Skarbai Dāvids

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Manuprāt, viņš izsakās skarbi, bet patiesi, labs raidījums sanācis, žēl, ka Kas Jauns nav pievienojuši pilnu video. ;)

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/158430/salasnas-un-idioti-pie-varas-modes-makslinieks-davids-skarbi-izsakas-par-politikiem-video
04.07.2014 10:50 |

Reitings 139
Reģ: 13.06.2014
Lai jau būtu. Bezjēdzīgi ar tevi runāt, jo vienīgais veids, kā tu noturi savu pārliecību, ir teikšana, ka citi neko nesaprot un bezjēdzīgi muld. Neko - iesaku tev tālu tikt, tikai sienā, lūdzu, neieskrien.
04.07.2014 23:50 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Lai jau būtu. Bezjēdzīgi ar tevi runāt, jo vienīgais veids, kā tu noturi savu pārliecību, ir teikšana, ka citi neko nesaprot un bezjēdzīgi muld.+++ Tas ir vinas nou hau:D
04.07.2014 23:51 |

Reitings 6407
Alise, Tu to man saki? Tev nav neviena argumenta tikai pieņēmumi un jautājumi man. Bez tam es Tev korekti atbildu, kamēr Tu visu laiki izsaki apvainojums manā virzienā. Pretinieks ir jāciena arī, tad ja Tevi sakauj.
04.07.2014 23:52 |

Reitings 27552
Tev nav neviena argumenta tikai pieņēmumi un jautājumi man.
šo ari tu visbiežāk saku. Faktiski uzraksti palagu, kurā nav satura.ta vienmer tu dari:D
04.07.2014 23:54 |

Reitings 27552
šo ari tu visbiežāk saku.
šo ari tu visbiežāk saki tu:)
04.07.2014 23:54 |

Reitings 139
S80, tad parādi tos savus "argumentus". Kaut kā neredzu. Viss par to, ka es mācījos super vietā un man viss bija labi. Neko nezagu, visu rakstīju pati. Citi tā arī dara, jo es tā teicu. Par ko gan citu te var runāt, ja ne par pieņēmumiem no personīgās pieredzes.
04.07.2014 23:59 |

Reitings 139
Tu, protams, vari pieņemt savu uzvaru šajā argumentā. Man jau no tā ne silts, ne auksts. Ja tik maz tev prieciņam vajag.
05.07.2014 00:01 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Alise, vēsturē arvien ir jauni atklājumi, kas agrāk nebija zināmi, kaut vai par to pašu otro pasaules karu, jo daudzi objekti un dokumenti tiek atslepenoti palēnām. Magnētisms? Pats magnētisms jau nemainīsies, taču pielietojuma veidi - radioamatieru grāmatās iemet aci - tajās, kas bija pirms 20 gadiem un tajās, kas ir tagad.
IT - tā vispār ir joma, kas attīstās pa dienām, Tu te par gadiem. Kas attiecas uz vecajām programmēšanas valodām, tādām kā BBC BASIC - tās neviens arī neliek mācīties, vienkārši informē, ka tādas ir bijušas. Pearl un Pascal joprojām tiek izmantotas. Nu jau 5 gadus mums ir HTML5. Android sistēma arī kopš pirmās laikiem ir diezgan pamatīgi mainījušies. Mums ir tehnoloģijas jau tādā līmenī, kad mēs ar rokas mājienu pārslēdzam TV kanālus. Tas top dienās, mēnešos ne gados. Dabazinātnes un IT nemaz nav tik statiska lieta, kā Tev grbētos - ir vairāk nekā skaidrs, ka šajā lauciņā Tu neorientējies.
Protams, ir lietas, kas nemainās, taču nevar ņemt 3 pagājušā gada darbus un tos samiksējot pateikt, ka tas ir jauns. Nebūs ne Tavu personīgo - nebijušo skatījumu uz lietām, ne Tavu secinājumu. Ja paskatīeis tos pašus 3 darbus, redzēsi, ka šie punkti atšķirās katrā no darbiem. Samiksējot šos darbus - tur arī ir redzmais plaģiātisms. Pat Kubietes liktajos rakstos bija minēts, ka skolām ir izveidota sistēma pret plaģiātismu. Ja nav nekā sava, tā sistēma ātri izmetīs, ka ir plaģiāts (Ja Tu kaut cik orientētos IT un filtrēšanas sistēmās, saprastu arī, kāpēc.)
05.07.2014 00:04 |

Reitings 27552
Alisei liels liels cepums un medaļa. Eleganti uzvarēji:)
05.07.2014 00:06 |

Reitings 139
Alexxa, tu gan auzās iebrauci, jo tā sistēma tā arī strādā, ka salīdzina darbus latviešu valodā starp vairākām Latvijas augstskolām tas arī viss. Par Android vai html5 - protams, ka tu neņemsi 10 gadus vecu darbu, jo tāda jau nemaz nav. Tas, ka tiek androidā ieviestas jaunas funkcijas jau nenozīmē, ka androids mainās pats par sevi. Tas pats Linux jau vien ir. Par personīgo skatījumu - tāds nemaz nedrīkst būt. Vai darbā drīkst rakstīt "manu prāt", "ja nemaldos"? Nē! Var rakstīt "tāds un tāds vecis ir teicis", bet tas nav obligāti. Tajā pašā ĢZZF pat paši studenti atzīst (esmu runājusi), ka bakalaura darbi ir nekas vairāk kā iepriekšējo darbu samiksējums. Nu tagad ieviesa to sistēmu, bet tas jau nenozīmē, ka nevarēs zagt. Zags no ārzemju avotiem. Pati esmu LU pabeigusi un zinu, kā liela daļa recenzentu darbus labo. Izlasa ievadu, izlasa secinājumus un viss. Darbs ir ok, uz 8 pavelk. Vēsturē vispār - tas, ka ir kaut kāda jauna grāmata, kas, it kā, izmanto jaunus avotus, jau nenozīmē, ka to tu vari izmantot savā darbā. Tas, ka viens vēsturnieks kaut ko uzraksta jau neliecina par tā darba patiesumu, jo tās zināšanas, kas ir pieņemtas akadēmiskajā vidē jau nāk ar laiku, tiek pieņemtas pēc ilgāka laika perioda.
05.07.2014 00:13 |

Reitings 6407
I.Brikše stāsta, ka vidēji piecos līdz septiņos noslēguma darbos (katru gadu tiek rakstīti ap 400 darbi) tiek konstatētas plaģiātisma pazīmes - citāti bez atsaucēm, atsevišķu tekstu fragmentu sakritība ar citu studentu darbiem vai akadēmiskajiem tekstiem.

Un kur ir tas augstais procents? Kur ir grūti pierādit?
05.07.2014 00:16 |

Reitings 6407
J. Kreicbers pastāstīja, ka nereti plaģiātisma pēdas izdodas atklāt jau darba izstrādes gaitā. "Pasniedzēji arī ir eksperti savā jomā, un reizēm, lasot tekstus, viņi atpazīst kaut kādus zināmus gabalus."
Šo es arī iepriekš uzsvēru un nevajag tukši runāt, ka tas ir mans subjektīvais viedoklis, un tam nav pamatojuma.
05.07.2014 00:26 |

Reitings 139
I. Brikše, cik saprotu, pasniedz SZF. SZF, EVF, JF darbi tiek zagti no citiem darbiem latviešu valodā, jo jomas tādas. Pētījumi tiek veikti par Latvijas darba tirgu vai kādu citu jomu Latvijā, tāpēc arī loģiski, ka tas pieķerto procents ir augsts. Nav vienkārši ko nozagt no ārzemju avotiem.
05.07.2014 00:26 |

Reitings 139
"Pasniedzēji arī ir eksperti savā jomā, un reizēm, lasot tekstus, viņi atpazīst kaut kādus zināmus gabalus."

Un ko gan citu teiks pasniedzējs? Ka viņš neko savā jomā nerubī? Protams, ir pasniedzēji, kas tiešām seko līdzi savai jomai, bet ne jau visi tādi ir. Pat lielākā daļa tādi nav. To pat var redzēt pēc pasniegtajām lekcijām, kurās tiek nolasītas 10 gadus vecas powerpoint prezentācijas.
05.07.2014 00:33 |

Reitings 6407
Alise, kur rakstā minēts augts procents? Parādi man informāciju, kur rakstīts tas augstais cipars? Tu tikai mal un mal... bet argumentu nav. Neviena.

Nav vienkārši ko nozagt no ārzemju avotiem.

Ko Tu sauc par nozagšanu? Kāpēc tad nav vienkārši nozagat no ārzemju avotiem? teici, ka no lv ir, kāpēc tad no ārzemju nav?
05.07.2014 00:36 |

Reitings 139
Nu ja darbs par LV darba tirgu vai ko citu ar LV saistītu, tad loģiski, ka ārzemēs par to nekā nebūs. Par procentiem kļūdījos, to varu atzīt. Jo izlasīju, ka nevis 5-7 darbos, bet 5-7 procentos. Gadās. Tomēr tas jau nenozīmē, ka plaģiāts nav tajos 5-7%. Domā, ka visi, kas zog, tiek pieķerti?
05.07.2014 00:40 |

Reitings 6407
Un ko gan citu teiks pasniedzējs? Ka viņš neko savā jomā nerubī? Protams, ir pasniedzēji, kas tiešām seko līdzi savai jomai, bet ne jau visi tādi ir. Pat lielākā daļa tādi nav. To pat var redzēt pēc pasniegtajām lekcijām, kurās tiek nolasītas 10 gadus vecas powerpoint prezentācijas.

Cik ir liela daļa? No kurienes tāda informācija? Subjektīvais viedoklis?

Tu kad raksti, raksti konkrēti nevis vispārināti, citādāk Tu apkauno sevi. Lūdzu, beidzot ieliec arī faktus nevis tikai savus pieņēmumus, ka plaģiātus taisīt ir viegli un to ir daudz, speciālisti nav specisti, utt. Citādāk tukšas pļāpas.
05.07.2014 00:40 |

Reitings 139
Nu bet tad parādi man objektīvo viedokli par to, cik pasniedzēju reāli seko savai jomai, jo savādāk sanāk tas pats, ko tu tur daiļi par manis teikto raksti.
05.07.2014 00:41 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Alisīt, tas, ka Android ir bāzēts uz Linux kodola, vēl nenozīmē, ka tas ir viens un tas pats. Tu laikam Linuxu dzīvē neesi redzējusi, vai arī Android ierīci rokā turējusi. Iespējams abus. Tur kopīga nav nekā. Tāpat ka iOS un MacOS - izstrādātājs viens, sistēmas dažādas. Tāpat Tavs apgalvojums, ka androids pats par sevi nemainās, ir aplams. Ta jau ir dažādas modifikācijas, atkarībā no tā, kāda ražotāja un kādām iekārtām tas tiks lietots, beidzot ar to, ka no Android L laikiem, līdz mūsdienu KitKat versijai tas ir mainījies pamatīgi.
IT jomā Tu neorientējies, tas nu ir fakts. Par to liecina arī fakts, ka uzskati, ka darbu salīdzināšanas programmas strādā kā google pirms 10 gadiem. Nu nav vairs tie laiki.
Secinājumu sadaļa bakalauram (Smagi māc šaubas, vai tiešām esi ko tādu dzīvē rakstījusi), arī ir tā sadaļa, kur Tu paud savu viedokli. Protams, ka bez frāzēm "man liekas", "nu, es domāju..." Tādu tur būt nedrīkst - Taviem secinājumiem ir jābūt pārliecinošiem, jo Tu tātad skaities jomā zinoša, nevis kaut cik informēta. Ievads un secinājumi jau ari ir tā daļa, kuru Tu veido pati. PPa visu ir tikai nemainīgā teorija. Šo daļu tad arī ir viegli kopēt, jo tā ir statiska pēc savas būtības.
Kas attiecas uz ārzemju resursu izmantošanu, tad, liekot attiecīgas atsauces, tas jau vairs nav plaģiāts, jo tulkojums tomēr katram sanāk niansēs savādāks.
Tur jau arī veidojas tā atšķirība starp plaģiātu un oriģināldarbu.

Kas attiecas uz to, ka mācību materiāli tiek izmantoti pat 10 gadus veci, tad ir tā:
1. Ne visas skolas var atļauties regulāri atjaunot mācību materiālus.
2. Ne visos jautājumos materiālu saturā tiešām būtu jāvieš korekcijas.

Pie kam fakts, ka pasniedzēji redz pazīstamus gabalus - zini, ir tādi gabali, ko katrs trešais izmanto savā darbā un ir tādi, kas spilgti paliek atmiņā, vai nu ar salīdzinājumiem vai kādu citu iemeslu, piemēram, saturiska stulbuma pēc. Taču arī šos te gabalus jaunie studenti lieto savos darbos un tad ir skaidrs, kādus materiālus izmantouši. /Atcerējos piemēru par atomu skaldīšanu, tiešām komēdija bija/ Nav tā, ka tā ir tikai pieklājības frāze, lai liktos gudrāk.
05.07.2014 00:42 |

Reitings 27552
Tu tikai mal un mal... bet argumentu nav. Neviena

No kurienes tāda informācija? Subjektīvais viedoklis?

Tu kad raksti, raksti konkrēti nevis vispārināti, citādāk Tu apkauno sevi.

s80 tu sevi sen jau ka par duračku pataisiji. Mal un mal vienu un to pašu. :D smiekliga esi
05.07.2014 00:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits