Par egoistiem.

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Sveikas meitenes un zēni.:)

Gribējās parunāties par egoismu. Protams egoisms ir labi, ja nav par daudz. Bet, kas Jums skaitās par daudz?Kur ir tā robeža,ka ir tas egoisms par daudz?Vai pašām piemīt liels egoisms? Kā to pieņem jūsu otrās pusītes? Kā spējat sadzīvot ar lielu egostu/i?

Nu man šī tēma ir aktuāla, jo manējais bojā attiecības ar savu lielo slikto egoismu. Tas viņam ir par daudz jau! Es nezinu kā cīnities ar viņu. Nu šķirties arī negribas, jo tomēr ir tie 4 gadi. Bet izskatās, ka laikam būs vien jāšķiras, lai saprot kur ir tā robeža un, ka tā nevar rīkoties, kā tas bija līdz šim. Visu laiku domā par sevi. Nu ir, ka padomā par mani, bet tas ir tik maz. Nu ļoti maz. Viņs manā labā maz dara, kad viņš ko grib tad tik pielien un es kā muļķīte izsrīju, bet, kad man kaut ko vajadzēja tad tik atrunas, ka noguros, ka slinkums un visu laiku atrunājas, bet, ka es esmu nogurusi, tas vienalga. Tas ir viens no daudziem piemēriem. Viņš strīda laikā neiziet uz kompromisiem. Visu laiku jādara, kā viņš grib, tas arī ir pamanīts attiecība uz draugiem. Visi darīs, kā manējais gribēs. Nu kā, lai tieku galā, kā, lai viņam lieku saprats, ka ir pa traku? Ir runāts par viņa egoismu, bet viņš saka, ka nav tik traki. Visi citi vainīgi, tikai ne pats.
29.01.2014 16:23 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Teletūbij, man šķiet, ka viņš tāds bija visu laiku ( mans pieņēmums), bet meitenei sākumā bija viss rozā un to nepamanīja, tagad ievēroja un nepatik.
Labo, ja kļūdos. ;)
29.01.2014 17:27 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
man šķiet, ka viņš tāds bija visu laiku vienmēr

Es neesmu nekāds literāts, bet pēc manas loģikas ''visu laiku'' nenozīmē, ka tā tas ir bijis vienmēr. Manuprāt, ar ''visu laiku'' tiek pateikts, ka darbībā notiek zināmu laiku + nepārtraukti.

Piemēram teikums - "Jānis man visu laiku neliek mieru." Pēc manas valodas uztveres tas nenozīmē, ka Jānis kopš savas piedzimšanas (vai kopš iepazīšanās) ar to vien nodarbojas, kā uzmācas. Tas nozīmē, ka viņš to dara jau zināmu laiku + nepārtraukti (lasi bieži, nerimstoties.).
29.01.2014 17:39 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Kā saka, ļubov zla paļubiš i kozla.
Šajā situācijā, diemžēl, ieteikumu nebūs. Saskaros ik pa laikam ar egoismu no sava vīrieš puses, bet atspēlējos ar to pašu, un viņam tas niķis ātri vien pāriet.
29.01.2014 17:47 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Pamēģināšu arī būt egoistei. Tad jau redzēšu.
29.01.2014 18:02 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Abi divi lieli egoisti, tā arī dzīvojam. Egoisms palīdz dzīvē izsisties vairāk kā maiga dvēsele un visa atdošana citiem.

++

ja Tu par sevi nedomāsi neviens to Tavā vietā nedarīs, neesmu no tiem , kas citam pēdējo kreklu atdos.
Vienmēr, vispirms domāju par sevi un tikai tad par citiem, ļoti bieži, egoistiski , savas intereses un vajadzības lieku augstāk par visu un visiem.
29.01.2014 18:11 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
viriesi ir egoisti pec butibas. ta daba ir iekartojusi. sieviete ka mate upurejas un rupejas par berniem, bet viriesi...ah...labak neklastisu so teoriju:D

kas man liekas nepienemami? ja savas velmes ir netoleranti svarigakas par otra. piemeram, ja cilvekam x ir slikti, bet cilvekam y ir absoluti pie kajas tas, un vinam galvenais interese no cilveka x dabut kaut ko, neskatoties uz otra passajutu.
29.01.2014 19:50 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Ja viņš ir vienīgais bērns un/vai dzīvojis labi,tad tas ir normāli.Un,ja viņš tā atļaujas darīt,pirmā doma,kas man ienāca prātā,viņš Tevi pietiekami stipri nemīl.Jo,ja mīlētu,būtu gatavs pilnīgi uz visu. :)
29.01.2014 19:53 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, te nevar runāt tikai par egoismu vien. Manuprāt, te ir daļēji arī necieņas izrādīšana.. (jā, jau atkal šī frāze, bet šeit tā ir jāsaprot tiešā tekstā).
Nu es agrāk biju šausmīgā egoiste attiecībās. Nu tas arī beidzās galu galā ar attiecību beigšanos.

Piemēram, izteikumi par nogurumu un likšanos mierā - tev pašai ir jāizvērtē, vai tu pati nepārspīlē. Varbūt draugs tiešām ir noguris pēc ļoti garas darbdienas vai treniņa?Vai arī tā viņam ir tikai atrunāšanās, jo viņam to negribās? Bet varbūt tiešām tavi ierosinājumi ir tādi, ka viņam varbūt tās lietas riebjas darīt?
Varbūt uzreiz neskrien šķirties, bet izrunājies vēl tā kā pēdējo reizi. Varbūt tavs draugs nedomā, ka ir TIK traki?Varbūt tu viņam piedāvājumus izsaki neīstos brīžos? Nu es tad vismaz audzinātu savu raksturu un nepadotos tik viegli viņa vēlmēm kkur doties, ja tādas ir. Strīdos nelūdz piedošanu pirmā tikai tāpēc, ka viņš nedarīs, lai gan tu neesi vainīga. Esi tu arī tā, kas kādreiz var apvainoties.
31.01.2014 12:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)