Par china study mums bija diskusija ar draugiem kādā dienā :D Grāmatu neesmu lasījusi, bet, cik saprotu, pētījums veikts Ķīnā, kas man pilnīgi nozog visu ticamības momentu... Tā kā esmu mācījusies ģenētiku, tad man ir skaidrs, ka ir dažādas pasaules daļas, kur vēsturiski ir bijusi dažāda pārtika un ķermenis pielāgojas un pārstrādā tieši tāda veida pārtiku. Piemēram, latvieši (vispār šis reģions) ir spējīgi pārstrādāt kartupeļu cieti (kādreiz, protams, nevarēja arī to, jo kartupeļi Latvijā nav TIK sen, bet lēnām pielāgojamies), bet organisms ļoti cīnās ar cieti, kas ir banānos, jo tā nav ''mūsu'' pārtika. Tieši tas pats tika teikts par piena produktiem salīdzinot mūs un ķīniešus - ķīniešiem nekad nav bijusi superattīstīta lopkopība ar mērķi visus ''labumus'' izmantot pārtikā - ķīniešu organisms nav piemērots, lai pārstrādātu piena produktus, bet gan vairāk graudaugus.. Tā kā man šie ģenētikas argumenti stāv galvā, ja patiešām pētījums veikts Ķīnā, nav nekāds brīnums, ka tādi rezultāti, bet nez vai tas tādā pašā mērā attiecas uz mums, kur piens, utt. tiek lietots 1000 dažādos veidos jau ļoooooooti ievērojamu laiku.