Legālās narkotikas

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Tikko noskatījos De facto sižetu par legālajām narkotikām: https://www.youtube.com/watch?v=Zi2pAckNfh0. Man gribas teikt - vienkārši ārprāts! Man paliek bail iedomājoties par to, kas šeit notiks pēc 10 un pat mazāk gadiem, ja viss tā turpināsies. Man būs jājūtas apdraudētai, izejot ārā no mājām, cerot, ka mani neapzags un nepiekaus kāds satrakojies spice lietotājs, kurš vēlas iegādāties jaunu devu? Nerunājot nemaz par bērnu laišanu vienus uz skolu un dažādiem pasākumiem. Un tie mazie bērni, kas tagad šo mēslu lieto - nākotnē dzīvos uz invaliditātes pabalstiem, jo būs kļuvuši par dārzeņiem, kā video tika minēts?

Nesen tieši redzēju video par vienu sievieti, kas manā pilsētā strādā ar cilvēkiem, kuriem ir atkarības. Jaunākajam viņas klientam ir tikai 9 !!!! gadi. Kas notiek ar pasauli?! Kā var šādas vietas darboties n-tos gadus un nespēt izdomāt veidu, kā šīs bodītes apkarot?!
24.03.2014 10:17 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Taču tagad, situāciju nesaprotu. Katru dienu ziņās ir jauni gadījumi, kad kāds saindējies ar spaisu, taču tas, neaptur jaunatni pamēģināt. Un tā vairs nav informācijas deficīta problēma. Gluži kā ar heroīnu un krokodillu Krievijā, visi zin, ka nedrīkst, taču vienmēr būs cilvēki, kuri riskēs.

Problēma ir taja ka šī legālā zālīte ir lēta, padomājiet tak jaunietis ja grib pīpēt zāli viņam ir izvēle iet pie dīlera, kas ir nelegāli, maksā vismaz 10-15 euro vai arī nopirkt pa 3 euro legālo mēslu... Loģiski ka jaunieši domās tā ka ai kas tad tur var notikt, uzpīpēs mazāk, tad jau viss būs labi, bet lūk tā nenotiek. Labākais variants kuru es varētu iedomāties ja šīs bodītes nevar iznīcināt, tad vajag viņas piespiest pacelt cenu, tā ka tikai pieauguši un atbildīgi cilvēki to varēs atļauties, bet jaunieši nē. Pieaugušie tad šo mēslu nepirks, un jaunieši nevarēs atļauties, rezultātā tā pat būs bankrots.
24.03.2014 13:03 |

Reitings 1051
Uzliekot šīm vielām kaut kādu nodokli, tiktu pacelta cena šīm vielām un tiktu iekasēta nauda, kuru tālāk varētu novirzīt kaut vai veselības jomai.
Bērni to visu dara aiz bezdarbības, kas savukārt ir akmens vecāku dārziņā ....

Uzskatu, ka tas, ka spice lietošana ir nonākusi tik tālu, ir visu mūsu atbildība. Māsīcas klasē (9. klase) bērni nekaunas ar skolotāju pēc vasaras brīvlaika apspriest, kur katrs kādā ballītē nodzēries līdz bezsamaņai un cik tas ir forši. Un skolotājs tikai uz visu noskatās un piedalās sarunā, nemēģinot paskaidrot, ka tas ir slikti un ka ir arī citas izklaidēšanās veidi.
24.03.2014 13:04 |

Reitings 17203
Un par to nodedzināšanu, nesen dzirdēju kaut kur, ka ik pa laikam kaut kur nejauši nosvilst šīs bodītes.

Jā ar to esmu dzirdējusi, un pareizi vien ir! tādas bodītes vajag iznīcināt! es tik ceru ka cilvēki kas to dara pēc tam necieš, un es ar ceru ka nekas cits nenodeg, tikai tā pati bodīte.

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Atceros, pamatskolā projekta ietvaros vācām datus par narkotiku veidiem un lietošanas sekām. Toreiz vēl par tādiem spaisiem informācijas nebija (tas bija pirms kādiem 12 gadiem), toties sīkie izdomāja citus veidus kā apreibināties un degradēties. Atceros, ka ārste mums stāstija par līmes ostīšanas sērgu - pat 7, 8 gadus veci bērni piesmērēja maisiņus ar līmi, mauca galvā un to elpoja. Šādi smadzenes tiek sabojātas ļoti ātri un līmes ostītāji mirst ļoti jauni. Tagad līmes vietā ir šitie sūdi.

Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009

24.03.2014 13:05 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Es to saucu par dabiigo atlasi. Ir pietiekami daudz informācijas, kā arī dzīvi piemēri par to, kādas ir sekas. Ja cilvēks ir tik stulbs un turpina to darīt - pats vainiigs.
24.03.2014 13:05 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
https://www.youtube.com/watch?v=x-MAWawztWg Narotiku tēma vienmēr atsauc atmiņā šo video.Nu žēl, nu žēl :D Nesaprotu, kas var patikt tādā transa stāvoklī.
24.03.2014 13:07 |

Reitings 1051
Labākais variants kuru es varētu iedomāties ja šīs bodītes nevar iznīcināt, tad vajag viņas piespiest pacelt cenu, tā ka tikai pieauguši un atbildīgi cilvēki to varēs atļauties, bet jaunieši nē.

Tas nav nekāds risinājums. Ja cilvēks no šīs vielas ir atkarīgs, tad viņam būs vajadzīga jauna deva un viņam nerūpēs cena. Līdz ar to palielināsies noziedzības līmenis. Vīrietis sižetā mēnesi spice narkotikās iztērē 500 eur un ir bez darba. Ne jau viņam ir nez kādi iepriekšējos gados veikti uzkrājumi.
24.03.2014 13:07 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Man patīk, ka centrā, tieši pie Origo tajos kioskos, kas pie mikriņiem, to draņķi tik atklāti tirgo. Pienās pie durvīm, un tev pa tajās durvīs izgriestu ludziņu smuki iedod. Regulāri tur stāv PP, reizēm pat ar busu un migalkām atbrauc, kko tur paskraida turpu šurpu, bet nekas nemainās - kā tirgoja tā tirgo. Eju uz darbu ap 8, un tur JAU pērk.. Gan bomžaras, gan "tīri un kārtīgi" jaunieši.. Viendien riktīgas malaļetkas rozā jaciņās klauvējās. Kā vispār ir reāli tādas bodes slēgt? Ok, es saprotu, ka tiem kiosku īpašniekiem piķis nāk no īres, bet pret viņiem pašiem nekādas sankcijas nevar būt, ka viņu telpās notiek šādas lietas? Kāda jēga tad PP tur caurām dienām stāvēt?
Un par tām lekcijām un visu pārējo. Re, 49. vsk (laikam, negribu sameloties) skolēns atstiepa kājas, kaut arī dienu pirms tam direktors visiem skandināja, cik tā lieta slikt. Kā jau te minēja - dabīgā atlase, izdzīvo stiprākais un gudrākais. Tāpēc man daļēji nav žēl - lai indējas, galvenais, lai mani tas neskar!
24.03.2014 13:08 |

Reitings 17203
Tas nav nekāds risinājums. Ja cilvēks no šīs vielas ir atkarīgs, tad viņam būs vajadzīga jauna deva un viņam nerūpēs cena. Līdz ar to palielināsies noziedzības līmenis. Vīrietis sižetā mēnesi spice narkotikās iztērē 500 eur un ir bez darba. Ne jau viņam ir nez kādi iepriekšējos gados veikti uzkrājumi.

Tādi kas ir atkarīgi jā, tādi vien paliks, toties jaunieši kuri vel nav pameiģinājuši vai ar ļoti maz ir meiģinājuši ir iespējams ka dēļ cenas palielināšanas nebūs spējīgi nopirkt šo mēslu. Šādi vismaz varētu tikt galā ar potenciālajiem nākotnē atkarīgajiem.
24.03.2014 13:12 |

Reitings 235
Reģ: 11.02.2014
Ok, es saprotu, ka tiem kiosku īpašniekiem piķis nāk no īres, bet pret viņiem pašiem nekādas sankcijas nevar būt, ka viņu telpās notiek šādas lietas?

Tieši tā! Viens no risinājumiem būtu, ja telpā ir atrastas legālās narkotikas, tad naudas sodu vajadzētu uzlikt ari telpas īpašniekam.
Vismaz tas viss nebūs tik redzamās vietās.
24.03.2014 13:14 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Par to vīrieti, visticamāk, ka zog. Metālu, telefonus, makus utt.
Tapēc teikt, ka,lai indējas tie citi-var jau teikt. Bet, ja neviens no tuvajiem nepīpē, tas nenozīmē, ka neskar, jo kaut kur viņiem nauda jādabū un mēs visi esam tie, kas viņiem rādās kā staigājošas naudas zīmes.
24.03.2014 13:16 |

Reitings 17203
Tāpēc man daļēji nav žēl - lai indējas, galvenais, lai mani tas neskar!

Principā saprotu šo, bet man paliek žēl varbūt ne to jauniešu, bet gan viņu vecāku, kuri iespējams pat nezin ka viņu bērns lieto šo vielu, bet tad vienā jaukā vakarā viņi saņem zvanu ka viņu bērns ir slimnīcā saindējies, vai arī miris, lūk tā man ir žēl, jo ne vienmēr vecāki var izkontrolēt to tīni, ir vienkārši tāds dumpinieciskais vecums ka jādara viss pretēji kā vecāki saka, jāseko pārējiem jauniešiem kā savam vilku baram un jādara viss ko dara viņi, tā sakot sasienas ar nepareizajiem cilvēkiem.
24.03.2014 13:16 |

Reitings 1267
Tādi kas ir atkarīgi jā, tādi vien paliks, toties jaunieši kuri vel nav pameiģinājuši vai ar ļoti maz ir meiģinājuši ir iespējams ka dēļ cenas palielināšanas nebūs spējīgi nopirkt šo mēslu. Šādi vismaz varētu tikt galā ar potenciālajiem nākotnē atkarīgajiem.

Liela daļa kļūst par atkarībniekiem pēc draugu iniciatīvas. Piedāvā pāris reizes un gatavs. Man arī ne reizi vien ir teikts: Davāaaaaj, uzpīpēe šitoo, tīik laba manta, Tev patiks, zašibiiis! Par laimi ir galva uz pleciem, bet bērnam draugs pateiks, ka baigi foršā lieta, uzpīpēs, patiks un vsjo, balle beigta. Mazie apzags arī savus vecākus, lai pie naudas tiktu.
24.03.2014 13:17 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
man paliek žēl varbūt ne to jauniešu, bet gan viņu vecāku, kuri iespējams pat nezin ka viņu bērns lieto šo vielu

es tomēr uzskatu, ka daļēji pie vainas ir tie paši vecāki un audzināšana. Nu nevar neredzēt, ka tavs bērns atnāk mājās apšķīlies un jokains. Vecāki pietiekami nekontrolē un neuzmana bērnu. Kad man bija trakie pusaudžu gadi, man bija vairāki piedāvājumi uzvilkt to pašu spaisu. Kāpēc es nevienu reizi to nedarīju? Tāpēc, ka zināju, ja vecāki pamanīs, ka tādu draņķi esmu pīpējusi, tad nedēļu zila staigāšu apkārt.
24.03.2014 13:27 |

Reitings 17203
Nē nu protams, vienmēr būs vecāki vainīgi, vienmēr būs draugu kas pieradinās to jaunieti pie tām narkotikām... un šādi tik tās diskusijas turpinās, bez risinājuma, tik saka ka ai vienmēr jau tas tā pat būt kā bijis, nekas nemainīsies, viss paliks sliktāk, bet nu bāc ja tik domās par to ka cilvēki paši ir vainīgi un to nekādīgi nevar apturēt tad jau šīs iestādes tik plauks uz ziedēs jo lūk visi uzskata ka nav jēga censties ko mainīt un palīdzēt. Protams nevienam neinteresēs citu liktenis līdz kāds no viņiem pazīstamajiem nebūs cietis dēļ šīm narkotikām. Man tiešām nepatīk tas ka cilvēki ir vienaldzīgi līdz kāds no viņu pašu radiem/draugiem tiek ievilkts šajā un cieš.

Es uzskatu ka vismaz ir jāmeiģina ko mainīt, vienalga vai tas jūs pašreiz ietekmē vai nē.
24.03.2014 13:33 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
es tomēr uzskatu, ka daļēji pie vainas ir tie paši vecāki un audzināšana.

+++

ko sēsi to pļausi. Normāls jaunietis ar piesātinātu dienu neies uz kaut kādu bodīti pēc kaut kādiem spaisiem.
Vecāki rukā 3 darbos no rīta līdz vakaram un tad brīnās , ka bērnu vairs nepazīst. Vecākiem ir jābūt blakus ( es to nedomāju fiziski ). Bieži vien vecākiem , nav daļas ko bērns ir darījis visu dienu , 21:00 ir mājās un labi, paši vecāki ir tā pārguruši, ka sarunas aprobežojas vien ar : kā gāja ? un tad mēģina atvaļinājumā ķert un grābt un nesaprot, ka bērnam sen jau ir citas autoritātes un citas intereses.
24.03.2014 13:34 |

Reitings 1267
Pa TV reklamējās, ka visas bodes ir aiztaisītas, tad sanāk, ka atkal jau plaukst un zeļ? Šķiet, ka valsts nemaz īsti negrib apkarot šo sērgu, jo neticu, ka tas ir ļoti grūti izdarāms. kaut vai piespriest cietumsodu uz kādu periodu par spaisa tirgošanu, lai selleri pabaidās par sekām. Nebūs tirgotāju, nebūs pircēju. Kāds jau vienmēr atradīsies, bet tomēr šī lieta nebūtu tik populāra un rokas stiepiena attālumā. Valsts tikai pamāj ar pirkstu, dīvaini.
24.03.2014 13:38 |

Reitings 17203
Wee protams ka vecākam ir jābūt blakus, bet piemēram manā gadījumā es dzīvoju ar māti, viņa lai uzturētu mūs strādāja pat 3-4 darbos, viņai laika priekš manis VISPĀR nebija, un es to vienkārši sapratu, bet ja ar es meiģinājusi būtu tādus dranķus pīpēt, es NEKAD nespētu pieņemt to ka kāds vainotu manu māti tajā, jo viņa tā jau visu savu dzīvi pakārtoja tā lai man būtu labāk, lai drēbes būtu, grāmatas būtu, izglītība būtu. Bet jā vienmēr atradīsies cilvēki kas vainotu tādus cilvēkus kā manu māti jo lūk viņām nav laika gan fiziski, gan garīi lai atrastu to saikni ar bērnu.

Un īstenībā piedrāst kurš ir vainīgs un kurš nē, TĀ PAT ŠĀDAS IESTĀDES IR JĀDABŪ LAI SIT CIET NEVIS JĀDISKUTĒ PAT TO KURŠ IR VAINĪGS PIE TĀ KA JAUNIEŠI NOINDĒJAS!
24.03.2014 13:40 |

Reitings 1051
kaut vai piespriest cietumsodu uz kādu periodu par spaisa tirgošanu, lai selleri pabaidās par sekām.

Man šķiet, ka laba ideja būtu arī piespriest piespiedu ārstēšanos vai to pašu cietumsodu par spice lietošanu.
24.03.2014 13:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)