GLUTEN-FREE

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Sveikas!
Līdzīgu diskusiju atradu, bet tā bija ļoti sena, tāpēc...

Esmu nolēmusi mēģināt iztikt bez glutēna (vismaz cik vien var ierobežot). Es to vairāk ādas stāvokļa uzlabošanas nolūkos darīšu, bet ir šeit meitenes, kuras varbūt jau cenšas izvairīties no tā? Varbūt citas ar mērķi, lai-notievētu, neaudzētu celulītu? :)

Varat šajā diskusijā rakstīt... savu pieredzi sastādot gluten-free ēšanas plānus. Izmaiņas, jūtat? Un par produktiem - ko lietojat? Man interesētu kur un ~ kādās cenās var nopirkt maizi, kas nesatur glutēnu? Ja ēšanas ierobežojumi nav, bet ieeninteresēja diēta, varbūt kāda vēlas uzsākt šādu ēšanu ar mani? :)
17.12.2014 16:27 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Man ar saldumiem nevajadzētu būt problēmai, tik pat kā tos neēdu ;) Grūtāk, būtu atteikties no makaroniem ar sieru, lašmaizītēm (baltmaize)... bet manā gadījumā jau- uz svētkiem var :)

Galvenais ikdienā turēties un nedaudz ierobežot sevi. Vispār tā ēšana tāds ekperiments, laiku izmēģināt... noturēties, pavērot - ir izmaiņas/nav
17.12.2014 21:43 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu, bezglutēna makaroni Rimi ir no kukurūzas miltiem, tādi dzelteni, garšo daudz "makaronīgāk", nekā pilngraudu makaroni.

Maize lašmaizītei, tā pati Fitnesa maize būs labu labā (es lašmaizes taisu jebkura gadījumā uz graudu maizes, nevis baltmaizes, jo baltmaize man negaršo).

Paeksperimentēt gan vajag! Daudzus ēšanas ieradumus, ka izrādās, ir pārsteidzoši viegli mainīt. Ja pamēģina.
17.12.2014 21:46 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Pameegini, ja ir jau taisiitas hormonu analiizes un tie nav pie vainas. Savaadaak gan labaak ir paarbaudiit to, un tad tikai saakt vainot paartiku. Daudziem cilveekiem gluteens nepaarstraadaajaas. Bet nu celuliitu tas nenoveersiis. Katraa zinjaa ja nav sejas aadaa izmainjas un izraadiisies, ka gluteenu panes normaali, neiesaku piekopt bezgluteena dieetu. Veel arii var buut laktozes nepanesamiiba.
17.12.2014 21:54 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Radiniecei šāda bezglutēna diēta jāievēro veselības problēmu dēļ. Neesmu ievērojusi, ka jau vairāku gadu laikā būtu uzlabojusies āda tāpēc.
17.12.2014 22:06 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Un, manuprāt, ja mērķis nav uzlabot savu veselību, kaut arī par to it kā ir strīdi, cik patiesībā tāda diēta ir veselīga, tad no tā īsti nav jēgas, izmesta nauda par tiešām bezgaršīgu pārtiku (jā, esmu ēdusi gan ar bezglutēna miltiem ceptu maizi, pankūkas, cepumus un varu teikt, ka atšķirība ir jūtama).
17.12.2014 22:08 |

Reitings 4
Reģ: 01.12.2014
Man ir celiakija, nepanesu glutēnu. Neteiktu, ka mana āda ir starojoša, tieši pretēji.+ mūžīgs izsalkums, jo p[at lielveikalos ir grūti atrast ko lētu un gluten free ko ēst. Manuprāt. Tev vajadzētu ierobežot, bet tikai ierobežot. Maize taču dod enerģiju!
17.12.2014 22:28 |

Reitings 4
Reģ: 01.12.2014
Runājot par celulītu, tā man tik tiešām nav! Manai mammai arī ir celiakija, viņai 46 un nav celulīta, bet varbūt tā ir tikai sagadīšanās.
17.12.2014 22:30 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
nu nez,nesakatu jegu ja jadoma par to ka janoturas ,ka ''nenoraujas'', tad isti veseligi tas ari nav, jo reali tiek spidzinats viss kjermenis, ja tas butu,taa ka nav jadoma un vnk negribas, bet gan jau taa tada kkada mirklja iegriba vairumam, vai atkal sitas kkas tads nak mode, taa pat kaa daudziem skita ''kruti'' buut vegitarietim. vot vis forsak man skiet ir tada meitene kas ed visu (normas robezas) un nesnakstinas vai netelo damu ka nedrikst sito un to est . (nerunaju par tam ,kas arsts aizliedzis, nevis pasas izdomajums !! )
17.12.2014 22:40 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Renāte, celulīts ir pārvarā ģenētiski iegūta kaite. Tā kā tev un tavai mātei ir paveicies ar gēniem.
18.12.2014 19:29 |

Reitings 746
Reģ: 29.01.2009
Kerija_, ja tev nav glutēna nepanesība, tad varbūt ir jēga gluten-free vietā izvēlēties PILNGRAUDU variantu, ja jau no tiem miltu produktiem nesanāk atturēties?

+++

Radiniecei ir celiakija un viņa visu laiku bēdājas par to, ka viņa nedrīkst ēst neko kur ir glutēns un kā viņa saka būtu laimīgākais cilvēks, ja viņai šī kaite nebūtu.. Āda viņai nav nekāda tīrā, tapat ir pumpas, tev ieteiktu pārbaudīt hormonus, varbūt tie pie vainas, nevis glutēns. Turklāt celulīts arī viņai ir kaut gan glutēnu viņa taču nelieto.
19.12.2014 13:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)