tēvs, bērns-bezatbildība-ko darīt?

Reitings 79
Reģ: 09.01.2010
Kā lai pārmāca vai ieskaidro draugam, lai savāc savas mantas. Mums mājās ir 2 gadīgs bērns, es visam sekot līdz katru sekundi nevaru kur draugs savas mantas nomet, bet pedējā laikā man jau iekšā viss vārās no dusmām. Skaidroju, ka bērns var kaut ko paņemt mutē un aizrīties un nomirt. Bet viņam nedalec, turpina savu sušķa dzīvi, Vakar vakarā nebiju mājās, šodien no rīta pieceļoties, skatos zāles mētājas zem galda, ja nebūtu pamanījusi, vis kaut kas varēja notikt. Nezinu ko vairs darīt, kā ieskaidro, lai saprot, negribu skandālus mājās par šo tēmu atkal jau taisīt. Kādi ieteikumi?
28.06.2014 13:20 |

Reitings 79
Diemžēl tāds jau atgadījums ir bijis,monētu nenorija par laimi, bet vīrietis mācību nav guvis :(
Vīrieti mīlu, un negribas šķirties, meklēju kādus variantus vēl, lai viņa prātu apskaidrotu.
28.06.2014 15:08 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Droshvien, tev pashai katru ritu jaceljas- jauzmazga gridas un jasamierinas! Esmu samierinajusies - ipashi tagad, kad esmu stavokli- man vieglak savakt neka strideties.... Nedomaju, ka izmacisi vinju! Pienjem, ka esi 2 bernu maminja :) :D tavs berninjah un tavs virs - abi berninji ;)
28.06.2014 15:10 |

Reitings 202
Reģ: 30.03.2014
Man virs vienu bridi ari saka izmetat mantas, es vinu nemu burtiski ai auss un ar pirkstu radiju, te zekes nomestas, te dusas zeleja nav nolikta vieta, luk te papirus pa zemi sametajis. Paris reizes pakauninaju un tagad jau zin, kur panemi-tur ari janoliek vieta. Bet es tam gaju klat ar humoru. Tagad gaidam mazo esmu pedeja menesi, pa zemi nekas nemetajas un es loti ceru ka mums nebus sada situacija ka tev. Bet tu skaidro savam viram un varbut pat lasi prieksa un radi kadus piemerus, ka tas labi nebeigsies.
Lai izdodas.
28.06.2014 15:14 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Jaa, Mozo- es ari ta dariju!! Un zini, tikko padomaju - ka 50% vins tomer ir labojies :D vismaz gaismas visur aiz sevis izsledz :D
28.06.2014 15:17 |

Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
Mans arī nav no tiem kārtīgākajiem, mēdz izmētāt savas zekes un citas drēvbes, bet tik daudz prāta ir, lai saprastu, ka nevar mētāt adatas, zāles u.c bīstamas lietas. Es, laikam arī visu mestu āra, vai arī vāktu kopā un liktu viņa lādē vai kur citur.
28.06.2014 15:34 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Izmet ārā to kas uz grīdas. It kā domāji ka tie ir nevajadzīgi atkritumi. Arī vīrieti var pieradināt pie noteiktas kārtības. Viņam ir jāsaprot ka nedzīvo viens un nevar būt cūka. Ir ģimene un tā ir vissvarīgākā.
28.06.2014 16:49 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Vīrietim 35 gadi, bet uzvedība kā mazam bērnam.

Ja jau bijāt kopā 12 gadus, zināji kāds tas vīrietis ir. Ja redzēji, ka nevari cilvēkam ieskaidrot elementāras lietas, kāpēc tad jāpaliek kopā un jādzemdē kopīgi bērni?

Ko es darītu? Izskaidrotu vēlreiz, ka tāda beztabildīga ir nepieļaujama, uztaisītu skandālu, ka vismaz ārsta norādījumi ir jāievēro. Ja tomēr neņemtu neko no teiktā vērā, plānotu savu dzīvi bez viņa.
28.06.2014 18:30 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu ja tiešām nevar tikt ar viņu galā tad jau labākais ko varu ieteikt ir savākt visas tās drauga mantas kopā un turēt kādā kastē vai kontrētā istabā kur berniņš netiek klāt.

Vai ar uztaisi viņam vienreiz tādu riktīgu skandālu, ka visas viņa mantas izmētā pa zemi, ja jau viņam tik ļoti patīk ka viss bērnam sasniedzamās vietās atrodas. :D

Bet nu pa nopietnam, nez, skuji ka vīrietis neizrāda interesi par šādu problēmu, kas pat ir ļoti vienkārši novēršama.
28.06.2014 18:40 |

Reitings 79
Annie redzēju arī sākumā, ka viņš ir nekārtīgs, likās ka ar laiku mainīsies. Nemainījās, paliku kopā jo mīlu. Sākumā mums bērna nebija, tāpēc tik sīkumaini bardakam nepievērsu uzmanību, jo nedomāju kā vispār ir ja mājas ir bērns un cik sīkumaini visam japievērš uzmanība un kā būs kad mums būs.Katrā ziņā likās, ka ar bērna audzināšanu problemas mums nebūs, jo visu bijām izrunājuši un bērniņu kopīgi plānojām.
28.06.2014 18:45 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Pf, ja nekas nestrādā tad vajag pa sliktam. :D
Es saliktu primārās mantas, kamēr vīrietis darbā (pamperis, pudelīte) sataisītu viņam 100 neatbildētos zvanus un izslēgtu telefonu - aizdotos pie mammas vai draudzenes, kura saprotošāka. Tad nākošajā dienā piezvanītu un pateiktu, ka slimnīcā tikai tagad tiku pie lādētāja - mazais pa dienu sarijies ripas, tagad pie sistēmas. Ja nedzīvojat Rīgā - ideāli, teiktu, ka mūs transportēja uz Rīgu. Neko nepaskaidrotu, ignorētu zvanus. Kad puisim jau būtu aukstas kājas - nu, domāju kāda stunda būtu gana - atgrieztos mājās. :D

Nezinu, šādu ideju es apspēlētu - noslīpētu. Izdomātu ka padarī ticamāku. Varbū vēl kādu viltus vai īsto dakteri pierunātu piedalīties šārādē. :D

Baiļu terapija ir labākā terapija, ja cits nekas nestrādā. :D
28.06.2014 18:47 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Nav vērts uzsākt nopietnas attiecības ar vīrieti, ja to dara ar domu, ka izdosies viņu mainīt. Jā, reizēm var, bet pārsvarā tas nav realizējams.

stellaglmr ideja gan man neliekas normāla, jo nevar spēlēt tāda veida spēlītes.
28.06.2014 19:15 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
stellaglmr

Labāk tādas idejas neīstenot, savādāk vel vīrs aizies ar sirdstrieku, vai braucot uz "slimnīcu" vel avārijā iekļūs. Un ja uz mani kaut kādu iemeslu dēļ izspēlētu šādu joku es laikam uz līdzenas vietas ar tādu cilvēku izšķīrtos.

Un par to ka nevajag nemaz saieties ar tādiem cilvēkiem kas nevar aiz sevis savākt ko, nu varbūt pirms bērns bija, tad tas viss likās kā nekas, kas tur ko nepacelt tabletes nokritušās, bet tiklīdz bērns nāk ģimenē tad loģiski ka šādi sīkumi, kas iepriekš varbūt vispār netika pamanīti, pēkšņi tiek uztverti x1000 reizes trakāk. Ja draugs savas mantas nevar savākt tad vienkārši lai visas mantas liek vienā ietā kur bērns netiek klāt.

Nevajag izspēlēt jokus vai censties baigi strīdēties (tikai kā gala variantu), vienkārši jācenšas ar vīrieti par to runāt, parādīt varbūt piemērus kur citi bērni ir cietuši dēļ vecāku nolaidības, kā pirmīt jau minēja par bērnu kurš ja nemaldos tika aizmirsts mašīnā. Ar šādiem reāliem piemēriem viss labāk var parādīt kādas var būt sekas un ietekmēt cilvēka uztveri, uzvedību, nekā ar čakarēšanos.
28.06.2014 19:24 |

10 gadi
Reitings 3922
Es jau nesaku, ka ideja ir laba. Tieši pretēji - es saku, vajag pa SLIKTAM.
Nu, es tiešām nezinu, ko citu es darītu. Visbiežāk, cilvēkam nav bail, jo viņš risku nesaskata. Tas attiecas uz visu - neaizvērtiem logiem, drošības siksnu lietošanu, lekšanu no māju jumtiņiem bērnībā utt. Cilvēkam, kuram slinkums ir lielāks par drošas vides nodrošināšanu vienkārši neuztver nopietni situāciju. Ja Tēvs sava Bērna dzīvību pakļauj riskam, jo uzskata, ka Nekas Jau Nenotiks - viņam ir a) smagas problēmas ar galvu; b) viņš ir tiešām pārdrošs un bezatbildīgs mačo.

Man neliekas normāli svaidīt zāļu pudelītes pa grīdu pieauguša cilvēka vecumā. Ja citādi nevar sarunāt, var parādīt, kādas būs sajūtas, ja viņa vainas dēļ bērns šīs tabletītes tiešām pagaršos. Ja tas būtu bērnam svešs vīrietis - cita runa, bet tas ir Tēvs, kura pienākums ir nodrošināt bērnam drošību. Nebraukt pie stūres ātri, dzērušam, bez drošības jostām ... nemētāt apkārt atvērtas Ajax pudeles un tabletes glītos iepakojumos.
28.06.2014 19:24 |

10 gadi
Reitings 3922
Vēl viens ieteikums būtu norobežot telpu, kurā vīrs uzturas ar drošības sētiņu. :D Bet tas strādās, ja vīrietim ir kāda telpa, kurā viņš dara visu, jo tajā jūtas labi.
Nu, piemēram, ja zāles dzer virtuvē - virtuvē turēt vienmēr ciet durvis vai pielikt priekšā sētiņu, ja nav durvju. Viens no risinājumiem, kamēr puisis atcerēsies, ka ir pieaugušais.
28.06.2014 19:28 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Pirms dzemdēt jādomā ar galvu. Tagad tikai viena izeja, iemācīties sadzīvot!
28.06.2014 19:31 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Kadas sausmas jus te runajiet. Nedrikst ta jokot ar mazu bernu, ka vins slimnica utt. Vienkarsi amorali.
Patika the one ieteikums, lidini miskaste.
29.06.2014 00:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits