Man nav bijuši tādi lieli triecieni, bet dzīves mācības esmu guvusi vienkārši, nonākot situācijās, kurās domāju, ka nekad nenonākšu.
Visvērtīgākais, ko esmu iemācījusies - empātija, interese par apkārtējiem. Agrāk manas (un pēc manām domām, arī visu pārējo) pasaules centrs biju es. Viss grozījās tikai ap mani un to, cik es esmu forša. Un tad, kad apkārtējie to nemanīja vai nenovērtēja, tad es atriebos. Un tolaik es brīnījos, kāpēc man nav draudzeņu. Visas, kas uzradās, ātri vien zuda. Un dažus gadus atpakaļ, kad juka mana kārtējā draudzība, mana draudzene man pateica - tu domā tikai par sevi, kad mēs tiekamies, tu runā tikai par sevi, tev interesē tikai tas, kas saistīts ar tevi un tu nepriecājies par citiem, bet gaidi, kad priecāsies tikai par tevi. Tas bija riktīgs spēriens pa pakaļu, kas lika ilgi un rūpīgi strādāt ar sevi. Draudzību, starp citu, izdevās saglābt un viņa tagad ir viens no man tuvākajiem un mīļākajiem cilvēkiem.
Esmu iemācījusies arī to, ka attiecības ir liels abpusējs darbs un kompromisu māksla.
Un pasaulē viss nav tikai balts vai melns.