Bail paprasīt lai palīdz / kaut ko izdara priekš manis

Reitings 147
Reģ: 21.09.2014
Sveikas meitenes, :)

gribēju padalīties ar savu situāciju un pajautāt, vai kādai ir bijusi līdzīga situācija attiecībās.

Dzīvoju ar savu draugu kopā vienu gadu. Esmu pamanījusi, ka viņam bieži nevar neko paprasīt izdarīt priekš manis. Ja es palūgšu, piemēram, "ja tu ej uz augstskolu, vai lūdzu aiznest un atdot manu grāmatu bibliotēkā" tad atbilde ir "nē, ko tu pati nevari utt." un tas atkārtojas bieži visādos sīkumos kurus palūdzu. Ir bijušas situācijas ka vakariņām trūkst kaut kas un man pašai ir jāiet uz veikalu, kaut viņam ejot no augstskolas tas būtu pa ceļam un nesagādātu problēmas nopirkt, bet es pat neprasu... jo zinu ka būs "ahh ko tu pati nevari". Tagad ja palūgtu kādu sīkumu, tad jau bail dzirdēt ka atkal būs pārmetumi. Ja viņš man palūdz ieiet veikalā pa ceļam es bez jebkādiem vārdiem to izdaru jo cilvēks man palūdza to izdarīt, man nav grūti. Nekad neaizmirsīšu gadījumu, kad man vajadzēja uz slimnīcu un viņš ar lielu negribēšanu mani aizveda, jo redz bija jātēre savs laiks...
Ko jūs domājat par šo? Varbūt tie ir ikdienas sīkumi, bet dažkārt jau apnīk pirms kaut ko paprasot domāt - ah labāk nē, tas sadusmosies, ka paprasīju kaut ko.

Jauku jums dienu! :)
26.11.2014 13:37 |

Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Man šķiet, ka viņš ir losis, kurš tevi neciena. ;)
26.11.2014 14:06 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Ar tādu vīrieti nākotni nesaistītu, drausmīgs tips.
26.11.2014 14:07 |

Reitings 147
Nikoll

kā teicu, no savas puses es izdaru labprāt visu, jo man tas liekas kā normāli, tam tā ir jābūt, ka attiecībās cilvēki viens otru atbalsta, palīdz bez jebkādiem iebildumiem un nav jābaidās viens otram palūgt palīdzību. 2 gadus esam kopā, man 23 viņam 25.
Man dažkārt liekas ka arī kultūra atšķiras, šeit Vācijā attiecības bieži balstās uz tā, ka vienam ar otru ir ērti būt kopā, labi pavadīts laiks kopā, izklaides.... a problēmas, par to viņi runā mazāk, kam apgrūtināt vienam otru ar kaut kādām problēmām? Bet dzīvē ir problēmas un tas ir normāli un otrs cilvēks ir blakus lai arī problēmās palīdzētu nevis aizbēgtu jo redz vairs nav interesanti. Labi, viņš tāds pavisam nav, tas viņā ir savādāk, bet dažkārt man liekas, dažās situācijās šis parādās.
26.11.2014 14:09 |

Reitings 146
Reģ: 05.02.2013
Diez ko viņš teiktu, ja tu pati sāktu viņam tā atrūkt pretī, kad tev kaut ko palūdz? Gan jau nebūtu iepriecināts. Pamēģini izrunāties ar viņu un ja nesanāk - nav vērts. Jo tas par to slimnīcu jau vien liecina par viņa attieksmi pret tevi un to, ka tavas vajadzības uztver kā laika tērēšanu.
26.11.2014 14:21 |

10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Es nesaprotu kā Tu vēl pēc šādas attieksmes esi ar tādu kopā un vēl plusā skrien un dari, ja viņš kaut ko palūdz.
Ja nu Tu tomēr vēl plāno būt ar viņu, kopā varbūt vajag sākt piekopt attieksmi, kā Tu pret mani, tā es pret Tevi. varbūt viņam tāda attieksme nepatiks un sāks aizdomāties. Varbūt...
26.11.2014 14:23 |

10 gadi
Reitings 591
Reģ: 29.01.2009
oi, zini, Erdbeere... es arī dzīvoju Vācijā kopā ar savu draugu. man 24, viņam 27. Un viņš manis dēļ ir darījis un dara tik daudz, ka man diezvai visas dzīves pietiktu, lai pretī atdarītu. Tā nav kultūras vaina (ja nu vienīgi neesi kopā ar kkādu dvieļagalvu), tas ir atkarīgs no cilvēka un viņs attielsmes pret sevi.
Kā jau daudzas teica - triec ratā (nu, ja viņš maksā par dzīvesvietu, tad varbūt tas ir mazliet izdevīgi, tad esi gudra meitene - dzīvo uz aprēķina līdz brīdim, kad vari atdalīties)

Un neļauj savu pašapziņu sabradāt! Es zinu, kā tas ir - dzīvot svešu dzīvi (manas iepriekšējās attiecības tādas bija), bet ja tikpat labi TU vari būt viena kā kopā, tad es labāk izveļētos būt viena un ne ar vienu nerēķināties.
26.11.2014 14:25 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Kaads te sakars Vaacijai??? Tici man, te nav nekaada sakara ar Vaaciju. Vaacieshi, protams, neskraidiis ar rozi zobos pakalj un neleks ielas viduu aaraa no auto, lai iepaziitos kaa, piemeeram, dara itaalji vai kaads trakaaks francuuzis vai spaanis uz dienvidu galu. Tachu, ja vaacietim sieviete buus svariiga, nebuus taadu izleecienu.

Diemzheel shis izskataas peec gadiijuma, ka austrumeiropietei vispaar jaabuut pateiciigai, ka superiigais vaacietis ir ar vinju kopaa. Tipa - zini savu vietu. Taa ka, daargaa autore, padomaa, cik noziimiiga esi savam "draugam" un vai Tev vajadziigas shiis attieciibas. Un nevaino te valsti. Ja buus miilestiiba un cienja, Monako miljonaars neesaas uz rokaam nabadziiga Sibiirijas ciema skaistuli. Ja taas nav, tad nekas vairaak par "otraas shkjiras" paarstaavi savam vaacietim nebuusi.
26.11.2014 14:27 |

Reitings 1469
Un veel informee publiku, kaa tiek sadaliiti izdevumi, kaada ir vinja gjimenes attieksme pret Tevi un vai vins ir ko runaajis par kopiigu naakotni.
26.11.2014 14:29 |

Reitings 147
DieKleineHexe

Katrā valstī ir dažādi cilvēki, bet tomēr to ko es nosaucu, esmu bieži te ievērojusi starp paziņām. Daudzi tiešām ir kopā jo ir ērti, vismaz pēc viņu attiecībām man tā izskatījās un man pašai ir bijis tāds draugs (vācietis), kurš bija kopā jo bija interesanti, bet šādas attiecības drīz izbeidzu, nevarēju izturēt, man vajag vairāk.
Bet protams ir dažādas situācijas, to nevar teikt par visiem.
26.11.2014 14:34 |

Reitings 147
Izdevumus dalām godīgi, par dzīvokli maksājam abi un par pārtiku un citām lietām arī. Un arī par nākotni esam runājuši...viņam ir labi būt kopā, taču viņš nesaprot, ka vajag ne tikai ņemt bet arī dot.

Pagaidām domāju vēl pagaidīt, pašai mainīt attieksmi pret viņu un skatīties kas būs tālāk. Esam pēdējā laikā par to bieži runājuši, bet vienmēr aiziet līdz strīdam, pēdējo reizi pats nedaudz atvainojās, bet nezinu vai tiešām to domāja.
26.11.2014 14:39 |

Reitings 857
Reģ: 08.08.2014
Tev pašai nav grūti būt kopā ar tādu puisi?

Viņš visu attiecību laiku tā ir darijis? Nu nezinu , pienāks brīdis kad tev apniks viņa attieksme !
26.11.2014 14:40 |

Reitings 1469
Klau, autore, beidz vinju aizstaaveet. Es darba un studiju deelj peedeejos 7 gadus esmu dziivojusi dazhaadaas Eiropas valstiis. Shobriid dziivoju netaalu no Tavas burviigaas Vaacijas ar vieteejo viirieti. Vairs nestraadaaju, nodarbojos ar citaam lietaam hobija liimenii. Un attieksme pret mani ir ljoti jauka. Turklaat es esmu diezgan histeeriska un indiiga buutne, kura var sariikot skandaalu taapeec, ka "kaads uz mani nepareizi paskatiijaas". Bet savaas attieciibaas pat man nav kur iipashi piekasiities.

Savukaart tas, kaa attiecas pret Tevi, man neliekas normaali, no manis taads buutu dabuujis ar pannu pa galvu. Varbuut saac sevi vairaak cieniit, tad arii vareesi pieprasiit cienju no otraas puses. Un neattaisno viiriesha taadu attieksmi ar valsti.
26.11.2014 14:48 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Es protams nezinu kā jums viss tur notiek, bet man ir situācija- draugs nepartrukti kaut ko "palūdz", ok man jau nav grūti, bet ja cilvēks vnk guļ mājās uz dīvana un "palūdz "nepārtraukti- aizbraukt tur, atvest to, izņemt drēbes no ķīmiskās tīrītavas utt, man arī bišķi piegriežas, un mana atieksme paliek tāda kā tavam puisim! protams nesaku, ka tu esi tā, kas nepartrukti palūdz, bet varbūt, ka tomēr lūdz diezgan bieži.

es savējo ātri izmāciju, tagad dara visu pats :)
26.11.2014 15:00 |

Reitings 147
DieKleineHexe

Es neattaisnoju viņa rīcības ar valsti, tikai minēju kā esmu te attiecības dažādās situācijās redzējusi un savā nedaudz no tā arī ievērojusi, bet kā teicu cilvēki ir dažādi.

Vairs nestraadaaju, nodarbojos ar citaam lietaam hobija liimenii. Un attieksme pret mani ir ljoti jauka. Turklaat es esmu diezgan histeeriska un indiiga buutne, kura var sariikot skandaalu taapeec, ka "kaads uz mani nepareizi paskatiijaas". Bet savaas attieciibaas pat man nav kur iipashi piekasiities.

Ja es pateiktu ka es nestrādātu utt. es nezinu ko es saņemtu pretī. Jauki ka Tavs draugs/vīrs pret Tev tik labi attiecas.

Bet es piekrītu, jā tas nav normāli, gribētos man vairāk cieņas pret sevi un sapratnes. Kad skatos fimās, kur vīrieši dara to un to dēļ sievietēm vai pat dzīvē esmu redzējusi, liekas ak laimīgās! Pagaidām gribu vēl dot laiku un paskatīties. Pašai arī attieksmi pamainīt un pavērot.
26.11.2014 15:01 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Pirmkārt, tas nav normāli.
Otrkārt, man šķiet, ka Tev ir lielas problēmas ar komunikāciju-grupu darbā Tu nevari izteikt savu viedokli, draugam Tu nevari neko pateikt, jo viņš taču ir kings.
Tev trūkst pašapziņas, visi redz, ka var pret Tevi tā izturēties un to arī dara.

Tev jāmaina sevi!
26.11.2014 15:04 |

Reitings 147
_pepermint_

Nē, es nelūdzu viņam bieži, es skatos pēc situācijas arī. Ja viņš iet garām veikalam kapēc gan viņš nevar ieiet nopirkt kādu lietu, nevis man būtu jāpamet viss mājās, jāģērbjas un jāiet speciāli. Bet es viņa neprasu bieži, tikai tad kad tiešām vajag.
Vai es nekad viņam neprasu atbraukt man pakaļ uz augstskolu utt. bet vienreiz kad jau bija vēls un autobusi gāja reti un bija auksts es gribēju viņam pajautāt man atbraukt pakaļ, šis ar lielām grūtībām to izdarīja un vēl beigās pateica ka atbrauca pakaļ jo pašam kaut ko savajadzējās izdarīt augstskolā, dēļ manis tikai negribētu braukt un smējās.
26.11.2014 15:05 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nākamreiz,kad viņš Tev lūdz minetu,paskaties uz viņu un paprasi:"a kas Tu pats nevari to izdarīt?" :-O
26.11.2014 15:10 |

Reitings 264
Reģ: 21.11.2013
Autorei- vai Tev tiešām šķiet, ka viņš ir cienīgs būt tev blakus?!
Un vai Tu patiešām uzskati, ka tā tam jāturpinās.?! Tu sevi pataisi par lupatu!

Manuprāt, ..jaunā gadā Tev būtu jāsāk jauna dzīve. ( vecajā nokārto visas astes) .
Tas nav normāli, pie tam....es, personiski,neticu, ka cilvēki mainās.
26.11.2014 15:15 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Izskatās, ka tu viņu apgrūtini. Normālās attiecībās cilvēki palīdz viens otram pat nelūdzot!
26.11.2014 15:19 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Nazīc - ideāli :D cepums pēc preferences :D

Bet nē, šādai attieksmei ar tautību, manuprāt, nav sakara. Ar kultūras, audzināšanas līmeni un izpratni par samērību gan. Es nešķirtos, bet parādītu - kā viņa attieksme izskatās no mana skatu punkta.
26.11.2014 15:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits