Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pīrāgu mīkla.

 
Reitings 127
Reģ: 27.01.2014
Sveikas!
Šogad doma pašai cept pīrāgus. Vai varat ieteikt kādu mīklu ko ir viegli pagatavot?? Un lai pīrāgi nākamā dienā jau nebūtu cieti. (man māsai tā parasti gadās) :D
20.06.2014 12:48 |
 
Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
Tur nemaz nav no nemācēt, izsijātus miltus pieber siltam pienam un pa virsu miltiem ber sauso raugu un maisa kopā līdz viendabīgai masai.
21.06.2014 14:02 |
 
Reitings 83
Reģ: 27.09.2012
man nekad nesanāk ar sauso. nemāku ar to
21.06.2014 13:55 |
 
Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
Tak ir sausais raugs, kas ir normāls un nav jākrāmējas ar uzbriedināšanu vienkārši piešauj klāt, kad ber miltus pienā un iznāk pilnīgi normāli un mīkla labi uzrūgst. Kad gatavi, tad pīrāgus lieku bļodiņā un uzlieku celefāna maisiņu un mazliet atstāju galu, lai ūdens iztvaiko. Apsedzot nekad sausi nepaliek. Un es nerullēju mīklu viņus veidojot, bet ar ar rokām izstaipu priekš viena pīrāga. Uztaisa mīklu kā desu tad sagriež mazos gabalos un liek pildījumu.
21.06.2014 13:45 |
 
Reitings 83
Reģ: 27.09.2012
āa, konditore teica, ka viņa liek klāt vārītu kartupeli, tad nepaliekot cieta mīkla..Nu nez, bail mēģināt. Bet vari pagooglēt par šo brīnumu :D

Man liekas, ka maniem pīrāgiem palīdz olīveļla, pret cietēšanu, bet nez. Neliec pārāk daudz miltu, arī tas, iespējams cietina :D
21.06.2014 12:20 |
 
Reitings 83
Reģ: 27.09.2012
taisu līdzīgi Endy* mīklai, tikai sākumā sadrupinu raugu (veicas, ja veikalā bijis svaigs, tad viss notiek labāk), uzberu cukuru un lieku siltumā. Līdz raugs saputpjies.
Tad pievienoju klāt labu sviestu izkausētu, bet ne pārāk karstu, reizēm piešauju mazliet piena, mazliet olīveļas. Protams sāli.
un sijāju miltus iekšā.
Sagribējās rauga mīklu ēst :D

Bet ja nav laika un ir slinkums, tad arī veikalos esošās jau gatavās ir ok. Zinu ka lielajos Elvi ir, arī Rimi mēdz būt, tikai jāpajautā.
Gatavo pirms rullē un cep, paturi mazliet siltumā, lai kļūst aktīva.

Un pirms cepšanas gatavos pīrāgus arī paturi mazliet siltumā, uzreiz nešauj cept. tad būs labāki :)
21.06.2014 12:18 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Šodien Sky laikam paķeršu divus gatavus pīrādziņus, tur ir ļoti garšīgi, un centīšos sev iestāstīt, ka ar to jāiztiek :D Ja saceptu veselu pannu, tie tiktu divatā nolaksēti laikam viens divi :D
21.06.2014 11:52 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Baigi sakārdinājāt. Drausmīgi gribās pīrāgus, bet nevar, savādāk apvelšos vēl vairāk līdz kāzām :D

Es parasti agrāk pirku gatavo mīklu, bet ne tos mīklas maisījumus, no tiem nekas labs nesanāca man.
21.06.2014 11:50 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Dobeles rauga mīkla ir laba, Tešlas kārtainā arī - gaļas pīrādziņi sanāca ideāli, lielākais darbs - sacept gaļu.
21.06.2014 11:44 |
 
Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
No raugu mīklas pārsvarā otrajā dienā pīrāgi paliek cieti, es nopirktu veikalā kārtaino mīklu, vismaz tā nepaliek cieta.
20.06.2014 20:56 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es te vienu reizi meeginaaju pati taisiit miiklu ,un nekas neiznaca-neuzruuga!Peerku veikalaa un tad varieeju-taisu ar galu ,aaboliem utt.Loti garso!
20.06.2014 20:53 |
 
Reitings 42
Reģ: 15.04.2012
Protams, no šī minētā daudzuma mīkla sanāk ļoooti daudz, droši var variēt :)
20.06.2014 15:34 |
 
Reitings 42
Reģ: 15.04.2012
Ja pati gribi taisīt, tad viennozīmīgi iesaku šo. Pagājušajā vasarā atradu netā. Teikšu atklāti- labāku neesmu mēģinājusi. Un paldies, ka atgādināji, būs pašai atkal jāsaveido!

Uz 1 litru piena
1,7 kg miltu
350 gr cukura
4 olas
4 ēdamkarotes majonēzes
150 gr margarīna
Šķipsna sāls
70 gr rauga

Raugu saberž ar 2 ēd.karotēm cukura, pielej pienu (kādus 100 gr), un dažas ēd.karotes miltu, un liek raudzēties. Pēc 15 minūtēm gatavs. Pa to laiku izkausē margarīnu, uzsilda pienu, sakuļ olas ar cukuru. Kad raugs gatavs, visu smuki jauc kopā, piešauj klāt majonēzi, bet miltus pirms bēršanas izsijā. Lēni jaucu, pēc tam vismaz 5 minūtes mīcu ar rokām. Ja pacietība, tad 10 minūtes. Pēc 2 stundām mīkla ir uzrūgusi.

Te links "autorībai" http://www.sapforums.lv/index.php?t=73683
20.06.2014 15:33 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
Cepot pīrāgus, izmantoju Dobeles dzirnavnieka rauga mīklu (uz kastītes pīrādziņi), sajaucu to ar pienu!
Sanāk ļoti garšīgi!
Lielākoties cepu vakarā, lai būtu nākamajā dienā - vienmēr ir mīksti, ja pēc atdzišanas pārlieku pāri pārtikas plēvi!
20.06.2014 15:25 |
 
Reitings 127
Reģ: 27.01.2014
Sintija_sk, es jau neceru ka sanāks kas izcils, bet gribu mēģināt. Ja neizdosies, provēšu atkal. :)
Un noteikti padalīšos, kas sanāca vai nesanāca. :D
20.06.2014 15:02 |
 
Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Piccoliina, tieši tāpēc ieteicu tev nopirkt to mīklu, jo ir ļoti maza iespēja, ka tev sanāks tā mīkla.
Bet, nu, viss kādreiz jāmēģina pirmo reizi. Vienkārši nelolo pārāk lielas cerības uz skaistiem, garšīgiem pīrāgiem, ja pirmo reizi ar pīpi uz jumta. Pēc tam padalies ar to kas tev sanāca! :)
20.06.2014 13:14 |
 
Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Piccoliina, es arī šogad ap ziemassvētkiem biju iesācēju ar mīklas gatavošanu. Šī bija trešā mīkla, ko paņēmu, bet pirmā, kas sanāca ļoti laba.
Pirmās divas nebija labas.
20.06.2014 13:07 |
 
Reitings 127
Reģ: 27.01.2014
Paldies Endy* :)

Rīt pamēģināšu. Ceru man kā iesācējai sanāks :D


Gribas mīklu gatavot pašai. Gaļu gan pirkšu jau gatavu! Tik sīpoliņus piecepšu.
20.06.2014 13:05 |
 
Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Jā, no kārtainās var uztaisīt garšīgus buljona pīrādziņus, galvenais, ka vienkārši un ātri.
20.06.2014 13:03 |
 
Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Nopērc gatavu kārtaino mīklu.
20.06.2014 12:57 |
 
Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Es labāk ieteiktu nopirkt to mīklu kādā mazākā konditorejas izstrādājumu veikalā. Tikai tādā,kura produkcija pašai šķiet garšīga, jo parasti tur tirgo arī mīklas no kurām taisīti tie paši pīrāgi, kas vitrīnā.
Mamma parasti nopērk no zināma, maza kafūzīšā, kas tāds tīrs ģimenes bizness un sanāk i super piparkūkas, i pīrādziņi, i plātsmaizes! :)
20.06.2014 12:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!