Sveiki!
Jautājums tāds. Man ir hron.tonsilīts kas šo pavasar uzliesmoja bija angīna 4 reizes ka pāriet tā atkal bija klāt. Un tad tagad no sestdienas vairs nelietoju ab bet mandeles jūtīgas protams un sapīgas tad trešdien gāju nodot analīzes uz iekaisumu organismā un streptokoka uzliesmojumu vai kas tāds un tur nekas neuzrādas viss tīrs ok utt. Un vakar biju pie doka uzrakstija man homeopatiskas zālītes.
Bet vakar vakara ievēroju ka man uz mandeles pie rīkles, proti iekšpusē ir viena balta pumpa. sākumā domāju ka tas ir ēdiena paliekas taja rētā kas paliek uz mandeles skaloju , mēģin
aju ar vates kociņu noņemt bet nekā kā ir tā ir. Kakls jūtīgs minimāli termometrs rāda 36.1 un nesāp arī vienīgi beržas nedaudz kad riju siekalas. Saprotu ka angīna tā nav jo tad sāp kakls ka norīt neko nevar + temp tad ir. Varbūt kāds man var pateikt KAS TĀ PAR BALTO PUMPU?
Sveika! Tā visticamāk nav pumpa, bet gan aplikums, tas ir pilnīgi normāli normāli slimojot ar bakteriālu tonsillītu. Aplikums veidojas tavam organisman cīnoties ar baktērijām!
Pie tik biežiem hroniska tonsilīta recidīviem ieteiktu apsvērt tonsilektomiju jeb mandeļu izraušanu!
itkā jau esmu potēta pret difteriju un domāju ka asinsainā uzrādītos kautkas bet tā ir pilnīgi normāla vai arī kļūdos un difterijai tak ir tempreratūra bet jūtos tikai nedaudz nogurusi jo ilgi slimoju??? Un baigais lūgum nebiedēt esmu VD slimnieks jau tā grūti.
Angīna nebija bijusi vairākus gadus un tikai šopavasar un sākas viss ar deguna dobuma iekaisumu.
CF a tas aplikums pats pazudīs vai bus jaiet pie lora atkal???
Tas gadijuma nav strutas? Man kaa iekaists kakls, taa uzreiz balts aplikums, ari nesap ne kakls, nekas, un pec paris dienam pariet. Vienreiz aizgaja talu, tad nevareju ne parunat, ne muti atvert.
es ar iedomajos par strutam jo ta pumpina ir balta krasa un reizem liekas lielaka tad ar kocinu nobrauc mazaka tad atkal lielaka bet varbut man tikai ta liekas bet atkal strutas ir iekaisums tatad sapes + temp un tak analizes paraditu iekaisumu. tapec arī jautaju.
Man tāds ir bijis un pārgājis un bijis tāds un pēc tam uzreiz strutainā angīna. Asinsainā gan tam vajadzēja parādīties.
Visticamāk vienkārši kāda strutiņa, jo mandeles ir viens no lielajiem organisma limfmezgliem. Es dzertu siltas tējas ar medu un daudz citrona, stiprinātu orgaismu kā mācētu un vienkārši pievērstu uzmanību, vai tur kas mainās.
Visgudrāk jau ir aiziet pie doka nevis mēģinātu cosmo forumā izzināt savu kaiti :D