Es pašlaik skatos uz Daugavieti, Staburadzi un Imeria, taču es nepazīstu nevienu meiteni, kas tur būtu vai kas vispār būtu jebkādā studenšu korporācijā, tāpēc gribētos palasīt kādu pieredzi.
Man nav pieredze, taču zināma meitene diezgan pozitīvi atsaucās par studentu korporācijām. Sīki nestāstīja kas notiek iekšā, jo tomēr ir solījums, ka tālāk netiek izpausts. Bet kā ļoti vērtīgu lietu minēja, ka ieguva nozīmīgus kontaktus no visādām sfērām. Piemēram, labi darba piedāvājumi utml.
Latvijā šobrīd ir 13 studenšu korporācijas. Ir lielās, vecās un jaunākās, kurās ir mazāk biedru. Korporācijas lielākais pluss- draudzenes visam mūžam. Izvēloties korporāciju, pirms iestāšanās ir jāapmeklē 2-3 viesu vakari, iesaku aiziet uz viesu vakariem vairākās korporācijās, varēsi salīdzināt atmosfēru. Viesu vakari parasti notiek septembrī, ir jāpiesakās pie personas ar amatu Audzinātāja. Linkus uz visu korporāciju mājas lapām var atrast www.spk.lv, mājas lapas daudzām izskatās aizvēsturiski, lai gan pašas korporācijas ir ļoti aktīvas. Dažām ir lapas facebook vai konti twitter.
Dāmas arī man var rakstīt privāti.
Esmu korporācijā, bet es tomēr pieturēšos pie privātas sarakstes (arī tāpēc, ka šeit nesēžu 24/7).
Ja ir interese - ar lielu prieku pastāstīšu un atbildēšu uz jautājumiem
Man šķiet interesanti, kas tās studenšu korporācijas vispār ir? Kāpēc tādas ir un ko tur dara? Varbūt tas izklausās muļķīgi, bet par to neko neesmu dzirdējusi, izņemot filmas...
Man šķiet interesanti, kas tās studenšu korporācijas vispār ir? Kāpēc tādas ir un ko tur dara? Varbūt tas izklausās muļķīgi, bet par to neko neesmu dzirdējusi, izņemot filmas...
Tādas organizācijas, kuras no malas izskatās muļķīgi, bet tika dibinātas ar mēŗķi veidot šauras interešu grupas, kuru biedri viens otru iekārto svarīgos amatos, lai koncentrētu varu.
Tas arī tāds pirmais posms, ja vēlies tikt masonos.
Štank, es nebiju domājusi, ka koprorācijas no malas izskatās muļķīgi
Cilvēku grupa, kas aptinusies ar lentītēm, uzvilkusi dīvainas cepurītes, vicinās ar zobu bakstāmo un kopumā izskatās, ka atgriezušies no 20. gs. sākuma neizskatās muļķīgi?
ar to, kas ir studenšu korporācija var iepazīties šeit: http://spk.lv/
Tas nav tas pats, kas korporācijas pie koledžām, kas ir redzēts filmās ... ni ni ni ...
Līdzīga principa organizācijas ir Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Somijā un arī Vācijā.