Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zivis - receptes

 
Reitings 797
Reģ: 29.01.2009
Sveikas! Tā kā pēdējā laikā ir sajūta, ka vēlos samazināt gaļas patēriņu (pavasaris, vieglums un tā), tad vēlētos vairāk ēst/gatavot zivju ēdienus. Līdz šim no zīvīm vispār ēdu tikai lasi (nejau katru dienu, protams, neesmu buržujs:D), tāpēc nemaz nezinu, kā īsti pagatavot/ar ko kombinēt zivis.

Izvairos no siļķēm, skumbrijām u.tml. kūpinājumiem un marinētām zivīm, jo tur ir nenormāli daudz sāls (veselība + lietoju samērā maz sāls un līdz ar to visas zivis iepakojumos sķiet nenormāli sāļas).

Vai ir kādi labi recepšu ieteikumi? Vēlams kaut ko vieglu - vidēji vieglu pagatavošanas ziņā
+ man virtuvē nav krāsns... :)


Paldies jau iepriekš!
19.03.2014 13:13 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Mmm, kā man sagribējās siļķi vai skumbriju.
Esmu kritusi uz zivīm pēdējā laikā (l)
19.03.2014 13:23 |
 
Reitings 797
Reģ: 29.01.2009
:D PMS? :D Man parasti pirms mēnešreizēm šķiet, ka es varētu pārtikt no sāļām zivīm vien :D
19.03.2014 13:24 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Varētu būt :D
Pēdējās trīs dienas nevarēju ieēst neko, kunģis sāpēja,ka tik turies, slikta dūša,bet nu esmu atpakaļ formā :D
19.03.2014 13:28 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Man garso konserveets tuncis - salaatos, ar pastu. Balto zivi var cept tapat kaa karbonaadi, olaa un mitlos, vai vienkaarsi taapat uz pannas izcept ar dazaadaam garsvielaam.
19.03.2014 13:48 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Man garšo tuncis olīveļļā, to lietoju salātos vai dažreiz pastā.
Kādas baltās zivis Jūs pērkat?gribu cepeškrāsnī uzcept follijā. Uz tirgu diemžēl netieku, tur jau laikam plašākā izvēle.
19.03.2014 13:52 |
 
10 gadi
Reitings 3851
Reģ: 29.01.2009
parasti pērku saldētas zivis- heku, mintaju vai tilapiju, visas ļoti garšīgas, gatavoju uz pannas vai cepeškrāsnī follijā ar sviestu un garšvielām.
un protams lasis-kad ir atlaides pērku veselu lasi un sutinu cepeškrāsnī, Rimi tagad atlaides svaigam lasim!
19.03.2014 13:56 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Jā, lasis ar mums ir cieņā, bet tieši par tām baltajām zivīm, saldētās noteikti nevēlos pirkt, jāapskatās lielajā rimi, tās baltas visas garšo līdzīgi?
19.03.2014 14:05 |
 
Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Mums šovakar būs laša zupa,es viņu vāru nevis no asakām, bet lieliem filejas gabaliem, jo man gribas, lai zupā ir gana daudz gaļas. Ja vāra kopa ar ādu, buljons nemaz nav pliekans. Ļoti vienkārša un ātra, klāt kartupeļi, burkāni un sīpoli, šķīvī dilles un loki.
Kad esmu Latvijā,gandrīz katru dienu ēdu zivis no tēta zivju dīķa, vislabāk garšo karpa, kūpināta vai vienkārši uz pannas apcepta miltos un olā.
19.03.2014 14:09 |
 
Reitings 766
Reģ: 29.01.2009
parasti pērku saldētas zivis- heku, mintaju vai tilapiju


Neēdat tās "zivis".. tur zivs nav blakus stāvējusi!
19.03.2014 14:09 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Baltaas zivis negarso visas vienaadi. Juuras ziviim garsa noteikti atskirsies no salduudens ziviim.
19.03.2014 14:16 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
GRILLĒTA DORADA (JŪRAS KARŪSA)
2 veselas un attīrītas doradas,
olīveļļa cepšanai;
jūras sāls;
svaigi malti pipari;
zaļumu bunte (dilles, pētersīļi);
citrons.
PAGATAVOŠANA
Grilla pannā uzkarsē olīveļļu līdz ļoti karstai konsistencei. Šis ir pats nozīmīgākais posms jebkuram ēdienam ,kuru cepj. Doradas ierīvē ar jūras sāli, apkaisa ar pipariem, vidiņu pilda ar sakapātiem zaļumiem. Cep no abām pusēm, līdz virsiņa ir kraukšķīga. Pirms pasniegšanas, apšļaksta ar svaigi spiestu citrona sulu. Tik vienkārši. Voilà!
19.03.2014 14:18 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Parasti gatavoju līdakas fileju, lasi vai tunci. Tuncis ir salātos, lasis follijā un cepeškrāsnī, bet līdaka vienkārši ar garšvielām un uz pannas. Reizēm nopērku gabaliņu kūpinātas sviesta zivs. Zivis pērku Centrāltirgū.
19.03.2014 14:19 |
 
Reitings 3044
Reģ: 30.06.2010
Lai arī neesmu nekāds zivju eksperts, bet vienu zinu noteikti, ka saldētās zivis pirkt nevajag. Es arī vienu brīdi tādas pirku, bet tad skolā uzzināju nelabas lietas.
19.03.2014 15:16 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Tās saldētās taču ne pēc kā negaršo... :(

Copes sezonā cepu līdakas, karpas, zandartus, utt. Visbiežak cepu parastajā majas gaumē - panētas olā un miltos. Reizēm vnk cepeškrāsnī uz cepampapīra ar pipariem, dillēm, citroniem.

Kad pēc šitām zivīm pagaršo saldēto pangasiju, tad toč tā pēc zivs negaršo.

Ziemas sezonā lasis, forele - kā parādās akcijas, tā stiepju mājās un cepu cepenē kā steikus. No galvām vāru zupiņas.
19.03.2014 15:29 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Zupas, ceptas uz pannas ar panējumu vai bez, klāt piedevas pēc saviem ieskatiem. Zivju kotletes.
19.03.2014 15:41 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
man garšo cepta forele ar citrona suliņu un sviestu pa virsu, kā arī zivju zupa :)
19.03.2014 15:52 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man ljoti garsho visa veida tvaiceetas zivju filejas. Iztvaicee un uz shkiivja apshlaksti ar citronu, pipariem.
19.03.2014 16:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits