daļa no algas samaksas ''aploksnee''

Reitings 46
Reģ: 17.04.2014
Sveikas, meitenes

Vēlējos pajautāt jūsu viedokli un kā jūs rīkotos manā vietā.

Situācija tāda, ka tiek piedāvāts ofisa darbs uzņēmumā , ar normālu cieto algu, kas tiek pārskaitīts uz bankas kontu, visi nodokļi nomaksāt utt. Īsāk sakot ar cieto algu viss ir likumdošanas ziņā kārtībā. BET ir tāda lieta , kā piemaksa, kas tiek izsniegta arī katru mēnesi, bet '''aploksnē'''. Kā jūs reaģētu tādā situācijā ? Vai tas ietekmētu jūsu piekrišanu strādāt tajā uzņēmumā?
30.04.2014 13:09 |

Reitings 46
Meitenes, bet ja taa padomaa pagaidam aplokshnu algas tiek teretas rekinos, partika un attiecigi ieplust valsts budzeta tikai pa citu celju. :D
30.04.2014 14:49 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Dekaade Hmm , jā. Tā laikam, ka sanāk. :D
30.04.2014 14:50 |

Reitings 185
Reģ: 12.04.2014
nepiekristu.
mani kaitina, ka izvairās no nodokļu maksāšanas- kā darba devēji, tā ņēmēji (saņemot algu aploksnēs), un pēc tam čīkst, ka valsts nepietiekami nodrošina.
30.04.2014 14:51 |

Reitings 1897
nepiekristu.
mani kaitina, ka izvairās no nodokļu maksāšanas- kā darba devēji, tā ņēmēji (saņemot algu aploksnēs), un pēc tam čīkst, ka valsts nepietiekami nodrošina.

Padomā, cik daudz bieži vien valsts ir darījusi tavā labā ? Parūpējusies par to, lai būtu vairāk darba vietu utt.. kautvaij būtu jauniešiem - iesācējiem devuši vairāk iespēju darba vietām, lai nav jāsperās kā stārķim pa sezonām uz labākām zemēm. Pojehal, dodiet lielākas algas mums, tad arī nevajadzēs nekādu naudu aploksnēs! ;)
30.04.2014 14:55 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Nespiezhu uz juutaam. Noraadu uz dubultmoraali - to , ka vislielaakie bljaaveeji par netaisniibu LV pashi ir negodiigi.
30.04.2014 14:59 |

Reitings 46

valsts nenodrosina, aarsti atstaas novaartaa , bla bla bla.. bet juus neesat aizdomaajushas piemeeram par to, ka apsurds ir taad, kad,piemeeram, pasnodarbinaatais godiigi nomaksaa visus nodoklus, vinjsh nav tiesiigs saanjemt valsts maksaatos pabalstus, ja nu gadiijumaa paliek bez darba? Man tas liekas apsurds. taa kaa nevajag dramatizet
30.04.2014 15:01 |

Reitings 1897
Nespiezhu uz juutaam. Noraadu uz dubultmoraali - to , ka vislielaakie bljaaveeji par netaisniibu LV pashi ir negodiigi.

Daudzi cilvēki dzīvo pēc principa : `` Kā tu pret mani, tā es pret tevi!`` Būtu noderīgi zināt, vai valsts negodīgi sāka izturēties pret cilvēkiem un cilvēki tagad atdara ar to pašu, vai arī cilvēki negodīgi izturējās pret valsti un tagad valsts atdara ar to pašu ? Man jau liekas, ka tas pirmais variants.
30.04.2014 15:02 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Galvenais, lai tā oficiālā alga ir nemainīga un arī laba. Un lai nav tā, ka darba devējs vienu mēnesi ieskaita vairāk kontā, citu vairāk iedod aploksnē. Atceries, ka oficiālā alga ir Tava slimības lapa, bezdarbnieku vai māmiņu pabalsts. Ar pliku aploksni vien to neiekrāsi.
Es neiebilstu pret šādu sistēmu, bet algai tiešām jābūt virs minimālās. Ir absurdi, ka trešdaļa algas aiziet nodokļos. Esmu strādājusi un maksājusi valstij 9% nodokli, gada beigās, ja nav slimots vai ņemti citi valsts pakalpojumi, dabūjot atpakaļ gandrīz visu! Bet te... komēdija ne sistēma. Lai gan saprotu, maz taču valstij to nodokļu maksātāju, te strādājam pēc principa "visi metamies Taņai konfekškasti nopirkt. Ja esam 3, katrs met pa divītim, ja esam 10, katrs met 60 centus..." Tāpēc jau mums ir cieņā visādi demogrāfijas dievi dimiteri utt.
30.04.2014 15:04 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
labprātāk strādātu par to summu, kas ir tikai aploksnē. Neredzu es jēgu tam, ka maskāju nodokļus, ja es to ~1/3 daļu, ko katru mēnesi godīgi nomaksāju, saņemtu vēl klāt uz rokām, varētu katru pusgadu braukt to tērēt uz Bora Bora, nevis skatīties kā valdība pērk raķetes, maksā nožēlojamos pabalstus slimības, maternitātes u.c. gadījumos, nemaz nerunājot par pārejo.

Bet žēl, ka mans uzņēmums ir tik godīgs, ka tas nav iespējams ne attiecībā uz algu, ne prēmijām, ne piemaksām!

Piedod, bet Tu esi nožēlojama!
30.04.2014 15:05 |

Reitings 1897
labprātāk strādātu par to summu, kas ir tikai aploksnē. Neredzu es jēgu tam, ka maskāju nodokļus, ja es to ~1/3 daļu, ko katru mēnesi godīgi nomaksāju, saņemtu vēl klāt uz rokām, varētu katru pusgadu braukt to tērēt uz Bora Bora, nevis skatīties kā valdība pērk raķetes, maksā nožēlojamos pabalstus slimības, maternitātes u.c. gadījumos, nemaz nerunājot par pārejo.

Bet žēl, ka mans uzņēmums ir tik godīgs, ka tas nav iespējams ne attiecībā uz algu, ne prēmijām, ne piemaksām!

Amsterdama
, tev nav tiesību nevienu šeit tā aizvainot. Viņa vienkārši ir izteikta egoiste ( kas nav laba īpašība ), bet ne nožēlojama.
30.04.2014 15:07 |

Reitings 866
Sinepe, Taliona princips ir "nedaudz" novecojis, cilveeki ir kljuvushi gudraaki. Tiesa, acimredzot, ka ne visi.
30.04.2014 15:15 |

Reitings 1897
Miroslava, ne visi dzīvo pēc jaunāko tendenču principiem. Kas kuram tuvāks, pēc tā arī dzīvo. Un tas nav nekas nosodāms un tam nav nekāda sakara ar prāta spējām, kā tu to minēji.
30.04.2014 15:17 |

Reitings 866
Kaads sakars vispaar jautaat padomu, ja sen esi izleemusi par labu zagshanai?
30.04.2014 15:18 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Amsterdama, aizver žaunas, es katru mēnesi samaskāju no savas algas ~1500 eiro sūda nodokļos, a par ko? Es izmantoju maksas veselības aprūpi, es neslimoju, mani vecvecāki izmanto maksas veselības aprūpi, saņem nožēlojamas pensijas, par to pusotru štuku (un tā ir tikai mana daļa, vēl kaut ko d.devējs arī maksā) es varu mierīgi uzturēt, piemēram, savus vecvecākus, nevis varzu bezdarbieku un ierēdņu, kas man pirks raķetes, kuras man ne sūda vajadzīgas nav!
30.04.2014 15:20 |

10 gadi
Reitings 755
Reģ: 29.01.2009
Arī man maksāja cieto algu un + aploksnē. Sākumā biju apmierināta, jo sanāca lielāka summa uz rokas, mazāka nodokļos. BET pienāca diena, kad sākās veselības problēmas. Pirms aizgāju no darba, nosēdēju mēnesi uz slimības lapas. Par šo mēnesi saņēmu 20ls. Bezdarbnieka pabalsts bija 25ls. Tad nu varam secināt, vai tas bija tā vērts.
30.04.2014 15:34 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vispaar dazaam valdiibaam ir tieshaam zeel dot naudu nodokljos. Ja nauda peec tam aiziet lielajaa korupcijas katlaa, nevienam nevajadziigaas uuberdaargaas eekaas un veel sazin kur, tad nodoklju maksaataajam paariet veelme uzticeet savu naudu (jo nodoklju maksaashana nav klaushas, bet gan atljaushana valstij riikoties ar dalju nopelniitaas algas, lai nodroshinaatu dalju no nepiecieshamaa - veseliibas apruupi, pabalstus utt). LV valdiiba ir patreiz kaa nesapraatiigs, 5 gadiigs egoistisks beerns, kuram liidzekljus uzticeet nevar, jo taapat tos nepraatiis izmantot. Ja visi saaks godiigi maksaat nodokljus, dziive no taa labaaka nepaliks, tikai 100 gudrajaam galvaam buus daargaaki auto un pilseetaas buus par paaris tiltiem vairaak.
30.04.2014 15:34 |

10 gadi
Reitings 572
Amsterdama, aizver žaunas, es katru mēnesi samaskāju no savas algas ~1500 eiro sūda nodokļos, a par ko? Es izmantoju maksas veselības aprūpi, es neslimoju, mani vecvecāki izmanto maksas veselības aprūpi, saņem nožēlojamas pensijas, par to pusotru štuku (un tā ir tikai mana daļa, vēl kaut ko d.devējs arī maksā) es varu mierīgi uzturēt, piemēram, savus vecvecākus, nevis varzu bezdarbieku un ierēdņu, kas man pirks raķetes, kuras man ne sūda vajadzīgas nav!

Ja arī eksistē tāda darba vieta, kur par dirnēšanu cosmo forumā cauram dienām maksā, 3000 EUR, visticamāk tā tiek apmaksāta no iekasētajiem "sūda nodokļiem"

Par Tav "es to, es šito" nepļauj kāpostos -ka nesanāk pašai palikt bez darba un veselības!
30.04.2014 15:35 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Amsterdama, zaviduj molča, aita! :D
30.04.2014 15:37 |

Reitings 46
Arī man maksāja cieto algu un + aploksnē. Sākumā biju apmierināta, jo sanāca lielāka summa uz rokas, mazāka nodokļos. BET pienāca diena, kad sākās veselības problēmas. Pirms aizgāju no darba, nosēdēju mēnesi uz slimības lapas. Par šo mēnesi saņēmu 20ls. Bezdarbnieka pabalsts bija 25ls. Tad nu varam secināt, vai tas bija tā vērts.

nu es nezinu kaada tev taa alga bija, lai buutu tik nieciigas samaksas.. bet ar savu ieprieksheejo algu esmu sedejusi gan uz slimibas lapaam , gan meenesi uz pabalsta, kad aizgaju no darba... Ta kaa arii shajaa gadiijuma provazoriski varu izkalkuleet kas un kaa.. Jo tas kas tiek piedavaats neoficiaali, nekaada meeraa neietekmee cieto algu... Tas ietekmee tikai to- vai man vinju iedos vai ne
30.04.2014 15:43 |

10 gadi
Reitings 572
Pieminētajiem vecvecākiem, vecākiem un skolotājiem noteikti ir pamats lepoties par Tavu skaisto valodiņu!:)
30.04.2014 15:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits