Vīrietis - vērtība

Reitings 178
Reģ: 04.02.2013
Labrīt!
Dažas no šeit esošajām diskusijām lika man aizdomāties, vai lielākā daļa sieviešu ir tādas materiālistes!? Es saprotu, ka nauda ir svarīga un ir labi, ka tā ir, BET vai tiešām viss jāgaida tikai no vīrieša, nu proti, viņam jābūt jaukam, bagātam, seksīgam, un visādam citādam kā no filmām, kamēr dažas labas sievietes ir esot attiecībās ir nekoptas, nav aizraušanos, ir dusmīgas un pārmetošas.

Nezinu, vai manu domu varēja uztvert, bet īsumā, pirms ķeraties nosodīt un pārmest ko savam/ citiem vīriešiem, padomājiet par sevi! Manuprāt, sievietei būtu jābūt tādai, kas spēj iedvesmot savu vīrieti, nevis teikt, ka viņš ir slikts!
13.11.2014 09:52 |

Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
nu, nu. Ir taču jābūt iemeslam, kādēļ tu izvēlies tieši viņu par savu mīļāko un vienīgo.. Tad jau arī tev pret viņu jājūt kas tāds kā ne pret citiem. Ja jūtu nav, tad tās sievietes vienkārši sagaida, ka viņš būs labāks par citiem. Diferencēšana, tā teikt :)
13.11.2014 19:24 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Tieši tā es to arī sapratu. Nezinu tikai kā tu to vēsā mierā apgalvo, ka sievietes redz esot naivas un gļēvas un viņām esot citas īpašības, kas vīrieša raksturā nu gan izskatās nožēlojami.

Uzliec brilles, sirsniņ, un iemācies lasīt. :D

Katrs veido savu ģimenes moduli. Gribi būt feministe - esi, dari visu pati.
Bet pēc tam raud, ka vīrietis guļ dīvānā un pat naglu sienā nevar iedzīt, visu izdara vīreļa vietā. Jeb nagus, par slinku nogriezt, kā vienā citā tēmā. :D

Skaidrs tagad, iepriekš palaidu šo tavu komentāru garām. Ne velti raksturoji sievietes kā naivas, jo tās tādas panaivas rindas arī ir. Ir tāds teiciens par pundura pakāpšanos uz milža pleciem. Vīrieši ir devuši visiem ārkārtīgi daudz, sākot ar mākslu līdz zinātnei un politikai. Sievietes kaut ko spēj bagātināt ļoti minimāli, nu, piemēram, citējot tavu autoru: ''give her groceries, she'll give you a meal.'' Oooooo! ...kauns pat salīdzināt ar vīriešu devumu pasaulei. Un uz tieši to jau arī tiek spiests ar visiem šiem ''vīrietim vajag strādāt un pelnīt un karjeru un statusu un to un to, bet sievietei vajag nodzīt taukus, pacepties solārijā, iebāzt bērnam karoti mutē, iebāzt vīram karoti mutē, izslaucīt istabu, vairāk no tādas naivas un gļēvas būtnes nevar prasīt'

Es tomēr par vecmodīgu ģimenes moduli - kur vīrs ir stiprais dzimums, es vājais.
Savu feminismu iespraud sev dziļi, dziļi. (Tas tā, nav ko ziepēties klāt).
13.11.2014 19:30 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Karma, ceru, ka esi mājsaimniece, citādi tas Tavs vecmodīgais ģimenes modelis dikti neizdevīgs sanāk.
13.11.2014 19:35 |

Reitings 2037
Karma, ceru, ka esi mājsaimniece, citādi tas Tavs vecmodīgais ģimenes modelis dikti neizdevīgs sanāk.

Un kāpēc gan Tevi uztrauc mana nodarbošanās? :D
13.11.2014 19:37 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
"vecmodīgajam" ģimenes modelim nav nekādas vainas, bet nu, jāapzinas, ka tas nav vienīgais "pareizais" modelis, daudzi citi būs laimīgi arī citos modeļos.
13.11.2014 19:39 |

Reitings 244
Reģ: 10.05.2013
Katrs veido savu ģimenes moduli. Gribi būt feministe - esi, dari visu pati.
Bet pēc tam raud, ka vīrietis guļ dīvānā un pat naglu sienā nevar iedzīt, visu izdara vīreļa vietā. Jeb nagus, par slinku nogriezt, kā vienā citā tēmā.

Tur jau tā lieta, ka vīrieša aptekalēšana un aprūpēšana visās vietās un jautājumos ir tieši tradicionālais attiecību modelis. Feministei pietiktu prāta nolaidīgam vīrietim ierādīt vietu, dalīt mājas darbus uz pusēm utt. Nevis visu kraut uz saviem pleciem, jo ''vīriņš darbiņā noguris oioi kur nagu šķērītes tūlīt visu izdarīšu un galdiņu uzklāšu un to un to arī''

Es tomēr par vecmodīgu ģimenes moduli - kur vīrs ir stiprais dzimums, es vājais.

Ticu, un arī sliecos uzskatīt, ka zinu kādēļ - daudz ērtāk un vienkāršāk taču.
13.11.2014 19:40 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Feminisma jēdziens nereti tiek lietots nevietā. Sieviete, kas pati par sevi var parūpēties un to arī dara, nevienmēr ir feministe. Feminisma pamatideja ir par dzimumu vienlīdzību, nevis kāda pārākumu. Neredzu tur neko sliktu. Pārlieku liela dramatizācija ir vājuma, nedrošības pazīme, kas nekādā mērā nav saistīta ar sievišķību. Nav nekas slikts būt mājsaimniecei, jo būt par labu māti, sievu un turēt pavardu, ir darbs. Tikai tas, ka Jūsu ģimenē ir citādāks pienākumu sadalījums nekā, piemēram, Mao ģimenē, nenozīmē, ka Tu būtu labāka/pareizāka sieviete, bet otra ir ķerta feministe. Jūs abas esat sievietes, tikai katrai ir sava izpratne par lietu kārtību dzīvē.
13.11.2014 19:42 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ir tāds teiciens par pundura pakāpšanos uz milža pleciem. Vīrieši ir devuši visiem ārkārtīgi daudz, sākot ar mākslu līdz zinātnei un politikai. Sievietes kaut ko spēj bagātināt ļoti minimāli, nu, piemēram, citējot tavu autoru: ''give her groceries, she'll give you a meal.'' Oooooo! ...kauns pat salīdzināt ar vīriešu devumu pasaulei. Un uz tieši to jau arī tiek spiests ar visiem šiem ''vīrietim vajag strādāt un pelnīt un karjeru un statusu un to un to, bet sievietei vajag nodzīt taukus, pacepties solārijā, iebāzt bērnam karoti mutē, iebāzt vīram karoti mutē, izslaucīt istabu, vairāk no tādas naivas un gļēvas būtnes nevar prasīt''

Vinji nebuutu sasniegushi pat ne pusi no taa, ja vinjiem buutu jaadara 50% maajasdarbu, jaaiesaistaas beerna audzinaashanaa un japuceejaas, lai izpatiktu preteejam dzimumam, jo viss tas prasa laiku. Tagad laiki saak mainiities. To var skaidri redzeet peec taa, ka augstskolaas, vadoshajos amatos viirieshu skaits saruuk, jo sievietes vairs nav mieraa seedeet klusaam aizkraasnee, kameer viirieshi piesavinaas visus laurus un nopelnus. Izraadaas, ka sievietes var daudz ko izdariit, sasniegt un pat apsteigt viirieshus, ja vien vinjaam tiek dota iespeeja. Tik daziem viirieshiem ir to gruuti sagremot, ka sieviete var karjeraa vinjus paaspljaut un ka vinjiem ir jaamaina pampis, kameer sieva pienjem atbildiigus leemumus ofisaa.
13.11.2014 19:44 |

Reitings 2037
Ticu, un arī sliecos uzskatīt, ka zinu kādēļ - daudz ērtāk un vienkāršāk taču.

Gudrāk. Un iedomājies, mūs viss apmierina! :D
Tur jau tā lieta, ka vīrieša aptekalēšana un aprūpēšana visās vietās un jautājumos ir tieši tradicionālais attiecību modelis.

Brīnumu lietas te var izlasīt. :D Tieši tradicionālā modulī darbi tiek iedalīti.
Feministei pietiktu prāta nolaidīgam vīrietim ierādīt vietu, dalīt mājas darbus uz pusēm utt.

Šeit cosmo ir neskaitāmas tēmas, kur pašas sūdzas, ka vīrietis nestrādā un sēž uz kakla, pat naglu sienā nejēdz iedzīt. :D Ierādīt vietu, tas ir kā sunim? :D :D :D
Nevis visu kraut uz saviem pleciem, jo ''vīriņš darbiņā noguris oioi kur nagu šķērītes tūlīt visu izdarīšu un galdiņu uzklāšu un to un to arī''

Nu nezinu gan, man ir citāda pieredze. Bet galdu uzklāt un gatavot man patīk, traukus gan mazgā pēc grafika. :P
13.11.2014 19:51 |

Reitings 244
Vinji nebuutu sasniegushi pat ne pusi no taa, ja vinjiem buutu jaadara 50% maajasdarbu, jaaiesaistaas beerna audzinaashanaa un japuceejaas, lai izpatiktu preteejam dzimumam, jo viss tas prasa laiku.

Līdz šai vietai taisnība.

Tagad laiki saak mainiities. To var skaidri redzeet peec taa, ka augstskolaas, vadoshajos amatos viirieshu skaits saruuk

Te gan vairs nē. Kā Karma un ļoti daudzas cosmo esošās uzskata - karjera ir vīriešiem, nevis sievietēm. Domāju, tā uzskata vairākums, īsti nekas nemainās. Un ar tām augstskolām ir tā, ka ar katru nākamo pakāpienu (baķis, maģistrs, doktors, postdoc) sieviešu skaits krasi sarūk, pat humanitārajās zinātnēs, bet vīriešu attiecīgi palielinās. Vadošie speciālisti visās jomās joprojām ir galvenokārt tikai vīrieši. Matemātika ir ļoti interesants gadījums, jo doktora grādu iegūst ļoti daudz sieviešu, bet profesoru vidū, vadošo pētnieku vidū viņu gandrīz vai nav vispār. Psiholoģiju studē ārkārtīgi daudz sieviešu, bet vadošie speciālisti ir vīrieši. Tie laiki gandrīz vai nav vispār mainījušies, nopelni joprojām pieder vīriešiem.

Par Karmas tekstiem runājot,

Gudrāk. Un iedomājies, mūs viss apmierina!

Nestrīdos. Man personīgi tā liktos ļoti pazemojoša pozīcija, ka vīram ir sasniegumi un nopelni, bet es esmu tikai māju kārtojusi visu dzīvi, un neviens neko vairāk nemaz negaidīja no manis.
Ierādīt vietu, tas ir kā sunim?

Ja uzvedas kā suns, tad jā. Tu iesaki ucināties? Nu jā, citādi pametīs, un ko tad tu bez mājas un mašīnas un ar hobija līmeņa darbu iesāksi? Uz ielas tikai.
13.11.2014 19:59 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Katram ir tāds partneris, kādu viņš pelnījis. Un kāpēc gan kādai/kādam jāsamazina savas prasības, ja tās ir iespēja arī apmierināt? Tikai tāpēc, lai sabiedrība neteiktu, ka tā ir nesmuki? Attiecības ir ļoti dažādas, tāpēc labāk nevis citām mācīt, ko un kā vajadzētu, bet pašai pievērsties savām attiecībām.
13.11.2014 20:00 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Te gan vairs nē. Kā Karma un ļoti daudzas cosmo esošās uzskata - karjera ir vīriešiem, nevis sievietēm. Domāju, tā uzskata vairākums, īsti nekas nemainās. Un ar tām augstskolām ir tā, ka ar katru nākamo pakāpienu (baķis, maģistrs, doktors, postdoc) sieviešu skaits krasi sarūk, pat humanitārajās zinātnēs, bet vīriešu attiecīgi palielinās. Vadošie speciālisti visās jomās joprojām ir galvenokārt tikai vīrieši.

Es to biju domaajusi taa, ka katru desmitdadi attieciibu proporcijas mainaas. Jaa, doktoros ir vairaak viirieshu. Bet atkal jau - lielaakoties tas ir taapeec, ka kaadam ir jaaruupeejaas par beerniem, tie jaaizneesaa, veelaak jaavadaa pa pulcinjiem, jaaseezj maajaas ar slimiibaam, ko ir gruuti savienot ar 12h darbadienu, kuraa veelams nenjemt slimiibas lapas. Viirieshi beernu deelj nav gatavi upureet karjeru vai aiziet uz mazaak perspektiivu darbu/atteikties studeet taalaak deelj beerniem, vinji to sagaida no sievietes. Es ar prieku veeroju Kanaadas tendenci, kur no sievietes tiek mazaak prasiita tradicionaalaa loma un visbiezjaak beernu laukumos var maniit teevus, un kur ir ierasta lieta beerna saslimshanas gadiijumaa zvaniit arii teevam, lai brauc pakalj, ne tikai maatei.
13.11.2014 20:07 |

Reitings 192
Reģ: 13.11.2014
Bet atkal jau - lielaakoties tas ir taapeec, ka kaadam ir jaaruupeejaas par beerniem, tie jaaizneesaa, veelaak jaavadaa pa pulcinjiem, jaaseezj maajaas ar slimiibaam, ko ir gruuti savienot ar 12h darbadienu, kuraa veelams nenjemt slimiibas lapas.

Nedirs sievišķim tikt pie labas augstakās labakas iespējas, jo ja nu kas visu sedz vecis. A vecim jānodrošina cacas iegribas kur tad nauda paliks pāri priekš veča studijām. Tapēc tā arī paliek celtnieks kurš strādā 12 stundas lai tik cacai labi un reizi nedēļā iedod nogrūsties :D Minetu necerēt :D
13.11.2014 20:16 |

Reitings 192
Es ar prieku veeroju Kanaadas tendenci, kur no sievietes tiek mazaak prasiita tradicionaalaa loma un visbiezjaak beernu laukumos var maniit teevus, un kur ir ierasta lieta beerna saslimshanas gadiijumaa zvaniit arii teevam, lai brauc pakalj, ne tikai maatei.

Itkā Latvijā tēvi nesēž bērnu laukumos un neved bērnus pie ārstiem, skolām u.c

Izklausies pec kaut kādas feministes. Viena doma tik prāta
Sievietes tiek pazemotas, nostrādinātas vīriešiem tikai paliek tīrā izklaide, ar naudas nešanu mājās nepietiek vajag veci nodarbināt 24/7 kamēr sēdēšu kosmo un apdirsīšu večus :D
13.11.2014 20:19 |

Reitings 244
Krista, bet tur jau tā lieta, ka attiecīgi nav taisnība tevis rakstītajā, ka
sievietes vairs nav mieraa seedeet klusaam aizkraasnee, kameer viirieshi piesavinaas visus laurus un nopelnus

Sievietes ir bijušas mierā un joprojām ir. Lūk, piemēram, Karma raksta, ka ir vājais dzimums (piebilstot arī ''naivais un gļēvais''), un darbs vienkārši nav sieviešu lieta. Tu pati arī apgalvo, ka sievietes nav gatavas neko daudz upurēt karjeras dēļ. Man tas diezgan izteikti kremt.
13.11.2014 20:26 |

Reitings 2037
Nestrīdos. Man personīgi tā liktos ļoti pazemojoša pozīcija, ka vīram ir sasniegumi un nopelni, bet es esmu tikai māju kārtojusi visu dzīvi, un neviens neko vairāk nemaz negaidīja no manis.

Ļoti žēl, ka tu domā, ka sasniegums dzīve ir tikai karjera. Un žēl, ka uzskati, ka mājsaimniecēm nav citu hobiju, nodarbju un sasniegumi citās sfērās,kā tikai ēst gatavot. :D

Ja uzvedas kā suns, tad jā. Tu iesaki ucināties? Nu jā, citādi pametīs, un ko tad tu bez mājas un mašīnas un ar hobija līmeņa darbu iesāksi? Uz ielas tikai.

Neesmu kopā ar cilvēku, kurš jāauklē, vai arī jānorāda vieta. Neesmu suņu dresētāja. Vai arī man ir stipri paveicies. :)
Runājot par to pamešanu. A tu domā, ka man nav augstākā izglītība, darba pieredze, lai tāda gadījumā strādātu? Es vēl kursus paspešu drīzumā iziet. :D
Bet es tavā vietā nelauztu galvu, par citu cilvēku nākotni. :D
13.11.2014 20:26 |

Reitings 2037
Sievietes ir bijušas mierā un joprojām ir. Lūk, piemēram, Karma raksta, ka ir vājais dzimums (piebilstot arī ''naivais un gļēvais''), un darbs vienkārši nav sieviešu lieta. Tu pati arī apgalvo, ka sievietes nav gatavas neko daudz upurēt karjeras dēļ. Man tas diezgan izteikti kremt.

Nu ko tu peries? Es izteicu savu viedokli, tu kā vista kladzini - cik tev tas nepieņemami un krem. :D Dzīvi savu dzīvi.
13.11.2014 20:29 |

Reitings 2037
Karma raksta, ka ir vājais dzimums (piebilstot arī ''naivais un gļēvais'')

Joprojām nemāk lasīt.
13.11.2014 20:31 |

Reitings 192
sievietes vairs nav mieraa seedeet klusaam aizkraasnee, kameer viirieshi piesavinaas visus laurus un nopelnus

LOL neviens jums sarkano paklāju zem kājām nemetīs, ja jūsu prasības no dzīves un vispār dzīves sasniegumi ir dabūt naudīgu veci un kad dabūts naudīgs vecis, tad tik sēž kosmo un dirš par to cik dzīve salda un ka es tur Kanādā un tur ir tas un tas :D
Ja dzīvo uz veča naudas tad arī sēdi aizkrāsnē un klusē :D
13.11.2014 20:32 |

Reitings 244
Nu ko tu peries? Es izteicu savu viedokli, tu kā vista kladzini

Paklau, pirmkārt, es ne tev to rakstīju. Otrkārt, es visu laiku šajā tēmā esmu atsaukusies uz sievietēm kas pauž tevis pausto uzskatu, nevis tevi personīgi. Tāpat kā atsaucos uz Kristas rakstīto par ģimenes upurēšanu, jo tā domā ļoti daudzas. Ja tā tikai jūs divas sievietes uz planētas domātu, tad man būtu pilnīgi un absolūti vienalga. Tiešām tik grūti tev to aptvert?

Joprojām nemāk lasīt.

Tas bija domāts naivi un gļēvi, jeb vīrieši ar sievietes rakstura īpašībām.

Pati naivumu un gļēvumu nosauc par sievietes rakstura īpašībām, un tad tik liedzas un liedzas.
13.11.2014 20:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits