Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tālmācība?

Reitings 19
Reģ: 17.02.2014
čau. :) jau labu laiku prātoju par tālmācību, un meklējot info uzgāju, ka 10., 11., un 12. klasi tālmācībā var pabeigt viena gada laikā. Tas mani nedaudz apstulbināja, un gribēšana pāriet uz tāda veida skolu kļuva vēl lielāka. :D It kā viss izklausās ļoti labi, pats vari sastādīt mācību laiku, ir vairāk brīvā laika, var paralēli strādāt vai darīt to kas patīk, pilnīga patstāvība, un tā tālāk. Taču gribas dzirdēt arī viedokli no kāda, kas pats ir šādā veidā mācījies. Varbūt kāda? :) Un ko vispār par to domājat?
17.02.2014 19:17 |

Reitings 212
Reģ: 12.11.2013
Bet tas taču par maksu, vai ne?
17.02.2014 19:21 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Viena mana paziņa mācās vidusskolu tālmācībā, bet viņai apgalvoja, ka ātrākais, ko varētu - 3 gadus pabeigt divos. Viena gada laikā.. nu nezinu, izklausās apšaubāmi.
17.02.2014 19:23 |

Reitings 19
BezAlibi, jā. Tagad skatos, vienā vidusskolā ir 280 eiro pa gadu, citā 350...
17.02.2014 19:25 |

Reitings 19
_paris man arī likās neticami, taču vairākkārt ir minēts, ka mierīgi var vidusskolā mācīties eksterni, tikai protams tad tas ir jādara daudz nopietnāk un vairāk. Bet forši ietaupīt veselus divus gadus.
17.02.2014 19:28 |

Reitings 13796
Nu,ja viņi apgalvo, ka var, tad jau droši, ka var. :)
17.02.2014 19:30 |

Reitings 212
Nu jā, bet tā taču ir naudas izdošana par mācībām, kuras var iegūt bez maksas.
Kāpēc tieši gribi tālmācību? Neesi LV, ir mazs bērniņš vai kādi citi apstākļi, lai nemācītos vidusskolu klātienē. Manuprāt, tālmācība būs grūtāka nekā, piemēram, vakarskola.
17.02.2014 19:32 |

Reitings 13796
Tā konkrētā paziņa saka, ka ir grūti saprast tādus priekšmetus kā fizika un ķīmija pašmācības ceļā, bet no tras puses ir pieejamas konsultācijas cik nepieciešams. Nu tā.. Kārdinošais moments droši ir tas, ka varot pabeigt gada laikā - pieļauju.
17.02.2014 19:35 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Nezinu, kā tur īsti tai tālmācībā ir, bet stāstīšu kā man gāja ar vidusskolas vielu 1 gada laikā.

Mācījos profenē, kur programma bija 3 gadi un profesija rokā. par vidējo izglītību pēc tam jādomā pašam, bet skolā pieejams vispārējās vidējās izglītības izlīdzinošais kurss (it kā skaitās, ka profesionālajā programmā mums kaut kādu knipucīti iedod no vidusskolas vielas).
Nu neko, protams, man tas bija ļoti svarīgi un es no profesijas uzreiz iekšā izlīdzinošajā!

Tas bija mans mežonīgākais gads mūžā! :D Jo bija jāpaspēj gan piestrādāt, gan mācīties, gan arī tusēties. Mācības bija no 8.00 līdz 17.00 (un tas ir ātrākais laiks, kurā tikām mājās). Pēc tam kaudze ar mājas darbiem un grāmatām, kas pašam patstāvigi jāizlasa un jāizstudē un jāizkonspektē uz nākamo dienu. Un vēl bija arī tie padsmit gadi, kad gribējās vakaros ar puišiem apkārt pablandīties.
Miegs protams, bija ļoti maz! Jo man bija svarīgi vidējo nokārtot ne zemāk par 7 un eksāmenos ne vājāk par C. (Uz neko diži augstāku necerēju, jo nu.. paši saprotat, neiespējami, mēs pat neizņēmām pilnīgi visu vidusskolas vielu, kas pienācās, zinu konkrēti par matemātiku, kas bija nepieciešama universitātē, bet man bija pirmā dzirdēšana :D)

Izdzīvoju, savus mērķus sasniedzu, vienā eksāmenā dabuju pat B. Un vidējā atzīme beigās bija 7.8.
Smagi, grūti. Daudzreiz gribējās nolaist rokas un padoties. Bet izturēju.
17.02.2014 19:38 |

Reitings 19
Kāpēc tieši gribi tālmācību? Neesi LV, ir mazs bērniņš vai kādi citi apstākļi, lai nemācītos vidusskolu klātienē. Manuprāt, tālmācība būs grūtāka nekā, piemēram, vakarskola.

Nē, esmu LV, nav bērna. Gribu tālmācību, jo vienkārši vairs nespēju mācīties parastajā vidusskolā. Jūtos briesmīgi, vienmēr esmu drūma, attiecības klasē nekādas, bieži bastoju jo tas viss riebjas, nav ne mazākās vēlēšanās mācīties jo visu laiku ir spiediens. Jā, iespējams šis iemesls izskatās nenopietns blakus bērnam vai nopietnām veselības problēmām, taču tas ir neizturami. Un tagad zinot, ka trīs gadu mocīšanās vietā var to visu kārtīgi saraujot izdarīt gada laikā nemaz vairs negribas domāt par parasto skolu.
17.02.2014 20:23 |

Reitings 19
_paris varbūt varu kaut kā ar to paziņu parunāt? ļoti gribētos viedokli un sīku izklāstu no cilvēka, kurš to ir izgājis.
17.02.2014 20:24 |

Reitings 212
Un tev ir pārliecība, ka spēsi patstāvīgi tikt gal,a ar vidusskolas vielu? Tas nemaz nav vieglāk kā mācīties skolā. Un ja tev gribējās bieži bastot skolu... nu nezinu. Nav iespēja nomainīt citu skolu? Tad būtu jaunā vidē, ar citiem cilvēkiem.
17.02.2014 20:29 |

Reitings 19
Doma, ka 16 gados jau var tikt pie vidusskolas atestāta, iet tālāk un jau kādos 20 gados iegūt augstāko izglītību tiešām ir kārdinoša. :D Kamēr citi vēl divus gadus sēdēs skolā. Tikai jācer, ka pietiks spēka un motivācijas tik daudz un pastiprināti mācīties.
17.02.2014 20:29 |

Reitings 19
BezAlibi, es ceru, vismaz patīk tā sajūta, ka būšu patstāvīga, nevis visu laiku kāds spiedīs un liks mācīties. Bastoju tāpēc, ka viss tas riebjas. Tālmācībā jau nebūs tādi apstākļi kā parastajā skolā, tāpēc arī nebūs vēlmes kaut ko laist garām. :D Skola jau trīs reizes ir mainīta, un nekādu uzlabojumu.
17.02.2014 20:33 |

Reitings 212
Nu tad lai Tev veicas un nepazūd šī apņēmība!:)
17.02.2014 20:36 |

Reitings 28
mācos tālmācībā, bez maksas. ir skolas, kas piedāvā arī tā.
un reizēm arī parastajās skolās ir tālmācības programmas.

ja uzskati, ka būsi spējīga tik ātri apgūt vielu, tad veic research. googlē viss ir.

un jā, apguvu 2 gadus 1 laikā.
17.02.2014 20:41 |

Reitings 32
Reģ: 02.01.2014
http://www.talmacibasvsk.lv/
Zinu cilvekus, kas pabeiguši šo skolu, bet jāmācās arī ir nopietni, labums tas, ka atkrīt daudz kas liekais , kas ir parastajās skolās, vari mācīties pats, nav jātērē lieks laiks, kas bieži vien pat vidusskolās aiziet, lai skolotājs dabūtu disciplīnu klasē. Sporta nodarbības un audzināšanas stundas arī atkrīt. :D Internetā tiek atsūtīts mācību materiāls ar uzdevumiem, kuri ir jāapgūst patstāvīgi un tad līdz noteiktam laikam ir jāizpilda kontroldarbi Internetā, bet gumiju stiept nevar, jo kontroldarba laiks ir ierobežots, precīzi neatceros, bet aptuveni divas stundas. Bet tai lietai jāpieiet nopietni, jo centralizētie eksāmeni ir visiem vidusskolu beidzējiem vienādi neatkarīgi vai parastā vidusskola vai tālmācība.
17.02.2014 20:42 |

Reitings 19
twigs googli esmu izstaigājusi, bet gribas reāla cilvēka detalizētu pieredzi, kā notika mācības, vai var paspēt , cik grūti, cik saprotami, un tā tālāk. Jo skolas mājaslapā jau var visādus brīnumus sarakstīt, bet kā ir realitātē?
17.02.2014 20:49 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 29.01.2009
Lūdz vecākiem palīdzību, lai apmaksā psihoterapeitu, tam vajadzētu palīdzēt risināt attiecības ar vienaudžiem. Tad skolā atrasties varbūt patiks. Jo skolā ejot, ir viegli visu nokārtot, atliek tikai apmeklēt stundas un klausīties, kā skolotājs "ar karoti visu mutē ielej".

Ja negribi to darīt, tad skaties cik organizēta esi. Nekāda medusmaize nebūs, kā esi iedomājusies. Jāmācās būs jebkurā gadījumā, tikai tas ir daudz grūtāk.

Es pabeidzu 12. klasi kā eksterns. Pašam ir ļoti grūti saņemties un plānot laiku. Es visu izdarīju mēneša laikā, pat ar labām atzīmēm (8 un 9), bet nācās mācīties tā, ka galva kūp par normālu miegu aizmirstot. Protams, ka visu gadu neko gandrīz nebiju izdarījusi, bet mācību pārzine man zvanīja un teica, ka CE rezultātiem kaut kāds pēdējais derīguma gads vai kaut kas tamlīdzīgs, vairs neatceros. (es pēc profesionālās skolas, kuru nācās pamest pēdējā gadā ģimenes apstākļu dēļ.) Bet taisnības labad jāsaka, ka man ļoti daudz ko izlika no iepriekšējās skolas sekmju izraksta un eksāmeni nebija jākārto, tikai trūkstošie priekšmeti bija jānokārto.

Un tagad augstskolā arī studēju neklātienē un ir ļoti grūti, jo es nemāku mācīties. Skolā pietika tikai apmeklēt stundas un izpildīt dažus mājasdarbus, lai nopelnītu teicamas atzīmes - vieglā galva tas saucās. Bet parastā ikdienā, atvērt grāmatu un visu pašai iemācīties ir grūti. Un man ir tik žēl, ka nevaru studēt klātienē.
17.02.2014 20:55 |

Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Kich! Pilnīgi šķiet, ka to rakstītu es. Pat esmu pārsteigta, jo tieši šodien gribēju veidot šādu tēmu.
Arī es tagad izskatu tālmācības variantus un parīt jau iešu uz vienu skolu parrunāties. :)
Un tieši iemesli man ar ir līdzīgi kādēļ vēlos to darīt.
17.02.2014 21:01 |

Reitings 28
twigs googli esmu izstaigājusi, bet gribas reāla cilvēka detalizētu pieredzi, kā notika mācības, vai var paspēt , cik grūti, cik saprotami, un tā tālāk. Jo skolas mājaslapā jau var visādus brīnumus sarakstīt, bet kā ir realitātē?

var paspēt. var sarunāt arī konsultācijas klātienē, ja kko nesaprot(es pati gan to neizmantoju)

ja ņem vienkārši tālmācību, tad jau teorētiski kāds cits arī tev var palīdzēt nolikt kontroldarbus.(labums gan zināšanu ziņā tad nekāds)

man kontroldarbu kārtošana notiek klātienē, bet katrā priekšmetā pa visu semestri ir 1 kd. tātad, principā skola jāapmeklē vien pāris reizes gadā, pēc manas izvēles.

nav grūti. un arī varu piekrist, ka, ja skola nomāc, tad šis ir ļoti labs risinājums, jo no offence, nevarētu teikt, ka izglītības sistēma ir super, ka visi skolotāji dodas strādāt, jo viņi mīl bērnus un grib mācīt. un vienaudžu sabiedrība arī ne vienmēr ir patīkama, jo skolā nav izvēles, kā jūs pa klasēm esat sadalīti, tā arī jāsadzīvo. so, jā, vismaz man tālmācība ir bijis lielisks risinājums.
17.02.2014 21:09 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits