Darba samaksa

Reitings 794
Reģ: 14.03.2014
Sveikas meitenes! :)
Vēlējos jums uzdot tādu mazu, sev interesējošu jautājumu.
Tātad, esmu uzsākusi piestrādāt par auklīti, un ģimene, kurā es strādāju vēlas, lai kādas 4h nedēļā veltu dzīvokļa pilnīgai uzkopšanai, bet samaksa par to būtu tā pati, par kādu auklēju mazos, respektīvi 1,70eiro/h.
Esmu jau agrāk piestrādājusi par uzkopēju, bet cik zinu samaksa ir daudz augstāka, apmēram par vienu reizi 15eiro(tas ir minimālais).
Tad nu jautājums, kā jums liekas, vai būtu adekvāti tērēt savus spēkus par tādām mazām naudiņām?
12.04.2014 20:11 |

Reitings 185
Reģ: 12.04.2014
Primārais, par ko ir jādomā visās līdzīgās situācijās, ir- par sevi. Nedomāju, ka jāanalizē, kādi kretīni darba devēji, samaksa ir vai nav pietiekama utt., bet gan jāizvērtē- ko un vai no šā darba iegūsti. Vai ieguldītais laiks ir atbilstošs samaksai. Vai no šī darba iegūsti kaut ko, kā vērts ir pievērt acis uz samaksu. Ja nākotnes mērķis ir pedagoģijas fakultāte, auklīte, skolotāja, audzinātāja- tad noteikti ir tā vērts sākt uzkrāt pieredzi jau tagad.
Ja nākotnes mērķis nav saistīts ar jomu, kurā varēsi izmantot iegūto pieredzi, tad, iespējams, ir tā vērts- paskatīties citus darba piedāvājumus.
Auklējusi bērnus neesmu, bet studiju sākuma gados esmu strādājusi par oficianti. Mani ieguvumi no šā darba- komunikāciju spēju uzlbaošana, dažādu cilvēku psiholoģisko tipu iepazīšana, spēja izvērtēt katru cilvēku, atrodot viņam vispareizāko pieeju.
Tālāk šīs iemaņas man ir palīdzējušas citās darba vietās.
Ko iegūsti, strādājot par auklīti- uzraksti uz lapas, saproti, vai šādas īpašības Tev ir nepieciešams attīstīt.
Otrs variants, ko minēji- ir Maxima. Darbs Maximā ir grūts, stundas garas, samaksa arī niecīga. Taču pēc tā darba Tu varēsi pārliecināties- vai esi tendēta uz darbu ar cilvēkiem, vai spēj atrisināt konfliktu situācijas utt.
Izdomā, ko pati gribi, un ej uz to. Domāju, ka samksa Tavā vecumā vēl nav noteicošais, svarīgāk ir sākt veidot sevi kā personību sevis izvēlētajā virzienā.
13.04.2014 13:06 |

Reitings 794
GOOLD- Cik reizes vēl jāatkārto, ka no darba nebaidos, vienkārši man tas nav dzīvības un nāves jautājums, vēlos atrast pēc iespējas labāku variantu sev. Vai tad ir slikti meklēt ko labāku un nepazemoties.
Tas taču ir smieklīgi...Ja šeit vērstos 30 gadīga sieviete ar šādu pašu jautājumu, tad gan teiktu, ka nav vērts pazemoties, jāmeklē kas labāks. Bet kad ieraksta 17 gadīga meitene, tad brūk virsū, saucot par čīkstētāju.
Es nesaprotu, kas cilvēki pa tiešām ir gatavi piekrist visam un par tik zemām naudām, nemaz nemēģinot atrast ko labāku, tas taču ir pašsaprotami censties atrast vislabāko. Neuzskatu, ka jāļauj sevi izmantot, tikai tapēc ,ka man ir tie 17 gadi!!!
13.04.2014 13:09 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Agate, skolotājam skolā ir jātiek ar 30+ bērniem klasē, arī pirmajā, un tā samaksa nav diži lielāka.
13.04.2014 13:09 |

Reitings 185
Reģ: 12.04.2014
Un noteikti neklausies tajos, kuri saka, ka jācieš un jāstrādā, jo citiem iet vēl grūtāk.
Citiem pašiem ir iespēja izdarīt savas izvēles dzīvē, un tā nav Tava problēma, ja viņi izdara izvēles, kas viņiem nenāk par labu.
Pietiek attaisnoties par to, kāpēc esi pelnījusi labāku samaksu- ja uzskati, ka esi, tad ej uz to ;)
13.04.2014 13:13 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Es laikam nekad nesapratīšu tos, kas saka, ka skolotājiem ir mazas algas.
Nav viņiem mazākas algas par slodzi, kā ikdieniškam valsts pārvaldes darbiniekam. Vienīgā atškirība tāda, kamēr valsts pārvaldē pilnas slodzes darbs ir 8 stundas, skolotāji pa to laiku var dubultu slodzi nostrādāt.

Tam, ka viņi pārstādājas vēl mājās, nepiekrītu, jo lielāka daļa mājasdarbus un kontroldarbus izlabo jau stundās, kamēr citas klases raksta pārbaudes darbus.

Un rakstīto balstu uz pieredzi radu un draugu lokā.
13.04.2014 13:14 |

Reitings 794
Belluci - Paldies! Ļoti labs padoms. Ja izvēlas šādu pieeju tad laikam tāpat strādājot Maximā būtu vairāk plusu, jo tas būtu darbs ar cilvēkiem, sevis disciplinēšana un droši vien pēc tam būtu vēlme tiekties pēc kā augstāka.
Strādājot par auklīti tieši šajā gadījumā, man tie būtu tikai beigti nervi. Paldies vēlreiz! :)
13.04.2014 13:14 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Un noteikti neklausies tajos, kuri saka, ka jācieš un jāstrādā, jo citiem iet vēl grūtāk.
Citiem pašiem ir iespēja izdarīt savas izvēles dzīvē, un tā nav Tava problēma, ja viņi izdara izvēles, kas viņiem nenāk par labu.

+++
Tas, ka kāda uzkopj viesnīcu numuriņus par 80 santīmiem stundā nenozīmē, ka TEV nevajag censties sasniegt ko vairāk. Mācies, kraj pieredzi, centies izsisties dzīvē, un pelni 80 eiro stundā!
13.04.2014 13:16 |

Reitings 794
57days - Paldies! Gluži manas domas! :)
13.04.2014 13:17 |

10 gadi
Reitings 10290
Es laikam nekad nesapratīšu tos, kas saka, ka skolotājiem ir mazas algas.
Nav viņiem mazākas algas par slodzi, kā ikdieniškam valsts pārvaldes darbiniekam. Vienīgā atškirība tāda, kamēr valsts pārvaldē pilnas slodzes darbs ir 8 stundas, skolotāji pa to laiku var dubultu slodzi nostrādāt.

nepiekritu!!!

nezinu nevienu parvalde stradajoso, kas pelnitu 450 euro.
13.04.2014 13:20 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Annie, atvaino, cik liels ir tavs pedagoģiskais stāžs, cik daudz skolā nostrādāji?
13.04.2014 13:22 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
57 days es to minēju,kā piemēru.
zinu dažus jauniešus,kuri sāka ar to mazāko algu sevi labi pierādija un nu jau saņem vairāk. nevienam darba devējam nepatīk čikstuļi,katrā darba vietā sevi ir jāpierāda,ka tu gribi un vari un tad ar izsitīsies uz augsu.Manā darba vietā uz vasaru nāk jaunieši un ir tādi,kuri jau pirmajā dienā ir izmesti ārā,jo grib naudu a negrib strādāt.
13.04.2014 13:23 |

Reitings 2018
es pilnīgi nepiekrītu tev šoreiz Annie es zinu paziņas ,kas strādā pa skolotāju un viena dārzinā ir maza alga. Tad kapēc daudzas skolotājas taisa protestu un iet no darba prom?jo mazas algas.1
13.04.2014 13:25 |

Reitings 794
GOOLD - Tātad vēlreiz, strādāt vēlos pat ļoti, bet ne par tik zemu samaksu. Ņemot vērā, ka auklītes darbs nav mans sapņu darbs un darbs, kur varētu izsisties. Ja darbs būtu jomā ,kura man interesē tad jā, iespējams es paliktu un strādātu, jo vēlētos izsisties, bet augšanas iespēju te nav, tapēc arī neredzu jēgu strādāt.
13.04.2014 13:28 |

10 gadi
Reitings 13809
piparene, es zinu.

Un es nemaz negaidu, ka man piekritīs. Ir vispārpieņemts uzskatīt, ka LV slikti dzīvo gandrīz tikai pedagogi.

Kāpēc viņi protestē? Jo viņiem ir stipras arodbiedrības.

Arī es kad, kā studente, strādāju valsts pārvaldē uz papīra saņēmu mazāk nekā 250 LVL. Man kā studentam nebija iebildumu, bet tādu pašu algu saņēma cilvēki, kuriem tas bija darbs, ar kuru bija jādzīvo un jāaudzina bērni. Arī tās sievietes teica, ka, ja nebūtu vīra, nezina, kā izdzīvotu, bet protestēt jau nevarēja. Jo valsts amatpersonām to nedrīkstēt darīt, bet skolotājiem un mediķiem drīkst.
13.04.2014 13:50 |

Reitings 2018
tiem ārstiem,kam liela nauda netaisa protestus.
13.04.2014 13:58 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
nezinu nevienu parvalde stradajoso, kas pelnitu 450 euro.

ir, kaut vai tie paši tiesu darbinieki. :) Atbildība krietni lielāka. Ja sīkie kaut ko neiemācās - pofig, lai meklē mājskolotāju un senči maksā par privātstundām. Neizlaboji kd? Nu un? Nesagatavojies kārtīgi? Nu un, lai ver darba burtnīcas un pilda. Easy.
13.04.2014 15:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits