formas.

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Jusu viedokli.
Atbalstat? Neatbalstat? Ludzu pamatojiet viedoklus.

Zinu, ka formas ir dargs prieks un nav leti, bet es sava zina to atbalstitu, jo ar katru paaudzi berniem klajas ar vien grutak. Nu berniem kas nakusi no ne tk bagatam gimenem.
Jau tagad pirmajas klasites ir noverots ka atstumj bernus, kuriem drebes no tirgus varianta, nav mobila, nav vel sis un tas.
Ja visi butu gerbusies puslidz vienadi iespejams ari butu amzak apsaukasanas , atstumtiba.

Kaa jus domajat?
24.06.2014 21:25 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Autore, es nemaz neteicu, ka NewYorkerī ir labas kvalitātes prece, tu lasi uzmanīgāk, lasi!
24.06.2014 21:51 |

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
Varbūt labums formām ir tāds, ka skolas svētku dienās ir jāvelk skolas forma. Nevis jāpērk jauna kleita :D Jo starp meitenēm (pēc pieredzes) aizej vienā kleitā uz trim pasākumiem un jau aprunā.
24.06.2014 21:52 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Neatbalstu, jo neredzu no tā ne tuvu tik daudz jēgas, kā daudzi iedomājušies. Tikai papildus slogs jau tā nabadzīgajiem vecākiem. Ne jau formu dēļ bērnam nevajadzēs pirkt nekādas citas drēbes valkāšanai pēc skolas un brīvdienās.

Reitings 10987
nu skola jau vispar butu ta ka jaamacas nevis jaizradas.:)
trakak jau notiek pec septitas klases, kur meitenes parspileti sak maleties un vilkt topinus ar parmerigiem dekolte nu nav normali!

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Tie linki, kur ieliktas UK formas - nemūžam negribētu, ka manam bērnam jāiet uz skolu kkadā uzvalkā melnā kā uz bērēm. Formas neglābs no apsmiešanas. Apsmies tā pat, par valodu, runas izteiksim, zemu pašapziņu un vnk atšķirīgiem uzskatiem. Ir ļoti daudz forši bēŗni, pat grupas līderi, kuri mugurā var vilkt kaut lupatas, bet viņiem ir harizma un par draugu trūkumu nesūdzās, ta apt kā pieaugušo pasaulē, ne jau bmw nosaka to, cik "vērtīgs" cilvēks esi. Un visa šī formu būšana tikai paildzina to laiku, kad bērniem iemācīties, ka cilvēki ir dažādi. Formu vietā labāk veikt skaidrojošo un audzinošo darbu jau 1. un 2.klasē, nevis turēt kā zaldātus līdz augstskolai visus vienādus un tad skatīties kas sanāks tālāk.
24.06.2014 21:56 |

Reitings 63
Reģ: 22.09.2013
Neatbalstu formas. Maniem ģimenes locekļiem ir bijušas formas, un nevienam nav paticis. Jo vienmēr ir bijis, ka kaut kas no formas neder, spiež u.t.t. Formas noteikti būtu dārgas, kuras ne visi var atļauties. Domāju arī, ka ne jau visi justos labi tajās formās. Piemēram, mani nepatiktu ziemā iet ar svārkiem uz skolu. Un ja jau bērns nejūtas labi tajā formā, tad tas radītu diskomfortu visu dienu, kas būtu vēl sliktāk. Un drēbes nav galvenais iemesls kādēļ tiek apcelti bērni. Kā jau tika rakstīts, skolēni taču tā pat zin, cik kuram naudas, kāds telefons vai mašīna. Tā kā nedomāju, ka šis būtu risinājums.
24.06.2014 21:58 |

Reitings 784
Reģ: 22.04.2010
nu jaa, vienmeer jau var atrast par ko apsmiet, ko tad dariit? vai tapeec beernu skolaa nesuutiisim?
vnk ir jaabuut kaadiem ierobezhojumiem, lai to visu samazinaatu liidz minimumam un beernus disciplineetu.
lai labaak sacenshas kurs krutaakas graamatas lasa, neviss kaadu telefonu lieto
24.06.2014 21:59 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Formas nav sliktas, tomēr bērni tāpat atradīs citas lietas, pēc kurām vērtēt citus, viņu sociālo stāvokli. Neesmu iedziļinājusies, kas formu dizainu izstrādā, bet daudzām skolām formas ir izcili neglītas, tādas, ka būtu kauns staigāt. :D Ja būtu drusku mūsdienīgākas, tad pozitīvi.
24.06.2014 21:59 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
S80, es, protams, nestādos priekšā, kā notiek formu pirkšana, jo manā laikā, kad gāju pamatskolā, formas bija tikai vienā skolā, protams, es tajā nemācījos, tādēļ īsti nezinu, vai šī summa ir tā kā uzreiz jāsagrabina un jāsamaksā vai pa daļām to var darīt. Protams, ja tas ir uzreiz, tad vecākiem tomēr tādas naudas nav, ja padomā par to, ka vel skolai jāsapērk viss vajadzīgais. Ja skatās pa visu gadu, tad jau nav tik grūti, jo uzreiz jau bērnam nepērk gan vasaras, gan ziemas drēbes, bet tad, kad pienāk sezona. Man vienkārši priekštats ir radies no tās skolas, jo pat tagad vecāki meklē citus vecākus, lai atpirktu vecās skolas formas, un tas liek domāt, ka nav jau nemaz tik viegli ar tām formām. No vienas puses jau smuki, ka visi ķipari saskaņoti, bet varbūt kāda var izskaidrot manis radušo jautājumu par to maksu?
24.06.2014 22:00 |

Reitings 10987
Sunset, tie bija tikai ka piemeri.

Un pasapzinu iedraga visbiezak tas ka nelidzinies citiem. Atnaks kada damite D&G ne minas no ta visa, ip ipasi ja vina saks lielities ar drebem parastie berni jutisies ka zem tupeles.
24.06.2014 22:03 |

Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Man skolā bija no 1.-9. klasei ieskaitot.

Visi šuvām pie šuvēja, pasūtījām audumus, bītlenes, baltās blūzes, žaketes ar skolas emblēmu, bikses, svārkus. Varēja izvēlēties no daudziem modeļiem, atceros, tas bija ļoti gaidīts mirklis, kad saņēmām modeļu bildes un bija jāiet mērīties. :D Protams, tas arī nebija lēts prieks, bija brīži 'riebjas tās formas,utt.' , bet kopumā man patika. :) Arī forši redzēt uz ielas 'savējos' - skolas jauno paaudzi, jo visi uzreiz zina, no kurienes nāk.
24.06.2014 22:04 |

Reitings 847
Par kvalitāti, ērtumu, cenām, utt. - mums bija konkrēta 1 šuvēja, viens ateljē, 1 audums, to nevarēja izvēlēties, atteikties, iebilst, utt.
Cenas variēja pa modeļiem (kuru bija tiešām daudz), tāpat neviens nebija spiests valkāt tikai viena veida, varēja pasūtīt un nēsāt gan sarafānus, gan bikses, gan svārkus. Vienā modelī bija tikai bītlenes un baltās blūzes, pat žaketēm varēja izvēlēties rāvējslēdzēdzi/pogas, apaklīti.
24.06.2014 22:08 |

Reitings 847
L. , kuros gados gāji pamatskolā?Ja 90.tajos un Rīgā, tad gan jau par manu skolu runā.
24.06.2014 22:09 |

Reitings 784
Reģ: 22.04.2010
kur riigaa ir formas? es zinu, ka ir franchu licejaa, vai ir vel kur?
24.06.2014 22:12 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc, lai parastie bērni justos zem tupeles? Es arī biju "parastais" bērns, bet man jau 1.klasē sen vecāki bija izskaidrojušī, ka bērni un cilvēki ir dažādi, daži lielās ar savu vecāku naudas daudzumu, drēbēm, mantām. Ja kaut ko no tā, ko vēlējos nevarēja man atļauties nopirkt, tad mamma teica, ka varu lepoties arī ar daudz citām lietām, piem., to, ka protu dziedāt, man ir laba stāja, skaisti mati, pozitīva attieksme pret citiem, intereses, un tiešām, man jau bērnībā mācīja, ka ar zināšanām var daudz sasniegt, ka nauda ne vienmēŗ būs panākumu atslēga, un nauda vēl nenozīmē daudz patiesu draugu. Nesaportu, kāda vaina šādai pieejai, esmu izaugusi normāla un man nav nekādas traumas par to, ka klasē bija daži bērni, kuri "zīmējas" ar kkādām drēbēm. Manu dzīvi tas nekādi smagi nav ietekmējis, plānoju arī savus bērnus audzināt šajā jomā ļoti līdzīgi. Protams, nodrošinot viņiem pieklājīgas drēbes un mācību materiālus, bet pārmērības nevienam nenāk par labu. Vnk vajag ar bērniem runāt, arī klases audzinatājiem ir jārunā ar bērniem, un vēl vairāk ar viņu vecākiem par šiem jautājumiem.
24.06.2014 22:14 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
mans viedoklis par formām iekļaujas šajā teikumā
Tikai papildus slogs jau tā nabadzīgajiem vecākiem

tā par formām valsts skolās ir utopiska ideja, neredzat, kas jau tagad katru gadu notiek, ka ģimenes nevar savilkt kopā galus pie mācību gada sākšanās? vecāki sūdzas, ka bezmaksas izglītība neesot bezmaksas, jo redz pašiem jāpērk burtnīcas! ir ģimenes, kuras nespēj nodrošināt bērnam drēbes obligātajām sporta stundām... un valsts nav tik bagāta, lai apmaksātu skolēniem skolas formas, pat ja tā nauda būtu, ir vēl kaudze citu caurumu, ko lāpīt, svarīgāku par skolas formām.
vienīgais skolas formu pozitīvais aspekts, ko saskatu - to nēsāšana disciplinē. neesmu dzirdējusi, ka skolas formu nēsāšana samazinātu apsaukāšanu un ņirgāšanos bērna materiālā stāvokļa dēļ. cik zinu, parasti tās nēsā elitārajās privātajās skolās.
24.06.2014 22:15 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Neatbalstu.

Varētu padomāt, ka nabadzīgie vecāki, kuri šobrīd bērniem reti var atļauties jaunas un stilīgas drēbes, pēkšņi varēs atļauties tās dārgās formas. Tās jau arī neviens nedos bez maksas. Daudzas ģimenes jau tagad knapi velk galus kopā lai palaistu bērnu skolā. Neuzskatu, ka gudri būtu šiem vecākiem(vai vienam no vecākiem, ja bērnus audzina tikai mamma vai tikai tēvs) uzkraut vēēēēēēl lielāku naudas slogu. LV algas kaut kā lielākas nepaliek.

Turklāt, saģērbšana vienādi neatrisinās neko. Vai tāpēc biezajiem i-pods un krutākais telefons vairs nebūs?? Būs. Tikai tas biezais būs ģērbies savādāk. Tāpat savāks ap sevi tādu pašu kruto baru un ņirgs par tiem, kam nav i-poda.
24.06.2014 22:22 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Queen, tā nebūs tava skola, neesmu no Rīgas. Sāku 2000. gadā, šķiet, mācīties. Formas tajā skolā tad vel nebija, varbūt uzradās, kad gāju kādā 6. vai 7. klasē, īsti neatceros, jo vel biju sīcis un īsti neinteresēja, kas notika skolā, ar kuru man nebija nekāda sakara.
24.06.2014 22:25 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ļoti atbalstu,kad mācījos skolā,katru reizi,kad bija runa par formu ieviešanu,es ar nepacietību gaidīju to,tā arī nesagaidīju.
Tagad vienīgā skolnieces forma,ko varu uzvilkt ir kādai theme party vai guļamistabā :D Bet tas jau nav tas. :D
24.06.2014 22:29 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Varētu būt, ka šeit ir lielākā daļa skolu formas, kurās tās ir ieviestas.
http://www.skolasforma.lv/
Cenas patiešām augstas..
Bet man personīgi tiešām patīk idejas par vestīti. Tas ir tāds labs kompromisa variants. Pilns komplekts būtu lieki, sarežģīti un ļoooti dārgi.
24.06.2014 22:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits