Ir jau dažas iestādes, kur prasa vienkārši augstāko, jebkādu.. Man jau tas liekas pilnīgs stulbums. Vai nu kaut kādu konkrētu, vai vispār nekādu.. nejau vienmēr tie ar augstāko ir tie labākie eksemplāri. Man, tāpat kā Tev, vecāki studijas apmaksāt nevar, tāpēc tēmēju uz budžeta vietu fakultātē, kurā tiešām ļoti vēlētos mācīties. Problēma tajā, ka, ja tikšu tur, vēl vajadzētu naudiņu dzīvošanai.. Un tas sagādā lielas galvassāpes. Pirmajā kursā, cik esmu runājusi ar tur studējošajiem, īsti strādāt nav paralēli iespējams. Studējošā kredīts ir tikai 120 ls(neatceros, cik eiro) mēnesī, ar ko reāli nav izdzīvot, bet no vecākiem naudiņu nevaru prasīt, paši knapi galus velk kopā. Tad nu tagad līdz 11tajam jāgaida, ko nu man paziņos - esmu tikusi iekšā vai nē. Smieklīgi, ka ļoti, ļoti gribu tur mācīties, bet tajā pašā laika bezmaz jācer, ka netikšu, jo īsti jau nav iespējas to darīt, vienīgais reālais variants ir strādāt.. Draugs arī tieši tāpēc vispār neielika dokumentus. Vēl jau ir variants studēt nepilnu laiku vai neklātienē, bet tur jau nav budžets, tāpēc sanāk tāds kā apburtais loks - tu strādā, lai varētu izdzīvot un mācīties, bet tad vēl nāk papildus izdevumi klāt - studiju maksa. Galīgs besis jau kādu laiku šī te dēļ.