Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Plovs

 
Reitings 336
Reģ: 16.05.2014
Par cik pašai plovs negaršo tad tāpēc nekad neesmu viņu gatavojusi. Tad nu ir pienākusi pirmā reizē kad jāgatavo -draugs vakariņās grib plovu. :D
Varbūt varat ieteikt kādu elementāru, bet garšīgu plova recepti? :)
Skatījos i-netā recpetes, bet tur kaut kā neviena īpaši tā neuzrunā.
17.10.2014 08:38 |
 
Reitings 36
Reģ: 20.10.2014
Caw visam ka ir saja portla un seko lidzi jaunumiem..jus visas esat super!!Un beidzot es esmu nolemusi spert soli uz prieksu un esmu izveidojusi pati savu majas lapu(blogu) http://ieej.lv/LALzU es ceru ka jums patiks un busu loti prieciga ja kada no jums velesies sadarboties ar mani! Starp citu 21 manas majas lapas apmekletaja kas uzzspiedis Like sanems jaunu Apple iphone 5s Balta krasa pilna iepakojuma!! http://ieej.lv/LALzU
20.10.2014 22:34 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
Jap,Seliina,to ar mineeju pašaā teksta sākumā :D tas skaitaas muusmājas plovs. Tik daudz variaaciju par šo tēmu ir :)
17.10.2014 12:27 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Varu piedāvāt mana vīra recepti.

Nepieciešam":
Tvaicēti rīsi 500 g.
Cūkgaļas krūtiņa (cik nu gaļīgu gribās tik ņem)
Viens liels sīpols
4 lieli burkāni
4 sarkanās paprikas
3-5 tomāti
Tomātu mērce (parasti aiziet 0.5 burciņa)
5 ķiploka daiviņas
Garšvielas

Sagriez gaļu, liec katliņā sautēties, kad gaļa jau paliek balta, liec klāt sasmalcinātu sīpolu, nemaisi, lai pasautējās, pēc minūtēm 5 apmaisi un liec klāt sarīvētus burkānu, atkal nemaisi, pasautē piecas minūtes un tāpat dari ar papriku un tomātiem. Kad jau gaļa palikusi mīksta, liek klāt tomātu mērci, garšvielas (pipari, sāls, vegetta). Atkal sautē kādas 5 minūtes. Seko līdzi, lai paprika būtu mīksta. Tikmēr citā katlā liek'vārīties ūdeni - 1.5 l. Kad ūdens jau vārās gaļu liek ūdenī un klāt ber rīsus. Tā vāra aptuveni 20-30 minūtes regulāri apmaisot. Īsi pirms beigām pieliek dažas lauru lapas, pāris piparus un ķiploka daiviņas (veselas). Kad jau noņem no plīts, ietin katlu lielā dvielī un ļauj visam ievilkties kādu pusstundu. Voilā. Plovs gatavs, ideāli garšo ar majonēzi. :)
Ceru, ka daudz maz saprotami uzrakstīju. :D
17.10.2014 12:23 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
weee, man arī garšo, spāņu draudzene ir meistars tajā!!! Tiesa.. ja būtu jāizvēlas starp uzbeku plovu un paellu.. plovs uzvarētu :D
17.10.2014 12:21 |
 
Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
:D lai jau tā butu , no rīsu ēdieniem priekšroku dodu spāņu paella, tā kas pareizi gatavota, pareizā pannā , ne no rimčika ;)
17.10.2014 12:16 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Atsevišķās valstīs ir dažādi nosacījumi.. Plovs (pilaf).. vispār tulkojumā vairākās valodās nozīmē ''rīsi''.. :D
17.10.2014 12:14 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nav precīzas tāpat kā paella'ai, bet ir vairāki priekšnoteikumi bez kuriem plovs nav plovs ;)
17.10.2014 12:11 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Vispār plovs ir uzbeku ēdiens. :)

Es mēdzu taisīt tikai fikso versiju, ko meitenes te jau sākumā minēja - rīsi, gaļa + tomāti, burkāni, tomātu pasta vai kāds dārzeņu lečo. Man garšo labāk nekā "Uzbekistānā" ēstais autentiskais plovs. Bet ja gribās īsto, tad ir apmēram tā kā stellaglmr raksta.
17.10.2014 12:05 |
 
Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Mums maajaas arii plovs tiek gatavot tikai chuguna katlaa:D vispaar taa garsho plovs, it sevishki ja tas sanaak taads loti irdens un ass!! receptes man gan nav diemzheel)
17.10.2014 11:58 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
weee, nav tādas precīzas receptes plovam.. dažādās kultūrās to atšķirīgi gatavo :D Ne jau tikai Gruzijā šis ēdiens ir tradicionāls :D
17.10.2014 11:55 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Ne visi rīsi ar dārzeņiem un gaļu automātiski kļūst par plovu!
stellas recepte ir visprecīzakā, bet klasiskajā variantā eļļas vietā ir tauki .
17.10.2014 11:53 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Par kļūdām piedošanu, telefons dara brīnumus :D
Pirms ēšanas to pasākumu samaisa. :D
17.10.2014 11:38 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Aizmirsu vēl pieminēt, ka jāpievieno bārbeles.. tādas saldskābas odziņas, ļoti labi iederas plovā!

Bet nu šī ir tikai viena no variācijām (manuprāt, ne tā sarežģītākā) par plovu ;)
17.10.2014 11:37 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Uz malkas jāgatavo plovs, bet ja sutina un ir ietilpīga krāsns, tad var arī klasisko Gruzīnu (?) plovu gatavot mājās.

Vispirms ņem čuguna katlu vai vienkārši katlu ar biezāko dibenu kāds mājas ir. Ielej katlā pusi krūzes eļļas un uzkarsē, bet nevāra. Tad katlā liek sīpolus, kuri sagriezti ripās. Apcep, tas ir - vara, kamēr zeltaini - caurspīdīgi. Maisi, maisi, maisi. Tad pievieno izvēlēto gaļu. Pievieno garšvielas - maisot vara ~10min. Bet uz liēkas uguns, bez vāka. Pievieno uz rupjas rīves sarīvētu burkānu. Pievieno karstu ūdeni tik daudz, lai kopējais sķidruma līmenis vīrs burkāniem ir pirksta platumā. Atkal 10min vara uz lielas uguns, bet nemaisa.
Tad pievieno rīsus visam tam pa virsu. Izlīdzina. Nemaisa. Uzlej ūdeni, ai šķidrums 2pirkstu platumā vīrs rīsiem. Nemaisa, vara līdz rīsi uzpeld kā sala virs katla.
Tad rīsu kalnā ierok ķiploku daiviņas. Pārber ar dillēm vai nepārber. Liek virsū šķīvi, lai katlā augša nosegta. Liek vāku, liek krāsnī. Uz minūtēm 15, grādi ~200.
Izņem no krāsns, ļauj savilkties.

Kaut kā tā.
17.10.2014 11:37 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
apcepu gaļu, pievienoju garšvielas, pievienoju tomātu mērci un tad to visu pievienoju uzvārītiem, nomazgātiem rīsiem.
17.10.2014 11:35 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Bāc, laikam man arī jāmācās gatavot :D tiiik garšīgi izklausās gan plovs, gan tīteņi
17.10.2014 11:20 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
brightcrystal - recepte vairāk atgādina slinkos tīteņus nevis plovu :)
17.10.2014 11:18 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manā izpratnē tāds riktīgs plovs ir tomēr ar jēra gaļu :)

Apcep sīpolus ar kurkumu, čilli piparu, tad burkānus (salmiņos sagrieztus), piecepini klāt jēra gaļu kubiņos, tad pielej ūdeni, lai sutinās kamēr gaļa paliek ļoti mīksta.. un beigās piegāz rīsus (pirms tam noskalo tos) un ziru (tās specifiskās ķimenītes)!
17.10.2014 11:15 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
Mūsmājās plovs skaitās šitāds, kautgan tie laikam ir slinkie kāpostu tīteņi :)

Tātad, sastāvdaļas liekam cik nu paši vēlamies.
Svaigs kāposts
Burkāni
Sīpoli
Gaļa ( kādu pats vēlies, mamma parasti taisa no cūkas )

Sagriež kāpostu, liek vārīties ūdenī, tikmēr sarīvētu burkānu, sīpolu apcep, met klāt kāpostam. Apcep gaļas gabaliņus, met klāt dārzeņiem un to visu sutina, kamēr gaļa gandrīz gatava. Tad liekam klāt rīsus, kad tie uzbrieduši, pārlejam ar kečupu, vai pastu un visu samaisam. Atstājam uzbriest un gatavs. !

Protams izmantojam garšvielas. Apcepot gaļu- sāls,pipari.. Vārot gaļu un tos dārzeņus liekam lauru lapu, un dažus veselus, melnos pipariņus :)

Man tagad arī tā sakārojās plovs, tas ir viens no maniem mīlļākajiem ēdieniem, nom nok
17.10.2014 11:11 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits