Un kad tu sāc skaitīties `resns`?

Reitings 171
Reģ: 20.08.2013
Sveikas!
Iedvesmojoties no dažām nesenām tēmām šeit,es izdomāju izveidot nelielu diskusiju.
Kad tad cilvēku var dēvēt vispār par resnu-apaļu? Kad tad īsti ir tā atzīme?

Vispār būtu interesanti,ja jūs ievietotu attēlu ,vai vienkārši aprakstītu to ,kā jūs iztēlojaties resnu-apaļīgu cilvēku.

Katram tas ir pilnīgi savādāk,viens ģībs bez maz vai nost ieraugot,nelielu `riepiņu`. Otram liksies ,ka 150kg nieks vien ir.
11.02.2014 18:25 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Nu no tām 3 meitenēm, vidējā noteikti nav apaļīga. Pilnīgi normāls augums.
Cosmo standarti un galvā vaina. Viss. Šīs diskusijas tiešām sāk izbesīt. ir tikai resnas un kārnas. normālu augumu nav.
12.02.2014 13:21 |

Reitings 381
Reģ: 19.01.2011
Varbut kaadu tas aizvainos, bet manuprat resnus cilveekus raksturo viss shajaa bildee.

Shai sievietei ir skaista seja,kas iespeejams ir nostradaata ar fotoshopu,tachu piedod es nezinu kaa var patik vinas veders. un jaa vina ir resna

12.02.2014 13:52 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
pēdējā bilde photo shops but tās tauku krokas liek man vemt..:(
12.02.2014 14:34 |

Reitings 223
Reģ: 29.01.2009
Man ir šķiet, ka katra pamatā mēra pēc sevis. Ja resnāka par pašu - resna, ja tievāka - tieva. Un tas nav nekas neparasts, vienkārši psiholoģiski cilvēks mēģina aizsargāt pats savu pašapziņu, kategorizējot sevi kā "normāls", pat ja gribas nomest/uzņemt svaru.
12.02.2014 17:00 |

Reitings 598
Reģ: 12.02.2014
Es kautkā neesmu aizdomājusies no kāda izmēra vai no cik kg cilvēks sāk skaitīsties tievs, slaids, resns, apaļīgs.
12.02.2014 17:06 |

Reitings 4298
Latvijā varētu izveidoties jauns ārstu veids - ārsti, kas ārstē meitenes, kurām no paskatīšanās uz bildi jāskrien vemt! Ak, kā man jūsu žēl :D (not) :D
12.02.2014 17:42 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
resns ta resns, cilvēks jūtas labi un manis spēc!
Bet kā man kaitina tās meičas, kas saka, ka ir resnas un rij kā govis un nekustas vispār! ahhhhh :@
12.02.2014 17:47 |

Reitings 297
Meitenēm, kuras uztrauc, kā uzstīvēt sev 32.izmēra džinsus, vispirms iesaku palasīt latviešu valodas gramatikas likumus. Tas dzīvē Jums vairāk noderēs!
p.s. Šī ir tēma, kur nav un nebūs vienas taisnības, tādēļ asas diskusijas šajā sakarā ir nevietā. Mīlēsim sevi un priecāsimies viena par otru!
Lai jauka diena visām!
13.02.2014 09:05 |

Reitings 227
Reģ: 22.03.2012
Palasot dažus komentārus, vnk smiekli nāk :D
14.02.2014 20:31 |

Reitings 971
Reģ: 23.01.2011
man ir ljoti savada uztvere shajaa visaa lietaa...kad apkart redzu cilvekus ar riepinjaam,defektiem,mazliet liekaa svara,man tie liekas ok.. cilvekus sev apkart saucu par resniem tad,kad tie tieshaam taadi ir.... bet attieciibaa uz sevi esmu superkritiska...mazaakaa nepatika spogulii,uzreiz breecu,ka esmu resna... vismaz pashlaik uzskatu,ka nekad nekad nekad neljaushu sev nolasties no saviem iedomu standartiem.. jap..varbut teiksiet-sapista galva bet nu taada es esmu

Manas domas ļoti sakrīt ar buuuuu izteikto viedokli :)
14.02.2014 20:42 |

Reitings 19
Reģ: 06.03.2014
Nū..man augšā ir 34/36 un apakšā 36/38....jo man ir pēc dabas plataka lejasdaļa...riepiņas man nav...varbut pēdēja laika jūtu ka vēderpuse nav so fit kā agrāk jo esmu aizrāvusies ar konditorejas eksperimentiem virtuvē bet nē sevi pa resnu neuzskatu..un ja godīgi ari no pretejā dzimuma puses esmu saņemusi apstiprinajumus ka man viss ur savas vietas un esmu skaista....so jā nu vismaz man zinamie preteja dzimuma parstavji tā teikt dibentoņus ar36/38 atzist pat par ļoti pievilcigiem :D

Bet ziniet...dažas meitenes ar tievumu ir ta apsesta ska savus puišus ta teikt..noved lidz pedejam (mana labaka drauga bijusi bija kautkads 34/32 izmers un nemitigi svam draugam klareja ka ari viņs ir resns pat pierunaja abus sākt badoties..nabadziņs tiuka iedzits smagos komplekos un pat tagad lai gan nav ar to meiteni sen vairs kopa..dažreiz pat baidas kādu bulciņu apēst..un riepas tam čalim nav bijis nekad)...ar to gribu teikt..ka dažas meitenes..smagi jo smagi parspile ar resnumu....

Kas man ir resns? Man resns ir tad kad cilvēks pats vairs par sevi nevar parupeties un normali nomazgaties...piemeram ta teikt šie resnākie cilveki pasaule..kuri visur Tv un citos medijos dažreiz pavid ar svau svaru..un dažreiz pat lepoja sar to ka ir tik ..lieli..un ka 5 gadus nav izgajuši no mājas un vinu radiniekiem viņi ir jāmazgā( tas manuprat ir..vienkārši..pretiga nolaidiba pret sevi).....es nerunaju par cilvekiem kuriem aptaukošanos izraisa veselības problēmas......bet es domāju tos...kas tiešām ar to nepamatoti lepojas..3 nedeļā ēd pa lielajam BigMac..bet taja pašā laikā nevar pat normāli nokārtot dabiskās vajadzības....tas manuprat ir resns....
13.03.2014 23:07 |

Reitings 19
Reģ: 06.03.2014
Starp citu sarunās ar saviem vīriešu kārtas draugiem..khe khem....esmu uzzinajuis ka tās pārmērīgie tievās viņiem vispār pat ne pārak..it īpaši sex laikā.....jo tad vizulaiku jauzmanās ka kk- nē tā izdara + neerti jo kauli ''durās'' rokās un zilumi paliek...
13.03.2014 23:12 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
zinu vienu ar 32 izmēru, žēl viņas, ne pupu ne pakaļas, ne gurnu ne vidukļa, nekā, augums kā 9gadīgam bērnam. bet pēc cosmo standartiem tas laikam skaitās skaisti :D

tiešām tizlenes, liela nozīme ir arī cilvēku kaulu uzbūvei, figūrai, garumam utt. kāda ar 34 izmēru izskatītos pēc anoreksiķes un kāda cita pilnīgi normāli.

esmu 177 gara, 58kg, 38 izmērs, pa retam 36.
ja notievētu vēl, izksatītos pēc anoreksiķes un cilvēki uz mani rādītu ar pirkstiem :D jau tagad citiem liekas ka esmu par tievu. laigan pašai liekos tieši šajā izmērā un svarā vislabāk :)
ja kādai tas liekas resns...nu...man vienalga, tāpat esmu smukāka :D
14.03.2014 01:08 |

Reitings 89
Reģ: 19.06.2013
Pašai ir ļoti sabojāta uztvera par to, kas ir skaists. Esmu 36/38 ar normālu augumu, bet, katru sīkāko detaļu pamanīšu (kas ir daudz par daudz manās acīs).

Attiecībā uz citiem cilvēkiem, jau šeit ievietotās fotogrāfijās varu pievienoties, ka tādus uzskatītu par apaļīgiem/ resniem. Tomēr, pēdējā laikā, ne augumu ievēroju, ja cilvēks ir apaļš. Ir meitenes, kuras ir apaļīgas, bet, ja vizuāli kopta un smaidīga, tad i neienāk prātā doma par to, ka meitene apaļa/ resna, vai vēl sazin kāda.
Pamanīju, ka sāku kritiski raudzīties un novērtēt apaļu cilvēku figūru, kad manu, ko iesaka seja - ja tā ir aizpampusi, izskatās nogurusi, vaigi kā baloni.. gribot/ negribot arī ķermenis šķiet nepievilcīgs momentāli. Kā saka, to ''smagumu'', ko nēsā sejā, atspoguļojas pamatīgi visā vizuālajā tēlā. Reāli, kā sacīju, ir, nu uj, uj, ku apaļas meitenes, bet sakoptas un staigā stalti, līdz ar ko, iespējams, vēlētos būt tievākas, taču spēj radīt efektu, ka ir apmierinātas ar pašreizējo augumu.
Tā kā, būtībā, personīgi uz mani, to robežu rada, kā apaļa/ resna cilvēka iekšiene atspoguļojas uz āru.
Un, es runāju par ar mēru apaļiem un resniem, ne pilnīgiem MC'Donald variantiem (kuri nepārspīlējot ''rij'' visu, kas pa rokai. Uz tiem skumji skatīties.. Tos esmu prātā gandrīz vai ''diskriminējusi'', jo nespēju pieņemt kā cilvēks var tā attiekties pret ķermeni. (jau atkal, izņemot cilvēkus ar slimībām, kā rezultātā apaļi un tml.)
14.03.2014 01:31 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Manā izpratnē ir sievietes bez auguma izliekumiem - krūtis, viduklis, gurni. Ir formīgi cilvēki, kur ir redzams, kur atrodas viduklis un kur gurni. Ir cilvēki ar veselības traucējumiem vai psiholoģiskiem traucējumiem - anoreksija vai pārmērīga ēšana. Pārējais ir atkarīgs no daudziem faktoriem-garums, dzīves veids, gēni iespējams u.c. Man personīgi šķiet, ka ir jāsāk domāt par savu ēdienkarti tad, kad cauri apģērbam izspiežas vēderiņš, kad ir redzams, ka krūšturia aizmugurējā daļa ir bez maz vai iegrimusi ādas burzmā. Kāpēc, lai kādam pārmestu viņa izvēli apēst Mc Donaldā burgeri? Un? Lai cilvēks dara, ko vēlas. Šodien pati apēdu burgeri, bet es tādu neēdu katru dienu un katru mēnesi, jo jūtu atšķirību no mājās gatavota ēdiena pie kura tik ļoti esmu pieradusi. Diez gan muļķīgi par to runāt, katrs atskaitās pats sev, nu, ja vienīgi neesi viens no tiem mūsdienīgajiem, kas fotografē un publicē visu ko ēd.
14.03.2014 02:17 |

Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
Cik gadījies paklausīties meitenes, resnās sauc tievās par kārnajām govīm un tievās dēvē resnās par resnajām govīm. Dzīves patiesība.

Kā ir realitātē?

Triša ir resna, nevis apaļīga, bet resna - https://www.youtube.com/user/blndsundoll4mj

Nevis apaļīga, bet resna. Jebkurš cilvēks, kam ir liekais svars tauku veidolā, bet viņš nevēlas to atzīt, melo pats sev.

Tikai tādēļ, ka resns cilvēks sevi kopj, viņš nekļūs no apaļīga par resnu. Sevi nav jākopj, par sevi ir jārūpējās. Nomet lieko svaru - varēsi ātrāk pakustēties, Tavs ķermenis būs veselīgāks.
14.03.2014 02:18 |

10 gadi
Reitings 3122
principā, mani netraucē, ja citi cilvēki ir apaļi, bet, ja man būtu 38. izmērs, es ļoti pārdzīvotu un sauktu sevi par resnu

Principaa piekriitu sim, bet tas ir taadeelj, ka esmu maza auguma (1.65). Gariem cilveekiem sis izmeers noteikti nenoraada ne uz kaadaam resnuma paziimeem.
14.03.2014 02:24 |

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Ja, godiigi man isti ir vienalga par citiem.Man skiet resns ir tad, kad tauki spiezas araa un par slaidu to meiteni noteiki nevar nosaukt.
Man diezgan traki standarti pasai uz sevi, ja mazliet kads kg klaat, tad viss esmu resna cuuka :D
14.03.2014 02:34 |

Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
Principaa piekriitu sim, bet tas ir taadeelj, ka esmu maza auguma (1.65). Gariem cilveekiem sis izmeers noteikti nenoraada ne uz kaadaam resnuma paziimeem.

Nu tie ir sieviešu izmēri.

Man kā 2 metrus garam puisim, bikšu garums pēc vīriešu skalas ir 36 un, diemžēl, pēdējos gados platumu arī līdz 36. izmēram esmu uzaudzējis, lai gan 32/34 būtu atbilstošs manam augumam.
14.03.2014 03:40 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Man nebija pacietības lasīt visu diskusiju, tāpēc sāku ar pirmo lapu un tad uz pēdējo. Atvainojos, ja tas jau ir bijis kaut ku pa vidu...
Vai tiešām neviens nav dzirdējis par Ķermeņa masas indeksu??? Katram cilvēkam ir tāds optimālais cipars, kas atbist viņa normālajam svaram un izmēram. Ja tas ir palielināts, tad skaidrs, ka cilvēkam tur ir kaut kas par daudz...Un visbiežāk tas jau ir arī vizuāli redzams. Nu nevar resnuma/tievuma skalu mērīt pēc apģērbu izmēriem! Man ir 42-44 izmērs, džinsiem 34.izm. Sauksiet mani par resnu? Bet ja es pateikšu, ka man svars ir 80kg, augums ir 183 cm un gurmu apkārtmērs 104 cm, ko sastāda pamatā kauli? Mans ĶMI ir pilnīgi normāls un miesa uz kauliem arī ir pieklājīgā daudzumā. Parēķiniet pašas, pirms sakiet, ka esiet resnas... http://www.grindeks.lv/lv/produkti/veselibas-skola/kermena-svars/kermena-masas-indekss
14.03.2014 09:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits