Parādi man kaut vienu valsti, kurā ir ekonomiskā vienlīdzība. Kādēļ, lai tāda būtu Latvijā?
Un lielai daļai vaimantāju par sliktu dzīvi vaimanāšanas vietā vajadzētu tikpat cītīgi strādāt. Tad arī uzlabotos pašu dzīves apstākļi.
Skandināvijā tā ir ļoti izteikta. Teiksim, Singapūrā bagātākie pelna 9 reizes vairāk kā nabagie, bet Norvēģijā, Zviedrijā, Dānijā tikai 3 reizes vairāk. Latvijai Eiropas Savienībā kā vienmēr ir vissliktākais rādītājs, mums ir pāri 7 reizēm bagātāki bagātie.
vai jūsuprāt ekonomiskā vienlīdzība Latvijā ir svarīga?
Tāds brutāls piemērs, bet, iedomājies, ja visiem būtu vienāda alga - kāda jēga tad ir iet mācīties vai kāpt pa karjeras kāpnēm, ja sētnieks saņem tikpat, cik ārsts, kurš 12 gadus ir mācījies?
Visiem ir vienādas iespējas un tas, kur katrs atrodas, ir paša rokās.
ja tev vecāki ir ubagi, tu arī būsi ubags un neizrausies. Ja tavi vecāki ir vidusslānis, tu arī būsi vidusslānis utt. Valstīs kā Dānija sociālā mobilitāte ir milzīga, tur tiešām viss ir katra paša rokās. LV maz kas ir no paša atkarīgs.
Tāds brutāls piemērs, bet, iedomājies, ja visiem būtu vienāda alga - kāda jēga tad ir iet mācīties vai kāpt pa karjeras kāpnēm, ja sētnieks saņem tikpat, cik ārsts, kurš 12 gadus ir mācījies?
es zinu, ka šis ir Latvijas elites forums, kur visas pelna vismaz 1000 eiro mēnesī, bet es piemēram gribētu, lai viņas aizdomājas par tiem ubagiem 90%
Visa kosmo meitenes dzīvo tajos 11% tas jau sen pierādīts citās diskusijās
Šeit nav kasieru un sētnieku Šeit ir tikai veiksmīgas uzņēmējas un sekretāres
Nu tad, lūdzu, lidosta ir atvērta, dodies prom uz citu, labāku valsti. Kā man besī šitie čīkstētāji un ņerkstētāji...
...tikmēr nabadzīgās valstīs pat trūcīgi vecāki lien no ādas ārā, lai nodrošinātu bērnam izglītību. Skandināvija tai izglītībai ir mazāka vērtība un pievilcība.
Nu tad, lūdzu, lidosta ir atvērta, dodies prom uz citu, labāku valsti. Kā man besī šitie čīkstētāji un ņerkstētāji...