Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mīkstas kotletes

 
Reitings 42
Reģ: 24.02.2013
Sveikas!

Man vēl nekad nav iznākušas mīkstas kotletes. Iespējams par ilgu cepju vai par daudz kāda sastāvdaļa...

Varbūt varat padalīties ar savām kotlešu receptēm? :)
25.03.2014 13:48 |
 
Reitings 3995
Reģ: 11.07.2009
Es gaļas masai lieku klāt baltmaizi, kas izmērcēta ūdenī (ūdeni nospiežu), tad kotletes sanāk mīkstākas.
25.03.2014 13:51 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Viss ir uz aci. Maltā gaļa+sāls, pipari, garšvielas+sarīvēta baltmaizes doniņa+sasmalcināti sīpoli+ola. Kārtīgi ar roku samaisu, veidoju kotletes un lieku uz pannas. Mamma vēl mēdz pēc tam pasautēt .
25.03.2014 13:51 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
labs risinājums ir kotlešu masu sajaukt ar rīvētu zaļu kartupeli - uz kg gaļas kādi 150-200 g kartupeļu. Smalki sarīvēti (tad neliek klāt neko citu - ne olas, ne rīvmaizi, neko tādu - tik garšvielas).

Cepu parasti: vispirms ātri aprauj no abām pusēm ļoti lielā karstumā un tad turpina jau mazākā karstumā - parsti līdz abas puses smuki brūnas (parasti vēl pārliecinos vai nav jēla pārlaužot kotleti, jo precīzas minūtes nekad nezinu, cik jācep).
25.03.2014 13:52 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Uz 1kg maltās gaļas lieku apmēram 3 olas, 2 vai 3 rikas baltmaizes (izmērcētas pienā vai siltā ūdenī) , skābo krējumu kādas 2 karotes, sīpolu sagrieztu smalki, sāls,pipari. Citreiz arī rīvētu burkānu pielieku.
25.03.2014 13:52 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Jā, es arī gan kotletes,gan karbonādes pēc tam lieku mazā katliņā, pieleju nedaudz ūdeni un sautēju.

Ideāli,ja ir mazs šķivītis, kas ir katliņa izmērā un ielien iekšā katliņā. Tad ielej nedaudz ūdeni, to šķīvītis augšpēdus ieliek katliņā un uz tā saliek kotletes. Vāku virsū un uz mazas uguns.
25.03.2014 13:54 |
 
Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Hmm, man tas vai kotletes būs mūkstas un sulīgas, atkarīgs no tā vai ir vāks viršū pannai cepšanas laikā un, cik bieži grozu. Ja nav virsū vāks - cietas. Vienīgi, es nelieku klāt rīvmaizi.
25.03.2014 14:02 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
No gaļas arī daudz kas atkarīgs. Draugs vienmēr saka, lai nepērku galīgi liesu, tad kotletes būs sausas.
25.03.2014 14:04 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Sajaucu c/g ar vistas gaļu + masai pielieku krējumu. Tad sanāk mīkstākas un sulīgākas.
25.03.2014 14:06 |
 
Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Vienmēr izmantoju ļoti liesu gaļu, pievienoju tikai sāli, piparus un 1 olu. Cepu uz mazas uguns ar vāku virsū, sanāk super.
25.03.2014 14:08 |
 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
krējums
25.03.2014 14:10 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Kopš nesen pamēģināju nepievienot gaļai olas, bet gan krējumu, maizi, sīpolus un garšvielas, sapratu, ka olas nemaz nav vajadzīgas. Sanāca ļoti labas, pufīgas un sulīgas kotletes! Ā, un mazliet pieberu arī sodu pufīgumam.
25.03.2014 14:11 |
 
Reitings 69
Reģ: 24.04.2013
ja kāda nav mēģinājusi, ieteiktu klāt pielikt pavisam nedaudz sodu ,kas sajaukta ar apmēram divām ēdamkarotēm krējuma- tas kotletēm dod mīkstumu un pufīgumu. klāt garšvielas un olas, kā arī vienmēr sautēju.
25.03.2014 14:11 |
 
Reitings 524
Reģ: 28.03.2013
jā, var likt klāt krējumu un mazliet sodu , bet ar mazliet ir domāts tiešām mazliet , 1/5 no tējkarotes, lai nesanāk tādas riebīgas tās kotletes :D
+ padaudz sīpolus.
25.03.2014 14:13 |
 
Reitings 524
Reģ: 28.03.2013
man atkal ir problēmas uztaisīt gulašu tādu , lai tā gaļā sanāk tāda mīksta un irdena. kāda varbūt var ieteikt kko? kādu gaļu izvēlēties? apcept vai tikai sautēt?
vai man ierosināt atsevišķu diskusiju ? :D
25.03.2014 14:14 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Nivea, es gulaša gaļu vispirms kubiņos apcepu uz pannas, tad lieku sautēt kādu stundu. Jo ilgāk sautē, jo labāk. Nu stunda būs ok. Tad pēc stundas lieku klāt saceptus ,rīvētus burkānus ar sīpoliem, tad kečupu un sautē vēl kādas 15- 25 min un beigās skābo krējumu.
25.03.2014 14:16 |
 
Reitings 524
Reģ: 28.03.2013
un par tām kotelēm vēlreiz; svarīgi ir pirkt gaļu un palūgt , lai viņu samaļ acu priekšā , nevis pirkt kkāda kotlešu masa ,jo tur piemaļ sazin ko.
un tiešām kotletes garšo savādāk ,ja pērk gaļiņu tirgū un palūdz , lai samaļ :)
25.03.2014 14:18 |
 
Reitings 524
Reģ: 28.03.2013
mari ? kādu gaļu Tu pērc parasti?
25.03.2014 14:19 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nu jā, laikam sautējot ir savādāk. Bet manējam nepatīk sautētas kotletes, viņam vajag brūnas un kraukšķīgas, vāku uz pannas nedrīkstu likt. Līdz ar to, ņemu gaļu ar mazliet treknumiņu.
25.03.2014 14:22 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es pēdējā laikā visām cūkgaļas mērcēm pievienoju sinepes. Labi mīkstina gaļu un dod labu garšu.
25.03.2014 14:23 |
 
Reitings 230
Reģ: 04.02.2010
Mana personīgā recepte:

700 gr cūkas maltā gaļa
300 gr liellopa maltā gaļa
200 gr rīvmaizes
1 gab. vidēji liela sīpola
2 gab. olas
Ķiplokpipari, sāls
50 ml piens

Ieber bļodā malto gaļu, pievieno rīvmaizi, olas, smalki sagrieztu sīpolu, pienu, garšvielas.
Visu to samaisa viendabīgā masā un veido kotlešu formu pēc izvēles.
Kotletes cep uz vidēji lielas uguns, vairākas reizes apgrozot līdz tās izcepās zeltaini brūnas. Kad kotletes ir gatavas, tās izsautē uz mazas uguns ~20 min.
25.03.2014 14:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!