Legālās narkotikas

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Tikko noskatījos De facto sižetu par legālajām narkotikām: https://www.youtube.com/watch?v=Zi2pAckNfh0. Man gribas teikt - vienkārši ārprāts! Man paliek bail iedomājoties par to, kas šeit notiks pēc 10 un pat mazāk gadiem, ja viss tā turpināsies. Man būs jājūtas apdraudētai, izejot ārā no mājām, cerot, ka mani neapzags un nepiekaus kāds satrakojies spice lietotājs, kurš vēlas iegādāties jaunu devu? Nerunājot nemaz par bērnu laišanu vienus uz skolu un dažādiem pasākumiem. Un tie mazie bērni, kas tagad šo mēslu lieto - nākotnē dzīvos uz invaliditātes pabalstiem, jo būs kļuvuši par dārzeņiem, kā video tika minēts?

Nesen tieši redzēju video par vienu sievieti, kas manā pilsētā strādā ar cilvēkiem, kuriem ir atkarības. Jaunākajam viņas klientam ir tikai 9 !!!! gadi. Kas notiek ar pasauli?! Kā var šādas vietas darboties n-tos gadus un nespēt izdomāt veidu, kā šīs bodītes apkarot?!
24.03.2014 10:17 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Esmu divas reizes saskārusies ar spaisa lietotājiem. Viena bija mana kursa biedrene, otras bija divas meitenes ar kurām kopmītnēs kopā dzīvoju diemžēl. Spaiss izsūc smadzenes un padara cilvēku par morālu invalīdu. Venīgais, par ko meitenes istabā spēja runāt, bija spaiss, citu interešu šiem cilvēkiem nav. Ne reizi vien centos ieskaidrot, kas ar viņām notiek, ka tas var beigties letāli, par to tikai pasmejas un iet uztīt. Tik degradētus cilvēkus redzēju pirmo reizi. Uz skolu pārtrauca iet, jo interesantāk ir aiziet uz Gogoļa ielu, satikt tur domubiedrus un aizet nopīpēties. Tā ir nopīpēta dzīve un ļoti sāpīga problēma Latvijai. Par to ir jārunā, ir jārāda bērniem pēc iespējas vairāk mākslas filmu par šo degredācijas līdzekli, kas var atņemt pašu dārgāko, kas mums ir. Bērni ne vienmēr uzsūc informāciju caur vārdiem, ir reāli jāparāda kāds izskatās narkomāns. Būtu jārīko ekskursijas uz narkoloģiju centriem, lai bērni redz to visu savām acīm un spēj aptaustīt, tad varbūt pateiks spaisam nē, jo būs iedvestas bailes.
24.03.2014 12:33 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es vienkārši nesaprotu kā vispār kas tāds var būt legāls, it īpaši ka ar katru dienu tik var dzirdēt vairāk un vairāk cilvēkus kuri ir cietuši dēļ legālajām narkotikām. Un tie jaunieši kas lieto to dranķi, velns nu kur viņiem prāts, vai tad neviens no viņiem nav dzirdējis kas var notikt lietojot šo dranķi??? Šādas iestādes jau sen būtu jāsit ciet.
24.03.2014 12:34 |

Reitings 137
Reģ: 13.03.2014
liela daļa pilnīgi stulbi iedomājas, ka ar viņiem jau tā nenotiks, ka viņi slimnīcā nenonāks un viņiem nekādu seku nebūs

pilnībā piekrītu. šitais 'ar mani tas jau nenotiks' ir jāizskauž ne tikai šajā jomā un jauniešu vidū.
24.03.2014 12:34 |

Reitings 235
Reģ: 11.02.2014
Spaiss izsūc smadzenes un padara cilvēku par morālu invalīdu.

Tieši tikko atradu šo karikatūru:

24.03.2014 12:41 |

Reitings 137
Šādas iestādes jau sen būtu jāsit ciet

jā, bet reāli nav tam likumisks pamats, jo to pārdod kā tēju vai smaržīgo vīraku utt
24.03.2014 12:42 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Mūsu valstij būtu jāiemācās pelnīt uz šīm lietām neviss karot ar vējdzirnavām ....

Kaut ko tik stulbu sakarā par šo tēmu, pirmo reizi dzirdu!
24.03.2014 12:46 |

Reitings 17203
jā, bet reāli nav tam likumisks pamats, jo to pārdod kā tēju vai smaržīgo vīraku utt

Jā vienīgais no smaržīgajām vīrakām neviens vel nav nomiris vai nonācis slimnīcā...
24.03.2014 12:49 |

Reitings 137
Miss Joker - Tu nepareizi mani saprati - tas viss tiek tirgots zem tāda nosaukuma (tēja, vīraks, ūdenspīpes tīrītājs)
24.03.2014 12:51 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Likumā jānosaka konkrētas vielas, kuras aizliedz. Tās tad neiekļauj tajā draņķī, bet izdomā arvien jaunas un jaunas kombinācijas, kuras dod to pašu efektu un ir atļautas. Aizliedz jaunās, atkal izdomā citas. Nezinu kā ar to cīnīties.
24.03.2014 12:51 |

Reitings 786
Reģ: 02.03.2014
Gadus piecus atpakaļ, kad parādījās pirmās Spais bodes pilsētā, daudzi jaunieši steidza iemēģināt, šo legālo brīnumu, bet pietika ar vienu reizi, lai sapratu, ka otreiz, ko tādu rokās neturētu. Briesmīgi nones jumtu.
Atšķirība tā, ka tolaik tas bija kas jauns, nebija informācijas, par vielas bīstamību, jo uz iepakojuma, sastāvā bija, it kā dabīgas izcelsmes, augu maisījums.
Taču tagad, situāciju nesaprotu. Katru dienu ziņās ir jauni gadījumi, kad kāds saindējies ar spaisu, taču tas, neaptur jaunatni pamēģināt. Un tā vairs nav informācijas deficīta problēma. Gluži kā ar heroīnu un krokodillu Krievijā, visi zin, ka nedrīkst, taču vienmēr būs cilvēki, kuri riskēs.
24.03.2014 12:52 |

Reitings 2059
Bet paga, ja šitie tiek dēvēti par tēju un vīrakiem utt., tur PVD nav jataisa kaut kādas kontroles?
Kāpēc šitie smēķējamie produkti vai kas viņi tur skaitās, netiek sūtīti uz laboratorijām,izpēti utt, lai gūtu apstiprinājumu tam, ka ir kaitīgs veselībai un dzīvībai un uz tā pamata vismaz rastos iemesls aizliegt pārdot un pielietotu sodus pārdevējiem,izplatītājiem.?
24.03.2014 12:53 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Un jā, ir jau arī tie augi, tikai ar ko viņi ir apsmidzināti, piesūcināti..
24.03.2014 12:54 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
spice ir tīrākā huiņa ar likumu vajadzētu aizliegt, bet nu, lai katrs dara, kā grib viņu dzīvē ne mūsējā un viņu izvēlē.
24.03.2014 12:55 |

Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Tie, kuri ir sapīpējušies, nemēdz uzbrukt cilvēkiem.
Tas nav iespējams. (nu vismaz es nezinu nevienu tādu)
Pati esmu savā laikā darījusi to.
Sajūtas ir vienkārši šausmīgas.
Tādas domas galvā nāk.
Nu, pretīgi, tagad atceroties paliek.

Arī tos, kurus pazīstu, kuri lieto nav agresīvi tajā brīdī.
BET regulāri lietojot, cilvēks paliek dīvains, nopietni.
24.03.2014 12:56 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Jā vienīgais no smaržīgajām vīrakām neviens vel nav nomiris vai nonācis slimnīcā...

Nu, ja vīrakus kāds tiešām mēģinātu papīpēt vai kā citādi lietot, tad nevar zināt, kas un kā :D

Problēma ir pavisam vienkārša, lai aizliegtu kādu vielu, tai jābūt ar konkrētu ķīmisko sastāvu un pielitojumu. Šitiem tak katrai partijai kaut ko izmaina un viss - aizliedz vienu, pārdošanā nonāk kaut kas cits. Ej un pierādi, ka tajā paciņā patiešām nav mēslojums kaktusiem. A tas, kurš mēslojumu kaktusiem mēģina pīpēt, pats vainīgs. Bet kamēr panāks, lai šādu mēslojumu kaktusiem aizliedz, pārdošanā būs kaut kas gandrīz identisks, bet sauksies kā katlu tīrītājs.

Reitings 2059
Ai ,ziniet, drīz jau tie jaunieši man liekas, apreibināsies no acetonā mērcētiem zirga s*diem, jo galvenais, ka tik kaifs.

Reitings 17203
Miss Joker - Tu nepareizi mani saprati - tas viss tiek tirgots zem tāda nosaukuma (tēja, vīraks, ūdenspīpes tīrītājs)

Nu jā, bet mēs VISI zinam kas tas ir! Mēs zinam ka tā ir tīrākā ķīmija! inde! Un jaunieši no tā cieš vai nu dēļ stūlbuma vai citu ietekmes, bet valsts tā pat atļauj viņiem pastāvēt. Goda vārds ja varētu paņemtu un tās iestādes nodedzinātu līdz ar zemi.
24.03.2014 12:58 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
eksotika, nevar zināt vai jau neapreibinās. Pirms gadiem 8 laikam, divas reizes ar lekcijām pabiju jauniešu rehabilitācijas centrā. Jaunieši stāstīja no kā vien viņi nemēģinājuši apreibināties... Man fantāzija nav tik plaša, lai ko aptvertu, kur nu vel līdz tam aizdomātos. Jaunākajam atkarīgajam bija 7 gadi.
24.03.2014 13:01 |

Reitings 137
Nu jā, bet mēs VISI zinam kas tas ir! Mēs zinam ka tā ir tīrākā ķīmija! inde! Un jaunieši no tā cieš vai nu dēļ stūlbuma vai citu ietekmes, bet valsts tā pat atļauj viņiem pastāvēt. Goda vārds ja varētu paņemtu un tās iestādes nodedzinātu līdz ar zemi.

Mēs zinām arī to, ka valsti izzog pašu deputāti. Mēs daudz ko zinām, bet reāli esam bezspēcīgi. Un tas ir tik skumji.
Un par to nodedzināšanu, nesen dzirdēju kaut kur, ka ik pa laikam kaut kur nejauši nosvilst šīs bodītes.
24.03.2014 13:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)