Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

emocionalaa naave

Reitings 114
Reģ: 29.01.2009
Kaa jums liekas- vai cilveeks spej but ''nomiris'' no savaam negatiivajaam emocijaam?
piemeram, ja dziivee viss notiek tikai uz slikto pusi un cilveks to loti paardzivo un ikdienu raud...

''Ur still alive, but insde im already dead''
Nav ne jausmas kaa paskaidrot, varbuut kads sapratiis. Vai kaada ir jutusies liidziigi? Kaa ar to tikt galaa?
07.09.2014 12:57 |

Reitings 58
Reģ: 02.09.2014
nez. varbūt kkādi bērni karadarbības zonās ar nospridzinātām rokām un kājam un ģimeni nogalinātu acu priekšā tā jūtas. pajautā viņiem.
07.09.2014 12:59 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Mēdz dzīvē būt melnās svītras, kad neveiksmes nāk viena pēc otras un nākas saskarties ar negācijām, pārdzīvot par to, raudāt- justies emocionāli sagrautai. Bet svarīgi tad ir ķepuroties un nenokārt degunu, ticēt, ka viss atkal būs labi.
07.09.2014 13:02 |

Reitings 3712
Reģ: 06.05.2014
Tas šķiet kā milzīga depresija. Cilvēks sev tā kā apkārt uzceļ sienu, lai neviens klāt netiktu. Sākumā ir tikai emociju pazušana, nevēlēšanās ar citiem kontaktēties. Īsti jau to neviens neredz, kas ar to cilvēku notiek, vienmēr izskatas jautrs un dzīves pilns, bet vienatnē ar laiku var sevi sākt ievainot, nicināt, darīt sev pāri gan morāli, gan fiziski. Vienīgais, kas līdz ir cilvēku atbalsts, kuriem tiešām rūp šī persona. Atbalsta grupas ir, bet par Latviju nezinu. Būtībā, kad cilvēks spēj parādīt savas īstās emocijas citiem, tas nozīmē, ka ir laiks, kad var sākt nojaukt to sienu.

Laikam bezsakarīgi sarakstīju, bet nu ir viena lieta skaidra, ja cilvēkam nebūs atbalsta sistēma, var arī beigties letāli.
07.09.2014 13:03 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
burbulits, tavu cakaino blondīnes profila bildi un gaudulīgās diskusijas par vienu vīrišķi jau sen esmu ievērojusi. Tev nešķiet, ka laiks tā kā cīnīties nevis ar deprsiju, bet ar visu savu "dead inside" problēmu cēloni?
07.09.2014 13:07 |

Reitings 114
Soreiz neiet runa tikai par skirsanos no drauga...viss bruuk un gaazas arii citaas jomaas
07.09.2014 13:14 |

Reitings 471
Reģ: 28.07.2014
Manuprāt, jā, var būt tā, ka ārēju Tu funkcionē - dari ikdienišķas lietas, pat komunicē ar cilvēkiem + vēl smaidi un smejies, bet tā visa ir sava veida maska un iekšēji tu nejūti neko - vien tukšumu, kas Tevi grauj vēl vairāk..
07.09.2014 13:16 |

Reitings 58
07.09.2014 13:18 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Manuprat, par emocionalo navi var saukt Chemi piemineto tuksumu. Kad viss juk, bruk, ir jau sen sabrucis, bet cilvekam ir ta teikt vienalga, vins ir pazaudejis interesi par jebko , lidz ar to vinam nav velmes kadam zeloties, kaut ko uzlabot, arsteties vai tamlidzigi. Apatija. Sapes ir dzivibas pazime, kamer esi dzivs, tu esi priecigs vai skumjs, bet tev ir emocijas, kad ir nave - to nav. Vari izdarit secinajumus, ka tev noteikti nav tas sliktakais variants un tu esi dziva, tu vari savam grutibam tikt pari.
07.09.2014 13:21 |

Reitings 115
Reģ: 06.09.2014
emocionālā nāve ir tad, kad tu cosmo tēlo nereālāko mājsaimnieci, veiksmīgu un superskaistu dāmu - bet vienā naktī kāds atklāj tavu nožēlojamo identitāti un tu esi tik mīksta, ka pat nevari ieiet profilā savā
07.09.2014 13:22 |

Reitings 114
piekriitu Chemi, jo paslaik liekas, ka nejutu neko, tikai tuksumu. viekarsi ir taada sajuuta, ka neko negribas- ne guleet, ne skatiities filmas, ne eest, ne satikties ar cilveekiem, neko! un sis tuksums grauj vel vairaak...lietas, kas agraak lika priecaaties, tagad liekas mazsvariigas un diezgan ilgu laiku nespeeju saprast kaa cilveeki var buut tik prieciigi un laimiigi, par neko...apbriinoju.
07.09.2014 13:27 |

Reitings 58
tad taisi pašnāvību
07.09.2014 13:30 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Muļķības. Ir tikai sliktāki periodi un ir "dziļi bedrē" periodi. Bet tie ir tikai periodi. Kamēr cilvēks turpina vienkārši dzīvot, kaut kādā brīdī uzrodās kāds iemesls kāpēc dzīvot, kā dēļ dzīvot. Vērtības mainās... dzīve turpinās. Savādāka, bet turpinās. Emocijas arī mainās, bet nekas nemirst.
07.09.2014 13:33 |

Reitings 925
Pirmkārt, Tev vajag uzticības personu (radinieks, draugs, ārsts)-atbalstu, kurš uzklausītu un kopīgiem spēkiem palīdzētu tiktu ārā no šī depresīvā stāvokļa. Protams, arī reāla rīcība, nevis sevis žēlošana un slīkšana dziļāk. Sīkāk grūti, ko ieteikt, jo nav info, kas par problēmām. Galvenais - turies!
07.09.2014 13:37 |

Reitings 471
tad taisi pašnāvību

Nekad, es atkārtoju, NEKAD nesaki kādam, lai viņš taisa pašnāvību! Tu nezini, kas notiek kāda cilvēka galvā, kad viņš uzdod šādu jautājumu (runa nav konkrēti par autori, bet viņu tai skaitā).. Un varbūt tieši tavs komentārs ir kā pēdējais apliecinājums tam, ka cilvēks it kā ir nevienam nevajadzīgs, vismaz viņam pašam tā liekas. Tev tas liekas smieklīgi, sēžot otrpus datora ekrānam, bet kādam šie vārdi patiešām var maksāt dzīvību!

Piekrītu Rūtai - ir svarīgi, lai ir kāds, ar ko izrunāties un šādā veidā meklēt šī stāvokļa cēloņus un risināt tos. Ja nekas netiek darīts, cilvēks tikai slīkst arvien dziļāk un dziļāk šajā melnajā darvā un var pienākt brīdis, kad ir smagi jācīnās, lai vispār tiktu no šī stāvokļa vaļā. Ar laiku rodas pieradums, tāpēc var šķist savāda tā doma, ka ir iespējams justies citādi, nevis tā, kā tagad..
07.09.2014 13:48 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Pēc šeit esošajiem ierakstiem, šķiet, esmu gan emocionāli mirusi, gan aprakusi sevi, gan pati vēl no kapa vilkusi ārā.

Varu pateikt priekšā, ka stāvoklī, kad nav vairs emociju, nav jūtu, iestājas trula sajūta un vienaldzība, tad nav arī interese meklēt palīdzību, kādi draugi vēl (ne tādus gribas, ne vairs tādi patiesi ir), radinieki - lai dzīvo laimīgi, bet netraucē Tevi. Ārsts, nja, es vienreiz saņēmos (kas bija vairāk nekā gadu vēlāk, kopš sākās visas manas problēmas un klapatas) centos meklēt tomēr kādu iespēju atgriezt sevī patiesas emocijas, jūtas. Dakteris paziņoja, ka ar mani netiks galā un man vajagot daudz ''spēcīgāku'' palīdzību - profesionālāku palīdzību, specifiskas zāles, labi izstrādātas terapijas utt. Unn ar to viss beidzās. :D Esmu iemācījusies diezgan labi attēlot gandrīz visas emocijas. Pa īstam, šķiet, ko sajust varu tikai sapņos, jo tie mēdz būt tik neprognozējami, ka nav iespējams kontrolēt. Pārējā laikā spēlēju teātrim līdzi. :) Radu sevī ilūziju, kas mēdz arī nostrādāt, bet tas ir bijis ilgs un smags darbs.

Šobrīd, kad jau nedaudz esmu atguvusi ''pati sevi'', esmu jau sabijusies no tā, sāk gribēties atkal pilnīgi noslēgties no pasaules, bet, kad tas bija pagājušajā reizē - es pat neatceros savu dzīvi tad. Tādā transā biju, ka atmiņas par to laika periodu nav, tikai tāda sajūta, ka kūniņā būtu dzīvojusi, nevienu neredzot, nevienu nedzirdot, tikai jūtot kā kāds monstrs kožļā mani no iekšas.
Ak, vienīgais patiesi izjūtu dziļas sāpes.
07.09.2014 13:53 |

Reitings 925
Cloo, protams, viss ir individuāli, gan konkurēta cilvēka situācija, gan attiecības ar apkārtējiem. Man ļoti žēl, ka Tev gadījies ārsts, kurš nav spējis palīdzēt. Varbūt ir vērts meklēt citu, jo dzīvot ciešanās un bezcerība nav tā labākā izvēle.
07.09.2014 14:04 |

Reitings 82
Reģ: 19.09.2009
Tie ir tavi dzīves pārbaudījumi. Izturi tos. Izturēsi - dzīve uzlabosies. Izmanto iespējas, ko tev dzīve piespēlē. Iespējams nepareizi skaties uz dzīvi. Pamēģini uz visu skatīties no citas puses. Lai veicas. Izturību. ;)
07.09.2014 14:08 |

Reitings 471
spidermonkey, jā, tie ir dzīves pārbaudījumi, bet ir grūti vienkārši pateikt, lai viņa tos iztur. Situācijas dzīvē ir dažādas, tāpat arī cilvēki ir dažādi un katram ''dzīves pārbaudījumu izturības slieksnis'' ir citādāks..
07.09.2014 14:13 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Nu mana "emocionala nave", ja to ta var saukt, bija tada, ka es saku justies un uzvesties sev neraksturigi. Agrak biju emocionala, bet tai bridi biju palikusi bez jutam un emocijam, man neeksisteja pozitivais vai negativais. Es nevareju paraudat, nejutu ari fiziskas sapes, man atsledzas passaglabasanas instinkts. Es nezelojos nevienam ne interneta, ne dzive. Pienemu palidzibu tikai tad, kad mani burtiski veda aiz rocinas pie tas un kontaktejos ar cilvekiem tikai tad, kad tas kaut ka pats no sevis izrieteja - pludu pa straumi bez kadam ipasam savam velmem. Automatiski celos un pildiju to, ko vajadzeja. Ja vajadzeja, sabiedriba ari smaidiju, ari gaju tuset un rikoju pasakumus, uzvedos ta, ka no malas likas - viss ir ok. Agrak rakstiju dienasgramatu par savu emocionalo pusi, bet ta perioda ieraksti bija tuksi, atskaitisanas par ikdienas notikumiem bez sava viedokla. Daudzus notikumus nemaz neatceros, tas laiks bija migla tits, skiet, kaut kada manis dala bija atslegusies, tadel sadariju diezgan daudz mulkibas. Protams, tobrid es to neapzinajos un vispar nedomaju par savu stavokli. Tie bija paris menesi, tad tiku no ta lauka.

Man ir bijis ari ta, ka gulu gulta un nespeju piecelties, ka negribu iet pasaule, ka satiekoties ar draugiem nespeju parunat un kluseju, ka raudu nonstopa utt. - bet, manuprat, ta nav emocionala nave, tas sliktums ir pieradijums, ka tu juti un ka esi dzivs.

Es pazistu ari cilveku, kuram vairakus gadus ir, manuprat, emocionalas naves stavoklis, vins gan to neatzist. Vins agrak bija kaut cik pozitivs, dzivespriecigs cilveks, bet tagad visus notikumus uztver tuksi, pliekani, bez jebkadam emocijam, ne par ko negrib priecaties vai ipasi bedaties, vinam ir konstats garastavoklis - normali. Nu neizskatas tas no malas normali..

Ar to visu es gribu teikt, ka tas, kas ir autorei, noteikti ir parvarams, ta nav nekada nave vai tml.
07.09.2014 15:37 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits