais, lai lasa, kas man...
24.12.2014 00:41 |

Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Runājot par dāvanām, tad par tām novembrī domāt saku un pasūtīju 95% dāvanas veikalā nenopērkamas, rindās nestāvēju, bet uz ietinamo papīru bija atšķirība 300% uzcenojumā Rimi un Drogās identiskiem :(
24.12.2014 00:41 |

10 gadi
Reitings 3712
Reģ: 29.01.2009
Nu pārtikas veikalos negaidu, kad pārdevēja preces ieliks maisiņā. Tajā pašā laikā es uzskatu, ka, ja pērku apģērbu (it īpaši, ja tas nemaksā maz), tāpat arī tās rotaļlietas, būtu jauki, ja pārdevēja ieliktu maisiņā.

Par rindām.. nu neko, šajā laikā piedodami. Vienīgi tiešām tracina, ja kādreiz strādā tikai kādas 3 kases no 10, tad gan gribas pateikt ko skarbāku, bet tajā pašā laikā saprotu, ka tā jau nav pārdevējas vaina.
24.12.2014 01:07 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Es laikam dzīvoju citā pasaulē :) Nekad neesmu saskarusies ar sliktu attieksmi no pārdevējām. Vienmēr svecinos un pasaku paldies. Kā pircēju mani neuztrauc pārdevēja darba stils-koķetēšana, privātās vai darba dzīves apspriešana ar kolēģiem blakus kasēs, nopūta par to, ka nav ko izdot, utt. Es cilvēcīgi saprotu, ka tie pārdevēji katru dienu tur sēž pie tām kasēm no rīta līdz vakaram, darbs ir garlaicīgs, nogurdinošs un stresains-lai tak tie cilvēki parunā vismaz viens ar otru u padara savu dienu kaut mazliet priecīgāku! Galu galā birojos taču arī kolēģi mēdz apspriest savas lietas, bet tiem pārdevējiem nav iespējas kaut kur nolīst malā un parunāties vienam ar otru. Jā, varbūt nav baigi profesionāli, bet viņi taču ir tikai cilvēki! Man kā klientam dažreiz pat ir interesanti paklausīties, kas tiem kasieriem uz sirds.
24.12.2014 08:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!