Runājot par dzīvesvietas jautājumu, varu ieteikt paskatīties sludinājumus vai pašai ielikt kādu, ka meklē mazu istabiņu. Ir tā, ka pārsvarā visur prasa iemaksāt kādas pirmās iemaksas vai norēķināties par pirmo mēnesi jau ievācoties, taču ir gadījies, ka pati esmu saskārusies ar variantiem, kuros piedāvā istabu, bet naudu par īri un komunālajiem maksājumiem var samaksāt pēc pirmā nodzīvotā mēneša. Ja izdotos atrast tādu variantu un reizē atrast darbu kādā kafejnīcā vai picērijā, tad maksu par istabu varētu segt no pirmās algas. Nesaku, ka tādi sludinājumi ir daudz, taču, kā jau minēju, pati esmu ar tādiem saskārusies. It īpaši, ja saimnieki ir saprotoši un pats īrnieks tajos rada uzticību.
Mans pirmais darbs arī bija ātrās ēdināšanas uzņēmumā. Pēc tam sagadījās, ka tiku arī Maximā. Noteikti, ja tagad vajadzētu izvēlēties, ar visām četrām būtu par pirmo variantu. Protams, pirmajā vietā noskriešanās bija traka, taču bija stundas, kad klienti tikpat kā nebija. Tad darbinieki varēja paši sev uztaisīt gan kādu kebabu, gan picu, nesteidzīgi paēst un par to nevajadzēja maksāt. Lai gan pēc darba kājas sāpēja un mugura arī, darbs man patika. Katru dienu sastapos ar interesantiem klientiem un bija tiešām forši. Maximā jau pirmajā dienā bija traki. Strādāju zālē. Es, būdama jauniņā, saņēmu klientu apvainojumus, uzbrēcienus utt., jo uz viņu atbildēm nevarēju tik ātri reaģēt pa cik būdama veikalā pirmo dienu, patiešām nezināju kur var atrast saulespuķu sēklas. Milzīgie rati ar precēm nāca vēl un vēl, kamēr vecākās pārdevējas gāja ēst un pīpēt, es rāvos kā traka, lai paspētu visu izkrāmēt un izpakot. Ja būtu gājusi ēst, tad darbs ievilktos vēl uz pāris stundām, tāpēc labāk strādāju. Rezultātā tik un tā no darba mājās tiku 3 stundas vēlāk kā paradzēts. Protams, darbs paliek darbs un arī šo padarīju, taču ar savu piemēru gribu teikt tikai to, ka ir citi varianti, kuri ir labāki gan attieksmes, gan algas ziņā. Izskati visus variantus un varbūt tiešām palaimējas atrast ko labāku, kaut vai sākumā. Veiksmi! :)