Darbs Rīgā (Maximā) ar apmaksātu dienesta viesnīcu. :)

Reitings 132
Reģ: 04.03.2014
Sveikas meitenes! Tā kā man parunāties un apspriest savu tālāko nākotni īpaši nav ar ko, tikai mamma un labākais draugs, tāpēc vērsīšos pie Jums ar savu problēmu, lieta tāda ka pēc skolas beigšanas es intensīvi meklēju darbu savā mazpilsētā un jau vairāk kā pusgadu nekur neko diemžēl nevarēju dabūt , gāju uz pārrunām , bet viss bija velti, jo visur prasīja pieredzi utt.

Īpaši daudz pazīstamo man nav kā jau minēju, jo šajā mazpilsētiņā vairākums dabū darbu tikai caur pazīstamiem, tā nu man vairs cīnīties nav spēka un velti gaidīt kādu zvanu ar darba piedāvājumu, esmu visu izskatījusi, darījusi visu kas manos spēkos , likusi savus sludinājumus ss.lv utt, tiešām visu, un ar asarām acīs cerējusi uz kādu atsaucību par darbu, bet nu viss velti pusgads ir iztērēts, un pienācis liels solis , kuru jau arī ar mammu esmu aprunājusi un viņa piekrītot , kā teikt braukšu strādāt uz Rīgu uz veikalu jeb sīkāk MAXIMU, ar apmaksātu viesnīcu, bet ko es no Jums vēlos?

Vēlos uzzināt varbūt kādai arī ir bijusi tāda situācija un no pieredzes var pateikt, vai es izvēlos pareizo ceļu? Zinu, ka varbūt Jums tas liksies stulbi, bet nu tiešām esmu ļoti satraukusies, jo Rīgā nevienu reizi neesmu bijusi un man tiešām bail, ļoti bail no šī liela dzīves soļa, liekas izkāpšu autostacijā un apjukšu tur pat uz vietas, jo nezināšu kur doties uz kādu ielu utt, vēlētos uzzināt Jūsu domas par šo..

Iespējams Rīgā dabūtu un kādu labāku vakanci, bet diemžēl tas nav iespējams, jo ceļš ved tikai uz dienesta viesnīcu, jo nav savas dzīvesvietas , kur nu vēl tur kādu pazīstamo..

Meitenes, lūdzu iztiksim bez apvainojumiem, kritikas utt. Tiešām esmu ļoti apjukusi.. :(
04.03.2014 22:13 |

Reitings 132
Man diemžēl iesākumam nav nekādas naudas, lai varētu no sākuma īrēt dzīvokli, vai samaksāt par skolnieku kojām, tāpēc man pagaidām atliek tikai maxima un tad jau jādara kā meitenes rakstīja būs.., Ervīn paldies arī par to, ka paskaidroji arī sliktu situāciju. :D Noteikti noderēs.
05.03.2014 11:12 |

Reitings 359
Reģ: 25.09.2013
Loreta, sāc ar kafejnīcām un restorāniem, jā, būs grūti, saku pēc pieredzes, bet domāju, kas tas ir labāks variants. Neesmu lasījusi visu diskusiju, bet kur vēl Tu esi sūtījusi savu CV?
ja gribi strādāt veikalā, sūti uz kādiem normāliem, kaut vai apģērbu veikaliem, pati nesen biju bez darba,arī sūtīju uz apģ.veikaliem, un bez pieredzes biju uzaicināta gan uz interviju, gan nākamajā dienā jau izmēģināt darbu.

veiksmi!
05.03.2014 11:18 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Runājot par dzīvesvietas jautājumu, varu ieteikt paskatīties sludinājumus vai pašai ielikt kādu, ka meklē mazu istabiņu. Ir tā, ka pārsvarā visur prasa iemaksāt kādas pirmās iemaksas vai norēķināties par pirmo mēnesi jau ievācoties, taču ir gadījies, ka pati esmu saskārusies ar variantiem, kuros piedāvā istabu, bet naudu par īri un komunālajiem maksājumiem var samaksāt pēc pirmā nodzīvotā mēneša. Ja izdotos atrast tādu variantu un reizē atrast darbu kādā kafejnīcā vai picērijā, tad maksu par istabu varētu segt no pirmās algas. Nesaku, ka tādi sludinājumi ir daudz, taču, kā jau minēju, pati esmu ar tādiem saskārusies. It īpaši, ja saimnieki ir saprotoši un pats īrnieks tajos rada uzticību.
Mans pirmais darbs arī bija ātrās ēdināšanas uzņēmumā. Pēc tam sagadījās, ka tiku arī Maximā. Noteikti, ja tagad vajadzētu izvēlēties, ar visām četrām būtu par pirmo variantu. Protams, pirmajā vietā noskriešanās bija traka, taču bija stundas, kad klienti tikpat kā nebija. Tad darbinieki varēja paši sev uztaisīt gan kādu kebabu, gan picu, nesteidzīgi paēst un par to nevajadzēja maksāt. Lai gan pēc darba kājas sāpēja un mugura arī, darbs man patika. Katru dienu sastapos ar interesantiem klientiem un bija tiešām forši. Maximā jau pirmajā dienā bija traki. Strādāju zālē. Es, būdama jauniņā, saņēmu klientu apvainojumus, uzbrēcienus utt., jo uz viņu atbildēm nevarēju tik ātri reaģēt pa cik būdama veikalā pirmo dienu, patiešām nezināju kur var atrast saulespuķu sēklas. Milzīgie rati ar precēm nāca vēl un vēl, kamēr vecākās pārdevējas gāja ēst un pīpēt, es rāvos kā traka, lai paspētu visu izkrāmēt un izpakot. Ja būtu gājusi ēst, tad darbs ievilktos vēl uz pāris stundām, tāpēc labāk strādāju. Rezultātā tik un tā no darba mājās tiku 3 stundas vēlāk kā paradzēts. Protams, darbs paliek darbs un arī šo padarīju, taču ar savu piemēru gribu teikt tikai to, ka ir citi varianti, kuri ir labāki gan attieksmes, gan algas ziņā. Izskati visus variantus un varbūt tiešām palaimējas atrast ko labāku, kaut vai sākumā. Veiksmi! :)
05.03.2014 12:15 |

Reitings 264
Reģ: 21.11.2013
Vai Tev nav kāda ..paziņa, mammas/tēta radi Rīgā, pie kuriem varētu iesākumā apmesties?!

Piekritīšu meitenēm- Maxsima, kā galējais solis, noteikti painteresējies vietās, kuras meitenes minēja.
Pluss zinu, ka māsīca savu pirmo darba pieredzi ieguva Zvaigznes grāmatnīcā.
Darbs tīrāks, manuprāt, kā kādā Maxsimā un arī interesantāks.
05.03.2014 12:28 |

Reitings 132
Dūu- jau minēju , nav diemžēl neviena, un Rīgā arī nekad neesmu bijusi. Ja būtu , protams, ka sameklētu ko labāku , Rīga noteikti ir daudz piedāvājumu.
05.03.2014 12:34 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
es tev ieteiktu rimi labaak nekaa maximu un supernetto, jo rimi kaada nodalaa (maize, kases, pieni, gastr utt) tiksi stradat, tur arii stradasi, nevis kaa supernetto sedesi kasee, kramesi plauktus un visu mazgaasi un rausies pa visiem veikala sturiem ;)
05.03.2014 13:46 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Nezinu, vai skaitās, bet es kādreiz 2 vasaras strādāju maximā!
Nezinu, man ļoti patika :D
Liels bonuss, ka maximā arī baro!
05.03.2014 13:53 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Tas, kāds būs kolektīvs ir viss veiksme...
Tas, ka tā ir Maxima, nenozīmē, ka būs slikti! :P
05.03.2014 13:54 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
izlasot visu šo...spēju just vienīgi žēlumu. dažiem gan ir skumjš liktenis.
05.03.2014 14:52 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Loreta, vai visu šo laiku kamēr nestrādāji nebiji iestājusies bezdarbniekos? Jo jauniešiem tiek piedāvāti dažādi kursi, varēji izmācīties par lietvedi un rīgā meklēt darbu kā sekretāre, lietvede.
05.03.2014 15:02 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ti dažādi kursi, varēji izmācīties par lietvedi un rīgā meklēt darbu kā sekretāre, lietvede.
:D :D :D Pec kursiess Riga darbu ..nedabus nekad. Nesmīdini, un laukos kursus gruti dabut,.
05.03.2014 15:07 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Kura gan cita, ja ne Kubiete :D
Meitene ir no mazpilsētas, ne laukiem. Jāmācas 4 mēnēšus vēl jāiet praksē un par to vēl maksā stipendiju, nav jau tikai lietvedes kursi, ir arī citi..
05.03.2014 15:09 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Man patīk šī Loreta atšķirībā no tām bļāvējām, ka smagi, grūti, neizturami, nebaidās no darba, meklē iespējas, nevis čīkst, ka slikts darba devējs un miljonus par nekā nedarīšanu nemaksā.

Lai veicas!
05.03.2014 15:20 |

Reitings 132
peekaboo- Ne visiem cilvēkiem viss uzreiz iedots, kāds tur skumjš? Esmu priecīga, ka beidzot dodos uz Rīgu un BEIDZOT man būs darbs. :)
05.03.2014 15:35 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Tās, kas nav strādājušas Maximā un kaut ko ir dzirdējušas pa ausu galiem - labāk paklusēt! Velns nav tik melns kā viņu mālē! :)
05.03.2014 15:50 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
un vispār - kurš darbs gan ir viegls?!
05.03.2014 15:52 |

Reitings 27552
Kura gan cita, ja ne Kubiete
ja tu doma ka lauku skuķim dos Riga darbu pēc sekretares kursiem rūgti maldies. Tagad sekretarem ir parsvara augstaka izglitiba, vai studentes. Pliki kursi neko daudz nedod. Pie mums pat konditorus nenem darbā pēc kursiem. Tikai ar pieredzi, un proftehnisko izglitibu. Vienu panema tikai ar pieredzi, bet kadas tortes vina taisa... ka dekorēē. Un tas ir izņēmums kas apstiprina likumsakarības.
05.03.2014 16:27 |

Reitings 27552
izlasot visu šo...spēju just vienīgi žēlumu. dažiem gan ir skumjš liktenis.
Tu tak esi īpatna. Skumuji ir tiem kas jauni slimo un mirst, kas dzīvo āfrikas kada valstī un mirts badu. Citi strada smagu darbu,precas,mil,audzina bernus-un iedomajies ir laimigi! Doma laimīgs drikst but tikai miljonars? Sekli madām,ļoti sekli.
05.03.2014 16:29 |

Reitings 69
Reģ: 09.02.2014
S80, no kurienes Tu esi? Es ar tur vasarās mēdzu piestrādāt agrāk. :)
05.03.2014 17:01 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Tu tak esi īpatna.

nu tevi, te diezvai kāda dīvainībā pārspēs.

te nav runa par naudu, bet dzīvi kā tādu, dzīvo kautkādā kaktā, pat rīgā nav bijusi, nu tad man ir jautājums ko vispār šī meitene dzīvē ir redzējusi. un tagad, brauks uz rīgu strādāt maksimā par kapeikām un dzīvos kaut kādā sociālajā mājā. man tas izklausās drausmīgi.

piedodiet man, ka dzīves līmenis Latvijā man liekas nožēlojams. es to neuzskatu par normu un šāda situācija kā konkrēti Loretai man liekas vienkārši skumja...
bet nu esiet laimīgi savos mazajos dzīvoklīšos ar 4 bērniem un kasieres darbu maximā, man vienalga. katrs dzīvo kā grib.
05.03.2014 20:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits