Mans lielais Ego

Reitings 2715
Reģ: 13.12.2013
Labvakar tām, kuras vēl neguļ!:)
Varbūt esmu dīvains cilvēks, bet uzskatu, ka panākumus karjerā var gūt tikai tad, ja mīl savu nozari, savu darbu un savu dzīvi. Šobrīd es jūtu, ka kaut kas ir jāmaina lietas labā.
Tā, kā esmu no tiem cilvēkiem, kuri simts reizes nomēra pirms nogriež, tad, tā, kā es gatavojos mainīt studiju virzienu (tam ir vairāki iemesli), tādēļ lūdzu atsaukties un izteikt viedokli par manis nosauktajām studiju programmām tikai tos, kuri zin, nevis no sērijas viena tante teica. Man ir svarīgi uzzināt visu iespējamo, lai teiktu - tas ir tā vērts.
Lai arī augstskola, kurā pašlaik studēju skaitās laba un atzīta, tomēr man kaut kā pietrūkst. Labs darbs neatsvērs to, ko es zaudēju pašlaik.

1. LKA
2. LU - Politikas zinātne.
3. LU - Psiholoģija
4. LU - Somugru studijas
5. LU - Franču filoloģija
6. LU - Baltu filoloģija
7. RSU - Politika un valsts pārvaldība
8. RSU - Multimediju komunikācija
9. RSU - Psiholoģija
08.05.2014 23:22 |

Reitings 2715
par variantu studēt tēmas pieteikumā nosauktās programmas par maksu labāk nekomentēšu.

Nosauktajās studiju programmās par maksu nestudētu - tas ir vairāk saprāta un līdzekļu jautājums. Dažbrīd sev jautāju - par ko maksāju?
09.05.2014 23:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Studēt par maksu Latvijā ir vērts ļoti, ļoti retās studiju programmās. Par programmām no tava saraksta es ap 2000 eiro gadā (200 eiro mēnesī, jo studijas ir 10 mēn. gadā) nemaksātu.
09.05.2014 23:38 |

Reitings 2715
57days, es pašlaik maksāju par studijām Banku augstskolā ap 2000 eur gadā. Man tā summa ir nepieciešama citiem mērķiem, neticu, ka atmaksāsies.
Es meklēju studiju programmu, kurā pietiekami viegli noturēties budžetā, bet var arī tādu, kura man padodas un saista.
09.05.2014 23:46 |

Reitings 17280
Viegli noturēties budžeta ir tajās programmās, kur ir mazs konkurss uz budžeta vietām. Nu, parasti. Bieži pietiek ar to, ka vienkārši nav parādu.

http://www.e-klase.lv/lv/zina/zinas/aktualitates/augstskolas-vel-daudz-brivu-budzeta-vietu/

Te programmas, kur nesanāca aizpildīt visas budžeta vietas.
10.05.2014 00:09 |

Reitings 17280
http://www.lu.lv/gribustudet/pamatstudijas/buj/konkurss/

Atradu. LU uzņemšanas statistika. Cik kur budžeta vietu, cik studētgribētāju.
10.05.2014 00:17 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Kāda jēga no augstākās izgīības, kuru izstudē tikai tāpēc, ka ir budžeta vietas? Ja nav pārliecības, ko vēlies, tad nestudē šobrīd. Tad beigās ir tā, ka augstākā izglītība visiem, bet reāls devums no cilvēka profesijā nav. Uzskatu, ka vispār programmas, kuras neaizpilda, jāizvērtē slēgšanai vai reorganizācijai, jo acīmredzami kaut kas tur nav ok. Un brīvās vietas jāsadala citām programmām, kur konkurss ir daudz lielāks.
10.05.2014 00:53 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
jonquille - bet tā mums nebūs neviena inženiera (vai cilvēku, kas studē lietas kas prasa reālu smadzeņu kustināšanu) un vēēēēl vairāk starptautisko attiecību speciālistu un mārketinga menedžeri. No offence šim profesijām, subjektīvs viedoklis. Bakalaurs inženierijā prasa daudz vairāk negulētas naktis ;)

Ja autore nevar skaidri definēt to, kas pietrūkst ... nav vērsts uzreiz skriet prom. Es paņemtu akadēmisko un apdomātu to lietu kārtīgi, pastaigātu uz lekcijām kā brīvklausītājs. LKA kkas tāds, kādreiz, bija :)
Kas, reāli, ir gads ? Nekas.
10.05.2014 01:01 |

Reitings 649
frivolous, es domāju, ka tur pietiktu ar kādām reformām tām programmām.. Jo saprotams, ka šos cilvēkus vajag. Slēgšanai es domāju vairāk tās programmas, kas dublējas un netiek aizpildīas augstskolās.
Ja budžeta vietu met pakaļ, tas mazina kvalitāti un atdevi nos studenta, manuprāt. Un, kam mums tādi augstskolu beidzēji? Iespējams, ne vienmēr un tomēr. Mēs kursā esam palikušas tikai tik, cik ir budžeta vietu, pēdējais kurs (iepriekš kāda vienmēr maksāja), un reāli mūs tas ir tāāā vienmēr ietekmējis, ka mums atzīme 8 pārsvarā ir bijis slikts vērtējums (ar izņēmumie, kad pasniedzeji konsekventi 8 uzskatīja par bez maz 10), jo mēs ļoti abi zinājām, ka atliks vienam eksāmenam neiemācīties perfekti, referātu uzrakstīt neizrokot cauri ento literatūru avotiem vai slikti noprezentējot, ka ar to budžeta vieta tiks pazaudēta, jo atzīmes ir līzvērtīgas, jo kur gan augstāk pa 10 uzkāps.. Jā, mēs centāmies ne tikai priekš sevis, bet arī tādēļ, lai pēc tam nebūtu jāatmaksā tūkstoši, un tomēr, tas ir labāk nekā tad, ja studē ar domu - ka tik paieku budžetā (it īpaši ,ja par budzetu vispār nemaz nav jācīnās un ir 7 studenti un 10 budžeta vietas (tas ir pazīstamajiem ar)).
10.05.2014 01:17 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Atvainojos autorei, buus ne iisti par vinjas jautaajumiem.

bet tā mums nebūs neviena inženiera (vai cilvēku, kas studē lietas kas prasa reālu smadzeņu kustināšanu) un vēēēēl vairāk starptautisko attiecību speciālistu un mārketinga menedžeri.

Es vispaar nesaprotu, kaa notiek budzheta vietu daliijums. Vienaa humanitaaraa novirzienaa KATRU gadu neaizpildaas budzheta vietas (p, baltos), savukaart citur humanitaarajos pat uz maksas vietaam ir konkurss, nerunaajot par budzhetu. Nesameeriigi.

Bet ja valsts grib vairaak inzhenierus un mazaak humanitaaros, tad vajadzeetu vispaar nogriezt/samazinaat budzheta vietas otrajos. Tad studeetu tie, kuri to tieshaam veeleetos un nebuutu taadu, kuri studee budzheta deelj shaadu "nekam nevajadziigu" (es taa neuzskatu, bet sabiedriibaa valda taads viedoklis) profesiju. Tagad jau valsts pati atbalsta to, ka maacaas daudz shaadu humanitaaro speciaalistu, taa kaa iisti vainot studentus nevar vinju izveelee. Turklaat buutu jaadomaa, kaapeec cilveeki masveidaa izveelaas ko taadu. Pirmkaart, nevar visiem viss padoties un ir tieshaam taadi cilveeki, kas ir izteikti humanitaari. Otrkaart, daudziem vidusskolaa iedzen riebumu (vai vismaz neiemaaca pietiekamaa liimenii) pret eksaktaam zinaashanaam. Taa kaa buutu jaapaarskata arii tas, kaa maaca vidusskolaas. Bet nu, protams, tas viss netiks dariits.

Bakalaurs inženierijā prasa daudz vairāk negulētas naktis

Es kaa humanitaaraa nepiekritiishu tam, ka tas ir tik viennoziimiigi. :D

A par briivklausiitaajiem un klausiitaajiem - tie, shkjiet, ir visur, vismaz LU arii.
10.05.2014 01:28 |

Reitings 1638
Nu, mīļā Puķe, Tu visus humanitāros esi salikusi vienā maisā un nocitējusi manu tekstu ārpus konteksta, ko es nebūt nedarīju. Ir atšķirība starp mārketinga menedžerīšiem un politologiem, vēsturniekiem ..
Vnm būs kādu profesiju pārprodukcija, tāpat kā iztrūkums. Labāk lai nepopulārajās, bet nepieciešamajās programmās paliek brīvas budžeta vietas .. nekā neviens tās nestudē. Nepieciešami arī vidēji speciālisti, visi nevar un nebūs spīdekļi savā jomā :)
10.05.2014 01:53 |

Reitings 1638
Nepieciešami arī vidēji speciālisti, visi nevar un nebūs spīdekļi savā jomā
-
ar šo domāju, ka ja cilvēks neizjūt īpašu aicinājumu, bet tāpat izstudē (jo ticis budžetā) un strādā darbu .. a la kaulus nelauž variants.
10.05.2014 01:55 |

Reitings 258
Reģ: 30.05.2012
Kāda jēga jūsu izglītībām, ka jūs jau startā domājat pie kā jūs varēsiet vergot? Dzīvē jādara tas kas patīk, success garantēts.
10.05.2014 04:11 |

Reitings 258
Reģ: 30.05.2012
10.05.2014 04:24 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
paga, kas vainas mārketinga menedžmentam? esmu beigusi no šī ļoti tālu stāvošu novirzienu, un tagad darbā man reāli pietrūkst tieši tādu zināšanu, bezmaz vai jāiet studēt.
10.05.2014 11:49 |

Reitings 17280
Mārketinga menedžmentam nav itin nekādas vainas, JA tas tiek pasniegts labā līmenī.
10.05.2014 13:23 |

Reitings 17280
Puķe, budžeta vietas tiek dalītas ta, ka tiek dalītas, lai veicinātu valstij trūkstošu speciālistu (inženieru, ārstu, Baltu filologu) sagatavošanu. Tā tīri teorētiski.
10.05.2014 13:25 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Aizmirsti par visām komunikācijām, psiholoģijām bla-bla. Tu pati beigās būsi nelaimīga.
+++
10.05.2014 13:34 |

Reitings 649
Nu kā ar cirvi nocirst, jau ar īsti nevar, nav tā, ka nevienam neizdodas izsisties.. Man arī bija tajā prioritāšu sarakstā izvēlēta psiholoģija, sociloģija, poliotoloģija, vēstures skolotāja, BET kā prioritāte man bija manis nu jau tūliņ apgūtā programma, gan par maksu, gan budžetu, pārējās es par maksu nestudētu, bet,ja tiktu budžetā, arī ietu mācīties, jo patika. Tagad, protams, es apdomātu vairāk par programmu studijām kā tādām, jo pieaugot nākosi klāt daudzi jauni faktori, kas ietekmētu izvēli.
10.05.2014 13:41 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Bet ja valstij truukst filologu, tad kaapeec katrreiz tiek uzsveerts, ka labaak izveeleeties eksaktaas zinaashanas? Ne mazums ir rakstu medijos un runas sabiedriibaa par to, ka truukst taadu un shitaadu speciaalistu eksaktaas jomaas, jo studenti izveelaas humanitaaraas.
10.05.2014 14:52 |

Reitings 365
Reģ: 24.09.2012
Sen, sen atpakaļ mēģināju studēt LU baltu filoloģiju. Nepatika. Jāmin, ka studēju neklātienē. Kursā 85% bija dāmas - latviešu valodas skolotājas.
Studijas gana garlaicīgas likās. Pietika ar vienu semestri, lai saprastu, ka nav mans.
Nezinu, varbūt klātienē studējot ir savādāk...
10.05.2014 15:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits