Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Plovs

 
Reitings 336
Reģ: 16.05.2014
Par cik pašai plovs negaršo tad tāpēc nekad neesmu viņu gatavojusi. Tad nu ir pienākusi pirmā reizē kad jāgatavo -draugs vakariņās grib plovu. :D
Varbūt varat ieteikt kādu elementāru, bet garšīgu plova recepti? :)
Skatījos i-netā recpetes, bet tur kaut kā neviena īpaši tā neuzrunā.
17.10.2014 08:38 |
 
Reitings 336
Reģ: 16.05.2014
Vai, tēmu aizmirsu nomainīt. :D
17.10.2014 08:39 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Kā tas ir, ka neapmierina plašā interneta piedāvājums? Kas tieši?
Nu vienkāršāks varianta par šo diezvai būs:
http://www.oma.lv/receptes/cukgalas-plovs/lv/
17.10.2014 08:44 |
 
Reitings 336
Reģ: 16.05.2014
Nepievelk un viss! Vai tad šis nav forums, kur cilvēki parasti uzdod jautājumus un citi uz tiem normāli atbild? Jau ilgu laiku laikam kaut ko jaucu.


Atbildot uz tavu jautājumu kas nepievelk nevis neapmierina ir tas, ka es internetā receptes praktiski neskatos. Ja kaut ko vajag kādam pajautāju, jo gandrīz vienmēr kāda sastāvdaļa eksperimentējot tiek aizstāta ar kaut ko citu un rezultāts ir daudz garšīgāks par oriģinālo recepti. Biju iedomājusies, ka šajā gadījumā arī varbūt tā varētu būt.
17.10.2014 08:51 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Katrai saimniecei ir sava recepte, nu neeksistē viena, "originālā" recepte.

Man savējās nav, nemācēšu palīdzēt, bet veiksmi! Vīrs taisa plovus gan ar vistu, gan jēru. Ar cūku gan nē.
17.10.2014 09:01 |
 
Reitings 69
Reģ: 05.02.2014
Man atkal liekas, ka plovam jābūt tieši ar cūkgaļu. Cik mana pieredze rāda, tādu īstu, garšīgu plovu var pagatavot tikai plītī, kas kurināma ar malku. Nu, protams, var jau uztaisīt kaut ko arī uz elektriskās vai gāzes plīts, bet tā jau pavisam cita opera.
17.10.2014 09:05 |
 
10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Man nav grūti manu recepti uzrakstīt:
Apcepu cūkgaļu ar sīpoliem, burkāniem, maltajiem melnajiem pipariem un sāli, vēlāk piecepu klāt 2 tomātus sagrieztus un atkal ļauju visam sacepties, tad pieleju ūdeni, pieberu rīsus un ļauju izvārīties viņiem tajā sulā.Viss.
17.10.2014 09:16 |
 
Reitings 1256
Reģ: 29.01.2009
Mana recepte:

Apcepu cūkgaļu ar sīpoliem un vegetu, kad kārtīgi izsutinās pieleju spilvas pikanto kečupu,bišk uzsildu un tad visu to pieberu izvārītiem, nokāstiem rīsiem un visu samaisu.

Man arī plovs negarso, bet manis taisītais ir vienīgais ,kas garšo, jo nesanāk tāda jēla pļura, bet irdens tāds, un kad pasilda otra diena, tad ir vēl gardāks.
17.10.2014 09:40 |
 
Reitings 1256
Reģ: 29.01.2009
jā, un vārīti vai cepti burkāni man negaršo, tāpēc tos nelieku klāt, citreiz pielieku sarkano papriku.
17.10.2014 09:41 |
 
Reitings 313
Reģ: 05.01.2013
Baigi sagribējās plovu :D
17.10.2014 09:59 |
 
Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Man arī sagribējās, šovakar vakariņas zināmas :D

Gatavoju līdzīgi kā BetijaB

Apcepu cūkgaļu ar sīpoliem, burkāniem, maltajiem melnajiem pipariem un sāli, vēlāk piecepu klāt 2 tomātus sagrieztus un atkal ļauju visam sacepties, tad pieleju ūdeni, pieberu rīsus un ļauju izvārīties viņiem tajā sulā


Es vēl pievienoju padaudz ķiplokus un maltu papriku, kad viss ir izsautējies, pievienoju tomātu pastu, adžiku vai kādu tomātu mērci pēc garšas, jo man citādi šķiet par ''pliku'' tie rīsi.

Vienīgais plova paveids, ko atzīst mans vīrs, kam it kā arī negaršo plovs :D
17.10.2014 10:45 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Es gatavoju tāpat, kā te meitenes jau rakstīja, tikai bez tomātiem. :D Klasika! Bāc, gribas šodien plovu. :D
17.10.2014 10:55 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
Mūsmājās plovs skaitās šitāds, kautgan tie laikam ir slinkie kāpostu tīteņi :)

Tātad, sastāvdaļas liekam cik nu paši vēlamies.
Svaigs kāposts
Burkāni
Sīpoli
Gaļa ( kādu pats vēlies, mamma parasti taisa no cūkas )

Sagriež kāpostu, liek vārīties ūdenī, tikmēr sarīvētu burkānu, sīpolu apcep, met klāt kāpostam. Apcep gaļas gabaliņus, met klāt dārzeņiem un to visu sutina, kamēr gaļa gandrīz gatava. Tad liekam klāt rīsus, kad tie uzbrieduši, pārlejam ar kečupu, vai pastu un visu samaisam. Atstājam uzbriest un gatavs. !

Protams izmantojam garšvielas. Apcepot gaļu- sāls,pipari.. Vārot gaļu un tos dārzeņus liekam lauru lapu, un dažus veselus, melnos pipariņus :)

Man tagad arī tā sakārojās plovs, tas ir viens no maniem mīlļākajiem ēdieniem, nom nok
17.10.2014 11:11 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manā izpratnē tāds riktīgs plovs ir tomēr ar jēra gaļu :)

Apcep sīpolus ar kurkumu, čilli piparu, tad burkānus (salmiņos sagrieztus), piecepini klāt jēra gaļu kubiņos, tad pielej ūdeni, lai sutinās kamēr gaļa paliek ļoti mīksta.. un beigās piegāz rīsus (pirms tam noskalo tos) un ziru (tās specifiskās ķimenītes)!
17.10.2014 11:15 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
brightcrystal - recepte vairāk atgādina slinkos tīteņus nevis plovu :)
17.10.2014 11:18 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Bāc, laikam man arī jāmācās gatavot :D tiiik garšīgi izklausās gan plovs, gan tīteņi
17.10.2014 11:20 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
apcepu gaļu, pievienoju garšvielas, pievienoju tomātu mērci un tad to visu pievienoju uzvārītiem, nomazgātiem rīsiem.
17.10.2014 11:35 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Uz malkas jāgatavo plovs, bet ja sutina un ir ietilpīga krāsns, tad var arī klasisko Gruzīnu (?) plovu gatavot mājās.

Vispirms ņem čuguna katlu vai vienkārši katlu ar biezāko dibenu kāds mājas ir. Ielej katlā pusi krūzes eļļas un uzkarsē, bet nevāra. Tad katlā liek sīpolus, kuri sagriezti ripās. Apcep, tas ir - vara, kamēr zeltaini - caurspīdīgi. Maisi, maisi, maisi. Tad pievieno izvēlēto gaļu. Pievieno garšvielas - maisot vara ~10min. Bet uz liēkas uguns, bez vāka. Pievieno uz rupjas rīves sarīvētu burkānu. Pievieno karstu ūdeni tik daudz, lai kopējais sķidruma līmenis vīrs burkāniem ir pirksta platumā. Atkal 10min vara uz lielas uguns, bet nemaisa.
Tad pievieno rīsus visam tam pa virsu. Izlīdzina. Nemaisa. Uzlej ūdeni, ai šķidrums 2pirkstu platumā vīrs rīsiem. Nemaisa, vara līdz rīsi uzpeld kā sala virs katla.
Tad rīsu kalnā ierok ķiploku daiviņas. Pārber ar dillēm vai nepārber. Liek virsū šķīvi, lai katlā augša nosegta. Liek vāku, liek krāsnī. Uz minūtēm 15, grādi ~200.
Izņem no krāsns, ļauj savilkties.

Kaut kā tā.
17.10.2014 11:37 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Aizmirsu vēl pieminēt, ka jāpievieno bārbeles.. tādas saldskābas odziņas, ļoti labi iederas plovā!

Bet nu šī ir tikai viena no variācijām (manuprāt, ne tā sarežģītākā) par plovu ;)
17.10.2014 11:37 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Par kļūdām piedošanu, telefons dara brīnumus :D
Pirms ēšanas to pasākumu samaisa. :D
17.10.2014 11:38 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Ne visi rīsi ar dārzeņiem un gaļu automātiski kļūst par plovu!
stellas recepte ir visprecīzakā, bet klasiskajā variantā eļļas vietā ir tauki .
17.10.2014 11:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits