nu kā tur ir ar to naudas došanu, pirkšanu?

Reitings 560
Reģ: 29.10.2010
Jā, varbūt riskēju izklausīties dumja, bet nu - pajautāšu...
Vai vīrietim ir jādod sievietei nauda?

Vairākas manas draudzenes, nocopējušas naudīgus puišus, priecājas, ka ieiet veikalā, un šis ļauj ņemt jebkuru kleitu, kurpes, saka tikai, lai paņem, ko grib, viņš samaksās...

Man tā nekad nav bijis, lai gan mīļotais ir daudz turīgāks par mani, viņš pat tērēdams nevar savu algu notērēt, kamēr es knapinos, jo man nav tik labi ienākumi, nemaz nav tik labi...

Par ēdieniem, dzērieniem nav runa, to bez ierunām apmaksā, nekad pat nav ļāvis pašai maksāt.

Bet kā tad ir, tas ir normāli, ja vīrietis pērk mantas, vai tā ir izmantošana? Vai tas atkarīgs no svievietes mākas paprasīt, - gribu to un to, nopirksi mīļais?

Ar savu naudu dzīvoju tā teikt pievelkot ar galiem, bet tik ļoti vajag šo to jaunu, kādu drēbi, aksesuāru, somu, zābīšus... Nevaru tagad to atļauties...

Citas manas draudzenes noteikti šo visu iesviestu vīrieša groziņā (ne par tām lētākajām summām) un viņš acu nemirkšķinot paņemtu... Tad tā tās lietas ir jādara?

Es nebūt negribu neko dārgu, bet nevaru saņemties, nekad neesmu prasījusi iedod man naudu tam un tam... Lai gan domāju, ka iedotu, ja dzirdētu atteikumu aiz kauna ielīstu zemē...

Kā jūs domājat? Prasīt? Un vai tas ir normāli vai nē?
Un kādā tieši tekstā prasīt?
25.02.2014 20:41 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
es nezinu, man liekas ja ir atklātas, tuvas attiecības, tad kur problēma vienkārši izrunāties? vienkārši pajautāt? viņš taču ir tavs mīļotais, vajadzētu būt tuvākajam, vai vismaz vienam no tuvākajiem cilvēkiem....
25.02.2014 22:27 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
jūs esat kopā divus gadus un dzīvojat kopā, dalāt izdevumus, bet nekad neesat runājuši par naudu? nekad neesi sūdzējusies, ka nevari sev atļauties kaut ko nopirkt? izskatās, ka vīrietis ir vai nu žmogs, vai labākajā gadījumā neaptēsts. ja jums viss ir nopietni un kaļat nākotnes plānus, nez ko viņš darīs, kad būsi bērna kopšanas atvaļinājumā. šis jautājums ir jārisina.
25.02.2014 22:28 |

Reitings 560
s80, paldies tev :)
vai vari pateikt arī, kādi ir tie attiecību modeļi? paldies jau iepriekš
25.02.2014 22:28 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Kad mēs kopīgi staigājam pa veikaliem un viņš redz, ka es visu laiku riņķoju un skatos uz kādu konkrētu kleitu vai kurpēm, viņš pats piedāvā nopirkt. Un es atļauju, jo zinu, ka viņam patīk mani lutināt. Un es par to nejūtos slikti, jo tas nenotiek bieži. Vispār, ja pāris dzīvo kopā jau vairākus gadus un plāno kopīgu nākotni, tad es esmu par kopīgu budžetu, kur nav tāda - mana nauda, tava nauda, bet tas ir mans viedoklis, mana pieredze.
Un tomēr man liekas dīvaini, ja divu gadu laikā viņš ne reizi nav piedāvājis kaut ko tev nopirkt, zinot, kāda ir tava alga attiecībā pret viņa.. Man šķiet, ka jebkurš vīrietis, nu vismaz kādu reizi, taču gribētu izmaksāt savai sievietei kaut ko, kas liktu viņai justies priecīgai.
25.02.2014 22:31 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Apelsīne, cik Tev ir gadu?
25.02.2014 22:31 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Autore, vai tu esi trollis? Vai arī tev ir 15 gadu un tavam "vīrietim" 18? :D
25.02.2014 22:32 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Becky laikam skrobe ka pashai jaapeer tie meikapu kalni,no kuriem tapat nav nekadas jeegas.
25.02.2014 22:33 |

Reitings 560
paldies peekaboo un donata...

nu es papīkstu, ka bāc, nav ko vilkt un to gribas un šito, bet viņš neko... bet pareizi, vīrietim jau neinteresē tādas lietas... :( ja pagrieztu to tā, ka nav naudas tad gan jau... bet to kā ir salīdzīnāmi mūsu ienākumi viņš labi zin...
25.02.2014 22:34 |

Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
No savas puses ieteiktu no sākuma pajautāt apmēram tā : Mīļais iedosi 50 eiro, man vajag jaunas kurpes, kad saņemšu algu, atdošu!
Ja viņš teiks, ka iedos, bet atdot nevajadzēs, tad arī saproti, ka viņš ir gatavs pirkt drēbes u.c lietas ;)
Bet ja viņš sāk skaitīt, cik dienas līdz algas dienai un parāda atmaksai tad gan vairāk nejautātu :D
25.02.2014 22:36 |

Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
es nestradaju lidz ar to vnk nebija naudas, tad nu vienreiz sanemos un pajautaju (neatceros kam), vins teica, bet nauda tak stav atvilkne, bankas kodus ari zini, vnk panem ja tev vajag!

Man tieši tagad ir līdzīgi. Pašlaik vairs nav darba, bet studēju. Man arī nepatīk jautāt, bet, ja tieši kaut kam vajag, pajautāju. Bet kopumā draugs pats prasa - 'tev kaut ko nevajag? Es tev karti atstāšu.'
Ne jau es tikai vienīgi sev kaut ko pērku, bet arī viņam kādas preces, jo pašam nav laika. Kā arī pārtiku, kaut ko mājai utt.
25.02.2014 22:38 |

Reitings 560
man ir gandrīz 23... nee neesmu trollis, kad jums gadīsies sarežģitas problēmas, tad jūs neviens ceru par trolli nesauks...
25.02.2014 22:39 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
nu es papīkstu, ka bāc, nav ko vilkt un to gribas un šito, bet viņš neko... bet pareizi, vīrietim jau neinteresē tādas lietas...

Nu nezinu.. Es ar tādiem vīriešiem neesmu sastapusies, kuri vispār nereaģē uz to, ka sieviete sūdzas, ka vajadzētu to un to, bet nevar atļauties. Bet es piekrītu peekaboo un Donata - vajag runāt par to. Un nevajag kautrēties. Viņš taču zina jūsu ienākumu atšķirību... Jo īsti normāli, manuprāt, tas nav, ka divi cilvēki dzīvo kopā, kurā viens reāli knapinās, kamēr otrs dzīvo uz urrā.
25.02.2014 22:40 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Ja viņš teiks, ka iedos, bet atdot nevajadzēs, tad arī saproti, ka viņš ir gatavs pirkt drēbes u.c lietas
Bet ja viņš sāk skaitīt, cik dienas līdz algas dienai un parāda atmaksai tad gan vairāk nejautātu

ja viņš sāktu skaitīt dienas līdz manai algai, kad naudu atdošu, tad varētu tīties lapās :D
Tas tak nav normāli. Turklāt, ja cilvēki plāno kopīgu nākotni.
Bet padomā, kas tad notiktu, ja tu paliktu stāvoklī - sēdētu divus gadus bez naudas, bez nekā.
25.02.2014 22:43 |

Reitings 6407
Apelsīne, man arī šķiet, ka esi trollis vai nav pilns rublis, jo prasi man aprakstīt attiecību modeļus un jocīgi raksti.

Kā Tavā vecumā var būt tik dumja?! Meitenes nevajag tagad man uzbrukt! Es pateicu ko domāju!

2 gadus dzīvo kopā un nav naudas jautājums izrunāts,nu, tas jau ir kaut kā jocīgi. Prasīju uzrakstīt kurš ko sedz čuš. Nevari izdomāt stāstiņu???
25.02.2014 22:43 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
manā gadījumā ir pilnīgi normāli, ka mans vīrietis man iedod naudu vai kaut ko nopērk. protams, jāpiebilst, ka mana situācija ir tāda, ka sen jau dzīvojam kopā un tā kā dzīvojos pa māju ar bērnu, ir tikai loģiski, ka par naudas lietām atbild vīrietis.arī viņa bankas paroles un kodus es zinu, ja vajag pārskaitu sev naudu. protams, ar viņa ziņu, bet nesaskatu tur neko ārkārtēju. ja mums būtu citādas attiecības, tad arī attieksme pret vīrieša naudu būtu cita, kad nedzīvojām kopā, man pat nepatika, ka viņš man kaut ko pērk.
25.02.2014 22:44 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
s80, paldies tev
vai vari pateikt arī, kādi ir tie attiecību modeļi? paldies jau iepriekš

Nu, šis tik tiešām jau izklausās pēc troļļošanas...
Manuprāt, ja ir stabilas attiecības, abi strādā un dzīvo kopā, kāpēc nevar parunāt par naudu, jocīgi. Īpaši, ja abiem ir labi zināma otra situācija.
25.02.2014 22:45 |

Reitings 6407
Annija, es tieši to pašu domāju un savus iekpriekšējos komentāros viņai piedāvāju izrunāties ar viņu un what the fuck par modeli?

Par to gan es jau iekomentēju iepriekšējā komentārā...

Tas, kas viņu aizstāv tūlīt būs niknas. :)
25.02.2014 22:47 |

Reitings 18
Reģ: 01.11.2013
. Mistalee___Jo īsti normāli, manuprāt, tas nav, ka divi cilvēki dzīvo kopā, kurā viens reāli knapinās, kamēr otrs dzīvo uz urrā.

Pilnīgi piekrītu!
25.02.2014 22:48 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
apelsīne, manuprāt, Tev nevis jādomā, kā paprasīt vīrietim naudu, kādā tekstā, bet jānobriest kopīgai sarunai par jūsu finanšu modeli. Saki, ka jums jāizdomā, kā dalīt maksājumus, jo tu pēc obligāto maksājumu veikšanas nevari atļauties sev nopirkt gandrīz neko...
Pašreizējos apstākļos es justos mazvērtīga, ja ņemtu no vīrieša naudu kaut kādu šmotku iegādei vai pat zābakiem. Es pati labi pelnu un varu sevi pilnībā nodrošināt, uzskatu, ka tas ir mūsdienīgas sievietes pienākums un arī priekšrocība.
25.02.2014 22:50 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
un tie viņa izteicieni liek domāt, ka laikam tiešām varu prasīt, jo vienreiz pirku zābakus, viņš teica ka pirktu divreiz dārgākus, jo tie būtu labāki (es šoziem pirku pa 30 ls

vajadzēja atbildēt,ka būtu vēlējusies labākus, kvalitatīvākus apavus, taču tam nepietiek nauda...un to pašu teiktu par visu,ko viņš teiks,ka vajadzēja labāku, dārgāku.

vai viņš nav aizdomājies,ka Tev nepietiek visam nauda, vai arī nevēlas uz Tevis tērēt naudu un pirkt zābakus utt. tas ,ka viņš pelna ļoti labi vēl nenozīmē,ka viņam ir vēlme lutināt sievieti ar jaunu mēteli, zābakiem.

pamēģini 1x paprasīt. aizejiet kopā iepirkties uz apģērbu veikalu un sāc jūsmot par kādu apģērbu ,teikt,ka tādu vēlies, taču nav pietiekami daudz naudas un paskaties kā reaģē. ja neierosina nopirkt, piemest klāt,tad laikam 2x nav vērts dod mājienus.

kāda vēl izmantošana. 2gadus neko neesi prasījusi. protams,ja tagad ik mēnesi prasīsi,lai sponsorē jaunas kurpes, dārgas brenda drēbes, tad var celt paniku par izmantošanu,taču ,ja pāris reižu gadā paprasīsi ,lai ,ko nopērk ,tad nekas traks, it sevišķi ,ja viņš par naudas trūkumu nesūdzas.
25.02.2014 22:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)