Roku griešana

Reitings 27
Reģ: 22.07.2014
Jā, te atkal es. Dažas te varbūt sāks domāt, ka man kaut kas ar psihi nav kārtībā un varbūt viņām taisnība. :)
Jautājums - vai esat kādreiz apzināti sev darījušas pāri, griežot rokās, kājās vai vēl nezkur?

Mana atbilde uz savu jautājumu - jā, esmu to darījusi, kad uznāca lielāki pārdzīvojumi vai sarežģījumi ar kuriem šķietami nevarēju tikt galā. Pirms sākat man uzklupt - esmu apmeklējusi psihologu, kas man palīdzēja tikt galā ar šo problēmu.

*Es NEATBALSTU roku graizīšanu vai citus veidus, kādos ir iespējams sev nodarīt pāri!*
22.07.2014 12:45 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Neons, nav jēgas par to diskutēt te. Depresīvs cilvēks var pašnāvību plānot gadiem. Tā ir tādi pati slimība, kā vēzis, tikai psiholoģiska, nevis fiziska. Ar jebkuru slimību ir jācīnās. Es nesaku, ka esmu kaut kāda eksperte, bet nu jums galīgi nav sajēgas par ko jūs runājat. Starp citu, Latvijā bērnu pašnāvības ir 6. vietā Eiropas Savienībā. To arī tagad laidīsim pašplūsmā? Vai varbūt diskutēsim, kurā vecuma posmā cilvēks pats drīkst pieņemt svarīgo lēmumu - dzīvot vai mirt?
22.07.2014 18:34 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
S80, neesi padomājusi, ka šo var lasīt cilvēki, kuri pašlaik domā par pašnāvību un graizās? Novēlēt kādam griezt līdz galam, lai mazāk tādu cilvēku? Prātiņ, nāc mājās!

Nekur nemanīju, ka meitenes minēja, ka graizās līdz nāvei. Ok, es neatbalstu tik tiešu komentāru par griešanu līdz galam, bet tomēr - varbūt kādai aizķērās un saprata, cik tas ir nopietni un galu galā, stulbi! Nekad neaizmirsīšu skatu pamatskolā, kad viens puisis bija sagraizījis rokas tik tālu, ka gandrīz turpat arī nomira. Kopš tās reizes arī mainīja savu skatu uz dzīvi, tikai žēl, ka tādā veidā..
22.07.2014 18:35 |

Reitings 2542
Tieši tā. Pašnāvībām nav nekāds sakars ar roku graizīšanu. Pašnāvība ir rezultāts ilgstošai depresijai, kuru var izraisīt vardarbība - emocionāla, fiziska, seksuāla un daudz citi faktori. Roku graizīšana ir vairāk kā atkarība. Tāpat, kā matu raušana no galvas, uzacīm un citām ķermeņa daļām. Psihisks traucējums, kas nav kontrolējams.
22.07.2014 18:40 |

Reitings 2542
http://en.wikipedia.org/wiki/Self-harm Te var pasmelties zināšanas par to, un varbūt nākošreiz, kad būs kāds ar līdzīgu problēmu, divreiz padomāsiet, pirms nosodīsiet vai ieteiksiet izdarīt lietas līdz galam.
22.07.2014 18:50 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Andas, depresija ir slimiiba, bet veelme nomirt - taa ir izveele, nevis slimiiba. Protams, ja to ir izraisiijusi depresija, tad to ir jaarstee, bet citaadi - veelmi nomirt nav iespeejams izaarsteet, manupraat.
Kas attiecas uz beerniem - nezinu, kuraa vecumaa skaitaas pieaudzis cilveeks (fiziologjiski), bet beerna praats veel ir neattistiits, nav sasniedzis briedumu, taapeec tur nevar buut runas par apzinaatu izveeli, driizaak par tiishu noveshanu liidz taadam staavoklim.
Jaa, zinu, es tevi tracinu! :D
22.07.2014 19:00 |

Reitings 2804
varbūt nākošreiz, kad būs kāds ar līdzīgu problēmu, divreiz padomāsiet, pirms nosodīsiet

Nu nevajag arī pārspīlēt. Ar to ir jārēķinās, ja raksta par tādām lietām forumā. Ir atbilstoši forumi vai mājaslapas, kur var runāt ar sev līdzīgiem un risināt problēmas, var apmeklēt psihologu utt., taču šeit un vēl dažādos forumos, ir jābūt gatavam saņemt jebko, arī to, ka tas nav normāli un, ka tādas lietas steidzami vajag ārstēt. Vienam tas liksies kā draudzīgs ieteikums, citam kā nosodīšana - lai tā būtu, galvenais, lai kaut kas aizķeras smadzenēs un sāk apdomāt savas rīcības sekas.
22.07.2014 19:02 |

Reitings 2542
Neons, mani tracina tie teksti - lai jau dara to pašnāvību, ja grib, pats vainīgs utt., vai tie teksti - ko tu raudi, citiem Āfrikā iet sliktāk, ak dievs, tevi pameta draugs, tad nu gan traģēdija!!mistalee, par to ir jārunā. Cilvēki ir neizglītoti, kad runa ir par pašnāvībām, depresijām utt. (nesaku, ka esmu baigi izglītotā tajā visā). Piemērs: spilgti atceros, ka agrāk, kad runa bija par diētām, reti kura ieteica sabalansētu, veselīgu uzturu, reti, kurai bija izpratne, par to, kas ir veselīgi un kas nē. Dominēja visas olu diētas, griķu diētas un tamlīdzīgi, bet kas ir tagad? Kad kāda uztaisa diskusiju par kādu no drastiskajām diētām, visas saka, ka tas ir neveselīgi utt., iesaka veselīgu alternatīvu. Un paldies dievam, ka tā. Sabiedrība aug. Vienmēr jau būs kāds indivīds, kurš būs āpsis, bet te šķietami izglītotas sievietes, kā S80 iesaka pilnīgu sūdu. Tev likās, ka tas bija normāli, ko viņa uzrakstīja?
22.07.2014 19:08 |

Reitings 2804
Nē, īsti nepiekrītu, bet piekrītu cormeum
es domāju, ka S80 vienkārši caur ērkšķainām puķēm pateica, ka to darīt nav īpaši gudri.. tas nebija nekāds lāsts..

Tāpat arguments, ka to dara emocionāli cilvēki... Tur atkal piekrītu S80
Mani fascinē tie cilvēki, kas uzskata, ka nu tieši viņiem ir vissliktāk, ka viņi ir visemocionālākie utt.

Nu nav tam sakara ar emocionalitāti, bet dažas te tik cītīgi gribētu to ieskaidrot, ka taisni jābrīnās. Nedod Dievs, pateiks, ka ar psihi nav kārtībā - šausmas, ārprāts. Tā bija tam puisim par kuru rakstīju dažus komentārus augstāk - neesmu psihs, viss ar mani kārtībā, esmu vienkārši ļoti emocionāls. Nu viņa emocionalitāte gandrīz noveda līdz nāvei, bet vismaz smadzenes iegrozīja vietā.
22.07.2014 19:19 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Un, Tavuprāt, šito rakstīt ir apsveicami?

ar draudzeni iegriezām viena otrai un salikam kopā rokas, kļuvām par asins māsām.

bet es tev ieteiktu nekaunēties

Tas ir sauciens pēc palīdzības, kad cilvēks jūtas nesaprasts, vientuļš, sava veida dusmu un bezpalīdzības izpausmes veids.

patika kā izskatās, ja uz rokas vai kaut kur citur ir kāda rēta, tāpēc stilīgi skaitījās ar sērkociņiem vai adatām sev iešņāpt kādu švīku. Tagad, skatoties uz palikušajām rētām, atceros un nāk smiekli par to visu.

Turklāt skolēniem ir vasaras brīvlaiks.. daļa gan jau šito izlasot arī ies šņakāties!
22.07.2014 19:21 |

Reitings 11996
Andas, es varu saprast S80, jo vienkaarshi citreiz uznaak tieshaam dusmas par chiikstiigiem, aprobezhotiem, muuzhiigi apvainotiem un apbizhotiem cilveecinjiem, kuri ir tik gljeevi, ka nevis risina savas probleemas, nevis ciinaas, bet kropljo sevi, kropljo liidzcilveeku dziives, ignoree jebkaadas sapraata atliekas... Un probleemas tieshaam lielaakoties ir pupu mizas, bet vinji no taa uzpuush ziloni, dienaam ilgi sliigst druumaa depresijas maakonii (nevis kaa slimiiba, bet kaa emocionaalais staavoklis) un nemaz neveelaas no taa izkulties, kjer kaifu no shiim mociibaam. Vinjos nez kaapeec nav shii instinkta - izdziivot, ciiniities, kjepuroties, atriebties (nav labaakaa velme, bet vismaz ir kaads meerkjis, stimuls). Nu tad jeega taadu sliikoni glaabt?... Taa vien gribaas uzkliegt - nu tad piebeidz to savu tik nenormaali nozheelojamo dziivi vienreiz! Bet tak shiem pat tik daudz duushas nepietiek...

Es tagad nerunaaju par konkreetaam meiteneem, kuras sheit ir staastiijushas par savu pieredzi. Es runaaju par S80 nostaaju kopumaa kaa taadu...
22.07.2014 19:24 |

Reitings 2267
Reģ: 01.06.2014
Meitenes.. kāda jēga noslogot savus prātus par to, ko jūs neesat izjutušas un neizjutīsiet (ja jums ir tik stingri uzskati par to, ka tas ir slikti)? Šīs sarunas ir tikpat amizanti lasīt, cik jums būtu amizanti lasīt cilvēka viedokli par zemeņu garšu, lai gan viņš nekad mūžā nav ēdis zemenes. :D
22.07.2014 19:28 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Šīs sarunas ir tikpat amizanti lasīt, cik jums būtu amizanti lasīt cilvēka viedokli par zemeņu garšu, lai gan viņš nekad mūžā nav ēdis zemenes.
Vai arī.. Kā es varu nosodīt slepkavas, ja pati neesmu nogalinājusi?
22.07.2014 19:31 |

Reitings 2804
Nina, šis taču ir forums un šeit notiek diskutēšana. Tas, ka es neesmu to darījusi uz savas ādas, nenozīmē, ka man nav ne mazākās sajēgas par šo tēmu.
22.07.2014 19:33 |

Reitings 11996
Nina, ne viss ir jaaizbauda uz savas aadas, lai vareetu spriest - cik normaali un labi tas ir. Zemenju garsha, ar sevis pazemoshanu nav viens un tas pats. Taapat aarstam nav jaaizslimo visas kaites, no kuraam vinjsh aarstee.
Piekriitu, ka taa pa iistam to visu saprast var cilveeks, kursh tam ir gaajis cauri. Tachu arii tad - cilveekiem noteikti bijushi dazhaadi iemesli un otra iemeslus vinjsh var arii nesaprast...
22.07.2014 19:33 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
S80, neesi padomājusi, ka šo var lasīt cilvēki, kuri pašlaik domā par pašnāvību un graizās? Novēlēt kādam griezt līdz galam, lai mazāk tādu cilvēku? Prātiņ, nāc mājās!

Un tā dļa odoba umih, iemācies kāda ir novēlējuma forma un palasi ko es teicu. Saprotu, ka es Tev nepatīku un Tev VTO, bet reizēm der pievaldīties.

Vienmēr jau būs kāds indivīds, kurš būs āpsis, bet te šķietami izglītotas sievietes, kā S80 iesaka pilnīgu sūdu. Tev likās, ka tas bija normāli, ko viņa uzrakstīja?

Vai Tu domā, ka man interesē ko Tu domā? Nē!

Es nevienam neko neesmu novēlējusi un, ja ir tik debīli cilvēki, kas tā vietā, lai nostātos ar abām kājām stingri uz zemes un savāktu sevi rokā, griež sev visu ko, tad nav ko ākstīties. Tu te mal par to kāda es ļauna un neizglītota. Bet cik izglītoti un labi ir tie, kas to dara un nodara mīļajiem pāri? Andas atkal Tava šaurā pierīte!

Andas, es varu saprast S80, jo vienkaarshi citreiz uznaak tieshaam dusmas par chiikstiigiem, aprobezhotiem, muuzhiigi apvainotiem un apbizhotiem cilveecinjiem, kuri ir tik gljeevi, ka nevis risina savas probleemas, nevis ciinaas, bet kropljo sevi, kropljo liidzcilveeku dziives, ignoree jebkaadas sapraata atliekas... Un probleemas tieshaam lielaakoties ir pupu mizas, bet vinji no taa uzpuush ziloni, dienaam ilgi sliigst druumaa depresijas maakonii (nevis kaa slimiiba, bet kaa emocionaalais staavoklis) un nemaz neveelaas no taa izkulties, kjer kaifu no shiim mociibaam. Vinjos nez kaapeec nav shii instinkta - izdziivot, ciiniities, kjepuroties, atriebties (nav labaakaa velme, bet vismaz ir kaads meerkjis, stimuls). Nu tad jeega taadu sliikoni glaabt?... Taa vien gribaas uzkliegt - nu tad piebeidz to savu tik nenormaali nozheelojamo dziivi vienreiz! Bet tak shiem pat tik daudz duushas nepietiek...
++++

Perfekti uztvēri manu domu! visu cieņu!
22.07.2014 19:38 |

Reitings 2267
cormeum, es vienkārši ļoti labi saprotu to, ka cilvēks, kurš pašlaik ir ieslīdzis garīgā sliktumā, var jūsu absurdos spriedelējumus ņemt nopietni. Tā kā ar visu to esmu sastapusies, varu teikt, ka gandrīz visi jūsu priekšstati un izteicieni par graizīšanos, pašnāvībām un depresijām nav patiesi, jūs to visu vienkārši nespējat saprast, jo neesat ar to saskārušās personīgi. Lai apgāztu jūsu nepareizās teorijas, varētu sarakstīt visu sacerējumu, bet diemžēl jūs tāpat to neizpratīsiet, jo jo esat cits cilvēku tips - pozitīvie, visu varošie tanki. Ne visiem ir lemts visu saprast un ne visiem vajag līst tur, kur neko nesaproti. Man žēl meitenes, kura jau tā kaunās par savām rētām, bet jūs viņu turpinat kaunināt, teikt, cik tas ir stulbi utt. - šādai meitenei vajag tieši parādīt, ka no šīs ķibeles var izķepuroties, nevis viņu kaunināt par to, ko viņa ir izdarījusi.
22.07.2014 19:39 |

Reitings 2267
sarakstīt par visu
22.07.2014 19:40 |

Reitings 2804
jo esat cits cilvēku tips - pozitīvie, visu varošie tanki.

Nezinu par citām, bet pieļauju, ka katra ļaujas emocijām un ir bijuši sliktie brīži, kad liekas - kur vēl sliktāk, bet kaut kā ir jāprotas sevi saņemt rokās. Un ierosinājumus, kā tikt ar sevi galā, te arī minēja. Nu nevajag to pataisīt par kaut ko tik pašsaprotamu, ja dzīvi piemeklē melnā strīpa. Un man rodas tāds iespaids, ka meitenes, kuras to dara/ir darījušas, tieši tā arī domā.
22.07.2014 19:44 |

Reitings 2267
mistalee, sliktie momenti ir visiem - pozitivčikiem tie ir citi, uz negatīvu vērstiem cilvēkiem tie ir pavisam citā līmenī. Nevajag graizīšanos, pašnāvības un depresiju pataisīt par anomāliju - tā notiek, no tā ir jātiek vaļā, jāārstē, bet nevis jākaunina un jāmudina griezt dziļāk. Ja nejūtat atšķirību starp atbalstu, palīdzīgas rokas sniegšanu un to, ko jūs te darāt - kaunināšanu, pazemošanu -, tad.. piedodiet, jūs nevar laist cilvēkiem klāt.
22.07.2014 19:46 |

Reitings 1246
Reģ: 21.05.2014
Es graizījos un graizīšos, neatklaashu gan kādēļ, jo man, tas ir vairāk kā personīgs rituāls, man tas ir svariigi un viss)
Kad man uznāk nepārvarama vēlme piedzerties un atrodos kaut kur, kur to dariit aizliegts, tad ar nagiem ieķeros sev rokā, tajā brīdii sāpes nejūtu, taču asinis un rētas man no taa ir (parasti to daru no visa speeka, taa ka nagi saskrāpee un ieduras miesā). Tā daru ari kad ir stress u.tml., paliidz sakoncentreet domas, loģiski spriest.

P.s. Es to neuzskatu par slimiibu, vieglas sāpes (kādas ir šajā gadiijumaa, jo negriež taču liidz kaulam, roku nerauj nost) man patiik. Esmu mazohiste? Hmm... Varbuut, taču tāda es esmu.
22.07.2014 19:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!