Tūlīt absolvēšu RTRIT, apģērba dizainu.
Pirms tam skaitījāmies arodskola, tagad esam tehnikums. Bet tas tā, ar lietas būtību ne pārāk saisīts fakts :D
Anyway. Grūti spriest par to, kas labāk/sliktāk pēc 9.klases.
Es, patiesību sakot, nedaudz gan nožēloju, ka nemācījos parastā vidusskolā, jo tomēr būtu par kripatiņu gudrāka (kaut vai tāpēc, ka prof.skolās (vismaz manējā) nebija tādu priekšmetu kā bioloģija, fizika, ģeogrāfija, līdz ar to attiecīgās zināšanas gāja secen.)
Piekrītu, ka daudzi cilvēki ir "no laukiem" vai arī haļavčiki, lai gan man ļoti palaimējās ar kursabiedrenēm - esam 10 pēc skaita un par mums vienmēr saka, ka esam gudrākās un čaklākās visā skolā (vidējās atzīmes arī mums virs 7 ir absolūti visām).
Par macībām - atkarīgs no pasniedzējiem. Ir tādi, kas visu stundu ļauj slinkot un iet prom 20 minūtes ātrāk, bet ir tādi, kas ļoti palīdzēs un centīsies visiem spēkiem tev iemācīt pēc iespējas vairāk. BET! Viss, un tiešām VISS, ir atkarīgs no tevis pašas.
Mums, piemēram, vēsturē ir skolotājs, pie kura bieži ir "haļava", taču tici vai nē, vielu viņš iemāca ideāli un stundās arī mums jautri iet.
Par CE: tas ir stipri individuāli.
Ir cilvēki, kuri arodenēs "degradējas" un attiecīgi arī CE uzraksta krimināli slikti, bet ir tādi (es to skaitā), kuri stundās klausās un tiešām mācās un, līdz ar to, arī visos ekšos sanāk vismaz B līmenis, tā kā nav tik slikti.
Galvenais, neklausies tos heiterus, kas "norok" arodskolas - pusei nebūs taisnība, tici man.
Vēl varu padalīties ar savdabīgu faktu - ja vēlēsies studēt LV augstkolā, no arodenes tikt var būt pagrūti.
Ja vēlēsies studēt UK - visi ceļi vaļā, jo viņi nešķiro tā, kā pie mums; Viņiem ''pie kājas'', tu nāc no profenes vai parastās, kamēr tev ir tā viņu prasītā vidējā atzīme uz diploma.
Tātad, savā ziņā haļava - tev var būt tas vidējais 8 tādos priekšmetos kā zīmēšana, gleznošana u.t.t., kamēr no parastās vsk. cilvēkiem būs jānopūlas ar to astotnieka dabūšanu fizikā, sportā, u.tml. Un visus tāpat liek vienā maisā.
Ceru, ka domu saprati :)