Dzīvs suns kā rotaļlieta

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Esmu 100% dzīvniekaizstāve un man sāp sirds, ja redzu kādu slikti izturamies pret dzīvniekiem. Ir darīšana ar kaimiņu, kura attieksme pret suni ir kā pret lietu. Ir runāts ar kaimiņu, viņam viss pie vienas vietas.
Kā likt savai sirdsapziņai un empātijai nomierināties un tik ļoti nejust līdzi katram dzīvniekam? Ko vispār var darit šādos gadījumos, vai var kādam paziņot par to un kādas ir sankcijas, ja vispār ir? Varbūt kādai ir pieredze.
15.05.2014 14:36 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Pierādījumu trūkuma dēļ Tevi uzmeta - atteicās ierosināt lietu. Un pareizi darīja. :)

Puķe, nav runa par viedokli, bet par lekšanos ar zināšanām, prasmēm, kuras Tev nav, ja jau nespēj pati atrast nepieciešamo informāciju. Ja pie Tevis ieradīsies klients, un vaicās pēc padoma, cepsi cosmo diskusiju? Vai tomēr atcerēsies, ka studēji juristos, un pašai būtu jāzina, ko darīt? :)

Man tieshi buutu jautri palasiit tavus spriedeleejumus

Šādu spriedelējumu dēļ Tu veidoji diskusiju, jo, acīmredzot, pati līdz tādiem nonākt nespēj.

Jāaizsūta links uz šo diskusiju Kubietei, lai viņai ir ko iepostēt brīdī, kad atkal sevi būsi pasludinājusi par tiesību speciālistu, un mācīsi pārējās. :)
15.05.2014 21:17 |

Reitings 866
Ctn, tavos tekstos jūtama personiska nepatika pret mani. Es neesmu nauda, lai visiem patiktu un to ļoti labi apzinos. Bet varbūt tomēr saņemsi savu nepatiku rokās, lai spētu saprast to, ko es jau n reizes šeit atkārtoju - es jautāju PĒC PIEREDZES, nevis likumus un teorētiskas zināšanas. Šajā diskusijā tas, ko vēlējos dzirdēt, nāca tikai no becky un DaYa - reāla pieredze. Libra un pāris citas arī sniedza vērā ņemamus padomus, bet tu un vēl daži citi tukši lecies. Es saprotu, ka tā Cosmo ir neatņemama diskusijas sastāvdaļa un par to nesūdzos, bet tev acīmredzami ne sākumskolā, ne pat augstskolā (ja man tik ļoti piemini šo svarīgo iestādi) neiemācīja izprast lasīto, ja vari apgalvot, ka es tavu spriedelējumu dēļ veidoju šo diskusiju. Nē, es veidoju pieredzes dēļ, tavi spriedelējumi te ir tikai kā piedeva. Savu pieredzi tu te neizklāstīji un nekā nepalīdzēji.

Pierādījumu trūkuma dēļ Tevi uzmeta - atteicās ierosināt lietu. Un pareizi darīja.

Haha. :D Man laikam būs jāsāk uztraukties, vai mani nevēro, piemēram, kad esmu dušā, ja jau tu tik precīzi zini, kas notika tai gadījumā manā kāpņu telpā. :D Savā aprakstā neko par pierādījumu esamību vai neesamību minējusi nebiju, lai tu no tā varētu ko izsecināt.

Saproti, ka par stulbeni šajā gadījumā tu pataisi sevi, jo acīmredzami piekasies kaut kam dajebkam. :)
16.05.2014 00:47 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
No pieredzes saku,ka anv jēga nkeo nekur ziņot,neko viņi nedara.Lielis prot pamatot kāpēc viņiem enaks anv jādara.
Nesen saucu PVD dēļ saviem kaimiņiem,kam ceļmalā piesieta kuce,kad meklējās visi suņi viņu pēc kārtas tur ņēma,kucēni iepriekšējās reizes tikai slīcināti/nosisti,nezinu,bet pazuda drīz pēc piedzimšanas,kuce bieži tiek vaļā, vazājas pa ielu un ir šausmīgi agresīva pret citiem suņiem,īpaši citām kucēm.Atbrauca,paziņoja man,ka kuce neesot grūsna(nez kā viņi to apteica paskatoties,es ta to kuci diendienā redzu,ka vēders ir sācis augt) un ja ir,tad esot jāpieķer pie rokas kā viņš viņus nelikumīgi nozūmē,citādi nekādi(pa manam,mums ir pilsētā viena klīnika,ja kucēni vesti humāni eitanizēt tā šos datus atzīmē,ja vedis citur,galu galā viņam būtu uz rokas jābūt parakstītam papīram no klīnikas par veikto eitanaziju,to,ka kucei nesen bijušas dzemdības redzēt var-ja anv eitanizēti-kur tad viņi palika?).Atbrauca,vēl izlamāja,ka es viņus vispār saucu,paziņoja,ka neko izdarīt envar un viss.
Tagad sieviete no mūsu ielas stāstīja,ka viņa no savas mājas(starp mūsu pagalmiem viena māja starpā) redzot,ka kamiņam dubļos un sūdos mirkst vecs,slims suns,domāju iešu ar fočiku,focēšu,sūtīšu.Kāda jēga,no sava pagalma es to neredzu,tad labāk nemaz nelīdīšu no otras puses,lai zinātu,kas tur notiek un apzinātos,ka neviens neko nedara un tas suns tur turpina mocīties.
16.05.2014 01:28 |

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Puķe, beidz "cepties", vienkārši ignorē atbildes, kas vispār nav par tēmu! Vai tad neesi vēl sapratusi, kā publika šeit mēdz uzvesties?
16.05.2014 01:40 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Puķe
Ko vispār var darit šādos gadījumos, vai var kādam paziņot par to un kādas ir sankcijas, ja vispār ir? Varbūt kādai ir pieredze.

Kas, Tavuprāt, nosaka sankcijas un piekritību? Cosmo dāmu pieredze dzīvnieku glābšanā? Vai subjektīvā attieksme pret notikumu? :D

Un, kā pieredzi Tev atstāstīja to pašu procesu, ko minēju savā 2. komentārā. ;) Citādi tas nemaz nav iespējams - process ir skaidri reglamentēts, tāpat katrs gadījums (sankcijas) ir individuāls, to gan jau zini.

Savā aprakstā neko par pierādījumu esamību vai neesamību minējusi nebiju, lai tu no tā varētu ko izsecināt.

Būtu bijuši pierādījumu, būtu becky variants. Nu vēl, ka abi bijāt vainīgi 50/50. Bet tādos gadījumos normāli cilvēki uz policiju neskrien, bet vienojas savā starpā. Nav jēga izdot administratīvo aktu, ko pēc tam tā adresāts pārsūdzēs, tas tiks atzīts par prettiesisku un atcelts...
16.05.2014 10:27 |

Reitings 866
Harmony, briesmiigi. :(
Varbuut tomeer nofotografee. Neticiiba, ka kaut kas speej mainiities, ir liela, bet vismaz man pashai buutu vieglaak no apzinjas, ka ir kaut kas dariits.

Dinchuks, taa arii dariishu. Ctn shajaa diskusijaa aciimredzami kaut kas aizveeraas ciet - tur runaat ir kaa pret sienu.
16.05.2014 17:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits