*Kāpēc angliskie avoti?
http://likumi.lv/doc.php?id=5138
2.pants. Autortiesību principi
(1) Autortiesības pieder autoram, tiklīdz darbs ir radīts, neatkarīgi no tā, vai darbs ir pabeigts.
(2) Autortiesības attiecināmas uz literāriem, zinātnes, mākslas un citiem šā likuma 4.pantā minētajiem darbiem, arī nepabeigtiem darbiem, neatkarīgi no darba uzdevuma un vērtības, izpausmes formas vai veida.
(3) Autortiesību piederības apliecināšanai nav nepieciešama reģistrācija, darba speciāla noformēšana vai kādu citu formalitāšu ievērošana.
(4) Autors vai viņa tiesību pārņēmējs savas tiesības uz darbu var apliecināt (nenozīmē, ka 100% to vajag!) ar autortiesību aizsardzības zīmi, kuru atveido ar tādu paņēmienu un tādā vietā, lai tā būtu nepārprotami redzama. Šī zīme ietver trīs elementus:
1) burtu "C" aplītī;
2) autortiesību subjekta vārdu (nosaukumu);
3) darba pirmpublicējuma gadu.
(5) Autortiesībām ir personisku un mantisku tiesību raksturs.
(6) Autortiesības tiesiskā režīma ziņā pielīdzināmas tiesībām uz kustamu mantu Civillikuma izpratnē, bet nevar būt par īpašuma prasības objektu.
Arī mana bilde, droši vien tava utt. ir zagtas, ja vien bilžu autors nav devis atļauju tās pārpublicēt un izmantot. Protams, cita lieta, ka par tādu izmantošanu, kur netiek gūta ne peļņa, ne kāds uzdodas par bildes autoru vai tml., brēku neviens neceļ. Nu un Cosmo sakarā ziņot iestādēm par bildēm man, protams, liekas smieklu lieta.
*Mani interesē, kāpēc tik traki tiek akcentēts tas, ka Kubiete nosauca personu par zagli it kā bez pamata. Forumā teju katru otro dienu kāda tiek nosaukta par debilu. Debilitāte ir slimība. Vai kāds prasa pamatu tādiem apvainojumiem? Tas ir forums! Ja te būtu jāatbild par katru vārdu, ko pasakām, tad domāju te būtu klusums. :)