Izmisums.. ;(

Reitings 295
Reģ: 26.08.2012
Kā lai 21 gadīga meitene nodrošina sev patstāvīgu dzīvi? Darbu savā profesijā, kuru studēju, atrast nevaru bez izglītības, jāmācās vēl četri gadi. Praksi jā, bet tur jau nemaksā un ja maksā, tad jau niecīgi. Ir kādas normālas vakances studentēm, izņemot apkalpojošo personālu? :(
21.03.2014 17:44 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Vidējā izglītība un nepabeigta augstākā. Pašlaik studēju 2. kursā.
Lai atrastu darbu svarīgākas ir tavas prasmes un talanti. Kas ir tas, ko tu vari dot? :)
Tu proti labi valodas? Varbūt tu labi rasē vai pieproti IT lietas? Sevišķi šajā dzīves posmā liec lielāku uzsvaru uz to, ko tu proti un vari dot uzņēmumam/-iem, kuros vēlies strādāt..
Ja tev nav nekādu prasmju, atrod laiku un attīsti tās.
21.03.2014 18:19 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es teiksu taa,ka laikam loti priecaatos,ja man buutu darbs-vienalga kaads sakumaa,lai tikai buutu taa naudina+
21.03.2014 18:19 |

Reitings 27552
Šī problēma, ka cilvēks negrib darīt mazumiņu vai ko vienkāršāku nav viņai vienīgajai, ir daudz tādu cilvēku, kas nesāks darīt pilnīgi nekādu darbu, jo viņam, redziet, ir divas augstākās izglītības. Šādi uzskati nāk no apkārtējiem cilvēkiem, kas bieži ir uzlikuši lielas cerību važas uz konkrētā indivīda pleciem..
Tu saproti ka tadi velak bezdarbniekos un pie psoholiegiem ir rindu rindām ? Nu mazliet realak jaskatas uz dzivi. Nevar nez ko gribet. Cik ārstus zinu lielak dala studejot haltūrēja ka sanitari, tada pie tiem ārstiem rindas.
21.03.2014 18:22 |

Reitings 27552
Šī problēma, ka cilvēks negrib darīt mazumiņu vai ko vienkāršāku nav viņai vienīgajai, ir daudz tādu cilvēku, kas nesāks darīt pilnīgi nekādu darbu, jo viņam, redziet, ir divas augstākās izglītības. Šādi uzskati nāk no apkārtējiem cilvēkiem, kas bieži ir uzlikuši lielas cerību važas uz konkrētā indivīda pleciem..
Tu saproti ka tadi velak bezdarbniekos un pie psoholiegiem ir rindu rindām ? Nu mazliet realak jaskatas uz dzivi. Nevar nez ko gribet. Cik ārstus zinu lielak dala studejot haltūrēja ka sanitari, tagad pie tiem ārstiem rindas.
21.03.2014 18:22 |

Reitings 1707
Tu saproti ka tadi velak bezdarbniekos un pie psoholiegiem ir rindu rindām ? Nu mazliet realak jaskatas uz dzivi.
Jā, es saprotu. Un pie psihologa viņiem pilnīgi noteikti ir iemesls būt. Domāju, ka jebkuram cilvēkam ir pirms profesijas izvēles jānomet tās bailes - "ko par mani padomās, ja strādāšu vienkāršāku darbu?" Tieši tās apkārtējo uzliktās cerības neļauj cilvēkiem skatīties uz dzīvi reālāk.. Taču tas, ka meitenei 21 gada vecumā ir ambīcijas, nav nekas slikts :) Arī manī deg nepacietība "izaugt" no šī studenta statusa, bet pacietību. Viss notiks tad, kad tam jānotiek. Arī autorei novēlu pacietību.
21.03.2014 18:28 |

Reitings 295
Reģ: 26.08.2012
Man vienkārši kaut kāds trakais depresīvais stāvoklis uznācis! :( Ka dzīvē jau nekas nekad nebūšu utt.
21.03.2014 18:33 |

Reitings 1707
Man vienkārši kaut kāds trakais depresīvais stāvoklis uznācis! Ka dzīvē jau nekas nekad nebūšu utt.
Man arī tādas lietas uznāk :) Taču pagaidi, viss pāries.. Studentam būt ar lielām ambīcijām pret dzīvi nav viegls uzdevums.
Ko tu mācies?
21.03.2014 18:34 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Kaut kā te daža laba pārspīlē, ka studentei obligāti jāstrādā apkalpojošajā sfērā :D
Man paveicās, ka 1. kursā jau dabūju darbu, kas nav saistīts ar apkalpojošo sfēru, ar laiku mans amats "pacēlās" līdz ar ko CV jau ir ļoti simpātiskā paskatā. Vajag tikai meklēt un nebaidīties pieteikties uz vietām, kur šķiet, ka netiksi.
21.03.2014 18:36 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Ārzemes pec ūber labs augstskoals ar izcilu diplumu nereti strada darbu paris pirmos gadus par velti...par baltu velti... par tikai iespeju.

Kurās valstīs un specialittātēs šāda situācija ir? Neapšaubu, bet interesē
21.03.2014 18:40 |

Reitings 570
Reģ: 17.12.2013
Es teiksu taa,ka laikam loti priecaatos,ja man buutu darbs-vienalga kaads sakumaa,lai tikai buutu taa naudina

No sākuma ir vērts pastrādāt to melno darbu, lai vēlāk var novērtēt to kāpšanu pa karjeras kāpnēm un izaugsmi, pašai arī rūdījums un vēlāk gandarījums par to, ko vari paveikt saviem spēkiem.
Nu, nu, jau jūs pārspīlējat. Protams, ka ir iespējams dabūt normālu darbu birojā arī bez izglītības un pieredzes. Vienkārši pašai ir sevi jāpiedāvā un jāpierāda, ko tu vari sniegt uzņēmumam, kurā patiešām vēlies strādāt, nevis jāatsaucas uz vakancēm, kur konkursi utt.

Sava taisnība arī šeit, viena paziņa bija dabūjusi darbu bankā, arī bez augstākās izglītības. Daudz ir atkarīgs arī no iespējām un reizēm veiksmes.
21.03.2014 18:41 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kubiete, aizkāru Tevi, jo strādā apkalpojošā personālā? Var just. Pēc tavas runas

Bingo! Turklāt pēc runas veida var spriest, ka augstāka izglītība pagāja garām, tāpēc tāda kašķīga un mūžam neapmierināta. Pietiek riet, labāk ej pamācies kaut ko.

Piekrītu, ka darbs ir darbs, bet, ja meitene nevēlas strādāt apkalpojošā sfērā, tad nekas nosodāms tas nav. Slikti būtu, ja meitene negribētu strādāt vispār. Jā, tas būtu degradējoši.
Un nekas kopīgs ar ambīcijām te nav. Nevēlešanās strādāt par apkalpojošo personālu (negribu apvainot nevienu meitenei, jo nekad neesmu uzskatījusi apkalpojošā sfērā strādājošus par zemāka slāņa cilvēkiem. Nē!) nenozīmē, ka meitene tēmē uz vadītāja amatu ar 1000 EUR lielu algu. Te laikam jāpabrīnas par tādu indivīdu domāšanas spējām, kuri uzskata, ka nav vērts censties un gribēt ko citu.
21.03.2014 18:43 |

Reitings 27552
Samgi maldies, ka jau mineju pie mums pat apkopejam pārsvarā ir augstaka izglītība.Nu nav ta nekada brinumu panaceja, nu nav. Cits bez izglītības atradis labu darbu, un forumos neraudās. :D
21.03.2014 18:45 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
esot atkarīgai no klientu labvēlības un naudas maka biezuma.

Dumja nu, paradi man kur ta nav???????????? Kur... ta ir it visur...

Kubiete, nu nav tā visur, tiešām nav, saku pēc savas pieredzes, arī tagad tādā darbā strādāju, kur tā nav.
21.03.2014 18:50 |

Reitings 1707
Un nekas kopīgs ar ambīcijām te nav
Manā vārdu krājumā ambīcijas nenozīmē iekārot darbu, kur maksās 1000€ :) Ambīcijas saprotu kā vēlēšanos sasniegt kaut ko vairāk par to, kas ir. Tā kā mums visiem ir kaut kādas ambīcijas. Jaunībā gan lielākas un spilgtākas.
21.03.2014 18:50 |

Reitings 211
Reģ: 20.05.2013
Padalīšos ar savu pieredzi -
tikko palika 22, mācos kultūras jomā. Pati vēl mazliet gleznoju, patīk organizēt visu ko, pati pašlaik strādāju ar bērniem. Vēl strādāju Arēnā, piepelnos vēl rakstot reklāmas rakstus. Visu laiku man ir ko darīt, katru dienu atrodu kā naudiņas nopelnīt.
Ir jau viegli čīkstēt un teikt, ka darba nav, bet vienkārši pašai vajag būt POZITĪVI aktīvai - sapazīties ar interesējošās jomas cilvēkiem, gūt kontaktus. Ir tāds labs teiciens - Ja vēlies kur būt - uzrodies pats un esi noderīgs!
Lai veicas!
21.03.2014 18:51 |

Reitings 211
Reģ: 20.05.2013
Un ja tā padomā par to apkalpojošo sfēru - kas tad tur slikts strādāt ar cilvēkiem kafejnīcā? Normāli, jau Arēnā pusgadu strādāju, arī tur var gūt visādus jaunus kontaktus, kas var palīdzēt ar darbiem citās jomās.
Pozitīvāk :)
21.03.2014 18:53 |

Reitings 11330
Man paveicās, ka 1. kursā jau dabūju darbu, kas nav saistīts ar apkalpojošo sfēru, ar laiku mans amats "pacēlās" līdz ar ko CV jau ir ļoti simpātiskā paskatā. Vajag tikai meklēt un nebaidīties pieteikties uz vietām, kur šķiet, ka netiksi.

+++

Tas pats. Kopš 1. kursa sāku strādāt biroja darbu. Nostrādāju 3 gadus un aizgāju, jo sapratu, ka laiks meklēt darbu savā nozarē. Mana un līdzīgas pieredzes rāda, ka var dabūt darbu arī citur, ja nav vēlme strādāt par pārdevēju/kasieri/vismīli. Galvenais vispār GRIBĒT strādāt, mācīties, attīstīties.

Reitings 653
Reģ: 29.01.2009
Ak, Kubiet, no Tevis strāvo tik inteliģenta būtne! Paldies! Stimuls man tikties kaut kur augstāk, lai savu karjeru nebeigtu Cosmo portālā

Turklāt pēc runas veida var spriest, ka Kubietei augstāka izglītība pagāja garām, tāpēc tāda kašķīga un mūžam neapmierināta. Pietiek riet, labāk ej pamācies kaut ko.

+++

Autorei, studējot 1.kursā JAU strādāju par projekta vadītāja asisteni. Draudzenes strādaja par biroja administratorēm, reklāmas menedžerēm... Atrast IR grūti, bet ir jāmeklē. Jo darbu apkalpojošā sfērā atrast ir vieglāk.

Reitings 11330
Maya, bet tieši tā :)
21.03.2014 18:55 |

Reitings 27552
Bet jūs strādājat nevis cosmo čīkstējāt, jūsti starību??????:D uin p;ovtorjaju žirafēm...:D

pie mums pat apkopejam pārsvarā ir augstaka izglītība.Nu nav ta nekada brinumu panaceja, nu nav un ta ir realitāte. Ta ka pliks diploms it neko nenozīme:D un labi sen jau LV :D
21.03.2014 18:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits