Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ēdiens vairs nepriecē

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!

Varbūt kāda var dalīties pieredzē:

pēdējā laikā aizvien mazāk un mazāk priecē ēdiens. Pat tie ēdieni, kas agrāk bija mīļš našķis (piemēram, pica), vairs neliekas garšīgi un nesaista. Agrāk vistas fileju ar dārzeņiem varēju ēst cik uziet, bet pēdējās reizes knapi pieskaros ēdienam šķīvī. Labi, dārzeņus vēl varu ieēst, tieši prasās dažas dārzeņu zupas un konkrēti salāti, bet gaļu nevaru dabūt sevī iekšā pavisam. Jau iepriekš ēdu tikai cūkgaļu un vistu, tagad cūkgaļu vispār negribu redzēt, vista arī sāk riebties.

Vispār nekas neliekas garšīgs un baudāms, lai gan gatavoju kā iepriekš, arī saldumi neprasās vai kaut kas neveselīgs. Līdz ar to, manas porcijas aizvien vairāk sarūk. Bada sajūta man ir, bet nav neviens ēdiens, ko gribas apēst. Grūti izskaidrot, kā tas ir.

Varbūt kādai bijis līdzīgi? Pārgāja? Varbūt attiecāties no gaļas par labu dārzeņiem? Mans lielais hobijs ir ēdiena gatavošana, bēdīgi, ka vairs neizbaudu rezultātu. Veikalā varu pavadīt vairākas stundas, staigājot gar plauktiem, bet beigās nopērku kaut ko dēlam un draugam, sev nē.

Tas sākās pirms pāris mēnešiem un tikai pastiprinās manas sajūtas. Un nē, stāvoklī neesmu ( :D )
02.12.2014 10:21 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Ar veselību viss ir kārtībā?
Man ir dienas, kad nezinu ko gribu, nekas negaršo vai viss ir apnicis, bet tas pāriet pēc pāris dienām. Bet nu mēnešiem ilgi, nezinu, jocīgi.
02.12.2014 10:24 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
man ir tā bijis, bet pārejoši. kad tieku izsista no ritma (piemēram ilgstoši saslimstu vai aizceļoju uz valsti ar citu virtuvi), tad atgriežoties normālajā režīmā, negaršo nekas vairāk. bet pēc dažām nedēļām pāriet.
bet ir cilvēki, kuriem vienkārši negaršo ēst. manas tievākās draudzenes :D
02.12.2014 10:24 |

Reitings 7497
Par veselību nesūdzos. Bet var jau būt kaut kādas slēptas kaites :(
02.12.2014 10:27 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Varbūt pamaini gatavošanas paradumus vai vēl vari pamainīt produktus,iespējams sāc just to slikto kvalitāti.
02.12.2014 10:28 |

Reitings 7596
man arī ir tā ka gribas ēst bet to ko ēdu,izraisa nekādas emocijas, ēdu jo vajag enerģiju un ja nevajadzētu iet uz treniņiem, tad daudz ko tajā pašā laikā neēstu!
jā pēdējā laikā man ēdienkarte ir apnicīga,gribu ko pamainīt bet ieejot veikalā paņemu tos pašus produktus...
ieteikt neko nevaru jo pati nevaru neko padarīt lai izjustu baigo prieku ēdot :/

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Nu tad varbūt doties pie ārsta nodod kādas analīzes, nu tā profilaksei ;)

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Man periodiski šitais uznāk un tad attiecīgi arī pāriet :)
02.12.2014 10:30 |

Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Teiksim tā ir periodiski gaļu tiešām neprasās nemaz. Mēnešiem.. tā vietā labāk prasās dārzeņus, zaļos salātus un izteikti zivis... tādos vēsākos peridos ļoti gribas pākšaugu sautējumus. No cūkgaļas esmu atteikusies jau ļoti sen, man nepatīk tā garša.
Porcijas samazinās? Tas norāda, ka paliec ļoti izvēlīga uz ēdienu un vēlies sasniegt zināmu komfortu. Teiksim tā vecākam paliekot (tā gribētos domāt) mainās prasības pret ēdienu. Nevis pieēsties, bet ēst tā, ka esi mundrs, skaidrs un enerģisks. Gaļa un trekni ēdieni izteikti visu nomāc un uzdzen miegainību, slinkumu.
02.12.2014 10:31 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Šitais krievieski saucas - зажралась :D
Bet jā, kad pēcējo reizi nodevi asins analīzes? Ja nepatīk gaļa, tad ēd vairāk zivis. Ja organisms protestē, tad nevajag piespiest.
02.12.2014 10:31 |

Reitings 7497
Esmu ļoti prasīga pret ēdiena kvalitāti, etiķetes tiek izpētītas pamatīgi, pēdējā laikā drauga lauku pagraba krājumu manis dēļ tiek tukšoti ātros tempos. Un varbūt tiešām šis prasīgums ir iemesls tam, ka neko negribas ēst, jo "viss ir slikts un kaitīgs". Nezinu.

P.S. zivis nevaru ieēst kopš bērnības, mēģinu ik pa laikam, bet tas viss beidzas labākajā gadījumā pie miskates spaiņa.

Asins analīzes pēdējo reizi nodevu pirms gandrīz gada, viss bija ok.
02.12.2014 10:36 |

Reitings 899
Man nepavisam neliekas, ka tā ir veselības problēma.
Vēl ļoti ir ienācis ģimenē ēst daudz piena produktus, īpaši naturālais jogurts bez pedevām. To es katru dien ēdu vismaz divas lielās paciņas. Jūtos lieliski.
02.12.2014 10:41 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Varbūt vienkārši esi atēdusies konkrētos ēdienus. Man arī tā kādreiz ir bijis, ka kāda ēdiena ir par daudz.
02.12.2014 10:42 |

Reitings 15092
Neko jaunu ar negribas mēģināt?

Hmm... bet vispār nezinu... būtu forši, ja periodiski man šitā uznāktu :D Bet nē - ēdu visu un vienmēr. :D
02.12.2014 10:43 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Lancaster, man ir līdzīgi, drauga vecāki sadod visādus labumus, no pašu audzētā un gatavotā - ievārījumi, marinējumi, rudenī bija tomāti, gurķi, āboli, kartupeļi, sīpoli, burkāni, nu pilnīgi citādi.
Roka nestiepjās vairs veikalā pēc ievārījuma burkas un viss cits nosauktais jau ar... liekas, ka tikai pašu audzēts, rūpēts un gatavots ir labs, pārējais ir ķīmija.
02.12.2014 10:44 |

Reitings 7596
Lancaster man liekas ka vienkarsi parak daudz esi salasijusies informaciju kas ir slikts. Es parasti arī izvēlos pēc iespējas dabiskākus produktus un neko neēdu kas satur E, bet dažos produktos nav iespējams no viņiem izvairīties un mammas marinējumi man vienmēr garšos lai cik tur sāls vai cukurs būtu, bet nu tā jau ekstra man, jo pie viņas reti braucu ciemos.

domāju ka tev jāsakārto ēdienkarte ar jauniem produktiem,jāmēģina sajust tās garšas citos ēdienos kas uzskatāmi daudz maz veselīgi!
02.12.2014 10:46 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Varbūt vienkārši esi atēdusies konkrētos ēdienus. Man arī tā kādreiz ir bijis, ka kāda ēdiena ir par daudz.

+++
man šobrīd ir tieši tādas pašas izjūtas kā tev, Lancaster - esmu liela gaļas ēdāja un saldummīle, bet šobrīd pat domāt negribu ne par vienu, ne otru, kur nu vēl ēst. Man tiešām ir sajūta, ka esmu pārēdusies šīs lietas, un organisms šobrīd tās vienkārši neprasa, drīzāk pat "atgrūž". Un ja neprasa, kāpēc sevi spiest un ar varu ēst? Tagad vairāk ēdu dārzeņu ēdienus, zupas, un jūtos ļoti labi.
02.12.2014 10:48 |

Reitings 899
Gurri1 ,

ļoti ļoti identiski... es tikai neaizraujos ar marinējumiem un ievārījumiem.. tos ēdu ļoti reti. Bet nu jau ir tā stadija, ka gribas pašam audzēt.. kaut vai tikai nedaudz un minimāli, bet pašam. Piemēram, garšaugus, tomātus un citus sīkumus...
02.12.2014 10:49 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Opā! Un es domāju, ka esmu tāda vienīgā. Kādreiz man ļoti patika ēst, izbaudīju dažādas garšas un ēdu ar baudu. Patika panašķēties. Patika niekoties virtuvē un eksperimentēt. Tad paliku stāvoklī un viens no grūtniecības simtomiem bija garšas zudums. Viss garšoja pēc salmiem, ēdiens kļuva pliekans un bezgaršīgs. Gatavošana bija murgs, jo sāku bērt visas garšvielas lielos daudzumos, no kā attiecīgi viss ēdiens bija pārāk ass. Es garšu nejutu, bet vīrs spļāva ugunis. Tad arī samazinājās apetīte, jo nekas negaršoja un ēdiens palika vienaldzīgs. Piedzemdēju un garša atgriezās. Nejūtu vienīgi smalkas nianses, tikai pamatgaršas - salds, sāļš, rūgts, skābs. Un nu ir otra galējība - nekas negaršo, jo pēc kaut kā garšo. Visu ēdu ar gariem zobiem tikai tāpēc, ka ir jāēd. Ceru, ka ar laiku tas pāries. Vainu noveļu uz izmainītu hormonu līmeni. Bet ēšana ir viena no dzīves pamatbaudām, negribas to pazaudēt uz visiem laikiem.
02.12.2014 10:53 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Man pēdējo nedēļu tā ir, iepriekš arī periodiski. Vajag tikai kaut ko konkrētu un viss. Vakar ieņēmu galvā, ka neko citu nevaru iedomāties apēst, kā tikai tomātu - gurķu salātus ar krējumu. Tad nu tās bija manas vakariņas, bet tāpat bija pēc tam sajūta, ka nevajadzēja un negaršīgi. Nezinu, ar ko to izskaidrot. Es tagad arī domāju, ko ēdīšu, kad iešu pusdienās - bet neko negribas. Zinu, ka vajag ēst un ka man arī gribēsies ēst, bet viss liekas negaršīgs un pretīgs.

Par to, ka man liekas pretīga gaļa vai zivis, es nebrīnos, jo esmu veģetāriete. Bet tsa, ka tagad arī viss pārējais šķiet neēdams, ir jaunums un es arī nesaprotu, kāpēc. Sestdien biju ballītē un ēdu TIKAI dārzeņus, jo pārējais šķita riebīgs. :D
02.12.2014 10:54 |

Reitings 7497
Īsti nav tā, ka būtu sajūta, ka esmu atēdusies. Kad man prasa: "Ko tu tagad / vakariņās gribētu apēst?" es nevaru atbildēt, jo tiešām nekas nenāk prātā. Pret jaunumiem virtuvē vienmēr esmu bijusi diezgan skeptiska, ārzemēs arī nevelk izbaudīt tradicionālos ēdienu, jo man pārsvarā garšo tikai tas, ko gatavoju pati. Tagad pat tas negaršo.

Izņēmumi, kā jau teica, ir, piemēram, veģetāra lauku bietīšu zupa ar daudz, daudz ķiplokiem u.tml. Tas ir principā vienīgais, kas liek siekalām tecēt. Pusdienās jau vairākas nedēļas ēdu Cēzera salātus (pārsvarā arī veģetāros) un dārzeņu krēmzupas. Bet arī ļoti nelabprāt ēdu ārpus mājām, liekas, ka visur sagrūž Vegetu un Co un lieto lētāko eļļu.

Jūs mani nedaudz nomierinājāt... Paldies!
02.12.2014 10:56 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits