TIEVĒTĀJAS III

Reitings 334
Reģ: 17.04.2013
Sākam jaunu diskusiju par šo tēmu :)
Motivējam viena otru, dalamies ar ikdienas lietām, sportošanu, ēšanu un mērķiem :)
Aiziet meitenes :)
14.09.2014 00:48 |

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
Mora sadas 4-5 pudeles pa visu dienu
29.11.2014 01:00 |

Reitings 1127
Cik saprotu ,ka olbaltumvielam jabut viss vairak no visa.
29.11.2014 01:06 |

Reitings 313
Reģ: 05.01.2013
Karolina2 Es jau aptuveni gadu visu laiku izglītojos šajos jautājumos. Pirms gada izmēģināju Dikāna dietu, kas tolaik šķita ļoti vienkārša. Palarēli izlasīju visus iespējamos rakstus par tievēšanu un nonācu pie tāda pašā slēdziena, ka viens saka vienu, otrs- otru un beigu galā tu pats nesaproti,kas tad ir labs un kas slikts. Runājot par kartupeļiem, arī visu laiku biju domājusi, ka slikti un padara resnu. Tikko pirms pāris dienām jau dzirdēju, ka tomēr labi un, ka vajag ēst tievētājiem :D
Ar šo visu ar gribēju pateikt, ka ar laiku tu pati nonāksi savā zelta divusceļā. Mans vidusceļš ir regulārs sports, veselīgs uzturs, kurā galveno uzsvaru lieku brokastīm un pusdienām. Ēdu daudz, bet nekad nepārēdos. Pa kādai končai arī atļaujos. Pēdējā mēneša laikā -3kg. Kas lēni nāk, tas labi nāk :)
Palasi rakstus te www.edunsporto.lv
Tur ir labas receptes un vispārīgi gudras lietas.
29.11.2014 01:15 |

Reitings 313
Un tas ko tu tagad dari, tā ir visparastājā olbaltumu dieta, kas strādā ļoti labi. Tici man strādās, bet tas būs uz laiku. Kā pametīsi, tā viss būs atpakaļ.
29.11.2014 01:18 |

Reitings 1127
Mora paldies tev,bet vai tas normali,ka jau nedela un svars nekrit.? Vienigi ko needu un nedzeru ir olas,paninas piens,kefirs,ruguspiens, putras, pupas no olbaltum produktiem.
29.11.2014 01:26 |

Reitings 313
Izklausās, ka tu neēd tieši tos produktus,kurus tev vajadzētu ēst. Tev negaršo vai kas?
Piemēram, manai mammai arī vienmēr ir grūti ''iekustināt'' svaru, bet to ļoti viegli var saprast, viņai tādas mazās dietas ir katru mēnesi + vecums un nesporto, jo ļoti nepatīk.
Katram savs organisms ar savām īpatnībām.
29.11.2014 01:37 |

Reitings 1127
Mora jaa diemzel negarso, esmu meginajusi,bet nu nevaru iedubut tos sev ieksa, varbut ir kadi produkti ar ko var aizstat?
29.11.2014 01:40 |

Reitings 313
Interesants gadījums :)
Baigi neforši, ka tā. Piemēram, Anneles 0,3% paniņas, manuprāt, ir super dzēriens. Es nevaru dienu nodzīvot bez vienas mazās paciņas.
Runājot par putrām... Tev negaršo pilnīgi visas vai konkrēti, piemēram, auzu pārslas? Jo vispār ir tik daudz putru varianti-prosa, griķu pārslas, manna, bulgurs utt. Tas viss ir lielisks brokastu ēdiens apvienojumā ar augļiem un riekstiem (mērenās devās)
Par gaļu... kāpēc gaļu neēd? tītars un vista ir pieļaujams, ja esi uz dietas. Jāizvairās vairāk to speķainajām gaļām. Es pati gaļu neēdu, bet dieeeevinu zivis. Kad maks ir plānāks, nopērku sadētas hekas un grillēju follijā cepeškrāsnī.

Mana ēdienkarte ir aptuveni šāda:
No rīta- putras, augļi, rieksti (principā ogļhidrāti)
pusdienās- dārzeņi (salāti, sautējums vai zupa), zivs
otrajās pusdienās- atkal dārzeņi (salāti, sautējums vai zupa), zivs + šad tad greipfrūts
vakariņās- vairāk olbaltumvielas + nedaudz dārzeņi

Protams vēl daudz ūdens un zāļu tējiņu, kas man ļooti garšo it īpaši tagad, kad ziema ārā.

Galvenais nemoki sevi, jo vēlāk var būt sliktāk, piemēram, sačakarēta vielmaiņa.
Ja tu sportotu, tad kaut cik pieņemami būtu, ja lietotu proteīna pulveri, kas aizstātu tavu proteīna dienas devu.
29.11.2014 01:59 |

Reitings 313
29.11.2014 02:01 |

Reitings 313
Es nemāku ielikt bildi :D
Lūk, mana principa ilustrācija
http://photos.hamariweb.com/food-drink/Breakfast--Lunch--Dinner_pid3559
29.11.2014 02:02 |

Reitings 1127
Mora putras visas needu, manna ,auzu,griku,proas un kadas vel tur nav, par paninam runajot,man tas atgadina sabojajusos pienu:D. Bet jogurtus edu un dzeru:D , protams ar garsam:D. Galu needu,jo kad edu tad vienmer tada smaguma sajuta, bet ka partraucu est ari vederam vieglak. Zivis man ari vairak garso. Mans gardums ir krabju nujinas, tuncis sava sula, garneles, heka, silku rolmopsi bez adas:D
29.11.2014 02:08 |

Reitings 313
Jogurtos ar garšām ir cukurs un daudz pie tam. Siļķu rolmopšiem un krabju nūjiņām arī. Par krabju nūjiņām runājot, tas arī nav labākais ēdiens, ko lietot ikdienā.
Citēju: ''Krabju nūjiņas- Tā ir malto zivju un to atlieku masa, kam pievienota dabiska vai ķīmiski modificēta ciete, olas baltums, piedeva ar krabju garšu, varbūt nedaudz arī pašu krabju, nātrija glutamāts krabju garšas pastiprināšanai, cukurs, sāls. Raksturīgo krāsu nūjiņām piešķir oranžā krāsviela, piemēram, paprikas pulveris.''

Iesaku atrast kādu spečuku, kas dzīvajā tev sastāda ēdienkarti, ņemot vērā, ka neēd tik daudz produktu.
29.11.2014 02:18 |

Reitings 1127
Mora man draudzene teica,ka taka es edu,need neviens:D . Vismaz vinai neviens pazistamais ta need. Laikam gan,ka man ipasa edienkarte ir jaizveido. ;D . Bet paldies ,ka padalijies ar padomiem:)
29.11.2014 02:29 |

Reitings 313
Piekritīšu tavai draudzenei :D
;) Lai veicas!
29.11.2014 02:33 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Karolina2
Nu, protams, ka citur lasīji, ka nevajag kartupeļus un miltu izstrādājumus ēst! Jo to literatūru ir sarakstījuši resnie, lai varētu nodarboties ar savu hobiju tievēšanu :D
Ja gribi zaudēt svaru, izmet no ēdienkartes tos sūdus, ko ēd-saldos jogurtus, augļus (tur ir pārāk daudz cukura). Vitamīni ir arī citos produktos-resniem augļi jāēd reti (nu reizi nedēļā kādu var).
Piramīdas apakšā nav domāta baltmaize un bulkas. rupjmaize
29.11.2014 10:32 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
teika_spolite te labāk pamacīt nevienam nevajadzētu jo katrs organisms ēdienus uztver savādāk, vislabākais ieteikums no ārsta puses!!!

Tādēļ pie uztura speciālista, bet lai ietaupītu naudu un slinkumā nodoties,jāklausa foruma cilvēka teiktais, kas patiešām no dažiem ir ļoti labs un pareizs ieteikums!
29.11.2014 10:40 |

Reitings 3934
Jaukums
Nu jā, var arī samaksāt ārstam, lai parāda to pašu uztura piramīdu, ko ieliku :)
Pie ārsta ir vērts iet, ja šāda piramīda nestrādā vai ja ir daudz alerģijas, nepanesamības vai kāda īpaša slimība. Veselam cilvēkam būtu jākaunas par šādas piramīdas nezināšanu un neievērošanu.
29.11.2014 11:08 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Veselam cilvēkam būtu jākaunas par šādas piramīdas nezināšanu un neievērošanu.

es domāju ka jākaunas gan nebūtu bet lai dzīvotu veselīgi ir jāzin! Man skolā mācīja, bet iespējams kāds bastoja uztura mācības stundas un tagad jautā citiem...
Es ikdienā ļoti bieži sastopos ar cilvēkiem kuri uzskata vēljoprojām ka piemēram sviests un margarīns ik rīta maizītēm jau nekas slikts nav un tā ir daudziem produktiem kas jau rada lieko svaru ja īpaši nekustas...es gan iekomentēju ko par to domāju, bet katrs jau pats nosaka savu dzīvi kā dzīvot. Cits pārvēršas par kuģi nē par prāmi jau un tad tikai sāk saprast ka nav labi bet cits visu mūžu sporto lai nebūtu liekā svara problēmas un nepieļauj izlaidības. Ko ar to visu gribu teikt...Skolās jāizglīto pamatīgāk par šo te visu.
29.11.2014 11:21 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
teika_spolite, sen zināms fakts, ka tā piramīda ir novecojusi. Tā ir radīta īsteniem zemniekiem, ar mūsu dzīvesveidu svarīgākais IR olbaltumvielas, uzņemot ogļhidrātus tik, cik nepieciešams enerģijai, graudaugu produkti sen vairs nav pamats. Liesas olbaltumvielas + saliktie ogļhidrāti mērenā daudzumā+šķidrums = woalā.
29.11.2014 11:26 |

Reitings 3934
Apple_pie
Tā piramīda nav novecojusi. Tā ir pareiza, jo ietver visaa produktu grupas. Graudaugi IR jāēd! Tur ir B grupas vitamīni, šķiedrvielas, tie dod sāta sajūtu un tāpēc cilvēks mazāk ēd pārējos piramīdas slāņus. Tievētāji atsakās no apakšējā slāņa un par daudz ēd augšējos-piena produktus, augļus. Izjauktais līdzsvars dod jums liekos kg.
Zemnieki neēda pēc šīs piramīdas. Viņiem dominēja tauki (speķis) un lielas porcijas. Fiziski neaktīviem cilvēkiem nevajag tik daudz ēst un nevajag taukus ēst (rieksti arī ir tauki un tievētājiem tos nevajag ēst).
29.11.2014 11:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits