Ēšanas traucējumi.

Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
Jau ilgi laiku nomoka mani ēšanas traucējumi, precīzāk, kompulsīvā pārēšanās, kas sliecas uz bulīmijas pusi. Turklāt, ar manu dzīvesveidu tad galīgi neiet kopā, jo esmu sportiste, kas šad un tad kāpj arī uz pjedestāla. Esmu sapratusi, kā sākas tā ēšanas lēkme. Ja atļauju sev apēst 1 konfekti, viss, galvā klikšķis un aptumsums. Sāku ēst visu pēc kārtas, maizi ar ievārījumu puskukuli, visus veselīgos produktus, jebko, ko sastopu. JO MANS SLIMAIS PRĀTS UZSKATA TĀ- ja jau sabojāji dienu ar to konfekti, tad nav vairs ko un var sākt rīt, jo tāpat jau dienas plāns ir izjaukts, tad līdz galam! Nesaprotu, kā apstāties pie tās konfektes un aizmirst to. Es vienkārši gribu mainīt domāšanu, bet nesaprotu, kā. Kā nedomāt visu laiku par ēdienu, neuztraukties, neizjust vainu un sevis nosodīšanu. Jau 2 kg ir nākuši klāt, un vēl vairāk pārdzīvoju, sevi ierobežoju, pēc tam noraujoties. Es zinu visu, kas ir veselīgs, kas nav, cik daudz un kad tieši ēst, bet galvā vienkārši ir problēma, pretīga slimība, kas nomoka ne mani vien.
20.11.2014 16:18 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
piekritisu ruu. Iespeejams tas esanas lekmes ir no taa ka loti strikti ierobezo visu ko ed un logiskiorganisms tric no taa visa. Ja kategoriski zsleedz ogl;hidratus un ari neveseligo partiku (ja cilveks mil saldumus, tadejad aizliedzot agri vai velu norausies)

savos laikos vareju 10min alikaa aprit pliku nutellas bundzu.
20.11.2014 18:08 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Strikti ierobežojumi , izslēdzot vienu no barības vielu uzņemšanas grupām, rezultāta sabojājot "savu kompīti" kunģi. Un kuņģis reaģē , var redzēt ar izdzīvošanas mehānismu. Ieteiktu vērsties pie speciālista , sākuma noteikti sava ģimenes ārsta+ uztaisīt visam šim full apskati un analīzes, lai tālak sūtītu pie speciālista .
20.11.2014 18:15 |

Reitings 537
Parasti dienā pēc pārēšanās (kas parasti ir vakarā), ēdu maz, pirmkārt, lai sodītu sevi, otrkārt, man ir slikta pašsajūta- uzpūties vēders, diskomforts. Otrajā dienā atļaujos kaut ko vairāk no OH, bet joprojām atceros to vakaru. Agrāk svēru vairāk un par to nesatraucos, tagad sveru krietni mazāk un ļoti baidos būt tāda kā agrāk, bail, ka citi teiks- o, bija tieva, jau uzēdusies.
Kā jau teicu, 2kg jau ir klāt, atkal ieciklēšos uz to nomešanu. Ja saslimstu un netieku skriet, vispār ir panika. Slimi vienkārši.
20.11.2014 18:20 |

Reitings 10987
jaa jaasak ar gimenes arstu un tad nosutijums uz izmekleesanu ja taada vajadziiga. Caur gimenes arstu bus leetaak:)

tikai jatceras ka tie esanas truaceejumi vairak balstiiti uz psihologisko saslimsanu.

tur ir jaatbild pasam sev kaadas situaacijaas nak rijamleekme. Taas var but skumjas, dusmas, vientuliiba- tas bus psihologiski.

ja kermenis vnk izsalcis , tad kermens prasa.

ja dizvo viena tad es domaju ka vieglaak, jo vari turet ledusskapi tik cik velies. Pirms nesaaku dzivot viena likas ka nekad no ED valaa netiksu.
20.11.2014 18:27 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Parasti dienā pēc pārēšanās (kas parasti ir vakarā), ēdu maz, pirmkārt, lai sodītu sevi, otrkārt, man ir slikta pašsajūta- uzpūties vēders, diskomforts.

Sāc vienkārši ar ģimenes ārstu un veic visparastākās izmeklēšanas. Varbūt tev ir fiziskas gremošanas sistēmas problēmas un tās psiholoģiskās ir tikai sekas, jo fiziskās vainas liek justies slikti?

Un vēl jau jautājums - vai tev gribās tikai pačīkstēt vai ir reāla apņēmība arī rīkoties?
20.11.2014 18:33 |

Reitings 10987
womankind , taa paciksteesana ari nozimee ka dzili sirdi velies tikt uzklausits un velies palidzibu. es ri pirms paris gadim ciksteeju k nespeju partraukt rit un vemt, bet gribeeju palidzibu:)
20.11.2014 18:39 |

Reitings 537
Esmu pierakstījusies jau uz izmeklējumiem, gaidu rindā. Es ļooti vēlos no tā visa tikt vaļā, gribu būt normāls cilvēks, ja citās situācijās raksturs ir, tad te es jūtos nespēcīga, bet cenšos!!
20.11.2014 18:41 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ar tikai pačīkstēšanu arī nekas neies uz priekšu, vai ne, MADasaHatter?
Tad jau labi, ka ir pieraksti. Uz kādiem izmeklējumiem iesi, barnija9?
20.11.2014 18:48 |

Reitings 10987
womankind, nevajag brukt virsuu.

Iespeejams autore grib palidzibu. Es pati esmu gajusi tam cauri un ari lidzigus tekstus esmu izmisuma del postojusi.. tas katraa zinaa ir sauciens peec palidzbas. Ir svarigi sanemt palidzibu, edrosinaajumu un kaut cik empaatiju. Rakstiisana forumaa ir pirmais solis ka tu veelies lai tev palidz un uzklausa.
20.11.2014 18:59 |

10 gadi
Reitings 316
Reģ: 29.01.2009
man bija tiesi ta pat...
saku jau uztraukties ka tiesam esmu slima, bet tas bija kaut kads apsleptais stress. nezinu ka lai izskaidro, bet kad saku kaut ko mainit sava dzive tas pargaja. tas vilkas ilgi un katru reizi es domaju no ritdienas sakus est normali, bet tapat pieedos...
20.11.2014 19:04 |

Reitings 8
Reģ: 25.07.2014
Uzrakstīju Tev vēstulīti. :)
20.11.2014 19:14 |

Reitings 119
Reģ: 22.10.2012
Kā es tevi saprotu! Kompulsīvā pārēšanās un kombinēti bulīmija,anoreksija man uzliesmo ik pa laikam. Domāju, ka īsti izārstēt nevar, tikai apārstēt vai iemācīties sadzīvot. Bet vienmēr, kad iedomājos, ka ir uzveikta, vienā vai citādā formā atgriežas ar uzviju. Labs speciālists varētu palīdzēt vai arī dzelzs raksturs un pamatīgs darbs ar sevi. Un tomēr, pieredze rāda, ka viss līdz vienai reizei.
23.11.2014 14:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits