Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Siera teema

 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Par un ap sieriem. Iesakat 3 miiljaakos/ neparastaakos sierus un ar ko vislabaak tos eest.

1. Tilsiter . Smird peec vecaam zekjeem, bet garsho speeciigi un lieliski. Iet kopaa ar alu un kjiploku grauzdinjiem. Peec tekstuuras atgaadina Krievijas sieru, tikai garsha ir daudz izteiktaaka.

2. Landana siers ar baziliku un tomaatiem. Arii Krievijas sieram liidziigs peec konsistences, razots Holandee. Garsha ir patiikama, saldena. Vislabaak pashai garsho uz maiziiteem ar vistas fileju, jo speeciigaakas garshaas nomaaktu bazilika un tomaatu piesitienu.


3. Iberico siers no Spaanijas. Gatavots, sajaucot kazas, aitas un govs pienu, tiesa, kazas garsha ir speeciigi izteikta. Konsistence sieram ir cieta. Personiigi es labpraat to ielieku siera-galjas platee kopaa ar auksti kuupinaatu galju.
28.07.2014 03:36 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mees loti neaizraujamies ar sieriem-man jau loti garso,bet tomeer trekni ...!Parasti eedu brokastiis uz rupjmaizes!Sis ir iecieniitaakais peedeejaa laikaa!
28.07.2014 05:05 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Otrs buutu sis-parasti eedam peec pamateediena mazu skeeliiti.Es nezinu ,varbuut man tikai taa liekas,bet taada sajuuta ,ka zobi paliek baltaaki tiesi no sii siera...diivaini.Jaapaprasa savam dentistam vai tas tiesaam no siera?Trekns ,bet mums loti garso taapat vien.
28.07.2014 05:11 |
 
Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014


Vislabāk garšo tas ar sēklām (attēlā nav) un ar kanēli (arī izskatās, ka attēlā nav).
28.07.2014 06:45 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Jā, Gitas ieliktie Sierštelles sieri ir topā.

un Elpas sieriņi.
28.07.2014 08:14 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
siers siers siers... mmmmm.....siers siers siers... esmu vnk siera atkariigaa :D :D :D
28.07.2014 08:26 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009


Halloumi siers garsho dazhaadaas salaatu variaacijaas kopaa ar ceptam saulespukju seklinjaam..cepot shashliku vai vnk taapat nashkjejoties:)
28.07.2014 08:30 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009


un arii ar dzerveneem, melleneem... gribu pagarshot toffee pie sieru...

sakardinaajos ne pa jokam tagad :D
28.07.2014 08:35 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Gouda siers. Mmmm... garšīgs visur, kur tas ir vajadzīgs kausēts - kārtojumi ar sieru pa virsu, makaroni ar sieru. Arī pliku ēst ir garšīgi.
28.07.2014 08:56 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nupat sapratu, ka vairakiem iecienītiem sieriem nosaukumu nezinu :D :D
Bet ok.. viens no maniem favorītiem ir..

Otro attēlu ievietoju, lai saprastu, kāda ir tā siera struktūra - drupens :) Labrāt ar tādu sieru mielojos brokastīs, ietienu lavašā kopā ar zaļumiem :) Reizēm pievienoju sieram zira(neparastās ķimenes).. tad tam ir feins aromāts.. :)

Vienmēr ir patikuši arī šāda veida sieri:
Man patīk to grauzt pie vīna kopā ar fritētiem sīpoliem.. vai arī vienkārši ielikt cepeškrāsnī uz 10 minūtēm un ēst karstu.. mmm :)

Un, protams, kaut kas latviskāks..

Uzreiz no ledusskapja nav tik gardi, kā nedaudz paturēts istabas temperatūrā... mmm :)
28.07.2014 09:01 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es tā trīs nemaz nevaru izvēlēties.
Patīk cietie kazas, aitas un govs sieri. Parmesan veidīgie, var būt cietāki vai mīkstāki. Varu ēst gan bez piedevām, gan ar, gan kā piedevu :D
28.07.2014 09:24 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
28.07.2014 09:24 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Mana gaume pilnībā sakrītar buuuu, tas toffee siers ir laaabs kas labs! :)
28.07.2014 09:26 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
becky, parliecinaji:D zinu,ko shodien eedishu klaat pie viina :D :D :D
28.07.2014 09:27 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Protams visi mīkstie sieri

Ņamma


Tiek izmantoti salātos, kā uzkoda, kā piedeva pamatēdienam.
Kazas, bifeļa, govs...
28.07.2014 09:33 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
buuu, es pilnīgi priecājos, ka manā tuvējā rimčikā nav tādas izvēles! :D

Man vēl garšo tāds mīksts kā krēmsiers ar ananāsiem un mandelēm tjipa tāda mazā ripiņa individuālā iepakojumā, bet es neatceros nosaukumu, šitas ar tev būs kā medusmaize! :)
28.07.2014 09:34 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
becky, oo jaa..uz to Esmu ar skatijusies :D..nu baac.. shodien man bus gastronomiskaas izvirtibas :D :D :D a tas toffee nav baigi salds? vai tomer sieru jut?
28.07.2014 09:35 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Oi, mani sieri par 100% ir visi pūdētie un mīkstie, tā, ka kūst uz mēles.. Pirmajā vietā no mīkstajiem noteikti ir Montagnolo siers.



Otrs, kas man ļoti patīk, ir grillsiers - kā buuuu minētais Haloumii, Andechser Natur, Dzintars nē, nē, nē.



Kazas siers ilgi negaršoja, bet ēdu, ēdu un iegaršojās, ļoti garšo kazas siera Camembert





Būtībā, es uzskatu, ka siers ir vienkārši Dievu ēdiens un labākais našķis uz pasaules - trekns, labs siers! Perfekti.
28.07.2014 09:38 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
Būtībā, es uzskatu, ka siers ir vienkārši Dievu ēdiens un labākais našķis uz pasaules - trekns, labs siers! Perfekti.
+++++ _paris vel precizak nevareji pateikt :)
28.07.2014 09:41 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Protams brie un pūdētie.
Brie ēdu ar dažādām piedevām un vīnu vai arī mēdz grilēt vai cept cepeškrāsnī :

Pēdējā laikā biežāk pirktais ir siers ar amoliņiem
Garšo vientārši sagriezts šēlītēs bez piedevām
28.07.2014 09:42 |
 
Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Mīlu sierus ar garšvielām. Bildes negribu meklēt, bet ir viens ar Vidusjūras garšvielām - super ņamma. Tad vēl piparotie, ar baziliku, pesto utt. arī labi. Vienīgais, ko atzīstu no Latvijas sieriem - Trikātas ar amoliņu.
28.07.2014 09:49 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits