Vai tas ir normāli?

Reitings 204
Reģ: 18.04.2013
Esmu stāvoklī, mokos ar sliktu dūšu un galvassāpēm. Guļu gultā lielākoties, jo sliktās sajūtas dēļ nevaru neko padarīt.
Šodien esmu līdz asarām, jo gribu šķirties ar vīru. Mums pirmais bērns. Abi ļoti gribējām un gaidījām, bet tagad esmu tik nomākta... Viņš zina ka man ir slikti, nevaru iZturēt smakas. Tagad pat nekautrējās nolaist smaku manā priekšā labi zinot, ka man tā jau vēmiens nāk. Pienāk klāt sasmaržojies, grib dot buču, es saku, lai nenāk jo man smakas traucē.. Apvainojās kāda es esmu! Pēdējā laikā arī kļuvis agresīvs. Visus jau kādreiz kaut kas var sakaitināt, bet viņš sāk psihot, kad aizrādu. Bail, ka šitas nebūs ar bērnu, ka nenodarīs vēlāk bērnam pàri
Jūtos nomākta un gribas šķirties! Liekas, ka būs vieglāk vienai, nekā visu laiku kādam skaidrot, ka man ir slikta dūša, nejūtos labi un vēl mierināt, kad apvainojies. Viņš strādā, pelna naudu ģimenei. Es jūtos arī morāli slikti par to, ka pat māju pietiekami nevaru uzkopt un ēst uZtaisīt.
Vai šādas emocijas tiešām ir normālas grūtniecības sākumā.
Saprotu, ka nevajag strēbt karstu, tie ir hormoni, kas trako, bet gribas aiziet prom no viņa.
26.08.2014 18:21 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Es gan te nosodījumu nemanu, Gan grūtnieces, gan negrūtnieces vienkārši cenšas palīdzēt, izsakot savu viedokli problēmas risināšanai.
26.08.2014 19:02 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Arieta, grūtniecība ir izvēle. Ir grūti, bet čīkstēšana neko neuzlabos, ir jāmaina sava attieksme. pat ja vemstās pie poda, ir jāsaprot, ka tas ir pārejoši.
26.08.2014 19:02 |

Reitings 204
Neons
Protams ka man to ir noteicis ārsts balstoties uz manu iepriekšējo pieredzi.
26.08.2014 19:04 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
No sākuma ievēroju tikai mierīgu režīmu pa mājām, neko smagi, bet darīju visus mazos darbiņus , gatavoju ēst, traukus mazgaju, veļu mazgaju, vēlāk /sākās vemšana un pārstāju visu to darīt, jo vairs nav spēka

Tev ārsts ir pateicis, ka ir liels spontānā aborta risks? Tev lika gulēt gultā vai doties uz slimnīcu uz saglabāšanu? Ja nē, tad tev NAV riska grūtniecība. Toksikoze, pat visbriesmīgākā, nav novirze no normas.
26.08.2014 19:05 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Bante, jā, izvēle, bet nekad nav iespējams iepriekš uzzināt kā tā norisināsies!
26.08.2014 19:06 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Nē, patreiz nav iemesla šķirties. Tie ir tīrie hormoni, kas trako. Man arī pašā sākumā, kad vemstijos likās, ka tas vecis (mans vīrs) galīgi nav pie pilna prāta un kā var nesaprast to cik man nabadzītei ir slikti. Tad kad tas pārgāja, tad protams, man galvā uzreiz izskrēja doma - protams, ka viņš nesaprot, viņam jau tas nav jāpārdzīvo. Tāpēc ir pilnīgi lieki prasīt no viņa sapratni un muguriņas glaudīšanu pie WC poda, kad tu vemsties. Dari to vienatnē, nebojā priekšstatu par sevi savam vīram un vispār saņemies. Nerādi vecim cik vāja tu esi.
Man arī bija grūtniecības sākumā attiecībās pacelts jautājums par šķiršanos. Es pat biju pie advokāta, kopā uzrakstijām iesniegumu tiesai par šķiršanās prasību. Un tad Weee uzrakstija maģiskos vārdus - velns nav tik melns, cik grūtniecība to mālē. Nē, protams, es vīram iemetu sejā, ka man viss ir sagatavots, lai pieprasītu šķiršanos un ka es lieliski tikšu galā ar sevi un savu bērnu arī bez viņa. Manā gadījumā tiešām tas arī laikam bija tas, kas bija vīrietim jāpierāda, ka es varu bez viņa, ka arī es viena esmu personība, nevis tikai kopā ar viņu. :)
Par vīrieša saprašanu, ka tevī mīt dzīva dvēselīte. Neprasi no viņa šobrīd apzināties, ka tu esi 2in1. Neprasi. Tu to nekad nepanāksi. Man šobrīd ir grūtniecības 29. nedēļa. Un vēl pavisam nesen man bija sajūta, ka vīrs ne līdz galam apzinās, ka manī mīt nu jau patiešām bērniņš. Jo kad uzliku viņa roku uz sava punča un mazā princese sirsnīgi papam iespēra, viņš pasmējās un pateica, lai es beidzu raustīt muskuļus sev vēderā.

Kā tev rīkoties patreiz? Savāc sevi rokās (par spīti sliktumiem). Un brīžos, kad viņš sasmaržojies nāk pie tevis bučoties, mierīgā balsī tā arī pasaki: "Piedod, bet šobrīd ir periods, kad ikviena smarža, man izraisa vemšanas refleksu, šajā periodā iekavētās bučas es tev atlīdzināšu vēlāk, kad man sliktumi būs pārgājuši." Nu neticu, ka pēc šāda teksta tavs mīļotais uz tevi spēs dusmoties un sāks kļūt agresīvs!
Turies! Un neļauj trakojošajiem hormoniem pārņemt tavu saprātu.
26.08.2014 19:10 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Bet galaprodukts ir tā vērts!
Mans "galaprodukts" vienmeer liek atcereeties par sevi...kas var dariit mammu prieciigaaku,ja beerns "ir izdevies" uz visiem 100!:)
Buutu jau labi ,ja viirietis buutu tas "sapnu princis",kurs saprot ,kas jaadara,kaa jaarunaa ar gruutnieci,bet ja ta nav -neko nevar dariit!"Vienas dienas laikaa", cilveeku nepaaraudzinaasi.
Domaa par sevi un mazo dveeseliiti!!!:)

Reitings 204
Lollipop
Man ir slimības lapa un mājas režīms, jā, iekļautas arī pastaigas svaigā gaisā. Sirdsapziņa neļāva pa gultu vien vārtīties, mājas kaut kas jādara, pa starpai arī šo to apdariju, bet kopš sākās vemšana, Vairs nevaru. Vienīgais mierinājums, toksikoze liecina par ļoti stipru grūtniecību, sA nedraud,

Reitings 5346
arieta, tieši tāpēc ir jāapsver visi varianti, jo liekas, ka fiziski autores vīrs bija gatavs uztaisīt bērnu, bet mentāli pieņemt šo situāciju, nē, tāpēc kakā autorei uz galvas kā pamatskolnieks skolotājai.
26.08.2014 19:11 |

Reitings 204
Gita liels paldies par Tavu komentāru
26.08.2014 19:12 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tev nav jaajuutaas vainiigai par to, ka tev ir toksikoze un ka tu neko nevari apdariit maajaas. Kaa jau te teica, tas ir paarejoshi. Atlaid domaas maajas kaartoshanu un paliks vieglaak. Savaadaak dalja no tavas neapmierinaatiibas rodaas no taa, ka vecmaaminju mantojuma sirdsapzinjas velninjsh siic tev ausii par to, ka sieviete nediikst buut vaaja un ka vinjai tupus raapus ir jaavaara, jaatiira un jaacep, savaadaak viirakungs dusmosies.
26.08.2014 19:16 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
tieši tāpēc ir jāapsver visi varianti, jo liekas, ka fiziski autores vīrs bija gatavs uztaisīt bērnu, bet mentāli pieņemt šo situāciju, nē, tāpēc kakā autorei uz galvas kā pamatskolnieks skolotājai.

Tu runaa taa, it kaa visi viirieshi jau no beerna kaajas buutu iepaziistinaati ar gruutnieciibas noriseem un iespeejamajaam blakusparaadiibaam. :D Paraadi kaut vienu viirieti, kursh plaanojot beernu, pie sevis domaa - a kas buus tad, ja sieva vemstiisies?
26.08.2014 19:17 |

Reitings 16208
Visvairaak jau legjendas par to, cik sievietei ir jaabuut laimiigai un apgarotai gruutnieciibas laikaa
To es noveeleetu visaam gruutnieceem,jo tas tomeer iespaido loti pozitiivi mazo(ar otro straadaaju savaa "Trako maajaa", un ir tomeer taads juutiigs cilveeks beigaas...Ja vareetu saakt visu no gala-dariitu savaadaak noteikti,bet nu tas ir aiz mugurs,kas izdariits izdariits!
26.08.2014 19:19 |

Reitings 5346
Krista, normāls vīrietis respektēs savu dāmu un cienīs, nevis spļaus sejā, kas parāda viņa nenobriešanu tēva lomai.
26.08.2014 19:20 |

10 gadi
Reitings 13809
Krista, man ļoti patīk Tavi komentāri.

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
kaas` - slimības lapa jau ir pašsaprotama, arī visi vājumi, nespēki utt. Bet tā nav riska grūtniecība (apdraud tikai savstarpējās attiecības, nevis bērna eksistenci). Turies, es tevi ļoti labi saprotu. Man bija tikpat šausmīga toksikoze + liels spontāna aborta risks, aiz sāpēm vārtījos pa grīdu, izmisumā raudot par to, ka rītdien bērniņa var arī nebūt. Labi, ka manam vīram ir stipri nervi un viņš spēja būt līdzās un atbalstīt morāli. Arī tagad risku ir daudz, bet cenšos nepazaudēt optimismu. To arī novēlu tev - nepazaudē optimismu!

10 gadi
Reitings 13809
Nu, mana kolēģe ar lepnumu stāsta, ka, gaidot bērnu, nakts vidū trenca vīru uz veikalu pēc čipsiem, jo viņai taču gribas. Un tas nabags arī skrēja meklēt diennakts veikalu. Lūk, tādas grūtnieces es nekad nesapratīšu!
26.08.2014 19:22 |

Reitings 16208
nepazaudē optimismu!
+++
26.08.2014 19:23 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Autore lūdza atbildēt tām, kuras pašas bijušas stāvoklī.. A lasu un brīnos - ne pati grūtniece saprot, kas ir riska grūtniecība un, kā tad rīkojas, ne atbildes uz jautājumiem ir adekvātas. No tā secinu, ka pret vīru arī ir šāda pretreakcija, kas viņu uzvelk. Ieteikumu autorei nav, rodas sajūta,ka viņa dzird tikai to, ko grib dzirdēt, viss, kas nav pa viņas prātam tiek uztverts kā muļķības.
Lai vai kā, tomēr mēģini savaldīties un vairāk domāt ar prātu, gan savā, gan mazuļa gan laulības dēļ.
26.08.2014 19:25 |

Reitings 204
Lollipop
Mani ārsts paņēma uzskaite kā riska grūtnieci, nestāstīšu sīkāk kas ir bijis aiz muguras. Es pati to savu riska grūtniecību neizdomāju. :D ļoti gribu dzemdēt ūdenī, bet cik saprotu, tad ja esmu riska grupā, tad tas neesot iespējams. Neesmu kārtīgi pārliecināta, jāuzjautā dokai otrreiz.
26.08.2014 19:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits