Nu lielākajai daļai produktu veikalā , vismaz pārtikas veikalos, apakšā norādīti joprojām arī lati. Bet tā, ja rodas kādas problēmas, telefona aplikācija tās atrisina.
Neko nerēķinu,neredzu jēgu,jo latu tāpat makā vairs nav. Jā,cenas ir lielākas un nevar saprast,lēts vai dārgs,bet naudas arī itkā ir vairāk,nav jau tā,ka cenas eiro visas lielas,bet naudas tikpat cik bija latos.
Es arī šad tad gribu zināt, cik tad latos tas sanāk.. Automātiksi galvā jau vēl latos sanāk sarēķinā.:D piemēram, ka kaut kas maksā 200EUR, tad automātiski galvā tomēr nodomāju,ka apmēram 140ls.
Tomēr vismaz 20 gadus esmu dzīvojusi un domājusi latos. Tad nu es i negaidu, ka 4 mēnešos pēkšņi latus es aizmirsīšu un tie izgaisīs no manas apziņas.
Esmu jau pieņēmusi jauno kārtību. Šad tad jau vēl parēķinu, cik tas bija latos, intereses pēc, nav problēmu telefona kalkulatorā sarēķināt :) Tāpat jau galvā stāv aptuvenās vērtības - 5 eiro ir tik lati, 10 eiro - tik.
Ko nozīmē nav jēga rēķināt? Es, piemēram, rēķinu, jo gribu saprast preces vērtību, vai gribu to pirkt vai nē, bet ar eiro preces vērtību vēl nemāku saprast.