svētkus negribu apmeklēt

Reitings 3
Reģ: 30.05.2014
Sveikas meitenes,
Man ir 14 gadi
Man ļoti nepatīk iet uz svētkiem pie radiem , jo zinu ,ka ja es iešu, pēc viņiem ļoti pārdzīvošu par savu augumu.Man radi pārsvarā ir apaļi.Viņi ēd ļoti neveselīgi.Ja kādam no viņiem ir dzimšanas diena es ļoti pārdzīvoju ,jo būs jāiet un jāēd viss tas neveselīgais un pārtaukotais. Lētās gaļas lētie cīsiņi, treknās kūkas un.c.c .Es savā ģimenē ēdu tikai labus veselīgus produktus. Zivis sautētas , dārzeņus sautētus ,putras un citus ļoti veselīgus produktus.Kad ejot ciemos ieraugu tos galdus ar neveselīgo pārtiku un kā mani radi kuri ir apaļi tos stūķē iekšā un sūdzās par savu apaļumu man paliek pretīgi.Pilnībā negribās ēst .Man vienkārši iekšā metās slikti no tām letajām desām,gaļām,būlkām un citiem produktiem.Negribu ēst ,bet radi vislaik jautā kapēc neēdu pasaku kad negribu.Viņi tik saka paņem šito ,tak uzliec šito.Un ja neko nelieku tad paši bāž šķīvi.Nekas kas uz galda stāvētu nebūtu man piemērots.Jo viss ir neveselīgs.Un beigās raudu pie svētku galda ,jo bāž šķīvi ko es negribu pat ēst un man slikti no tiem lētajiem produktiem.
30.05.2014 11:45 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Man gan patīk svētku neveselīgie ēdieni, jo ikdienā cenšos ēst pareizi. Un tad tas svētku treknais galds patiešām ir svētku ēdiens man.
30.05.2014 14:12 |

Reitings 1045
Reģ: 29.05.2014
weee, nu es saprotu to, bet kas var būt nenozīmīgs? viss par ko sēž -tam ir nozīme, piemēram tā pati zādzība, skaitās taču
30.05.2014 14:12 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
cinderella, nu kas vienam nozīmīgs otram ne visai... Man nav nekas pret finašu un nodokļu mahinatoriem , krāpniekiem un visiem pārējiem, kas iedzīvojas un citu cilvēku stulbuma ( es te nerunāju par pensionāru krāpšanu, tos gan man ir žēl )

весь бизнес на лохах держится a лох не мамонт он не вымрет ;)
30.05.2014 14:21 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
the_one, bet Tev nav 14 gadu ... :D
30.05.2014 14:25 |

Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Karlina - Nu, vai tad Tev tos cīsiņus pa nāsīm stūķē iekšā. :D
30.05.2014 14:28 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
cinderella, cietumos liek arī par krāpšanos ar nodokļiem, atrašanos pie stūres alkohola reibumā u.t.t.

Karlīna, tu nepaliksi resna tikai no tā, ka vienu dienu ēdīsi to pašu pārtiku, ko tavi radi. Tās ir pilnīgākās muļķības. Patiesībā, tu nemaz nezini visu, ko tu savā ģimenē ēd, ja vien pati neej pirkt sev pārtiku. Jā, zivis izklausās veselīgi, bet, ja tiek pirkta pangasijas fileja, tur nekā ūber veselīga nav.
Un vispār, aizejot uz kafejnīcu vai pasūtot picu picērijā, tu domā, ka viņi tur baigi dārgos produktus liek iekšā? Ja tā, tad nu tu smagi kļūdies. Lielākā daļa kafejnīcu/picēriju cenšas izvēlēties pēc iespējas lētākas izejvielas.
Tā kā met pie malas savas iedomas, un uzvedies kā audzinātam cilvēkam pieklājas! Nav jau tev jāēd viss, kas uz galda redzams. Apēd kādu maizīti, augļus vai dārzeņus un kādus salātus.
30.05.2014 14:44 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
ak dieniņās, kāpēc uzreiz jādirš virsū meitenei? Varbūt tiešām viņai ģimenē ir rešņi, kuriem patīk rīt, un viņa vienkārši nejūtas iederīga. Kas tur slikts, ka meitene grib ēst veselīgi? Nafig vaiņi būtu jāēd tie cīsiņi un bulciņas, ja negrib? Un kas tas par stulbumu citiem likt Tavā šķīvī kaut ko, ko tu negribi? Es arī nebūtu priecīga, ja man taukainas sardeles mestu šķīvī un man būtu jāēd tikai tapēc, lai citi nedomā, ka esmu izlaista.

Jā, varbūt nav pareizi teikt, ka radu ēdiens ir lēts.. jo nejau lētumā slēpjas veselīgums. Un jā, noteikti, ka tur IR arī veselīgi produkti un dārzeņi utt. Tā, ka Tu, autore, noteikti pārspīlē. Mēgini būt pieklājīga un tomēr ēst no svētku galda, tikai izvlies to, kas Tev liekas pieņemams un viss. Bet nē, Tev nav jājūtas vainīgai par to, ka citi liek ēst to, ko Tu negribi. Ģimenei tas būtu jāsaprot.
30.05.2014 16:13 |

Reitings 2258
Tu kā jau pusaudze visu parspīlē un lieki pievērs sev īpašu uzmanību. Es pirms nedēļas biju riktīgā lauku radu dzimšanas dienā. Sēdēju pie galda ar 11 resniem cilvēkiem, kuri ēda visus savus parastos latviešus svētku ēdienus. (Bija ēdiens pasūtīts no kkāda vietējā kroga, klasiskais siltais, galds, saldais, tad aukstais, kā visās lauku kāzās un dzimšanas dienās) Un neviens pat nepamanīja, ka es uz šķīvja uzliku 1vārītu kartupeli; 3gab. svaigus burkānus; 3gab. svaigus gurķus (no uzkodu šķīvja) - vnk ignorējot lielos šķīvjus ar karbonadēm, desām un gaļām. Neviens pat nepamanīja, ka es visa vakara laikā nelietoju alkoholu, jo kad visiem lēja šampānieti, es nebļāvu, vnk smaiīju un turpināju sarunas, kad teica tostu, es ņēmu rokā glāzi, mazliet pacēlu, pieliku pie lūpām un noliku atpakaļ uz galda. Tici man, neviens nepēta vai es pa īstam dzēru vai ne. Kad pienāca laiks saldajiem, tad atkal, ļāvu, lai man uzliek kūkas gabalu, bet parsvarā ēdu augļus, kūku vien pagaršojot. Visu laiku dzēru ūdeni ar citronu un jauki pavadīju laiku. Kad visi stenēdami vēlās nost no galda, es biju priecīga, ka neko daudz neēdu un ar viegluma sajūtu vēl vakarā devos garā pastaiga un tad vēl pirtī. Viss ir tevī, tava galva, tava mute, tavs vēders, negribi neēd, gribi ēd, izvēlies to, kas tev piemērots. Vnk atceries, tad kad pie galda skaļi paziņo - man to ne, man nelieci, nelej, tad visi uzreiz pievēršas tev, jo patiesībā ta īsti nemaz nav par ko runāt, ja vēl ir idevība pāriet no laikapstākļu tēmas uz ko asāku, kur kādu var "paknābāt" par viņa atšķirīgajiem uzskatiem. Jātur muti ciet, gan ēšanas, gan bļaušanas ziņā. Mācies būt pieklājīga, vai ari nepārmet, ka tie tavi radi nav pieklājīgi :)
30.05.2014 16:21 |

Reitings 2230
Vnk atceries, tad kad pie galda skaļi paziņo - man to ne, man nelieci, nelej, tad visi uzreiz pievēršas tev

Piekrītu. Mācies būt toleranta.
30.05.2014 16:45 |

Reitings 398
Reģ: 12.05.2014
Visnotaļ dīvaini tie radi. Ja kāds pie manis negrib kko ēst es vnk pasaku - neēd. :D
Vienreiz bija viena izlutinātā sučka atnākusi, kam nepatika sīpoli, kas bija manā gatavotajā, vnk pateicu - negribi neēd un neko citu nepiedāvāju. Šī tā arī nosēdēja sapūtusies visu vakaru. :D
30.05.2014 17:59 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Izklausies pēc kārtīgi izlaistas mamzeles vai vienkārši provokatores.

Piekrītu. Es arī tādās radu pasēdēšanās neēdu tā, kā viņi, bet tas ir tikai tāpēc, ka man vienkārši negaršo visas tās miltainās mērces, gaļas, zupas, štovētie kāposti, utml, bet nekad nav ienācis prātā sākt brēkt par to vai dusmoties, ka viņi netaisa tā, kā man gribas. Vienkārši paņemu kartupeļus, salātiņus, vienu karbonādi un ēdu. Un nav nekādu problēmu. Mājās, ikdienā, ēdu tā, kā man gribas.

Uz dažiem retajiem komentāriem par to, cik esmu tieva, un ka neko jēdzīgu neēdu (pēc viņu domām) vienkārši pasmaidu.

lapsīgā, man liekas, ka komentāri, ko autore saņēma ir viņas izteikšanās un pašas attieksmes dēļ, jeb ne tāpēc, ka viņa grib ēst veselīgāk, bet gan tāpēc, ka tik nicinoši un iedomīgi izsakās par to visu. Te jau vairākkārt izskanēja ieteikumi, ka vajag vienkārši paņemt kādu kartupeli vai kaut ko (nu nevajag stāstīt, ka uz svētku galda stāv tikai cīsiņi un gaļa), apēst un necepties, mājās varēs ēst ko vien vēlas.
30.05.2014 19:56 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
pazīstu to sajūtu, kad, atnākot ciemos, uz galda nav NEVIENA ēdiena, kuru es varētu apēst. pat vārītu kartupeļu un gurķu nav. savus veģetārisma gadus vispār negribu atcerēties, tad labāk bija sēdēt mājās, nekā rādīties saietos. tiesa, mana problēma nebija kaut kādā ēdiena ''lētumā'', man negaršo arī ''delikateses'' kā piem. nēģi želejā. nekādus salātus ar majonēzi es arī neēdu, bieži man nepatīk veids, kā pagatavots utt. es esot cimperlīga, iedomīga, izvēlīga, izlutināta, sēžot uz diētas, tievējot, jau tā kauli un āda un kas tik vēl ne. un uzmanības nepievēršana uz sevi nepalīdz, nav tik lieli man tie saieti, lai varētu nemanāmi kaut ko neuzlikt uz šķīvja vai neapēst.
kas ir smieklīgi - dažs labs revanšējas, atsakoties ēst manas rūpīgi gatavotās uzkodas kā tomātus ar mocarellu, pildītos baklažānus un citus brīnumus, kurus pat atsakās pagaršot :D tā kā mēs esam kviti :D vienīgais, es vienmēr piedomāju, lai katrs viesis varētu atrast sev ko ēdamu.
30.05.2014 20:26 |

Reitings 496
Reģ: 13.04.2014
. Svetkos tak ir siera plates, zivju plates,dārzeņu plates, augļi, laba gaļa. Ēd to. Nu vienigi izklausās ka tev radi ir no bomžiem... tad neko.+

radus neizvēlas, ja tev ir bomži sadzivo.Viss.

Kubiete pati iepluso savus komentārus :D
30.05.2014 20:32 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja nepatiik, neej. Ja ej, tad pieklaajiibas peec kaut vai paarstumdi ar dakshu salaatus pa skjiivi, paslavee saimnieci par gardo maltiiti un miers maajaa. Un vispaar, tavos 14 gados nebuutu shitaa jaasatraucaas par to, ka apeedisi 1x pusgadaa kaut ko treknaaku.
30.05.2014 20:41 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Kubiete pati iepluso savus komentārus

Jā, kādā sakarā? Profilus laikam sajauca. :D Autore tiešām ir izlutināta un neaudzināta skuķe.
30.05.2014 20:51 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
Tas, ka radus sauc par bomžiem, jo cīsiņus ēd, ir ārpus visām robežām, Kubiete!
Autorei ieteiktu iemācīties izrādīt cieņu saviem radiem, ka tiec aicināta uz svētkiem un viņi rūpējas par to, lai paēdusi būtu. tas, ka tavai gaumei ne tā, ir jāpatur pie sevis, vismaz es esmu audzināta tā, ka jāpasaka paldies vai arī labāk vispār nekas nav jāsaka, ja nepatīk, jo citi ir centušies,tomēr ieguldījuši savu laiku, lai būtu uz galda kaut tie paši cīsiņi!
Un par ēdienu vispār.. zini, cik pasaulē tādu, kas tos pašus cīsiņus nevar atļauties apēst? man, piemēram, šādi jautājumi vienmēr ienāk prātā, ja redzu līdzīgas situācijas. tev ir izvēle, ko ēst, bet citiem pat tās nav! novērtē, cieni un ja negaršo - neēd un klusē, nevis taisi histēriju pie galda, meitēn!
30.05.2014 21:43 |

Reitings 541
Reģ: 15.02.2009
Būšu skarba - lai liek uz šķīvja, ko vien grib, bet kas Tev liek ēst?
Pirms došanās ciemos Tu mierīgi vari paēst pie sevis mājās un tiem radiem uz to, ko viņi piedāvā, pasaki, ka jau paēdi mājās.
Tev ir dota mute, lai verbalizētu savu nostāju. ;)
30.05.2014 22:02 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Vai tad kubiete pati nebija tā, kas nesmādē cīsiņus un sardeles? Bija diskusija par to :D
30.05.2014 22:09 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Tiec galā ar galvu, un tad domā par figūru.
30.05.2014 22:11 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Nu es domāju tās lētās desas,gaļas ,kuras ūdeņos un no žurkām un citiem sūdiem.

jā,jā...kāda firma maļ desas un tirgo:D
kas Tev grūti tās retās reizes,kad ej pie radiem pieciest viņu ēdienus un no tā visa ,kas ir uz galda izvēlēties,kaut ko sev pa prātām? ja negribas cīsiņus ,tad neēd tos! paņem 1kartupeli,klāt salātiņus un viss.
no ciemošanās pie radiem 2x gadā nepaliksi resnāka ,ja arī apēdīsi cīsiņu:D neciemojies jau katru nedēļas nogali pie radiem.
30.05.2014 22:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!