Varianti, iespējas

Reitings 67
Reģ: 17.01.2011
Sveikas!
Griežos pie Jums pēc kāda padoma, nezinu ko īsti darīt ..
Viss ir saistīts ar mācībām. Beidzu divpadsmito klasi un, protams, jādomā par tālāko, ko turpmāk darīšu. Visu laiku viss bija labi, domāju, ka iešu mācīties, mamma arī teica, ka tas ir jādara. Tagad visam tuvojoties .. mammai ir domas mainījušās. Saka, ka nav pārliecināta vai varēs man palīdzēt, grib, lai domāju citu risinājumu. Tētis, kas palīdz arī nav, viņš par mani neliekas ne zinis .. Mamma nav viena, viņai ir cits, ar kuru jau apprecējusies, taču šis vīrietis ir vienkārši riebīgs. Ļoti skops un mammai "skalo" smadzenes.
Labi apzinos, ka būtu jāņem kredīts, lai atmaksātu mācības, jo budžetā šaubos, ka tiktu. Naudiņu vajag dzīvošanai. Neesmu izlepusi, nevajag man nekādus labos apstākļus, kur mitināties, esmu mierā ar kojām. Esmu pat noskaidrojusi, cik jāmaksā par kojām, kur vēlētos dzīvot. Visu to mamma zin, bet vienalga viņa saka, ka man ir jādomā cits risinājums, jo šaubās, ka varēs man palīdzēt. Ko man darīt, ja tik ļoti vēlos mācīties? Kādas man vispār ir iespējas, varianti? Vai bez mammas palīdzības, varu kaut kā izgrozīties pati, lai varētu studēt?
19.06.2014 13:43 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Rīgā dārgāka ir tikai dzīvesvieta īre, viss parejais lētāks. Vismaz salidzinot ar citam mazpilsetam, partiika, apgģērbs, iespeju vairak.
19.06.2014 18:30 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
Jap, Rīgā viss, izņemot īri un sabiedrisko transportu (bet studentiem atlaides ir lētāks kā citās pilsētās. Kā arī ir lielākas darba iespējas. Tieši iespēju dēļ es vispār neapsvēru iespēju palikt savā pilsētā vai studēt Liepājā, Venstpilī... Beigu beigās gandrīz visus tos, kuri izvēlējās Ventspili un Liepāju, tāpat satieku Rīgā, kur viņi tagad dzīvo un strādā.

Protams, ja zini, ko vēlies studēt un arī dzīvo tur, tad tas ir izdevīgi studēt Liepājā (viena mana kursabiedrene-Liepājniece iesāka Rīgā, bet beigās pārcēlās atpakaļ uz Liepāju, jo tur bija kur dzīvot + budžeta vieta)
19.06.2014 18:46 |

Reitings 70
Reģ: 06.01.2013
es mācos LiepU, tiesa, ne logopēdiju, bet.. tur ir rotācija, var maksāt studijas pa daļām.. pirmo gadiņu vrb kkā saknapinies, bet centies tā, lai ierotētu budžetā..

vēl viens fakts.. mēs uzsākām 25 jaunieši - bija 11 budžeta vietas.. nākošajā kursā pēkšņi mūsu kursam atņēma 7 budžeta vietas.. visi, kas izkrita, aizgāja prom.. tgd esam palikuši 11, jo vēl 4 aizbrauca studēt uz Bredu, citi izvēlējās sportu, ne izglītību.. bet ne jau par to ir stāsts - samazinās studentu skaits kursā, tpc ir lielākas izredzes.. un arī man eksāmeni nebija nekādi spīdošie.. BBC kā es smejos.. tomēr budžetā tiku..

stājoties iekšā, ja netiec budžetā 1. kārtā, riskē uz 2. kārtu.. bet obligāti atzīmē arī to punktu, ka esi gatava arī pati maksāt, bet tikai visur budžetu saspied.. kkas teica, ka tad, ja visur ir budžetā ieķeksēts, tad netiksi tur.
19.06.2014 18:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits