Iegāžu skābeņu burciņas saturu sietā un krūzē notecinu daļu šķidruma (ja sagāžu visu burku, sanak par skābu, krūzē tāpēc, ka var sagribēties pieliet skābāku).
Sametu skābenes katliņā, pieleju nedaudz vāroša ūdens (vāroša, lai ātrāk zupa gatava), vēl pievienoju miežu putraimus vai kko tamlīdzīgu. Uzvāru, pieregulēju garšvielas (tipa tur sāls, pipari, varbūt pat mazliet cukurs maigākai garšai, ja par skābu sanācis), pasniedzu.
Kārtējo reizi piebilde - esmu dramatiska pavāre, man galvenais, lai ātri. Gaļu mājās ir, kas neēd, tāpēc veģetārais variants. Kartupeļus arī ir kas neēd, tāpēc miežu putraimi. Burkānu a) rīvēt b) atsevisķi cepināt pannā - man slinkums