Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

vistu spārniņi

 
Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
šodien plānā vakariņā gatavot vistu spārniņus..
kādas ir jūsu iecienītākās receptes?
10.05.2014 12:03 |
 
Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Mēs esam asuma cienītājie. Tāpēc ēdam tikai tādus pikantus spārniņus :)

Marinādei izantojam ingveru,soju,kariju, cayanne piparus , tomātu mērci
10.05.2014 12:11 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
100ml etiķis
100 ml Spilvas tomātu mērce
4 ēd.k. sojas mērce (es ņemu to, kura ir ar lillā etiķeti)
4 ēd.k. cukurs
2 kg vistu pusspārni

Mērces sastāvdaļas salej katliņā, uzvāra. Spārnus kārto uz ietaukotas pannas (es lieku cepampapīru apakšā, lai pēc tam vieglāk pannu tīru dabūt :D ), pārlej karsto mērci un liek cepeškrāsnī ~ uz 1 h, 200 grādos, vislabāk, ja ir ventilators. Kādas divas reizes, cepšanas laikā, apgrozu vistu. Visa mērce it kā sasūcas/apraujas ap vistiņu. Rezultāts ir burvīgs :)! Spārni izskatās tumši brūni un mērce izcepusies, tad ir gatavs.
Lai labi garšo!
10.05.2014 12:17 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Man ir laba, bet neveselīga recepte!

Vistu spārniņus sadala, pārkaisu ar miltiem un mazliet kartupeļu cieti, tā lai lai spārniņi ir viegli un vienmērīgi noklāti, tad fritēju tos eļļā. Paralēli katliņā izkausēju 50g sviesta un pielieku apmēram 70 g saldās čillī mērces un kādu ēdamkaroti rīsu etiķa (var likt jebkādu etiķi, vienkāŗsi man rīsu liekas maigāks). Fritētos spārniņus nosusinu uz virtuves dvieļiem, lai notek liekā eļļa un tad pārleju ar mērci. Ja ir vēlēšanās klāt var pievienot tabasko (Mana mīļākā asā mērce ir sriracha, bet LV viņ var dabūt tikai MC kvadrata).
10.05.2014 12:20 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Vistu spārniņiem pievieno krietnu daudzumu majonēzes, tā, lai viņi peld tajā majonēzē, piešauj klāt garšvielas, kādas nu patīk, mēs parasti liekam speciālo piedevu vistas ēdieniem, liek ledusskapī ievilkties un vakarā močī visu uz pannas - sautē vai grauzdē, tas jau atkarīgs no tā, kādi labāk patīk. :)
10.05.2014 12:24 |
 
Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
http://www.fotoreceptes.lv/sparnini.html

gatavoju pēc šīs receptes. Ļoti feini
10.05.2014 12:28 |
 
Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
paldies par receptēm :)
turpinam dalīties ar idejām :)
10.05.2014 13:17 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Es nekad neesmu ēdusi. Vienmēr ir licies, ka tur nemaz nav ko ēst..
10.05.2014 13:22 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Vai tad nevar marinēt kā jebkuru vistu?
10.05.2014 13:23 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Mamma karamelizē medus čili mērcē. Sanāk lieliski :) Bet man tāpat kā Annie liekas, ka tur nav, ko ēst, tāpēc pati nekad nepērku. :D
10.05.2014 13:25 |
 
Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Es nekad neesmu ēdusi.

:D izskatās,ka tu daudz ko dzīvē neesi darījusi:D

okej, es taisu spārnus sagāžot uz tiem aso čilli mērci un aso kečupu. garšo tik ideāli un cepeniekā iekšā.
10.05.2014 13:25 |
 
Reitings 282
Reģ: 25.07.2010
Piekritu Annie, tur jau nav ko eest, vieni kauli.
10.05.2014 13:35 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Parasti jau nopērku gatavus, kuri ir marinādē.
NIKOLA pieminēja to kajēnas papriku, atcerējos atgadījumu. Taisīju gulašu, mana iecienītā garšviela beidzās, tad skatījos, kādas garšvielas var atrast (tas bija pie drauga, ne pie manis), ieraudzīju kajēnas papriku.
Kad jau ēdām, sapratu, ka bija diez gan asi, sapratu arī, kas to asumu ir devis, jo neko citu neliku klāt. Bet bija tāpat labi, parasti jau neko asu netaisu, lai kuņģi nededzinātu pēc tam. Nenotiek jau tā vienmēr, bet pa retai reizei gadās, tāpēc negribu pat to reto reizi.
10.05.2014 13:35 |
 
Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Man ir gaužām vienkārša,bet garšīga recepte
Spārnus iesāla,liek pannā ar vāku un uz lēnas uguns cep līdz gatavi,pārlej pāri saldo krējumu un pasautē vēl kādu laiciņu(nezinu cik,vados pēc garšas,ja krējums ir gana pievilcies ar vistas garšu,ņemu nost),ēd ar makaroniem vai rīsiem
10.05.2014 13:48 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
čupakabra, protams! Un noteikti arī daudz ko neizdarīšu.
10.05.2014 13:49 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man garsiigs likaas vistu spaarninu buljons-galas tur noteikti nav daudz,bet man loti labi gaaja pie duusas Latvijas vesajaa klimataa,kad ciemojos pie mammas!Recepte arii likaas vienkaarsa-sariiveeti burkaani,smalkie makaronini,zalumi.Noteikti bija arii pievienots buljona kubicins,lai garsa buutu saatiigaaka.
10.05.2014 13:58 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Emmanuelle, man tagad tādu buljona zupu gribas vakariņās. Būs jāizvāra. Paldies par ideju! :)
10.05.2014 14:03 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Annie-mamma vienu reizi sajauca , iebeera mazo makaroninu vietaa riisus,tad neema galu aaraa,lai nepaarvaaraas...garsiigi bija abi varianti.Man jau loti garsoja visas zupas ,kuras eedu maajaas -nupat atbraucu un jau atkal gribaas eest mammas taisiitos eedienus!:)
Amerikaani nav zupu miilotaaji...zeel!
10.05.2014 14:08 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Bet Tu jau pati vari vārīt :)
10.05.2014 14:11 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Annie-es jau arii vaaru taadaa miniatuuriigaa katlinaa divaam personaam vienai reizei.:)
Runaajot par zupaam,man ir aukstaas zupas recepte,kuru paneemu liidzi-saprotu,ka tur var varieet, un tas man loti patiik .To noteikti arii kaadu dienu uztaisiisu.
10.05.2014 14:17 |
 
Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Emmanuelle Tu mani ari skaardinaji .... bus jauztaisa sovakar
10.05.2014 14:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits